- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Šta kaže Isaija 53? Šta kaže apostol Pavle u Rimljamima 5?
Hajde da vidimo kako se spasavamo. Našom pravdom ili Hristovom?
Hajde da vidimo kako se spasavamo. Našom pravdom ili Hristovom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne, jer je i njemu uračunat Adamov greh. Svi smo mi rođeni sa sklonošću grehu, pa i Enoh.
Isus je jedini rođen bez te sklonosti grehu. Zato je savršen pravednik.
Da je Isus rođen savršene prirode i posve drugačiji od nas, kako ti tvrdiš, niti bi mogao biti kušan niti bi trpio u bilo kakvim iskušenjima
Hožeš da kažeš da je Isus imao grešnu prirodu kao i mi?
izvrtalo jedno
Ne ja, sveti Pavao tvrdi da je imao istu prirodu kao svi mi ljudi.
Heb 2,17-18: Stoga je trebalo da u svemu postane braći sličan, da milosrdan bude i ovjerovljen Veliki svećenik u odnosu prema Bogu kako bi okajavao grijehe naroda. Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći.
Točno, pisala je i jedno i drugo.P.S. A zapravo, proročica ti piše svašta. Nekoliko puta JEllena tvrdi da je Isus bio 'nadčovječje' prirode, a na drugim mjestima tvrdi da je bio kao mi ljudi.
Konačno, treba naglasiti da, iako ima sklonosti pale ljudske prirode, Isus nikada nije sagriješio, jer je bio "bez grijeha" (Hebrejima 4,15).Jer ono što zakon nije mogao učiniti, jer je bio slab kroz tijelo, Bog je poslao svoga Sina u obliku grešnog tijela, a za grijeh osudio grijeh u tijelu (Rim 8, 3).
Stoga ga je u svemu nagovaralo da bude stvoren kao svojoj braći, da bi mogao biti milosrdan i vjeran veliki svećenik u stvarima koje se odnose na Boga, kako bi se pomirio s grijesima naroda (Heb 2:17).
Ne kaže prirodu. Jer ako je Hristos imao grešnu prirodu onda je i On grešnik. A onda ne može biti naš Spasitelj.
Razmisli malo. U čemu je Hristos bio isti kao mi. Bio je u mogućnosti da bude kušan i da padne u greh, ali grešnik nije bio.