Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Koja zamjena uloga! Hoće li se lončar uzeti za ilovaču? Djelo hoće li reći o Tvorcu: ” On me nije načinio. “? Vaza hoće li reći o lončaru: ” On tu ne razumije ništa.“? Izaija 29,16

Mi smo glina, prah zemaljski , a On je lončar. Po Isus Kristu je sve stvoreno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nikakva ljudska pravda, ni tisuće litara ljudske krvi ne mogu opravdati i otkupiti čovječanstvo.

Zato što su grešni. Samo savršeni pravednik može pružiti zadovljenje Božije pravde.

Ali moramo shvatiti kako nam se konkretno uračunava zasluga Hristove žrtve. To je tako što nam se pripisuju dela Hristova. Kao da smo ih mi učinili. Samo žrtvovanje na krstu bez pripisa Hristove pravde ne bi nam pomoglo. Moramo se opravdati. To je omogućeno, kako ti reče žrtvom (naravno) ali ona je učinjena da bi se naši gresi mogli prebaciti na Njega a Njegova pravda nama. Tako smo pred Bogom opravdani kao da nikada nismo greh učinili i tako smo spaseni.

"Ali on bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na njemu našega mira radi, i ranom njegovom mi se iscelismo", Isaija 53,5

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Tako nas je i Henok pravednik koji je hodio s Bogom i koji nije okusio smrt mogao otkupiti od grijeha...
Ne, to je mogao samo Isus, jedan jedini, jedinstveni jedinorodni, monogenes Božji Sin

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne, jer je i njemu uračunat Adamov greh. Svi smo mi rođeni sa sklonošću grehu, pa i Enoh.

Isus je jedini rođen bez te sklonosti grehu. Zato je savršen pravednik.
tako je ti nisi bog, drago mi je što si priznao to. Konačno.

Isus je naš Spasitelj jedini i otkupitelj po Njemu je sve stvoreno. Otac i Sin su jedno. Božansko i ljudsko je bilo spojeno i to je misterij svih misterija i vjerom prihvaćamo to. Amen. Tako da bolje ti je da šutiš o toj tajni mudriji si.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jovane ti ne znaš šta pričaš, što se tiče te misterije šutnja je zlato i Ellen ti kaže da je to misterija svih misterija, šutnja je po tom pitanju elokvencija.

Koja zamjena uloga! Hoće li se lončar uzeti za ilovaču? Djelo hoće li reći o Tvorcu: ” On me nije načinio. “? Vaza hoće li reći o lončaru: ” On tu ne razumije ništa.“? Izaija 29,16

On je slika nevidljivog Boga, Prvorođeni svakog stvorenja, Jer, u njemu sve bilo je stvoreno, U nebesima i na zemlji, Bića vidljiva kao i nevidljiva, Prijestolja i Vrhovništva, Vlasti i Moć, Sve je stvoreno po njemu i za njega ,I on je prije svega; Sve je sadržano u njemu
Kološanima 1:15-17

Ako nećeš poslušati Bibliju barem poslušaj svog pionira:

ali taj ultra unitarizam koji Krista čini inferiornim Ocu je gori. Je li Bog rekao inferiornom: "Učinimo čovjeka na svoju sliku?". (James White, 29. studenog 1877., Review &; Herald)

Sad onaj brat u vjeri koji te je uveo da se previše zapitkuješ o tome bi se trebao pokajati, uzeti dio svoje krivice i odgovornosti i vratiti te Bogu

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Zamena u smislu karkatera. Nama se pripisuje Hristova pravda. Tako se jedino možemo spasiti.

To govori Isaija i drugi proroci za Mesiju. Tako nas spasava.

Naša prljavština je Njemu pripisana a nama Njegova pravda.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Samo sam dva puta napisala to o glini i Lončaru, uopće stalno ne ponavljam to... izgleda da te to smeta baš...dobro nek ti bude.
Uglavnom ti nisi jednak Isusu i nisi Bog.

Lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Zamena u smislu karkatera. Nama se pripisuje Hristova pravda. Tako se jedino možemo spasiti.
To govori Isaija i drugi proroci za Mesiju. Tako nas spasava.
Naša prljavština je Njemu pripisana a nama Njegova pravda.
Pa trebamo mi između sebe da ove teme malo pomenemo. Ne sme da postoji 'tabu' tema ako smo otvoreni i ako smo stvarno slobodni. Preispitivanje dogme o Hristovom Božanstvu, nije uvreda već podsticaj da bolje razumemo stvari. Mi smo valda religija koja oslobađa a ne sputava čoveka u istraživanju.
Je, uvreda je.

Pisano je:

S krivovjercem nakon prvoga i drugog upozorenja prekini
ti znaš da je takav čovjek zalutao, grješnik, koji je sam sebe osudio.
Titu 3:10-11

Poslednja izmena:
Natrag