Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta kaže Isaija 53? Šta kaže apostol Pavle u Rimljamima 5?

Hajde da vidimo kako se spasavamo. Našom pravdom ili Hristovom?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Trinitarci baš i vjeruju u poslanicu Rimljanima 5 šta ti pričaš ti sve izvrćeš kao i ti neki učitelji antitrinitarni koji su sve pomiješali i izmiješali, čak ni tvoji pioniri nisu vjerovali tako i to sam ti dokazala. Ostavljam te Slapu i ostalima. Imaš moje sažaljenje, ne smatram te lošim čovjekom, naprotiv, samo da si u zabludi. Nećeš me uvući u takvu raspravu, nisu uspjeli ni drugi iako su pokušavali čak i na pokvarene načine, što sam im na posljetku i zahvalna, zato što jedino tako možeš i znati da nešto nije od Boga.

Pisano je:

S krivovjercem nakon prvoga i drugog upozorenja prekini
ti znaš da je takav čovjek zalutao, grješnik, koji je sam sebe osudio.
Titu 3:10-11

Vidimo, dakle, da je ovu dogmu Bog sačuvao najprije kroz spise i sukobe apostola, a potom i kroz čuda, protiv đavla i njegovih bogohulnika. I čuvat će se i u budućnosti, da bez trunke sumnje vjerujemo u Boga Oca, Boga Sina, Boga Duha Svetoga. To je vjera koju svakodnevno ispovijedamo sa svojom djecom. Matin Luther o Trojstvu

Svako dobro!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, jer je i njemu uračunat Adamov greh. Svi smo mi rođeni sa sklonošću grehu, pa i Enoh.

Isus je jedini rođen bez te sklonosti grehu. Zato je savršen pravednik.

Lažeš. Isus je rođen u istom tijelu i iste ljudske naravi s kojom smo rođeni svi mi. Da nije rođen takav, ne bi uopće mogao biti kušan niti bi njegovo djelo bilo nešto veliko.

Heb 2,17-18: Stoga je trebalo da u svemu postane braći sličan, da milosrdan bude i ovjerovljen Veliki svećenik u odnosu prema Bogu kako bi okajavao grijehe naroda. Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći.

Da je Isus rođen savršene prirode i posve drugačiji od nas, kako ti tvrdiš, niti bi mogao biti kušan niti bi trpio u bilo kakvim iskušenjima. Dakle, lažeš, a ovu laž si preuzeo od proročice.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
To je misterija...

čak i tvoj veliki frend priznaje to:

Vidimo, dakle, da je ovu dogmu Bog sačuvao najprije kroz spise i sukobe apostola, a potom i kroz čuda, protiv đavla i njegovih bogohulnika. I čuvat će se i u budućnosti, da bez trunke sumnje vjerujemo u Boga Oca, Boga Sina, Boga Duha Svetoga. To je vjera koju svakodnevno ispovijedamo sa svojom djecom. Matin Luther o Trojstvu

Znači Martin Luther vjeruje da su tu dogmu sačuvali sami apostoli! Čovjek koji je znao tko čuva ispravnu Bibliju i to u okovima, to ne zaboravi!!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hožeš da kažeš da je Isus imao grešnu prirodu kao i mi?

Ne ja, sveti Pavao tvrdi da je imao istu prirodu kao svi mi ljudi.

Heb 2,17-18: Stoga je trebalo da u svemu postane braći sličan, da milosrdan bude i ovjerovljen Veliki svećenik u odnosu prema Bogu kako bi okajavao grijehe naroda. Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći.

Kušani biti i u iskušenju trpjeti možemo samo mi ljudi. A sveti Pavao piše da je i Isus baš to iskusio.

P.S. Laže ti proročica. A zapravo, proročica ti piše svašta. Nekoliko puta JEllena tvrdi da je Isus bio 'nadčovječje' prirode, a na drugim mjestima tvrdi da je bio kao mi ljudi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Samo ne možeš da mi odgovoriš na prosto pitanje. A to je valda za jednog hrišćnanina osnovno znanje. Ali kako ti kažeš.

Ne ja, sveti Pavao tvrdi da je imao istu prirodu kao svi mi ljudi.

Ne kaže prirodu. Jer ako je Hristos imao grešnu prirodu onda je i On grešnik. A onda ne može biti naš Spasitelj.

Razmisli malo. U čemu je Hristos bio isti kao mi. Bio je u mogućnosti da bude kušan i da padne u greh, ali grešnik nije bio.

