Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Nemoj da te zavede simbolika da Sveti duh izgleda kao golub. I egipćani predstavljaju mog omiljenog Boga RA u obliku sokola pa svi egiptolozi znaju da soko nije RA već njegov simbol kao što Hrista predstavljaju i nazivaju jagnjetom poistovećujući ga sa jagnjetom a bogami i crtajući ga. A sami plameni jezici ti pokazuju da nije ni golub jer sila može da uzme bilo koji oblik. Kao Alah na gori sinajskoj gde drvo gori a ne izgara hoćeš li reći da je to drvo Bog Otac ili samo njegov pojavni oblik. To bi trebalo da ti pruži potrebno razjašnjenje.:)

Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Još da dodam da se nije hrišćanstvo podelilo zbog te terminologije već zato što nisu prihvatili činjenicu da se moraju savijati kako Alah duva već oni okreću boga kako njima odgovara. Pa da svako bude glavni jer nisu bili spremni da služe bližnjega već njima da služe ljubiš popa u ruke a Hrist je PRAO noge svojim učenicima TO nemojte NIKADA da zaboravite, zato su izgubljeni i pakao ih čeka da ih primi na moje zadovoljstvo. Jer puno su štete počinili delima svojim a odgovornost znači biti kažnjen u ognju i sumporu svih mi ponora duboke tame.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Još da dodam da se nije hrišćanstvo podelilo zbog te terminologije već zato što nisu prihvatili činjenicu da se moraju savijati kako Alah duva već oni okreću boga kako njima odgovara. Pa da svako bude glavni jer nisu bili spremni da služe bližnjega već njima da služe ljubiš popa u ruke a Hrist je PRAO noge svojim učenicima TO nemojte NIKADA da zaboravite, zato su izgubljeni i pakao ih čeka da ih primi na moje zadovoljstvo. Jer puno su štete počinili delima svojim a odgovornost znači biti kažnjen u ognju i sumporu svih mi ponora duboke tame.
U velikoj si zabludi. Radi ovih razloga koje si naveo, nikada se hrišćanstvo ne bi podijelilo. Naprotiv, u takvom poimanju vjere i Boga, svi su složni!

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Da su oni složni ne bi apostol Pavle rekao zšto razdeliste hrista među sobom. Ne bi bilo katolika pravoslavnih protestanata advendista. Zato su se razdelili zbog onoga što sam rekao da svako bude pastor nad pastvom i drugi nije u pravu. Neće čak ni naš patrijah da se sastane sa papom ako se svi slažu što se ne zovu hrišćanji kao drevni apostoli. Već svako od njih tumači bibliju kako mu odgovara to jest okreće Boga a JA sam uvek u pravu. Ovim završavam. Amin

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da su oni složni ne bi apostol Pavle rekao zšto razdeliste hrista među sobom. Ne bi bilo katolika pravoslavnih protestanata advendista. Zato su se razdelili zbog onoga što sam rekao da svako bude pastor nad pastvom i drugi nije u pravu. Neće čak ni naš patrijah da se sastane sa papom ako se svi slažu što se ne zovu hrišćanji kao drevni apostoli. Već svako od njih tumači bibliju kako mu odgovara to jest okreće Boga a JA sam uvek u pravu. Ovim završavam. Amin
Da nisu složni, to je bjelodano. Prema tome, lako ti je sada pozivati apostola Pavla za svjedoka, a i suvišno, jer niko i ne tvrdi da su složni. Riječ je o tome zbog čega nisu složni, a ja sam rekao da ono što si ti naveo kao razlog toj neslozi, nikako ne stoji. , jer bi se crkveni veledostojnici lako složili oko toga da ne služe bližnjemu svome, nego da bližnji služi njima i etc., ali, ono oko čega se ne mogoše složiti je upravo Sveti duh – proizilazi li samo od Oca, ili i od Oca i od Sina? (Filiokve).
Možemo mi istorijske činjenice interpretirati kako god hoćemo – sa znanjem, ali tendeciozno, sa neznanjem i pogrešno, ali što god radili, one neumoljivo stoje onakve kakve jesu i kako su zapisane.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Brate pa sto si tako nervozan mi samo diskutujemo!mi samo citamo ono sto pise u bibliji i citiramo.

