Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo ako dokažeš da je Elen katolkinja po tom pitanju.

Ja samo dokazujem da ti više nisi JEllenist. Otpao si čak i od bogohulnice, kradljivice, lažljivice, brakolomke i alkoholičarke Ellen White. Ljudi bi pomislili i rekli - Bogu hvala da si otpao od ovakve, ali otpao si na još mizerije dubine. Vidi:

Eto bezimena, ja sve ovo navedoh u prilog tvrdnji da Isus nema drugu prirodu(i istorijski dokazano da je to najstarija vera) jer kao što rekoh juče, ako ima dve prirode onda nije umro.

Apostol nam skreće pozornost s nas samih na Začetnika našega spasenja. On nam pokazuje svoje dvije prirode, božansku i ljudsku... Dobrovoljno je uzeo ljudsku prirodu. Bio je to Njegov vlastiti čin i uz Njegov vlastiti pristanak. …. On je bio Bog dok je bio na zemlji, ali se lišio Božjeg oblika i uzeo oblik čovjeka. Hodao je zemljom kao čovjek. (Ellen White, The Review and Herald, 5. srpnja 1887.)

Krist je imao dvije prirode, prirodu čovjeka i prirodu Boga. U NJEMU SU SE SPOJILI BOŽANSTVO I ČOVJEČNOST. Na Njegovom posredničkom djelu stoji nada svijeta koji propada. (Ellen White, Ms94-1899.47

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A zašto ti Elenist, evo neka si ti veći Elenist od mene, zašto ovaj tekst od Elen ne smeš prokomentaisati? Zar ne vidiš kako ona pravo razliku između 'božanstvo' i Bog? Ako to ne uradiš znači da me lažno optužuješ.

Elen nema katolički nauk. To je jasno.

Izvoli komentariši ovaj njen tekst što sam ja naveo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
zašto ovaj tekst od Elen ne smeš prokomentaisati? Ako to je uradiš znači da ne lažno optužuješ.

Tvoje riječi o tebi govore, a ne moji komentari. Svojim riječima svjedočiš da si otpadnik od JEllene. Vidi:

Eto bezimena, ja sve ovo navedoh u prilog tvrdnji da Isus nema drugu prirodu(i istorijski dokazano da je to najstarija vera) jer kao što rekoh juče, ako ima dve prirode onda nije umro.

Apostol nam skreće pozornost s nas samih na Začetnika našega spasenja. On nam pokazuje svoje dvije prirode, božansku i ljudsku... Dobrovoljno je uzeo ljudsku prirodu. Bio je to Njegov vlastiti čin i uz Njegov vlastiti pristanak. …. On je bio Bog dok je bio na zemlji, ali se lišio Božjeg oblika i uzeo oblik čovjeka. Hodao je zemljom kao čovjek. (Ellen White, The Review and Herald, 5. srpnja 1887.)

Krist je imao dvije prirode, prirodu čovjeka i prirodu Boga. U NJEMU SU SE SPOJILI BOŽANSTVO I ČOVJEČNOST. Na Njegovom posredničkom djelu stoji nada svijeta koji propada. (Ellen White, Ms94-1899.47

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To je tvoj problem. Odgovori ti meni što ćeš sada kad si otpao o proročice? Što si ti sada, kad više nisi EGWist?

Nemam ja problem :).

Ja znam šta uči Pavle i šta uči EGW po pitanju Hristove prirode.

Problem je tvoj što te činjenice ne neprihvataš.

Pitaj za bilo koji tekst, za sve ti dah odgovore. Imaš neki drugi tekst od EGW. Ovo je sve odgovoreno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja znam šta uči Pavle i šta uči EGW po pitanju Hristove prirode.

Nisam te pitao znaš li što uči, nego zašto si odbacio JEllenino učenje? Vidi:

Krist je imao dvije prirode, prirodu čovjeka i prirodu Boga. U NJEMU SU SE SPOJILI BOŽANSTVO I ČOVJEČNOST. Na Njegovom posredničkom djelu stoji nada svijeta koji propada. (Ellen White, Ms94-1899.47)

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nemam ja problem

Krist je bio Bog u tijelu. Kao Davidov sin, isticao se savršenim tipom istinske muškosti, odvažan u vršenju svoje dužnosti i najstrožeg integriteta, ali ipak pun ljubavi, suosjećanja i nježne simpatije. U svojim se čudesima objavio kao Gospodin. Kad ga je Filip zamolio da mu pokaže Oca, on je odgovorio: "Toliko sam vremena s vama, a ti me ne poznaješ, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je Oca."
(Ellen G. White, original Duh proroštva, svezak 3 stranica 259, 1878, 'Uzašašće Kristovo')

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisam te pitao znaš li što uči, nego zašto si odbacio JEllenino učenje? Vidi:

Krist je imao dvije prirode, prirodu čovjeka i prirodu Boga. U NJEMU SU SE SPOJILI BOŽANSTVO I ČOVJEČNOST. Na Njegovom posredničkom djelu stoji nada svijeta koji propada. (Ellen White, Ms94-1899.47)
Nisam. Objasnio i zašto.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krist je bio Bog u tijelu. Kao Davidov sin, isticao se savršenim tipom istinske muškosti, odvažan u vršenju svoje dužnosti i najstrožeg integriteta, ali ipak pun ljubavi, suosjećanja i nježne simpatije. U svojim se čudesima objavio kao Gospodin. Kad ga je Filip zamolio da mu pokaže Oca, on je odgovorio: "Toliko sam vremena s vama, a ti me ne poznaješ, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je Oca."
(Ellen G. White, original Duh proroštva, svezak 3 stranica 259, 1878, 'Uzašašće Kristovo')

Naravno, odražavao je Božiji karakter savršeno. 'Bog' u telu i po Bibliji i po Elen Vajt prosto znači 'Bog (karakterno) u telu čoveka'.

Fizički je to samo' telo'. Tu nema dvojbi.

Natrag