On sam kaže da Sin nije rob:

"Isus im odgovori: zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini greh rob grehu. A rob ne ostaje u kući vavjek, sin ostaje vavjek", Jovan 8,34.35.

Kada bi Isus imao ('Bože sačuvaj') grešnu prirodu bio bi i On rob grehu. Zato je On Sin, jer Njegova priroda nije zarobljena grehom.

Pavle govori o slabosti tela.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
P.S. A zapravo, proročica ti piše svašta. Nekoliko puta JEllena tvrdi da je Isus bio 'nadčovječje' prirode, a na drugim mjestima tvrdi da je bio kao mi ljudi.
Točno, pisala je i jedno i drugo.

---

Biblijski stav ljudi koji vjeruju u Trojstvo

Biblija ukazuje da je Isus uzeo palu narav čovjeka, s sklonošću (ili sklonosti) grijehu. Zato nam Sveto pismo govori da je Isus bio veliki svećenik koji se mogao poistovjetiti s našim "slabostima" jer je "u svim točkama bio kušan kao i mi" (Hebrejima 4,15). Nije mogao biti kušan u svim točkama poput nas da nije bio poput nas, imajući prirodu čovječanstva nakon Adamova pada. Evo dodatnih biblijskih dokaza:
Jer ono što zakon nije mogao učiniti, jer je bio slab kroz tijelo, Bog je poslao svoga Sina u obliku grešnog tijela, a za grijeh osudio grijeh u tijelu (Rim 8, 3).
Stoga ga je u svemu nagovaralo da bude stvoren kao svojoj braći, da bi mogao biti milosrdan i vjeran veliki svećenik u stvarima koje se odnose na Boga, kako bi se pomirio s grijesima naroda (Heb 2:17).
Konačno, treba naglasiti da, iako ima sklonosti pale ljudske prirode, Isus nikada nije sagriješio, jer je bio "bez grijeha" (Hebrejima 4,15).

---

Nisam te uvrijedila Jovane već sam rekla činjenicu da izvrćeš, uostalom ja sam to izbrisala tako da si neozbiljan. Još jedan dokaz da nisi poput Isusa. Sve u svemu ja ti opraštam jer si samo čovjek, prah zemaljski a nisi Bog.

Ti, ne vjeruješ u preegzistenciju Sina Božjega i njegovu istobitnost s Bogom, a proročica ti piše ovako:
Veliko djelo otkupljenja mogao je izvršiti samo Otkupitelj koji je zauzeo mjesto palog Adama. S grijesima svijeta položenim na njega, on bi prešao preko zemlje gdje je Adam posrnuo. ... Kralj slave predložio je da se ponizi palom čovječanstvu! Uzeo bi čovjekovu palu prirodu i angažirao se da se nosi s jakim neprijateljem koji je (imao) trijumfirao nad Adamom. Review and Herald, 24. veljače 1874

Odjeven u odjeću čovječanstva, Sin Božji spustio se na razinu onih koje je želio spasiti. U Njemu nije bilo prijevare ili grešnosti. Uvijek je bio čist i neokaljan; ipak je preuzeo na sebe našu grešnu narav. Obucite Njegovo božanstvo s čovječanstvom, koje bi mogao povezati s palim čovječanstvom.Review and Herald, 15. prosinca 1896

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne kaže prirodu. Jer ako je Hristos imao grešnu prirodu onda je i On grešnik. A onda ne može biti naš Spasitelj.

Grešnik je onaj tko počini grijeh. Isus je i kao čovjek bezgrešan jer ni jednog grijeha nije počinio, iako je imao istu narav koju imaju svi ljudi. Ali od onoga tko je 'završio dva osnovne i ima knjige za 3. rezred, kao ti, ovakvim mlaćenjima nije se ni čuditi.

Razmisli malo. U čemu je Hristos bio isti kao mi. Bio je u mogućnosti da bude kušan i da padne u greh, ali grešnik nije bio.

Sad si sam sebe opovrgnuo. Bio je kao svaki čovjek, i kušan je kao svaki čovjek i trpio u toj kušnji kao što svi ljudi kroz to mogu prolaziti, jedino grijeha nije počinio. Dakle, razlika u ljudskoj naravi Isusa i svih ostalih ljudi uopće ne postoji, razlika je jedino što Isus nije podlegao niti jednom iskušenju i nikada nije počinio grijeh.

Natrag