Jurivaka je u pravu spor je u Sv Duhu,Jer ga ljudi nepoznaju i zato ga ne postuju to jasno pise u bibliji.

A evo ti malo o Sv Duhu:

[h=1]Ko je Sveti Duh?[/h]

Pitanje: Ko je Sveti Duh?

Odgovor:
Postoje mnoga pogrešna tumačenja o identitetu Svetog Duha. Neki vide Svetog Duha kao neku mističnu silu. Drugi shvataju Svetog Duha kao bezličnu silu koju je Bog učinio dostupnom sledbenicima Hrista. Šta Biblija kaže o identitetu Svetog Duha? Jednostavno rečeno – Biblija kaže da je Sveti Duh, Bog. Biblija nam isto kaže da je Sveti Duh Osoba, Biće sa umom, emocijama i voljom.

Činjenica da je Sveti Duh Bog, jasno se vidi u mnogim stihovima u Pismu uključujući Dela 5:3-4. U ovom stihu Petar suočava Ananiju zato što je lagao Svetog Duha i kaže mu, “nisi slagao ljudima, nego Bogu.” To je jasna izjava da laganje Svetog Duha je laganje Boga. Takođe možemo da znamo da je Sveti Duh Bog po tome što poseduje iste osobine ili karakteristike kao i Bog. Na primer, činjenica da je Sveti Duh sveprisutan se jasno vidi u Psalmu 139:7-8 “Kuda bih otišao od Duha Tvoga, i od lica Tvoga kuda bih utekao? Da izađem na nebo,ti si onde. Da siđem u pakao, onde si.” Zatim u 1 Korinćanima 2:10-11 vidimo karakteristiku sveznanja kod Svetog Duha. “ A nama je Bog otkrio posredstvom Duha; jer Duh ispituje sve, i dubine Božije. Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku – sem čovekovog duha koji je u njemu? Tako isto niko – sem Duha Božijega – ne zna šta je u Bogu.”

Da je Sveti Duh zaista Osoba, možemo da znamo zato što poseduje um, emocije i volju. Sveti Duh misli i zna (1 Korinćanima 2:10). Sveti Duh se može ožalostiti (Efesci 4:30). Sveti Duh nas zastupa (Rimljani 8:26-27). Sveti Duh donosi odluke u skladu sa svojom voljom (1 Korinćanima 12:7-11). Sveti Duh je Bog, treća “Osoba” Svetog Trojstva. Kao Bog, Sveti Duh može zaista da bude Utešitelj i Savetnik, ono što je Isus obećao da će biti (Jovan 14:16,26; 15:26).

COPY PASTE: Biblijska pitanja odgovorena - GotQuestions.org Srpski! - Biblijska pitanja odgovorena

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
http://serbianforum.org/religija/32949-sveto-trojstvo-58.html#post834351

U koliko Bogova ste se krstili? (Sveto Trojstvo numerično:D jedan Bog ili Tri?)

СИМВОЛ ВЕРЕ

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца,(nisu Tri) Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа (nije Bog) Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;

Pitanje za Trinitance
Pojasnite mi kako jedan Bog (jer nisu Tri) rodi drugog Boga (ne stvori ga nego rodi!) a opet zbir im je numerično jedan Bog :roll:

Setite se Gospoda HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Pitanje za Trinitance
Pojasnite mi kako jedan Bog (jer nisu Tri) rodi drugog Boga (ne stvori ga nego rodi!) a opet zbir im je numerično jedan Bog :roll:

AA kako to? cas Gspod,cas Bog,cas maleni andjeo,cas Sin,cas mihailo,cas silni Bog cas mani je nego andjeo itd.

