Jurivaka:
Prema tome, ako se Bog može pojaviti i kao, recimo, jedan hrast ili maslačak, zašto se ne bi mogao pojaviti i kao duh, odnosno kao čovjek?
Da ti prvo kazem da se radujem so si uljucen u ove dijaloge.
Odgovor na ovo pitanje bi mogao biti (ja mislim da ne postoji drugi): Bog je Sve (od Njega je nastalo Sve), i On moze biti sta hoce. Ali niko ne moze biti Bog osim Njega! Ni jedan covjek, ni jedna biljka, nebo, Vasiona, nista..... pa ni Isus, naravno. Mislim da se Isus jezi od toga da ga zovu kraljem ili bogom.
Laokideja:
ali ne i ucenje o trojedinom Bogu, Ocu, Sinu, i Svetome Duhu, jer je ono jasna biblijska nauka koja se proteze kroz ceo biblijski tekst.
Mislim da bi trebao to pokazati. Abrahamu se nije javio kao trojedini, nije ni Mojsiju ni potnjim, nije ni Isusu, ni njemu cak iako se njemu pripisuje... Kome onda? Gdje? U necijoj masti - da. (sjeti se troglavih kipova u nekim crkvama koje su lagano povucene u muzeje).
Sustina pitanja koje sam postavio je ta, da ucenje o Mesiji spasitelju kao i mnoge druge postoje skoro u svim mnogobozackim filozofijama starog sveta.
Sustina odgovora lezi u cinjenici da je samo Bog Spasitelj. I Stijena. Da je slao ljude koje nazivamo poslöanicima i od kojih s svaki moze nazvati sapsiteljem u odgovorajucem znacneju, i Mesijom. Jer Mesija je Pomazanik onaj koji vrsi neciju Volju. Svaki od Bozjih poslanika je Mesija u svom vremenu. Sustina je da se odbacuje vjerovanje Bogu, pa i Isusu, nego se vjeruje piscima i pjesnicima koji su izmisliti trosjtvo, bogorodstvo, bogorodacku familiju (zamisli: bogorodica! To je necuveno!)
Znaci mi ne mozemo ici linijom tog zakljucivanja, posto mnoga ucenja koja postoje u bibliji, postoje i u mnogobostvu, a zasto je to tako, o tome sam vec pisao na ovom forumu, da je Sotona planski stvorio paralelnu religiju naspram Bozje, radi duhovne indoktrinacije covecanstva..
Podsjecam te na Kur'an: Sotona ce zavoditi ljude s desna s lijeva, s traga s prijeda... ali onima koji budu cvrsto vjerovali, nece moci nauditi. Ja vjerujem da je tako.
Oni sto su se pomijsali sa paganstvom ocito lutaju.
Znaci mi ne mozemo ici linijom tog zakljucivanja, posto mnoga ucenja koja postoje u bibliji, postoje i u mnogobostvu, a zasto je to tako, o tome sam vec pisao na ovom forumu, da je Sotona planski stvorio paralelnu religiju naspram Bozje, radi duhovne indoktrinacije covecanstva..
Podji za mnom:
Ja mislim a verujem da i vecina ce se sloziti samnom da je jedino Biblija autoritet
To je samo misljenje. Nisam siguran da ce se vecina sloziti. Biblija je vec analizirana i dokazano je da sadrzi rijeci koje nisu Bozje, da ima porpilicito gresaka.
Ali: Tora, Psalmi i Jvandjelje u izvornom obliku jesu Boozje Knjige, i u njih ja vjerujem.
Zamaglivanje pripada nekim drugim stvorenjima, cim nisi nacisto znaj da te neko manipulise.