Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
svete trojice

Da još malo obradimo ovu najveću religijskupodvalu svih vremena koja je donela razdor u hrišćanstvu, ratove i podele. To su plodovi ove doktrine i dovoljanrazlog da se ukaže na sumnju u ispravnost vere. Sledeći razlog koji navodi nasumnju je propaganda iz Vatikana koja širi ovu doktrinu jer Vatikan je gnezdoantihrista i odatle dolazi ova doktrina o trojstvu. U suštini sve što dolazi izVatikana treba staviti na ispit zbog čega se plasira i u kom cilju jer upozadini se krije prevara.
Iskrivljena biblijskanauka o Bogu trebala je da počne sa delovanjem u vreme apostola Pavla koji kaže
2. Sol.2.7.Zaista tajna ovog bezakonja već deluje, ali ostaće tajna samo dok ne budeuklonjen onaj koji ga sada zadržava.
Ovaj tekst jenapisan oko 51 god. Već tih godinapočelo je bezakonje iskrivljene nauke o Hrišćanstvu. Ovde se spominje da će tobezakonje ostati tajna dok se ne ukloni onaj koji zadržava antihrista u tomdelovanju. Apostol govorio o uklanjanju samog satane iz oblasti odakle delujeali to je druga tema ovde je reč o trojstvu. Od 51. god kad je zapisan ovajstih do sabora u Nikeji ostalo je još oko 280 god. dovoljno za razvijanjeodpada. Zato sabor u Nikeji treba staviti na ispit jer mnogim vernicima nijetemelj biblija nego sabor u Nikeji. Isus je znao za to šta će se desiti i damnogi neće razumeti njegovu ličnost i ličnost njegovog Oca zato je ostavljenzapis njegovih reči :
Matej 11.27. Svemi je predao moj Otac. Niko ne poznaje Sina tako dobro kao Otac i niko nepoznaje Oca tako dobro kao Sin i onaj kome Sin hoće da ga otkrije.
Znamo da jesatana taj koji želi da se izjednači sa Bogom zato zavrzlama Bog je jedan aline jedan nego tri i obrnuto treba dobro ispitati. Ne postoje dve iste osobe nasvetu. Svaka osoba ima karakteristike koje je čine posebnom. Tako se svako odnas razlikuje po fozičkom izgledu i fizičkoj snazi a za Boga se kaže da je ontri osobe koje su po svemu jednake. Jako sumnjivo pogotovu kad nema jasnihbiblijskih dokaza za to i kad znamo da satana želi da se izjednači sa Bogom ito na silu i mogućnost da je plasirao ovu doktrinu i pod velom tajne izjednačiosebe sa Bogom i Isusom. U ostalom to mu je uvek i bio cilj. Nijedan stih ubibliji koji se uzima kao argument za trojstvo nema nikakvu osnovu da bi sepodkrepila ta doktrina. Na kraju kada nema drugih dokaza onda se pređe na sledećumetodu : Isus je Bog Otac ili Isus je JHVH. A gde je njegov Otac o kom jegovorio ?

U sledećim stihovimacrvenim slovima su obeležene reči koje se odnose na Boga Oca a plavim koje seodnose na Isusa.

2.Korinćanima2.3. Neka je blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac milosrđa iBog svake utehe.

Galatima.Blagodat vam i mir od Boga ,našeg Oca i od Gospoda Isusa Hrista.

Efešanima 1.3.Neka je blagosloven Bog i Otac našeg Gospoda Isusa Hrista ….

Kološanima 1.3.Zahvaljujemo Bogu Ocu našeg Gospoda Isusa Hrista uvek kad se molimo...
Timoteju 1.3.Zahvaljujem za tebe Bogu kome su služili moji praočevi…

1. Petrova 1.3. Neka je blagosloven Bog i Otac našeg Gospoda Isusa Hrista..

I na kraju stih nad svim drugim

Judina 24. Aonome koji vas može sačuvati od pada i neuprljane postaviti u velikoj radostipred svoju slavu 25. jedinom Bogu našem spasitelju preko Isusa Hrista našegGospoda neka je slava ,veličanstvo, moć i vlast oduvek sada i zauvek Amin.

Peko pa opredeli se vec jednom ili imas jednog gospoda ili dva?

Da te malo podsetim(isaija 9:6) [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. znaci koga ce ljudi nazivati ovim imenima Vaseg Jehovu ili naseg Isusa Hrista?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Peko pa opredeli se vec jednom ili imas jednog gospoda ili dva?