Drugarski savet! mozda bi trebao da posetis malo psihiatra da ti pomogne da razumes u sta ti verujes, ako uopste u nesto verujes.

Jer jedan Jurivaka i to bole od tebe zna bibliju i citira pravilne stihove iako je ateist.

Nije u uvredu napisano jurivaki!!! vec iz postovanja o njegovom znanju biblije!!

Cak nemozes da razlicis da covek ako ti kaze da nisi u pravu iako nije vernik ti ga nazivas trinitrijancem, iako on to nije a prosto je ateist,to je njegovo pravo, kao sto je i tvoje da budes "MASON"Zavera Sv-te Troice je pocela na vaseljenskom saboru nekih jeresi,a danas se razvila u makro jeres,cak do nuklearnih bombi kako to gospod rece i na kraju ce izgoreti "SVA ZEMLJA"????

I gle sve tvorim novo!!!???KO TO SVE NOVO TVOR"???? procitaj ma lo Jov otkr poslednju glavu.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
AA kako to? cas Gspod,cas Bog,cas maleni andjeo,cas Sin,cas mihailo,cas silni Bog cas mani je nego andjeo itd.

Drugarski savet! mozda bi trebao da posetis malo psihiatra da ti pomogne da razumes u sta ti verujes, ako uopste u nesto verujes.

Jer jedan Jurivaka i to bole od tebe zna bibliju i citira pravilne stihove iako je ateist.

Nije u uvredu napisano jurivaki!!! vec iz postovanja o njegovom znanju biblije!!

Cak nemozes da razlicis da covek ako ti kaze da nisi u pravu iako nije vernik ti ga nazivas trinitrijancem, iako on to nije a prosto je ateist,to je njegovo pravo, kao sto je i tvoje da budes "MASON"Zavera Sv-te Troice je pocela na vaseljenskom saboru nekih jeresi,a danas se razvila u makro jeres,cak do nuklearnih bombi kako to gospod rece i na kraju ce izgoreti "SVA ZEMLJA"????

I gle sve tvorim novo!!!???KO TO SVE NOVO TVOR"???? procitaj ma lo Jov otkr poslednju glavu.

Ma samo se vi hriscani krstite u ime (Oca,sina,i Sv Duha)i bog ce vas blagosloviti.

Nemojte se nikad krstiti u Ime Jehove i Sina I Duha organizacije, jer to nije crkva, a sama rec govori da je organizacija.
A kao sto znate imali smo razne organizacije,od samoupravne ,do komunisicke,omladinske,itd.

Jedan je Bog i nema drugog i jedno m je ime a to je (Isus Hrist) i nemojte da vas ko zavarava,jer gerakules je u pravu!

(Nema drugog imena pred nebom i Ocem kroz kojeg cemo se spasti)(On nam je i Isus Hrist,iOtac,Sin,i Sv Duh,on je spasitelj,on je Bog ,on je Alfa i Omega,on je JHVH,on je Bog silni,on je Stena,on je Hristos Bog.

Dugo vremena sam citao i nisam hteo da se javljam na forumu, da bih se uverio ko je jeres a ko prav ,ja sam svoj izbor napravio a to je!

(U ime Oca i Sina i Sv Duha amin)

Dodato posle 19 Sati 4 minuta:

Pitanje za Trinitance

Mi se krstimo; U ime (Oca,Sina,i Sv Duha,tj,U JHVH,Adonaj,Teos,Logos,Bog silni,Emanuel,Rec,Videlo,Alfa i Omega,Jagnje,Stena,Savaof,itd)

Dali si sad zadovoljan?

Po vasemu Mi se Krstimo u 10 Bogova, jer Bog ima Mnogo imena ali mi Se krstimo onako Kako nam Je on Sam zapovedio (u ime Oca i Sina i Sv Duha Amin)

A vi ako verujete u (jehovu) zasto se isto krstite u tri oblika tj,U ime jehove i sina i duha organizacije?

