Sveto Trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
`Jer u njemu stanuje sva punina Bozanstva telesno.

Drugi prevod kaze: `JER U NJEMU STANUJE SVA PUNINA BOGA U TELU.

( Kolosanima poslanica 2. 9 ).

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Ono sto bih predlozio to je sledece:
Naime, molio bih sve ucesnike, bez obzira na licni stav
da pogledamo kako stoje situacije o sve tri teorijske opcije.

Dakle, poceo bih sa prvom.
1)
Nezavisno od toga da li su ova tri termina jedan ili tri boga, jedna ili tri stvari, stvarni ili izmisljeni...
U ovoj opciji rec je o nadmaterijalnim pojmovima.

To znaci da bi pravi odgovor mogao proisteci samo od Boga kao nadmaterijalnoga stvorenja, odnosno mogao bi nam doci preko njegovih dovoljno informisanih zastupnika koji su mu veoma bliski. Religijske institucije obicno tvrde da se to tako i dogodilo, dakle preko Isusa i apostola.*
Ali kao sto znamo do drugoga isusovoga dolaska nije doslo a tekstovi o Novozavetnoj poseti su nam u vrlo losem stanju. Dakle, vernicima ne preostaje nista drugo nego da prihvate jednu od opcija koje im nude svestenicke institucije, u meri u kojoj je to kome i kako razumljivo, ili da podju u samostalni pohod po tekstovima i zauzmu licni stav. A ateistima ne preostaje nista drugo nego da sve to razumeju kao nebulozu i odbace bilo sta u vezi toga.*

Da li se slazete sa onim sto sam rekao o prvoj mogucnosti?
Kakava su vasa misljenja?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za laodikeju
Ima i drugi prevod koji je mnogo jasniji.
kolosanima2:9"Jer je u Hristu utelovljena sva punina bozanske naravi(NW)Hoce da se kaze da su sve Bozje osobine Boga oca:ljubav,milost,snaga,moc,mudrost itd utelovljene u samom Isusu Hristu.

za aeresa
Ne odgovori mi na jednostavno pitanje.
Mogu li otac i sin u BAS svemu da budu jednaki?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
RIS,*
Ja plivam u trecoj vodi.*
Do tada me interesuje sta vi mislite o prvoj.*
Da li bi se moglo tako nekako reci?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ja ti mogu reci da ne mozes nikakvom filozofijom dokazati da su otac i sin u svemu jednaki.
Ako ni po cemu drugome,onda su razliciti po STAROSTI.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Jurivaka ovaj put ima pravo kada upozorava da ne spamujete teme.
Na ovoj temi treba da svedočite da vaši Bogovi jesu Trojičari a ne JS ili kula još manje da zavodiš ljude nakaradnom interpretacijom stiha:

U kojima Bog svijeta ovoga oslijepi razume nevjernika, da im ne zasvijetli vidjelo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.

Ako već kvarim temu bar da te posavetujem kako bi se pokajao i preobratio a to je za tvoj spas.
Nisi svatio bit citiranog stiha! pokušaću da ti obijasnim a ti prihvati ako ti se da i možeš.

Pod crveno ti je uzročnik koji deluje i sledi oslepljenje, dok pod crno ti je uzrok tog slepila pa vam ne zasvetli videlo jevanđelja Hristova.
I niko ne spori da je Isus obličje numerično jedinog Boga
HisName.gif
jer nema ih tri osim kod vas Trojičara jer vam BOG ovoga sveta oslepi um pa ne znate više ni čitati. Smetaju vama JS i kula.

Ne dragi moj AA, ti stavis ovaj stih a ni pojma nemas o cemu on govori.Jer kad bi otvorio dusu a ne um, razumeo bi ga 100%,ja ti jednom rekoh, nemoj se ti moliti za mene Bogu ja cu sam,mislim izvini ako sam te necim uvredio nisam imao nameru.

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
112
Molio bih sve strane "u sukobu" za primirje.
Kao sto znate, spor oko znacenja trojstva postoji i medju crkvama.
Poenta prvoga slucaja, kao sto sam vec pomenuo malopre,
je da stvari nisu u nasoj nadleznosti.

Da li neko od Vas misli da kao vernik ima nadleznost
tumacenja prirode trojstva u koliko je ono nadprirodno?
I ko je to?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
OTAC I SIN VECNI BOG - uporedni tekstovi:

- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u
svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
-------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
BOG OTAC SE OBRACA BOGU SINU:

Bog sin je vecan, kao i njegovo carstvo i njegov presto, on je onaj isti i u proslosti i buducnosti, njegovih godina nece nstati, on je stvoritelj, nebesa su delo ruku njegovih.

`A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.

( Jevrejima poslanica 1 poglavlje ).

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj češeš se tamo gde te najviše svrbi i zato ponavljaš ko papagaj isti post da je Adventni Bog Trojičar množina (sa više ličnosti).
Bog, Isus; Isus, Bog ali si zaboravio treću ličnost Trojičarskog Boga, zato te i pitam dali je Adventni Trojičarski Bog ceo i onda ako jedna božanska ličnost fali?

Marko 12,29 e a sada mi kaži ko od ovo dvoje nas zavodi jer je lažan svedok?

Natrag