Da te malo podsetim(isaija 9:6) [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. znaci koga ce ljudi nazivati ovim imenima Vaseg Jehovu ili naseg Isusa Hrista?

Dragi moj gerakules ti me zabrinjavaš, Peko ti citira pisano slovo da ima samo jedan Bog Otac i jedan Gospod Iusus a ti to još ne svataš i izrugivaš se evanđelju. Ja sam zaključio da ti nećeš svatiti ni da ti se nacrta i to u krejolama ali hajd pokušaću pa neka ostali čitaoci foruma izvuku zaključak ko pljuje po pisanom slovu i jedinog Boga jer nema ih TRI.

Gerakules koliko ih ima po pisanom slovu, dva tako? jedan Bog i jedan GOSPOD Isus koji je HRISTOS.

Gerakules ko da je blagosloven po ovom pisanom slovu, koliko Bogova jedan ili TRI?

Kološanima 1.3.Zahvaljujemo Bogu Ocu našeg Gospoda Isusa Hrista uvek kad se molimo...

Gerakules kome se po pisanom slovu vi Pravoslavci zahvaljujete, kako i u čije ime? gerakules zar tu nije napisano jedan BOG Otac našega Gospoda HRISTOSA? zašto pljuješ po pisanom slovu HRISTOVOG evanđelja i rugaš se jedinom istinitom Bogu jer nema ih TRI?

Ja sam zaključio po tvom pisanju da ni ti a ni tvoji praočevi ne zahvaljujete tom jedinom Bogu Ocu našega GOSPODA HRISTOSA, već pljujete po Bogu, pljujete po HRISOVOM evanđelju a pljujete i po svima onima koji vam ovde citiraju pisano slovo da nema drugoga Boga Oca našega GOSPODA do jedan JEHOVA.

6:4 Hear, O Israel:
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Dragi moj gerakules evo ja ti citirao pisano slovo a ti pljuj po meni što ti to citiram, pljuj i po pisanom slovu isto tako kako su pljuvali i tvoji praočevi, pljuj i po HRISTOSU i pravi ga varalicom da vaš Bog nije JEHOVA i da JEHOVA nije vaš jedan Bog jer vi zaključili da imate Svetu TRIJADU Bogova u koju se krštavate.

Hajde dragi moj gerakules pljuvaj da Bog nje jedan! pljuvaj da HRISTOS je prevarant i da je njegova najveća zapoved laž i neka svi vide šta ti i tvoji praočevi znate i možete uraditi.
Evanđeliziraj Ortodoxiju i to Sveto Trojstvo pa mi kaži ko je vama Bog i ko vam je GOSPOD HRISTOS i ne ustručavaj se za vas ne važi GOSPODA HRISTOSA najveća zapoved da imate mira sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
[INFORMACIJA]Da te malo podsetim(isaija 9:6) [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. znaci koga ce ljudi nazivati ovim imenima Vaseg Jehovu ili naseg Isusa Hrista?[/INFORMACIJA]

Objašnjavam ti da si odbacio Isusovog Oca ... odbacio si Boga,alo, i ne vredi ti to više govoriti..

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj gerakules ti me zabrinjavaš, Peko ti citira pisano slovo da ima samo jedan Bog Otac i jedan Gospod Iusus a ti to još ne svataš i izrugivaš se evanđelju. Ja sam zaključio da ti nećeš svatiti ni da ti se nacrta i to u krejolama ali hajd pokušaću pa neka ostali čitaoci foruma izvuku zaključak ko pljuje po pisanom slovu i jedinog Boga jer nema ih TRI.

Gerakules koliko ih ima po pisanom slovu, dva tako? jedan Bog i jedan GOSPOD Isus koji je HRISTOS.

Gerakules ko da je blagosloven po ovom pisanom slovu, koliko Bogova jedan ili TRI?

Gerakules kome se po pisanom slovu vi Pravoslavci zahvaljujete, kako i u čije ime? gerakules zar tu nije napisano jedan BOG Otac našega Gospoda HRISTOSA? zašto pljuješ po pisanom slovu HRISTOVOG evanđelja i rugaš se jedinom istinitom Bogu jer nema ih TRI?

Ja sam zaključio po tvom pisanju da ni ti a ni tvoji praočevi ne zahvaljujete tom jedinom Bogu Ocu našega GOSPODA HRISTOSA, već pljujete po Bogu, pljujete po HRISOVOM evanđelju a pljujete i po svima onima koji vam ovde citiraju pisano slovo da nema drugoga Boga Oca našega GOSPODA do jedan JEHOVA.

HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Dragi moj gerakules evo ja ti citirao pisano slovo a ti pljuj po meni što ti to citiram, pljuj i po pisanom slovu isto tako kako su pljuvali i tvoji praočevi, pljuj i po HRISTOSU i pravi ga varalicom da vaš Bog nije JEHOVA i da JEHOVA nije vaš jedan Bog jer vi zaključili da imate Svetu TRIJADU Bogova u koju se krštavate.

Hajde dragi moj gerakules pljuvaj da Bog nje jedan! pljuvaj da HRISTOS je prevarant i da je njegova najveća zapoved laž i neka svi vide šta ti i tvoji praočevi znate i možete uraditi.
Evanđeliziraj Ortodoxiju i to Sveto Trojstvo pa mi kaži ko je vama Bog i ko vam je GOSPOD HRISTOS i ne ustručavaj se za vas ne važi GOSPODA HRISTOSA najveća zapoved da imate mira sa svim ljudima.
Da ne prijatelu ja nikada se nisam lovio na tvoje hitre kljuse!!!!!

Napisi mi (JHVH) na grcki i stobom cu tek onda da razgovaram dalje.

Dodato posle 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

[INFORMACIJA]Da te malo podsetim(isaija 9:6) [SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni. znaci koga ce ljudi nazivati ovim imenima Vaseg Jehovu ili naseg Isusa Hrista?[/INFORMACIJA]

Objašnjavam ti da si odbacio Isusovog Oca ... odbacio si Boga,alo, i ne vredi ti to više govoriti..

Ako ovde pise da se otkazujem od isusovog oca, onda neka bude po tvome, citaj pazljivo i ti i tvvoji kompanjoni!!!

СИМВОЛ ВЕРЕ

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!

(matvej 28:19,20)
[SUP]19[/SUP] Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
[SUP]20[/SUP] I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.

Peko a sad mi pokazi tvoj simbol vere?

Bednice ti neznas ni mu sta si se krstio!!!

linija.gif
[TABLE]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako ovde pise da se otkazujem od isusovog oca, onda neka bude

znaci koga ce ljudi nazivati ovim imenima [INFORMACIJA]Vaseg Jehovu[/INFORMACIJA] ili naseg Isusa Hrista?

SIMVOL VERE

И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи,[INFORMACIJA] Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, [/INFORMACIJA]Који је говорио кроз пророке.

Nema nikakvih simbola obeležja ni nacionalizma u celom svetu.

No comment

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one
:

Evo kako se misionira njihova prelepa Ortodoxija svaka im čast.

Dragi moj gerakules po tvom pisanju ja sam izvukao zaključak da nema Ortodoxiji leka ni od pijanstva ni od zle prilike i svake nesloge još manje izbavljenja od svake opasnosti a od suše i gladi da i ne govorimo. Sami sebe osuđujete! dno, dna.
Setite se HRISTOSA i njegove zapovedi i imajte mira sa svim ljudima.

Sačuvaj, Prečista Majko, ljude Tvoje od svake nevolje, bolesti, gladi, propasti, ognja, od svake zle prilike i svake nesloge.
Gradu našem (ili selu, obitelji...), i svakom domu i porodici, i svakoj duši hrišćanskoj i čitavoj zemlji našoj izmoli mir i veliku milost, da slavimo Tebe, Premilostivu Hraniteljku našu, sada i uvek i vekove vekova. Amin

Pred ovom ikonom Majci Božijoj se usrdno obraćamo za izbavljenje od svake opasnosti, od suše i gladi...

БОГОРОДИЧИНО ПРАВИЛО - Изговарај свакодневно молитву "Богородице Дјево" по сто педесет пуга на дан и том молитвом ћеш се спасити.

[h=2][/h]

Dodato posle 6 minuta:

Ovo ti je po pravilniku ovoga foruma, naravno da ovim daješ čast i proslavljaš Trijadu kojom si se krstio. Samo napred misioniraj Ortodoxiju :yea:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

SIMVOL VERE

No comment

Pa normalno da nemas komentara!!! jer ti rece da se ja otkaza od oca, a ja ti javno dokaza da verujem U jednog Oca i Sina I Svetogg
Duha u sta verujes u to se i krstis!!!!(Matvej 28:19,20)

19. πορευθεντες μαθητευσατε παντα τα εθνη βαπτιζοντες αυτους εις το ονομα του πατρος και του υιου και του αγιου πνευματος -Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име оца и сина и светога Духа,

20. διδασκοντες αυτους τηρειν παντα οσα ενετειλαμην υμιν και ιδου εγω μεθ υμων ειμι πασας τας ημερας εως της συντελειας του αιωνος αμην-Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин.

