Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
PRVOROĐENI IZ MRTVIH.
On je utrok svih vaskrsenja.

JEDINORODNI
Monogenes Teos - značenje: jedino biće takve vrste Bog.
Slobodnii prevod: BOGOČOVEK.

Zasto ne koristis srpski recnik?
Kakva ti je to rec "utrok"?
Isus je Jehovin prvorodjeni sin zato sto ga je prvog stvorio,a naravno i prvorodjen iz mrtvih jer je prvi od svih ljudi uskrsnuo na nebo.Niko pre njegovog uskrsenja nije otisao na nebo.

Isus je takodje i Jehovin Jedinorodjeni sin ,jer je Jehova Bog jedino Isusa direktno sam napravio.Pri stvaranju svih ostalih andjela ,svemira itd,Isus mu je asistirao tako da su zajedno stvorili sve ostale. Tako je Isus druga najmocnija osoba u celom vidljivom i nevidljivom svemiru.Od njega je mocniji samo njegov Bog i Otac.(malo li je?)

Koji je cilj da se sin i otac prikazu kao jednaki???
Pa da se unese pometnja medju narode koja ce dovesti do sukoba i ratova kao sto je i doveo,a satana se najvise raduje ljudskoj zbunjenosti i mrznji koju prouzrokuje prihvatanje ove bogohulne nauke ,koja se nigde u celom svetom pismu ne pominje recima sveto trojstvo,i to je svetogrdje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus je takodje i Jehovin Jedinorodjeni sin ,jer je Jehova Bog jedino Isusa direktno sam napravio.

I gdje to stoji? Nigdje. Vidiš da moraš debelo da izađeš iz Biblije da bi nešto dokazao.

i prvorodjen iz mrtvih jer je prvi od svih ljudi uskrsnuo na nebo.

Opet nisi upravu, Mojsije je vaskrsnut prije Isusa. Prvenac iz mrtvih ne znači PRVI nego iznad svih.

Mojsije ti se pojavio na Gori preobraženja. Kako to ako nije vaskrsnut?

Mrtav se nije mogao pojaviti.

Rimljanima 5,14 Nego carova smrt od Adama tja do Mojsija i nad onima koji nijesu sagriješili prestupivši kao Adam, koji je prilika onoga koji šćadijaše doći.

Pri stvaranju svih ostalih andjela ,svemira itd,

onda ispada da je Isus samog sebe stvorio, pošto je sve stvroeno i na nebu preko Njega. Kako je onda on stvroreje, ako je SVE na Nebu stvoreno preko Njega.

Isus mu je asistirao tako da su zajedno stvorili sve ostale.

Govoriš čitav niz besmislica, pazi jer ja sam sklon da uzimam i kopiram komentare. Kako može da stvorenje stvara stvorenja?

Tako je Isus druga najmocnija osoba u celom vidljivom i nevidljivom svemiru.Od njega je mocniji samo njegov Bog i Otac.(malo li je?)

Kako je druga najmoćnija osoba, ako je stavrao sa Ocem?

KO stvara znači da je najmoćniji.

Pa da se unese pometnja medju narode koja ce dovesti do sukoba i ratova kao sto je i doveo,a satana se najvise raduje ljudskoj zbunjenosti i mrznji koju prouzrokuje prihvatanje ove bogohulne nauke ,koja se nigde u celom svetom pismu ne pominje recima sveto trojstvo,i to je svetogrdje.

Nigdje ta nauka nije dovela do ratova.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I gdje to stoji? Nigdje. Vidiš da moraš debelo da izađeš iz Biblije da bi nešto dokazao.

Opet nisi upravu, Mojsije je vaskrsnut prije Isusa. Prvenac iz mrtvih ne znači PRVI nego iznad svih.

Mojsije ti se pojavio na Gori preobraženja. Kako to ako nije vaskrsnut?

Mrtav se nije mogao pojaviti.

Rimljanima 5,14 Nego carova smrt od Adama tja do Mojsija i nad onima koji nijesu sagriješili prestupivši kao Adam, koji je prilika onoga koji šćadijaše doći.

onda ispada da je Isus samog sebe stvorio, pošto je sve stvroeno i na nebu preko Njega. Kako je onda on stvroreje, ako je SVE na Nebu stvoreno preko Njega.

Govoriš čitav niz besmislica, pazi jer ja sam sklon da uzimam i kopiram komentare. Kako može da stvorenje stvara stvorenja?

Kako je druga najmoćnija osoba, ako je stavrao sa Ocem?

KO stvara znači da je najmoćniji.

Nigdje ta nauka nije dovela do ratova.
Pise ti u Bibliji da je Isus stvoren
Jevrejima 3:
1 Zato, braćo sveta, zajedničari zvanja nebeskog, poznajte poslanika i vladiku, kog mi priznajemo, Isusa Hrista,
2 Koji je veran Onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovom.
3 Jer Ovaj posta toliko dostojan veće časti od Mojsija, koliko veću od doma čast ima onaj koji ga je načinio

Sto se tice Mojsija ,sto umisljas da je Mojsije vaskrsnuo,nek ti je na cast,ali samo svima pokazi u Bibliji gde to pise?,a kao drugo tako nazivas isusa lazovom jer je on jasno rekao da niko nije uskrsnuo na nebo ,dok je on Isus ziv,sto je javno posvedocio u Mateju 11:11
Zaista vam kažem: Ni jedan između rođenih od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja; a najmanji u carstvu nebeskom veći je od njega.
Rec najmanji u carstvu nebeskom je veci od Jovana Krstitelja ,znaci cak ni da Jovan Krstitelj nije otisao na nebo,a kamoli Mojsije.,medjutim sa takvim tvojim filozofiranjem izgleda da je sve moguce....,takvim filozofiranjem ti odbacujes i isusove reci i Bibliju,
pa ako mislis da si u pravu daj neki stih iz Biblije gde pise da je Mojsije na nebu...
pile moje malo...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pise ti u Bibliji da je Isus stvoren
Jevrejima 3:
1 Zato, braćo sveta, zajedničari zvanja nebeskog, poznajte poslanika i vladiku, kog mi priznajemo, Isusa Hrista,
2 Koji je veran Onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovom.
3 Jer Ovaj posta toliko dostojan veće časti od Mojsija, koliko veću od doma čast ima onaj koji ga je načinio

Ne piše pogledaj original riječ.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I čak u slučaju da piše "Koji je veran Onome koji ga stvori" u kontekstu biblije se odnosi na zemaljsko rođenje, jer se upoređuje sa Mojsijem čovekom.
Mojsije je TIPOS Isusa Hrista.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Razmisljao sam dugo o cilju nauke o trojstvu i evo sta sam zakljucio.
Cilj podstrekaca te nauke jeste stvaranje rivaliteta i zavade izmedju Oca i Sina,a potom i do unosenja zabune i razdora medju hriscane...
Setimo se kako se poceo unositi razdor medju hriscane?
Prvo sa trazenjem obrezanja za nejevreje,zatim druga jevandjelja koja su cementirana bogohulnom naukom o trojstvu kojem je dodat sufikd "sveto"...
Ni braca blizanci ne mogu biti isti ,a kamoli Otac i Sin,To su dve osobe.Bog je JEDAN,sto bi takozvani hriscani napisali jedan a kazali tri....Tako izvrsavaju sotoninu volju.
Zasto Isusa Hrista koja je druga najmocnija osoba u celom svemiru i koji je podlozan svome Bogu i Ocu,stavljati u jednak polozaj sa Ocem???sem radi stvaranja zavade i rivaliteta ,kao i unosenjem zabune u vernike!!!

Natrag