Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Preporučujem vam, dragi čitatelju, Božju riječ kao pravilo vaše vjere i prakse. Po toj Riječi treba nam suditi. Bog je u toj Riječi obećao dati vizije u "posljednjim danima"; ne za novo pravilo vjere, već za utjehu svoga naroda, i za ispravljanje onih koji griješe iz biblijske istine. Tako se Bog obračunao s Petrom kada ga je trebao poslati da propovijeda poganima – Skica kršćanskog iskustva i gledišta Ellen G. White, (godina 1851.)

the-trinity-catholic-trinity-antitrinitarians-adventism-islam-etc-part-2-of-2-101-2048.jpg

Bio je Bog dok je bio na zemlji, ali se odrekao Božjeg oblika i umjesto njega poprimio oblik i obličje čovjeka. Hodao je zemljom kao čovjek. Za naše dobro postao je siromašan, da bismo se mi kroz njegovo siromaštvo mogli obogatiti. Odbacio je svoju slavu i svoje veličanstvo.
Bio je Bog, ali slave obličja Božjeg on se na neko vrijeme odrekao. Iako je hodao među ljudima u siromaštvu, raspršujući svoje blagoslove gdje god je išao, na njegovu riječ legije anđela okružile bi svog Otkupitelja i odale mu počast. {RH July 5, 1887, par. 4}

Da, po tom vašem se i James White odrekao Kristovog sinovstva:
Bog Otac je bio taj koji je rekao Bogu Sinu: 'Učinimo čovjeka.'« (James White, RH 4. siječnja 1881.)

Moj savjet, ne pokušavaj ih Bogu privesti preko Ellen White, Jamesa Whitea i nekih drugih subotara, jer taj put uvijek ljude vodi sotoni a ne Bogu. Da je tako, kud ćeš čvršći dokaz od toga da četvorica subotara ovdje odbaciše Boga Isusa Krista, pribrajajući se antikristima.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Moj savjet, ne pokušavaj ih Bogu privesti preko Ellen White, Jamesa Whitea i nekih drugih subotara, jer taj put uvijek ljude vodi sotoni a ne Bogu. Da je tako, kud ćeš čvršći dokaz od toga da četvorica subotara ovdje odbaciše Boga Isusa Krista, pribrajajući se antikristima.
Imate pravo, samo ću još pokazati ovu sliku i završavam priču s time :)

Ellet Waggoner je kasnije otišao prema spiritizmu i panteizmu...
tko zna da li je to put mnogih drugih....
Isti tako učio je (kao neki od njih) da će biti brakova i novih porodica na Novoj Zemlji te neku new age priču o srodnim dušama, njegova proročica je osudila to kao sotonski, to su spekulacije koje nisu pisane u Bibliji.

the-trinity-catholic-trinity-antitrinitarians-adventism-islam-etc-part-2-of-2-46-2048.jpg

Krist je bio Sin Božji; Bio je jedno s Njim prije nego što su anđeli pozvani na postojanje. On je uvijek stajao s desne strane Oca; Njegova nadmoć, tako puna blagoslova svima koji su došli pod njezinu dobroćudnu kontrolu, do sada nije bila dovedena u pitanje. Ellen White Patrijarsi i Proroci

Svako dobro i lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Napomena na moj predhodni komentar upućen Stvarnoslapu.

U njemu sam dotičnom Stvarnoslapu napisao sledeće, i žao mi je što su neki shvatili drugačije:

""Bez_imena ti kao Katolkinja daje primer dobrog i plemenitog ponašanja, i trebaš da slediš taj primer.

A ti činiš suprotno"""

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Napomena na moj predhodni komentar upućen Stvarnoslapu.

U njemu sam dotičnom Stvarnoslapu napisao sledeće, i žao mi je što su neki shvatili drugačije:

""Bez_imena ti kao Katolkinja daje primer dobrog i plemenitog ponašanja, i trebaš da slediš taj primer.

A ti činiš suprotno"""

Istina je jedino što ti u mome postu smeta, a to je ipak tvoj a ne moj problem. Ako ti je do spasenja duše suoči se s istinom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Suoči se ti sa sobom, i sa Bogom, i budi čovek Božji, a ne čovek kroz koga deluje neprijatelj.

Jesi li odbacio Trojstvo? Jesi. Jesam li ja što prema tome slagao? Nisam. Jesi li tvrdio trideset godina da je Trojstvo biblijsko i da te u tome osvjedočuje Bog? Jesi. Prema tome, svoje laži rješavaj sam sa sobom, i ne iskaljuj se zbog njih na meni.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
super ste oboje bez obzira što ste oponenti, sve bez zle krvi u šaljivom tonu -- tako i treba
da vas nema trebalo bi vas izmisliti :)

Lijep pozdrav!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
super ste oboje bez obzira što ste oponenti, sve bez zle krvi u šaljivom tonu -- tako i treba
da vas nema trebalo bi vas izmisliti :)

Lijep pozdrav!

Draga bezimena, ovo ne treba činiti. Ne treba u ime nekog veštačkog mira pokriti loše strane bilo kog diskutanta. Možda, možda je zanimljivo sa strane(uz kokice :) što bi se reklo..) posmatrati diskusije ali sa aspekta hrišćanskog duha ovo se moralo osuditi. Ne možemo Bori gledati kroz prste mnoge teške grehe koje je samo u pisanju pokazao. Isto se može uputiti i nekim adventistima. Ne treba relativizovati loše ponašanje. Bilo čije. Tako da teško da je ovo dorbo i zanimljivo ako smo ozbiljni hrišćani.

Vidiš, draga sestro, zato što ovako gledamo u svakodnevnom životu olako na neke prestupe naših bližnjih i što ne osuđujemo greh(često nam je to teško i neprijatno) kako treba, zato se bezakonje povećalo. Da je greh na vreme bio ukoravan kod ljudi ne bi imali ovakvo bezakonje u društvu.

Budi u Hristu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvrdio sam da je Isus Bog jednak Ocu, i da je Duh Sveti ličnost.
A ne o trojstvu.

I sad to verujem.

Isus je Bog jednak Ocu po prirodi.
Kao i Duh Sveti.

Natrag