Ati prijatelu kako se ti krstis s AApocketom? u takvu veru i verujes!

AA ako nisi znao simbol vere je to u sta verujes a ne himna!!!

Vas simbol vere bi bio ovakav:verujem u Jehovu ,i sina koji je manji od andjela ,i duha organizacije, koji je prosto nerazumna i bezosecajna sila koja sve stvori??????

I cekamo vaskrsenje mrtvih, od sina Jehovinog ,andjela koji je manji od svih drugih andjela!!!

I Koji je bio covek i oped ce se pojaviti da sudi svetu. Ha,ha,ha,ha.

Eto ovako bi trebao da glasi vas simbol vere moj peko.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

SIMVOL VERE

No comment

To je tipicno za novi svetski poredak i ocekivanja antihrista, koji treba da dodje na vlast, a ti si vec spreman da ga docekas to se vidi, tog vaseg jednog Boga u okviru imena (Jehova) sto znaci(Jehousa Na jevrejski u prevodu Bog svama) a i nisi ni svestan da ce se pojaviti Jehousa tj antihrist o kome je Gospod Jehousa (ivritski) govorio!!! Pojavice se lazne (Jehouse) da ne govorim hristosi, jer vi ne priznajete Hrista za boga,pojavice se pod tim imenom koji ce zahtevati da veruju svi ljudi samo u njega, jer on je jedin zemaljski Bog.

A Jehousa (Bog s vama)je upozorio moj dolazak ce biti od pocetka do kraja planete i svi ce videti moj dolazak,i ugledace ga svako oko i oni sto su u paklu, tj u grobu i izaci ce na videlo a ko je videlo procitaj u (jev. jovanovo 1:1-14)
a ako vam ko kaze eno ga onde neverujte ,eno ga u sobi neverujte ,eno yes3ga u pustinji neverujte,a dolazak ce moj biti kao mujna sa zapada i istoka itd.

Dok vi propovedate da se pojavio u nevidljivom obliku (1914) kakva ironija i glupost s vase strane.

Ako lazete sami sebe nemojte i nas!!!

Toliko za danas nastavak sledi.

Dodato posle 13 minuta:

To je tipicno za novi svetski poredak i ocekivanja antihrista, koji treba da dodje na vlast, a ti si vec spreman da ga docekas to se vidi, tog vaseg jednog Boga u okviru imena (Jehova) sto znaci(Jehousa Na jevrejski u prevodu Bog svama) a i nisi ni svestan da ce se pojaviti Jehousa tj antihrist o kome je Gospod Jehousa (ivritski) govorio!!! Pojavice se lazne (Jehouse) da ne govorim hristosi, jer vi ne priznajete Hrista za boga,pojavice se pod tim imenom koji ce zahtevati da veruju svi ljudi samo u njega, jer on je jedin zemaljski Bog.

A Jehousa (Bog s vama)je upozorio moj dolazak ce biti od pocetka do kraja planete i svi ce videti moj dolazak,i ugledace ga svako oko i oni sto su u paklu, tj u grobu i izaci ce na videlo a ko je videlo procitaj u (jev. jovanovo 1:1-14)
a ako vam ko kaze eno ga onde neverujte ,eno ga u sobi neverujte ,eno yes3ga u pustinji neverujte,a dolazak ce moj biti kao mujna sa zapada i istoka itd.

Dok vi propovedate da se pojavio u nevidljivom obliku (1914) kakva ironija i glupost s vase strane.

Ako lazete sami sebe nemojte i nas!!!

Toliko za danas nastavak sledi.

Izvinjavam se zelim da ispravim ; videce ga svako oko i oni koji su ga proboli!!!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Svi postovi koji budu sadržavali uvredljive riječi, biće brisani![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

[SUP]6.4[/SUP] Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.

Još čekam da mi misionirate biblijsku istinu, odgovorite mi dali je i vama
HisName.gif
vaš Bog i dali je i vama
HisName.gif
numerično jedan.

Koliko znamo jedan je samo Bog nema ih TRI, pošteno?
Setite se GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi i imajte mira sa svm ljudima.

Natrag