Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
S tim što se u stihu 1 pominje anđeo Gospodnji koji je u drugom očigledno Jehova. A u Judi 9 se pominje arhađel Mihajlo koji izgovra slične reči u vezi Mojsija prepirući se sa Sotonom. Takođe Isus dolazi sa glasom Arhanđelovim. Nije teško povezati ko je arhanđel Mihajlo.
Kao drugo, ovaj stih jasno ukazuje da imamo bar "dva Jehove". Ovo ukazuje da je Jehova množina.
Pozdrav.
Vidis o ovom stihu sam sa Risom(Jehovinim Svedokom) pricao na forumu detaljno..
J.S ispred reci Jehova umecu rec ''andjeo'' kao da andjeo govori: ''Andjeo Jehovin, rece: Jehova da te ukori''.. Posto je Ris insistirao da je "New World Translation" ispravan, i da tamo postoji rec ''andjeo'' u tekstu, cak je izmislio da on ima prijatelje Jevreje koji navode takvo prevodjenje kao ispravno, ja sam na kraju morao da kontatiram Rabina, koji je potvrdio ''da tamo ne postoji rec (malach) andjeo i da imamo u tekstu ''dva Jehove''.. Razgovor izmedju mene i Rabina ja sam postavio na forumu, da bi Ris nakon toga nestao sa foruma, nije ga bilo mesecima da bi se ponovo ukljucio pod drugim imenom Zaokret - nastavljajuci istu pricu, kao da nista nije bilo.. Ja ne znam zasto su ljudi neiskreni?