Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno, ali kako ćemo to učiniti bez Isusa bez kojeg ne možemo ništa učiniti. Svojim nastojanjem se nećemo promijeniti na sliku Božju, to je sasvim sigurno.

Nećemo se promeniti samo ako ne želimo. To je istina. Dakle, da bi smo se promenili, moramo dopustiti da se naše 'Ja' iskoreni iz našeg života. Zato moramo umreti svome Ja.

Mnogi umesto umiranja 'Ja' pokušavaju kroz neke tehnike i discipline da to učine, i na oko oni mogu prevariti ljude. Ali istinska promena je odricanje od sebe i korenita promena iznutra, a ne tehnike samodisciplinovanja jer one pre svega prioizvode licemerje i fanatizam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema zato što se karakter Hristov pripisuje svima koji žele umreti svome Ja. Njegov savršen i sveti karakter bez kog nema spasenja.

Da je po našoj pravdi ne bi mogli biti spaseni. Treba nam Njegova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nema zato što se karakter Hristov pripisuje svima koji žele umreti svome Ja.

Zašto ovo ne piše nigdje u Bibliji što ti tvrdiš. U Bibliji piše da smo špašeni Kristovom žrtvom, a ne karakterom.

Njegov savršen i sveti karakter bez kog nema spasenja.

Opet mantraš njuejdžerske imbecilnosti.

Zašto si ti potpuno prestao citirati Bibliju za dokazivanje svojih besmislica. Ovo što pišeš prepisuješ iz knjige Alberta Pike-a "Moral i dogma". :)

Znam da masoni poriču trojstvo i to na 33 stepenu kada se posvećuju Kuranom a ne Biblijom i dobijaju divne knjige poput "Moral i Dogma" od Alberta Pajka:).

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Šta to ne piše? Piše da se spasavamo kroz Hrista. A kako? Pa kroz Njegovu pravdu. Zar to ne prihvataš?

Kristova krv nas otkupljuje i spašava.

Ef 1,6-7: Njome nas zamilova u Ljubljenome u kome, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti.

A ljudska krv ne može otkupiti palog čovjeka. Inače bi Bog to bio učinio tako što bi pustio Abrahama da žrtvuje svoga sina Izaka i tako otkupi čovječanstvo. Ali, ne ide. Morao je krv proliti Bogočovjek Isus Krist.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jovane prijatelju ti nisi bog i što se prije pomiriš sa time to bolje, ti možeš biti Božje sin po posvojenju i to je to. I opet se i tu vidi razlika jer je Isus njegov jedinorodni Sin Božji. Amen.
Duh Sveti (koji je i sam Bog) neće govoriti o sebi već će uzdignuti Krista, razmisli o tim riječima malo
Istina je da je Isus rekao da budemo savršeni moje mišljenje je da je time mislio da budemo poslušni ili ti bezazleni poput golubice, a opet mudri poput zmije
Na našu žalost, mnogi koji se hvale da su Kristovi, a nisu bezazleni i krše Njegovu molbu time.

----

Ef 1,6-7: Njome nas zamilova u Ljubljenome u kome, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti.

A ljudska krv ne može otkupiti palog čovjeka. Inače bi Bog to bio učinio tako što bi pustio da Abrahama da žrtvuje svoga sina Izaka i tako otkupi čovječanstvo. Ali, ne ide. Morao je krv proliti Bogočovjek Isus Krist.
Amen.

Kad malo bolje razmislite tko je odgovoran za takvo razmišljanje antitrinitarci ili trinitarci?
Ne osjećaju nikakvu odgovornost prema drugim dušama

Prvo nema Duha Svetoga kao ličnosti, onda Isusa na kraju su oni bogovi

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

A ljudska krv ne može otkupiti palog čovjeka. Inače bi Bog to bio učinio tako što bi pustio da Abrahama da žrtvuje svoga sina Izaka i tako otkupi čovječanstvo. Ali, ne ide. Morao je krv proliti Bogočovjek Isus Krist.

Hristova smrt je omogućila da nam se može pripisati Njegova pravda. Tek kada smo opravdani, tek tada možemo biti spaseni.

Isakova(ljudska) pravda nije mogla spasti jer svaki čovek, osim Hrista, je rođen u grešnom stanju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hristova smrt je omogućila da nam se može pripisati Njegova pravda. Tek kada smo opravdani, tek tada možemo biti spaseni.

Nikakva ljudska pravda, ni tisuće litara ljudske krvi ne mogu opravdati i otkupiti čovječanstvo. To je mogla samo krv Bogočovjeka Isusa Krista.

Isakova(ljudska) pravda nije mogla spasti jer svaki čovek, osim Hrista, je rođen u grešnom stanju.

Bogočovjek Isus jest Bog, a od Marije je rođen kao čovjek i potpuno iste naravi koju imamo svi mi.

Ovu tvoju blasfemiju ti je podvalila bogohulnica JEllena.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jovane da li si primijetio da Izak nije bio jedinorođeni sin Abrahamov, da li si primijetio šta piše u Bibliji o Izaku a da on to nije doslovno ili bukvalno. Abraham je imao dva sina u realnosti, a Izak je bio sin obećanja, čak nije bio prvi već mlađi sin.

Poslednja izmena:
Natrag