Ja cu vam reci evo zasto´,zato sto je vas Jehova Bog= sotona,a sin= antihrist, a duh organizacije= (Novi Svecki Poredak)

Svecka organizacija u borbi protiv hriscanstva,zasto nikad ni rec ne govorite protiv muslimana,jevreja,indusa,budista,judeja itd,
Zato sto oni kao i vi nikada nisu priznali da je Isus Bog,zato ga i ubise,i vi isto to radite.

Samo vam je prava istina trn u oku (Otac x Sin x Sv Duh= 3, Elohim)

Jer pobija sve vase doktrine zasto? Zato sto nemozete da dokazete da ste u pravu, pa ste svu bibliju naopako okrenuli,iseckali,prilepili svoje gluposti koje stampa samo KS i niko vise i u sta veruju Samo JS.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Ma samo se vi hriscani krstite u ime (Oca,sina,i Sv Duha)i bog ce vas blagosloviti.

Nemojte se nikad krstiti u Ime Jehove i Sina I Duha organizacije, jer to nije crkva, a sama rec govori da je organizacija.
A kao sto znate imali smo razne organizacije,od samoupravne ,do komunisicke,omladinske,itd.

Jedan je Bog i nema drugog i jedno m je ime a to je (Isus Hrist) i nemojte da vas ko zavarava,jer gerakules je u pravu!

(Nema drugog imena pred nebom i Ocem kroz kojeg cemo se spasti)(On nam je i Isus Hrist,iOtac,Sin,i Sv Duh,on je spasitelj,on je Bog ,on je Alfa i Omega,on je JHVH,on je Bog silni,on je Stena,on je Hristos Bog.

Dugo vremena sam citao i nisam hteo da se javljam na forumu, da bih se uverio ko je jeres a ko prav ,ja sam svoj izbor napravio a to je!

(U ime Oca i Sina i Sv Duha amin)

Dodato posle 19 Sati 4 minuta:

Mi se krstimo; U ime (Oca,Sina,i Sv Duha,tj,U JHVH,Adonaj,Teos,Logos,Bog silni,Emanuel,Rec,Videlo,Alfa i Omega,Jagnje,Stena,Savaof,itd)

Dali si sad zadovoljan?

Po vasemu Mi se Krstimo u 10 Bogova, jer Bog ima Mnogo imena ali mi Se krstimo onako Kako nam Je on Sam zapovedio (u ime Oca i Sina i Sv Duha Amin)

A vi ako verujete u (jehovu) zasto se isto krstite u tri oblika tj,U ime jehove i sina i duha organizacije?

Ja cu vam reci evo zasto´,zato sto je vas Jehova Bog= sotona,a sin= antihrist, a duh organizacije= (Novi Svecki Poredak)

Svecka organizacija u borbi protiv hriscanstva,zasto nikad ni rec ne govorite protiv muslimana,jevreja,indusa,budista,judeja itd,
Zato sto oni kao i vi nikada nisu priznali da je Isus Bog,zato ga i ubise,i vi isto to radite.

Samo vam je prava istina trn u oku (Otac x Sin x Sv Duh= 3, Elohim)

Jer pobija sve vase doktrine zasto? Zato sto nemozete da dokazete da ste u pravu, pa ste svu bibliju naopako okrenuli,iseckali,prilepili svoje gluposti koje stampa samo KS i niko vise i u sta veruju Samo JS.

Ha,ha,ha da dokazu oni nista nemogu i nikad nisu mogli jer oni necitajui bibliju a KS-re.

Njihova doktrina je bez ikakog osnova,ona se bazira samo na prevode i otkupa autorskih prava mnogih biblija koje je kupila KS-Re-re.

A pogotovo King Jems iz kog oni vade sve lazi koje stave na forum.

Natrag