Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne dotiče me to što pišeš, čitala sam mnoge stare dokumente i spise od Ellene i od tvojih pionira. Mene ne može zbuniti to kad uzmeš tako njenu rečenicu pa od nje napraviš doktrinu ja poznajem cijeli spis i gledam cjelinu to možeš sa lakovjernima i onima koji nemaju puno znanja ali to je sramota raditi od drugih naivnih budale sramota.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I naravno, da se razmemo. Niko ne treba na osnovu mojih reči da prosuđuje. Svako to treba da proveri a validnost tvrdnji se utvrđuje na osnovu sučeljavanja izjava.

Pošteno. :) Sučelimo onda izjave:

Eto bezimena, ja sve ovo navedoh u prilog tvrdnji da Isus nema drugu prirodu(i istorijski dokazano da je to najstarija vera) jer kao što rekoh juče, ako ima dve prirode onda nije umro.

Krist je imao dvije prirode, prirodu čovjeka i prirodu Boga. U NJEMU SU SE SPOJILI BOŽANSTVO I ČOVJEČNOST. Na Njegovom posredničkom djelu stoji nada svijeta koji propada. (Ellen White, Ms94-1899.47)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odlično, ti postavi tekst, ja svoje iznesem, i tebi to ne može nauditi. Zato i razmenjujemo misli. Ali da je neko "budala" ako veruje drugačije od tebe nije baš pristojan izraz.

No, dobro.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Eto, od osobe koja ne radi zlo nikome, samo zato što se osjeća ugroženim jer znam spise odmah me ocrnjuje. Samo zato što smatram da je od drugih ljudi sramota raditi budale, zato što sam pravedna, radi od mene lošeg čovjeka. Već viđeno, hrpu puta doživljeno i pomalo bezidejno te nemaštovito, primijetila sam da ste mnogi takvi. Možeš ti i bolje...
Hvala ti što si mi stavio točku na to da ste svi baš takvi. Kad nemate što za reći, odmah ocrnjujete čovjeka i tu se vidi da nisi bogobojazan jer je to grijeh. Grijeh je zlog čovjeka uzdizati, a onoga tko nema zle namjere unižavati.

Dobro je rekla tvoja proročica, eto reci i njoj kao što si meni, ona je rekla da si pokvaren.

pokvaren čovjek koji je prodao svoju čast za svotu novca, govorio je o Kristu kao na razini sa samim sobom {3SP 118.2}
original Duh Proroštva III. 1878.
(Iskupljenje ili Kristove patnje, njegovo suđenje i raspeće 1877)

Krist je, uzevši ljudsku narav, bio božanstvo obučeno u čovječanstvo. {3SP 77.2} original Duh Proroštva III. godina 1878.

Nisi mi odgovorio koliko si ljudi dignuo iz mrtvih ako si kao Isus, slušam stručnjak ??

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mene ne može zbuniti to kad uzmeš tako njenu rečenicu pa od nje napraviš doktrinu ja poznajem cijeli spis i gledam cjelinu to možeš sa lakovjernima i onima koji nemaju puno znanja ali to je sramota raditi od drugih naivnih budale sramota.

Adventisti to rade od svoga nastanka. Točnije, da se malo ispravim, budale su od ljudi pravili i napravili kad su im slagali i pozvali ih da 22.10.1844. u američkim kukuruzištima čekaju Isusov dolazak na zemlju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
pokvaren čovjek koji je prodao svoju čast za svotu novca, govorio je o Kristu kao na razini sa samim sobom {3SP 118.2}
original Duh Proroštva III. 1878.
(Iskupljenje ili Kristove patnje, njegovo suđenje i raspeće 1877)

Ne izjednačava Jovan Isusa sa samim sobom, nego tvrdi da je i sotona jednak Isusu. Evo;

već je Isus samo Čovek i Satana samo stvoreno biće. Oni su "bog" u položaju..

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Željela bih da ograničeni umovi mogu vidjeti i osjetiti veliku ljubav beskonačnog Boga: Njegovo veliko samoodricanje, Njegovo samožrtvovanje, u preuzimanju ljudskosti. Bog se ponizio i postao čovjekom i ponizio se da umre, i ne samo da umre, nego da umre sramotnom smrću.” (Ellen G. White, pismo 37 1887, E. J. Wagoneru i A. T. Jonesu, 18. veljače 1887.)

Molim te ukori Ellenu jer se ne izražava adekvatno i da skreneš temu koju si sam započeo. Vidiš da je napisala "ograničeni umovi". Digni ju iz mrtvih jer si kao Isus i ukori ju kao mene, budi fer

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Eto, od osobe koja ne radi zlo nikome, samo zato što se osjeća ugroženim jer znam spise odmah me ocrnjuje

Moraš da pobediš jednu slabu karakternu crtu. To je preterana uvredljivost. Ovo ti govorim dobronamerno. Jako si osetljiva osoba a ti smatraš to vrlinom. Ne, draga sestro. To nije ta vrlina. Ako ti neko ukaže na manu, da najblaži mogući ukor, ti ćeš to shvatiti kao napad ne tebe.

Recimo, ti ne smatraš da je uvredljivo da kažeš da je neko budala ako ne prihvati tvoj stav( u vezi Elen). Ali ako te neko ukori ti ćeš odmah da se osetiš povređeno. Kažem, ta osetljivost nije dobra osobina. Eto, jedan blagi ukor, isključivo iz dobre namere. Naravno, ovde ima puno drskih ljudi, egocentirčnih. I ja znam kada pasti u vatru, ali moramo da pobedimo te slabosti. Tvoja je ova. Uz Božiju pomoć, pokušaj to savladati.

Što se tiče oko Elen Vajt, shvati da je to samo razmena misli. Ne treba zahtevati da neko prihvati jedan (ličan) pogled. Vreme pokaže, ko je upravu. Zato, pišimo ali ne očekujmo da drugi to ultimativno prihvati. Pozdrav.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Uopće nisam osjetljiva, nego vidim kad je netko prevrtljiv pa me boli nepravda. Mnogo sam ja to doživjela da me to zaista pogađa, pomalo me ljuti prevrtljivost koju vidim u tebi, a to nije isti Frojdu.
Praviš se pametan kao mnogi. Eto još jedan samoproklamirani psiholog i analitičar u moru istih na internetu.

Drži se teme, a o stvarima gdje si nestručan bolje da šutiš danas se svaka šuša bavi psihoanalizom drugih, već je to postalo sprdnja.

Odgovaraj na pitanja i ne bavi se drugima, posebno ljudima koje ne poznaješ. Imaj barem malo poštovanja

Poslednja izmena:
Natrag