Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tripo ti očigledno trojstvo ne možeš shvatiti pa se čudiš kako mogu biti troje kad čitaš dvoje jel tako?
Evo ti još jedna zagonetka pa kad je rešiš javi se:
Čitamo u poslanici Jevrejima 7 da je Isus PRVOSVEŠTENIK,ZASTUPNIK,SPASITELJ a u početku Otk. da je SIN ČOVEČIJI,JAGNJE,PRVI I POSLEDNJI a u drugim redovima da je SIN BOŽJI,SUDIJA....i onda čitamo u Otk.20.11 kako je JEDAN NA PRESTOLU pitanje za tebe glasi:
GDE SE IZGUBIŠE SVI ONI POMENUTI IZNAD?

E ovo je pravo pitanje..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zar Taramana ima neko dobro pitanje. On je došao ovdje da svima stavlja rupe.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Molim odgovor na moje pitanje - da li je autor Kainosovog videa lagao da spomenuti crkveni oci nisu verovali u Trojstvo?''

Znaš bracika kad ćeš dobiti odgovor na to pitanje istog trena kad Tripo odgovori meni gde se svi oni gore izgubiše i kad mi Kainos odgovori kako mrtvi bez ušiju čuju glas i ustaju tad i tebi stiže odgovor.
Najteža stvar je ubeđenje a kruna zla je uverenje da sve znaju i tu nema pomoći.

Kažu satana vara Boga pa Bog misli da krv Aveljeva viče a to Ga satana vara,to je nauka veštice sa kristalnim zubima koja govori o kraju sveta i papagaji to ponavljaju jer o duhovnosti pojma nemaju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvinjavam se ako sam pogresno razumeo..

----------------------------------------------------

Kainos, pise i da je Isus Bog.

BOG ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI

"Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga" ( Isaija 44. 6 )

"I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )

ISUS ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI KOJI DOLAZI

"Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji....
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih...
I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji," ( Otkrivenje 1. 9 - 10 )

"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, говори Господ, који јест, и који бјеше, и који ће доћи, сведржитељ" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

"I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji" ( otkrivenje 22. 12 - 13 )

"I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )

ISUS DLAZI KAO BOG

"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )

ISUS CAR KOJI JE POCEO DA CARUJE, 24 STARESINE KLANJAJU SE ISUSU KAO BOGU KOJI CARUJE

"И седми анђео затруби и посташе велики гласови на небесима говорећи: поста царство свијета Господа нашега и Христа његова, и цароваће ва вијек вијека.
И двадесет и четири старјешине које сјеђаху пред Богом на пријестолима својима, падоше на лица своја и поклонише се Богу.
Говорећи: хвалимо те Господе Боже сведржитељу, који јеси, и бјеше, и бићеш, што си примио силу своју велику, и царујеш" ( otkrivenje 11. 15 - 17 )

-----------------------------------------

Taramana, nije lepo vaditi tudje reci iz konteksta i lazno ih prikazivati.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ja sam postavio 100 argumenata ne koje se nije niko ni osvrnuo. Što se tiče kako će mrtvi čuti glas Tarmana, Laodikeja ti je to dobro objasnio. Hajde ti meni objasni kako to da će ti vaši živi pravednici u duhovnom tijelu prilikom uskrsnuća skočiti na tren u grobove te opet uskrsnuti u tijelu. Ovo logičko pitanje vam ruši svu teologiju života nakon smrti.

Neka mi neko nađe termin Bog Sveti Duh u Bibliji molit ću - nemojte mi samo uzimati primjer Petra i Ananije, jer dalje Petar kaže Safiri zašto ste se ujedinili da kuštate Gospodnji duh, duh koji pripada Bogu, a ne neka treća posebna osoba. Isto tako Sin Božji pripada Bogu jer je njegov - proistekao iz Oca.

Po trojstvu, Bog Otac daje kolegu Boga Sina jer su iste starosti i statusa - znači ovaj drugi uzima ulogu Sina i igraju dobru predstavu. Laodikeja kaže da je Isus Sin onog trenutka kada je rođen, a ja posjedujem citate EGW gdje ona veli da se on zvao Sin još na nebu, ali što vrijedi to dokazati Laodikeji, kad će ostati pri svome.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Što se tiče kako će mrtvi čuti glas Tarmana, Laodikeja ti je to dobro objasnio.

Nigde ja tvoj odgovor nisam čuo a to što ti promaju računaš u gradivo je tvoj problem jer promaja samo lupa vratima i prozorima i nikakve koristi.
Tvoj odgovor želim čuti po pitanju kako mrtvi čuju glas?

Dok razmišljaš o odgovoru evo još jedno pitanje za tebe:
Šta je to velika tajna pobožnosti?

I jedna molba za tebe...mi smo donekle sterilizovali ovaj prostor od smeća pa te molim nemoj ga uvde dovlačiti smeta nam,gde god na kontejneru čitaš ono E.G.V. znači kontaminirano lažima i to nam nemoj bacati ovde bićemo ti veoma zahvalni.Hvala Bogu mi nismo invalidi da nam trebaju pomagala jer hodamo sa Gospodom u veri.

Taramana, nije lepo vaditi tudje reci iz konteksta i lazno ih prikazivati.

U pravu si,pa zašto onda to upražnjavaš?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus jeste jos pre nego sto se rodio na zemlji nazvan "sin Bozji" jer je on "jagnje Bozje zaklano od postanja sveta" ali ovde se radi o ulozi koju je dobio jos na nebu pre rodjenja na zemlji, ali odnosi se na zemaljsko rodjenje, i ni na sta drugo.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Isus jeste jos pre nego sto se rodio na zemlji nazvan "sin Bozji" jer je on "jagnje Bozje zaklano od postanja sveta" ali ovde se radi o ulozi koju je dobio jos na nebu pre rodjenja na zemlji, ali odnosi se na zemaljsko rodjenje, i ni na sta drugo.

Isus nije dobio nikakvu ulogu niti je Zemlja pozorište.
Bog nije glumio Spasitelja već je to BIO.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne bi bio da Adam nije pao u greh.

Znaci, njegova uloga je da bude spasitelj i sin Bozji zemaljskim rodjenjem.

Natrag