Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zar tvoja tvrdnja da je neko budala, lakoveran.. ko ne tumači EGW kao ti ili ko prihvati recimo moje tumačenje, ne predstavlja uvredu?

Da li je to, zato što si sama izreka takvu tvrdnju, nešto prihvatljivo, dobronamerno ali ako neko to ukori je loš, zao čovek?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne jer nije išlo lično tebe i meni je žao ljudi koji su naivni i koje iskorištavaju drugi, tako da sam ja to rekla u tom kontekstu. Pusti sad to odgovaraj na pitanja a ovo nije tema ni o meni ni o Slapu ni o tebi već o Trojstvu
Ja ti ne vjerujem u te samouke psihologe ni vjeroučitelje ni teologe i slične gurue. Smatram da ljudi idu u određene škole da nešto nauče.
Gurui mogu samo propasti kad bi se uhvatili mene

ali dosta o meni.. ovakva sam onakva sam...
ajde tko je umro za nas?

Željela bih da ograničeni umovi mogu vidjeti i osjetiti veliku ljubav beskonačnog Boga: Njegovo veliko samoodricanje, Njegovo samožrtvovanje, u preuzimanju ljudskosti. Bog se ponizio i postao čovjekom i ponizio se da umre, i ne samo da umre, nego da umre sramotnom smrću.” (Ellen G. White, pismo 37 1887, E. J. Wagoneru i A. T. Jonesu, 18. veljače 1887.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema veze, ne radi se o meni. Nego o tome kako tretiramo ljude koji drugačije misle od nas. Vidiš, to su te možda nekome sitnice, ali oblikuju našu svest da opravdamo loše postupke sa naše strane.

Sestro u Hristu, to je opasno. Tada gubimo silu da raspoznamo dobro od zla i tako relativizujemo stvari. Budimo zato savršeni u Hristu. :)

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nema veze, ne radi se o meni. Nego o tome kako tretiramo ljude koji drugačije misle od nas. Vidiš, to su ze možda nekome sitnice, ali oblikuju našu svest da opravdamo loše postupke sa naše strane.

Sestro u Hristu, to je opasno. Tada gubimo silu da raspoznamo dobro od zla i tako relativizujemo stvari. Budimo zato savršeni u Hristu. :)
nemoj biti dosadan s tim, molim te uozbilji se. Držimo se teme:

.. tko je umro za nas?

Željela bih da ograničeni umovi mogu vidjeti i osjetiti veliku ljubav beskonačnog Boga: Njegovo veliko samoodricanje, Njegovo samožrtvovanje, u preuzimanju ljudskosti. Bog se ponizio i postao čovjekom i ponizio se da umre, i ne samo da umre, nego da umre sramotnom smrću.” (Ellen G. White, pismo 37 1887, E. J. Wagoneru i A. T. Jonesu, 18. veljače 1887.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Elen koristi standardnu frazu koju su koristili mnogi teolzi, samo uvek moramo imati na umu da korišćenje određene iste frazeologije trebalo bi razumeti u kontekstu onoga što ta osoba inače piše.

Elen jasno kaže da Isus nije Svemoćni Bog. Kako razumeti ovu izjavu? Pa tako da je Bog kroz Hrista prolazio istu agonju i poniženje. A princip poistovećivanja generalno, imamo u Pismu. Isus kaže "kada učinite jednom od braće, meni učiniste". Dakle, iako to nije učinjeno lično Hristu, on je poistovećen sa time.

Tako je Bogu učinjeno kroz Hrista.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nemam riječi.. u svijetu gdje se želi zabraniti da se Krist naziva Bogom ovo doživjeti.
I u karakteru si me razočarao nije samo biti čovjekom da teoretski pričaš kako želiš svima dobro. Vidjela sam u životu mnoge pritvorice koje glume dobrotu, a zapravo ti zabiju nož u leđa. Ili kako jedan moj prijatelj ovdje kaže kada imaju onaj automatski osmijeh bez osmijeha.

I nazvala je Ellen Isusa Svemogućim

“Kruna slave Kristovih atributa bila je njegova svetost. Anđeli se klanjaju pred njim u znak klanjanja uzvikujući: Svet, svet, svet, Gospodin Bog Svemogući. Proglašen je slavnim u svojoj svetosti.” (Ellen G. White, Review and Herald, 12. ožujka 1908., 'Riječi učiteljima i učenicima')

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Odgovaraj na pitanja i ne bavi se drugima, posebno ljudima koje ne poznaješ. Imaj barem malo poštovanja

Ne ćeš se ljutiti ako i ja dodam jedno pitanj Jovanu.

Jovane, što kaže JEllena koliko priroda ima Isus? Jednu (1), dvije (2), tri (3), četiri (4), .. ili …?

Nemam riječi.. u svijetu gdje se želi zabraniti da se Krist naziva Bogom ovo doživjeti.

Jesi li pomislila možda da je Jovan židovski agent? Neki Miroljub?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jesi li pomislila možda da je Jovan židovski agent? Neki Miroljub?
Ne vjerujem, još uvijek mislim da nije loš čovjek svi se mi ponekad naljutimo a ponekad smo veseli.. svi smo samo ljudi, ali smatram da ima krive uzore zato i kažem zbog takvih uzora imamo plejadu samoproklamiranih psihoanalitičara, gurua, učitelja i ostalih ljudi koji prodaju bozu

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I u karakteru si me razočarao nije samo biti čovjekom da teoretski pričaš kako želiš svima dobro. Vidjela sam u životu mnoge pritvorice koje glume dobrotu, a zapravo ti zabiju nož u leđa. Ili kako jedan moj prijatelj ovdje kaže kada imaju onaj automatski osmijeh bez osmijeha.

I nazvala je Ellen Isusa Svemogućim

“Kruna slave Kristovih atributa bila je njegova svetost. Anđeli se klanjaju pred njim u znak klanjanja uzvikujući: Svet, svet, svet, Gospodin Bog Svemogući. Proglašen je slavnim u svojoj svetosti.” (Ellen G. White, Review and Herald, 12. ožujka 1908., 'Riječi učiteljima i učenicima')
"Proglašen je". Ključna reč. Ukazana Mu je čast i autoritet. Jer kroz Njega smo spaseni.

A kako tumačiš to što Elen tvrdi da Isus nije Svemoćni Bog?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
"Proglašen je". Ključna reč. Ukazana Mu je čast i autoritet. Jer kroz Njega smo spaseni.

A kako tumačiš to što Elen tvrdi da Isus nije Svemoćni Bog?
Da postoje Otac i Sin te Duh Sveti koji je samozatajno lice Božanstva. To opet ne znači da si mu ti jednak.... samo ti nastavi. Uostalom to ne možeš reći ti sam za sebe, evo ja ti kažem da nisi, ti si prah zemaljski i imaš puno mana kao i svi drugi ljudi, kao i ja kao i ostali ovdje i svugdje na planeti
Ti si glina, a ne lončar.

Lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
Natrag