Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Tako je Peko kad napravite gresku vi je priznate posle 100 godina a u medjuvremenu nastavljate da pravite iste.Jel treba po ko zna koji put da ponovo citiram sve?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nema odgovora, niste pročitali moj post zato ćemo u krejolama.
Znamo i da starozavetni JEHOVA Bog inkarnirao u svog novozavetnog svemoguće Boga Sina da bi umro na krstu za ORTODOXNO spasenje. A znamo i to da ako ne bi bilo Bogorodice ORTODOXIJA ne bi imala ni spasitelja.

Ali neznamo gde piše "Bog Sveta Trojca (jer nije numerično jedan) pojavljuje u tri oblika?" koja biblija koje izdanje i godina izdanja?

A ako pogledaš ovu ilustraciju onda baš ništa ne svatamo o čemu ti ovde kao ORTODOX misioniraš.
Daj ovo poelbusteru da nosi u filološki fakultet neka se tamo raspita kako oni sabiraju Svetu Trijadu (jer im Bog nije numerično jedan)

Pitanje za mnogobožce
Zašto vama Otac nije sveti duh (Zašto nije svet i zašto nije duh) "Sveti DUh" kao po pisanom slovu?

Dragi moji ako ja budem prelazio na lakša pitanja biće ovde i edukovanih koji će se naći uvređeno!

Dragi moji priznajem za odgovor ako vam i pridošla kao formirani Adventistički karakter sa darovima duha posvećena gospođa Niki pomogne njenim hrišćanskim komentarom samo da bude neki doprinos ovoj temi. Da ne bude da na svako moje argumentovano pitanje zujite u vetar bez ikakvog reda.

Dragi moj gerakules piše
СИМВОЛ ВЕРЕ

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа (nije Bog) Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;

Dakle jedan je Bog Otac! ili je za debatiranje zato što nije jer po braći u veri Adventističkim duhovnicima Dragan Micic i proročkog duha Cece Jece "Svemogući BOg Sin je Otac i jedini svemoćni Bog Sveti Duh je Otac isto kao i nepoznati Bog Otac što je Otac.

Pitanje
Dali vi gospodo znate da uzrečica kaže: "Da nema zore ko nas laže"?
Drugo

Ako po ORTODOXIJI jedan Bog Otac jer nisu TRI dali je on "numerično jedan" ili nije?
Treće

Bog Otac "Svedržitelj" (numerično jedan jer nisu TRI) po sibolu ORTODOXNE vere jeste tvorac neba i zemlje kao i svega vidljivog i nevidljivog, pošteno?
Ko je onda vlasnik svega toga što je jedini (numerično) Bog Otac "Svedržitelj" kao tvorac tvorio?

Dodatno pitanje za vas kao mnogobožce (jer vam Bog nije numerično jedan) glasi

Šta tu pišete da je Isus HRISTOS po tom vašem Ortodoxnom simbolu vere?

Dragi moji ako nemate hrišćanskog komentara uvek možete da zujete u vetar vašim simbolom vere ili da vređate ličnost sagovornika sa ovoga foruma jer zaboravili HRISTOSA i njegov zapoved da imate mira sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Deda smesko zvani TANDARA MANDARA ajde Mika32 ti postavi pitanja ali ti niako da nam odgovoris?Jel te starh deda Smele da odgovoris?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Nema odgovora, niste pročitali moj post zato ćemo u krejolama.
[/B]

Dragi moji ako ja budem prelazio na lakša pitanja biće ovde i edukovanih koji će se naći uvređeno!

Dragi moji priznajem za odgovor ako vam i pridošla kao formirani Adventistički karakter sa darovima duha posvećena gospođa Niki pomogne njenim hrišćanskim komentarom samo da bude neki doprinos ovoj temi. Da ne bude da na svako moje argumentovano pitanje zujite u vetar bez ikakvog reda.

Dragi moj gerakules piše

Dakle jedan je Bog Otac! ili je za debatiranje zato što nije jer po braći u veri Adventističkim duhovnicima Dragan Micic i proročkog duha Cece Jece "Svemogući BOg Sin je Otac i jedini svemoćni Bog Sveti Duh je Otac isto kao i nepoznati Bog Otac što je Otac.

