Sveto Trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sveti Duh je Bog sa ulogom koja mu je dodeljena u planu spasenja, a to je utešitelj, i onaj koji osvedočava ljude u sopstvenu grešnost, i vodi Hristu koji je rešenje za greh.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Koliko ima tripo utjesitelja..jedan ili dva.....Je li Isus utjesitelj ili Duh Sveti? Ili je to jedna te ista osoba?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Koliko ima tripo utjesitelja..jedan ili dva.....Je li Isus utjesitelj ili Duh Sveti? Ili je to jedna te ista osoba?

I Isus i Duh Sveti. Ipak ne možemo reći da je Isus poslao samog sebe. To je bogohulno.

Mada jeste njegova prisutnost duhom.

DS jeste u velikoj mjeri tajna i o tome ne treba razbijati glavu. Od vaše kritike Trojstva nema ništa jer ste upali u formalizam.

Tako da je potpuno svejedno obožavam li 1,2 ili 3 osobe. Jer su me mnogi napadali da kršim 1. zapov. obožavanjem Isusa isto kao i Oca.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedna izjava koju sam čuo u okviru Adventizma od jednog vodećeg propovednika je bila sledeća:

"TO JE BILA JEDNA OD NAJVEĆIH GREŠAKA PIONIRA ADVENTIZMA - ŠTO NISU PRIHVATILI ISTINU OD TROJEDINOM BOGU"

Inače, Ellen White svuda u svojim spisima piše "da je Isus Bog jednak Ocu, i da je Sveti Duh ličnost.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Gdje se to vidi u ovom stihu i u drugim.

Ali to nije njihov nego Božji, a Božji je i Isusov.

Živi Sveti duh. A Sveti duh je Bog.

Pitao si i za duh. Pa piše da su jedno.

Jovan 17:21
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao...
Kako ti razumes ovaj stih?
Jel se ovde govori o trojstvu,mnogobostvu ili pak o JEDINSTVU???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jovan 17:21
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao...
Kako ti razumes ovaj stih?
Jel se ovde govori o trojstvu,mnogobostvu ili pak o JEDINSTVU???

Pa vidiš da je Isus sa Ocem jedno, znači da je Bog. Jedinstvo, jedan Bog.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Jedna izjava koju sam čuo u okviru Adventizma od jednog vodećeg propovednika je bila sledeća:

"TO JE BILA JEDNA OD NAJVEĆIH GREŠAKA PIONIRA ADVENTIZMA - ŠTO NISU PRIHVATILI ISTINU OD TROJEDINOM BOGU"

Inače, Ellen White svuda u svojim spisima piše "da je Isus Bog jednak Ocu, i da je Sveti Duh ličnost.

James White je umro a da nije vjerovao u trojstvo, i EGW ga nije nikad ukorila...on je ovako komentirao Isusovu izjavu da je njegova otac veci od njega

Otac je veci zato sto je prvi, Isus je jednak zato sto je sve primio od Oca....

Da je komentiram da grcka rije veci je meizon sto znaci stariji ili visi...znaci da je Isus rodjen u vjecnosti kako kaze i Mihej 5,2...Isus je sam rekao da je njegov Otac IZNAD SVIH...Krist je Bozji...Bog je glava Kristu....i sam ce se Isus pokoriti Ocu - 1. Kor 15,26.....Isusa se treba obozavati jer je to njegov sin....citaj Patrijarsi i Proroci kako je Bog postavio Isusa pred andjelima na nebu i rekao da i njegovog Sina treba slusati kao njega samog....Isus je Bog po naslijedju, jer je rodjen od Oceve supstance....Otkrivenje kaze da se hvala, cast i slava daju Bogu i Janjetu tako da jehovci ne mogu kazati da se hvala, cast i slava mogu davati stvorenju......biblija je jasna...istina je izmedju trojicara i jehovaca....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
James White je umro a da nije vjerovao u trojstvo, i EGW ga nije nikad ukorila...on je ovako komentirao Isusovu izjavu da je njegova otac veci od njega

Otac je veci zato sto je prvi, Isus je jednak zato sto je sve primio od Oca....

Da je komentiram da grcka rije veci je meizon sto znaci stariji ili visi...znaci da je Isus rodjen u vjecnosti kako kaze i Mihej 5,2...Isus je sam rekao da je njegov Otac IZNAD SVIH...Krist je Bozji...Bog je glava Kristu....i sam ce se Isus pokoriti Ocu - 1. Kor 15,26.....Isusa se treba obozavati jer je to njegov sin....citaj Patrijarsi i Proroci kako je Bog postavio Isusa pred andjelima na nebu i rekao da i njegovog Sina treba slusati kao njega samog....Isus je Bog po naslijedju, jer je rodjen od Oceve supstance....Otkrivenje kaze da se hvala, cast i slava daju Bogu i Janjetu tako da jehovci ne mogu kazati da se hvala, cast i slava mogu davati stvorenju......biblija je jasna...istina je izmedju trojicara i jehovaca....

Sta vredi sta su onda verovali a sta danas, kada to nije Biblijska nauka...

S tobom ne mozes ni razgovarati, ti malo uletis i onda pobegnes na neki svoj forum..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne mogu sada postavljati sve citate Ellen White o Isusu kao Bogu, ali ima ih mnostvo.

Natrag