Potpuno sam iskren,nemam razloga da ne budem.
E sad ovako,
ne znam sa kim si od JS proucavao Bibliju,ali i to je veoma bitan detalj....neko ume LAKO da prenese biblijske istine,dok kod drugih yo ide TEZE.
Za to vec sluzi teokratska skola ,ali primena toga sto se nauci je kod nas Srba medju najslabijima.
Isus je ispricao pricu o sejacu zita i njegovom neprijatelju..
U pocetku se vecina obraduje,ali problemi i zabune koje unosi neprijatelj donosi odbijanje.
Da ne razvodnjavam temu sa drugim naukama JS ,ovde cu se zadrzati na trojstvu.
Ako mi das Ti ili bilo koji drugi argumentovane dokaze da je trojstvo biblijska nauka,automatski odmah odbacujem nauku JS.
Ja zelim cinjenice a ne filozofiranје.
Da li te zbunjuje DK prevod
5.Moj 6:4
4 Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.
Da li na osnovu ovoga mislis da je isus isto sto i Otac???
Mnogi misle zbog ovog ili slicnih stihoba.
Ipak ako pogledas i originalni tekst ili pak druge prevode ,videces kolko se menja znacenje i bude jasnije sa boljim prevodom ili najbolje ako znas originalan tekst
Evo posle original teksta,nekih drugih prevoda
WTT Deuteronomy 6:4 שְׁמַ֖ע יִשְׂרָאֵ֑ל יְהוָ֥ה אֱלֹהֵ֖ינוּ יְהוָ֥ה׀ אֶחָֽד׃
(Deut. 6:4 WTT)
CRO Deuteronomy 6:4 »Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan! (Deut. 6:4 CRO)
KJV Deuteronomy 6:4 Hear, O Israel: The LORD our God is one LORD: (Deut. 6:4 KJV)
Odavde se jasno vidi narocito na hebrejskom da je Jehova Bog JEDAN!!!
Ako lepo pise Jedan,hocemo li da citamo "trojedan",ili pak trojstvo i kako te ubedise jos da se doda "sveto" ??? Pise li igde u Bibliji rec "trojstvo" a kamoli " sveto trojstvo"
Ako zaista zelis da upoznas pravu istinu,poceces od jednostavnih i laganih stvari kao sto je odbacivanje trojstva jer ima za cilj da svemogucem Bogu Jehovi oduzme deo moci i da raspodeli na druge kako bi napravili rivalstva i zavadu,pa kad dodje do svadja kao sto ih ima ...povuce se...,ili nema svadja oko trojstva???
Ako je 2+2= 4 ,hoce li te neko ubediti da je 2+2=3??? matematicko trojstvo???