Pitanje
Dali vi gospodo znate da uzrečica kaže: "Da nema zore ko nas laže"?
Drugo

Ako po ORTODOXIJI jedan Bog Otac jer nisu TRI dali je on "numerično jedan" ili nije?
Treće

Bog Otac "Svedržitelj" (numerično jedan jer nisu TRI) po sibolu ORTODOXNE vere jeste tvorac neba i zemlje kao i svega vidljivog i nevidljivog, pošteno?
Ko je onda vlasnik svega toga što je jedini (numerično) Bog Otac "Svedržitelj" kao tvorac tvorio?

Dodatno pitanje za vas kao mnogobožce (jer vam Bog nije numerično jedan) glasi

Šta tu pišete da je Isus HRISTOS po tom vašem Ortodoxnom simbolu vere?

Dragi moji ako nemate hrišćanskog komentara uvek možete da zujete u vetar vašim simbolom vere ili da vređate ličnost sagovornika sa ovoga foruma jer zaboravili HRISTOSA i njegov zapoved da imate mira sa svim ljudima.

AA samo jedno pitanje? ti verujes u Hrista ii??????
A ako verujhes u Hrista! onda je logicno da verujes u Oca i Sv Duha,a ako verujes u JHVH, to samo potvrdjuje veru u Alfa i Omegu.

A Alfa i omega je (ISUS HRIST) Du ferstor mej eler nej. om du ferstor inte mej det er din problem.

Helsningar från sverige från gera.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Naravno da se spominje u Bibliji "sveto trojstvo" jer je termin odatle i preuzet a označava Boga Oca, Boga Sina i Sveti Duh koji pretstavlja link koji ih spaja i povezuje vrsta mentalne veze proso reći nema tu ničeg nejasnog ni komplikovanog. Sveti Duh se dodeljuje samo po zasluzi kao Božij dar i ne može se na drugi način sreći. Jednostavno Ana ana. :blum3:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Naravno da se spominje u Bibliji "sveto trojstvo" jer je termin odatle i preuzet a označava Boga Oca, Boga Sina i Sveti Duh koji pretstavlja link koji ih spaja i povezuje vrsta mentalne veze proso reći nema tu ničeg nejasnog ni komplikovanog. Sveti Duh se dodeljuje samo po zasluzi kao Božij dar i ne može se na drugi način sreći. Jednostavno Ana ana. :blum3:
Da, u biblije se, koliko ja znam, pominju pojedinačno i Bog otac i Bog sin i Sveti duh, ali se ne pominje "Sveto trojstvo, kao nekakva sinteza prethodnih pojmova. Pojam Svetog trojstva ustanovljen je tek na Vaseljenskim saborima. Vrlo je jednostavno ovo negirati odgovarajućim citatom iz Biblije.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Zato sam i rekao da je preuzet odatle ali ne i ko i kada već zašto. Zato da bi se objasnili nesporazumi koji vidim da i dalje vladaju a nema potrebe to je samo terminologija.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zato sam i rekao da je preuzet odatle ali ne i ko i kada već zašto. Zato da bi se objasnili nesporazumi koji vidim da i dalje vladaju a nema potrebe to je samo terminologija.
Jeste terminologija ali vrlo važna. Radi te terminologije se hrišćanstvo podijelilo. No, to je druga priča, ali ne treba one koji tvrde da se u Bibliji ne pominje Sveto trojstvo upućivati da ponovo čitaju Bibliju, jer su ljudi u pravu.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Naravno da se spominje u Bibliji "sveto trojstvo" jer je termin odatle i preuzet a označava Boga Oca, Boga Sina i Sveti Duh koji pretstavlja link koji ih spaja i povezuje vrsta mentalne veze proso reći nema tu ničeg nejasnog ni komplikovanog. Sveti Duh se dodeljuje samo po zasluzi kao Božij dar i ne može se na drugi način sreći. Jednostavno Ana ana. :blum3:[/QUOTE

Kad smo vec kod Oca,Sina,Sv Duha ima na dosta mesta gde se jasno vidi trojstvo i ja sam mnogo puta postavio te stihove!

Ali Jurivaka je u pravu, nigde nepise Sv trojstvo, Zbog cega je jako tesko dokazati mnogim ljudima, da se radi o tri oblika tj ipostasa.

Pitanje Za JS-ke

Vi tvrdite da je Svti Duh prosto sila zar ne!!!

Pa onda mi objasnite ko se spustio i u kom obliku, Gospodu Hristu na glavu?

I zasto je Isus rekao da mora da ode gore jer ako ne ode Sv Duh nece da se spusti na njih?

I u kakvom obliku se spustio na apostole?

Natrag