Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ta doktrina koja niječe apsolutno božanstvo Isusa Krista također niječe božanstvo Oca. Znakovi vremena, 27. lipnja 1895.

Ona je već u onom prethodnom citatu koji si navela i rekla šta podrazumeva pod "božanstvom"...karakter.

"No ova nauka je u suprotnosti sa jasnim Spasiteljevim izjavama u pogledu njegovog odnosa prema Ocu, njegovog božanskog karaktera".

Kod Elen je najvažnija odlika hrićanina taj karkater Hristov. Ona o tome toliko piše, to je centralna poruka u svim njenim propovedima. Otud ne čudi što ona toliko insistira na tome. Taj karakter Božiji u nama i koji je bio u Hristu.

Problem je što Elenu većina isčitava u kontekstu svojih dogmi. I onda pokušava da joj pripiše to verovanje. Ja sam video ipak nešto drugo. Ali opet, neka svako razume kako misli da treba.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dve. Božanski karkater i telo ljudsko, propadljivo.

Zbrljao si. Jedinica. A sada šuti i uči:

JEllena, koliko je priroda imao Isus Krist? Jednu, dvije, tri, četiri ….?

Krist je imao dvije prirode, prirodu čovjeka i prirodu Boga. (Ellen White, Ms94-1899.47)

P.S. Jovane, još šuti i uči. Poslije ću tebe pitati, kad bude ‘ponavljanje gradiva’.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Žena je samo dotaknula Isusovu haljinu i ozdravila...

I gle, neka žena koja bolovaše dvanaest godina od krvarenja priđe odostraga i dotaknu se skuta njegove haljine. Mislila je: "Dotaknem li se samo njegove haljine, spasit ću se." A Isus se okrenu i vidjevši je reče: "Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila." I žena bi spašena od toga časa.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Žena je samo dotaknula Isusovu haljinu i ozdravila...

I gle, neka žena koja bolovaše dvanaest godina od krvarenja priđe odostraga i dotaknu se skuta njegove haljine. Mislila je: "Dotaknem li se samo njegove haljine, spasit ću se." A Isus se okrenu i vidjevši je reče: "Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila." I žena bi spašena od toga časa.

Da, jer je sila Božija iselila ženu. Sećaš se da je Gospod isceljivao i Petrovom senkom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
???

Nego, gde je tekst iz Dela govori dasu nazvani hrišćani zato što su verovali da je Isus Bog?

Drzak si. Tražiš da ja dam dokaze za ono što nisam tvrdio. :ludd/:Ja sam tvrdio, a i dalje tvrdim, da su kršćani nazvani tim imenom po Imenu svoga Boga Isusa Krista, a nisam tvrdio da to piše u Djelima apostolskim. Je li vidiš koji si ti drznik i pokvarenjak?

Istovremeno, ja sam citirao tvoje riječi gdje stoji - jedan (1), i za isto to citirao riječi Ellen White gdje stoji - dva (2), i tražio tvoje objašnjenje za tu tvoju tvrdnju, a ti još drskije odbijaš obrazložiti svoju tvrdnju. I tako drzak uzdižeš se na još viši nivo drskosti, i tražiš od mene da ti dokazujem nešto što uopće nisam tvrdio.

:):)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da, jer je sila Božija iselila ženu. Sećaš se da je Gospod isceljivao i Petrovom senkom.
A kako to da tvoji ASD pioniri nisu uvidjeli kako ti objašnjavaš i vidiš njene spise (npr. pokazala sam ti negdje dijelove iz knjige E.J. Waggonera i kako on vidi Isusa)? Jednom te ovdje i Kainos, koji je adventista, pitao o tvom novom razmišljanju, znači ni on ne vidi to na taj način kao što ti vidiš njene spise. Molim te, možeš li mi to objasniti?

Natrag