Odgovor tije dao više puta , recimo ovaj dole , tuse ljepo može pročitat , dasu Otac , sin, i Duh Sveti svak za sebe ,i svise bore za prevlast
Evo kakvo ja imam mišljenje na sve .
Mnogi Bibliju tumače ,kako misle daje naj bolje , ali Biblija kaže samo jedno , daje Bog jedan , i samo jedan . Sledeći citati to potvrđuju:
"Čuj, Izraele, Jahve je Bog naš, Jahve je jedan." (Pnz 6:4-5)
"Ti vjeruješ da ima samo jedan Bog. Dobro činiš!" (Jak 2:19)
"Ja sam Jahve i nema drugog. Osim mene Boga nema." (Iza 45:5.)
"Ja Sam Bog i nema drugog. Bog, nitko mi sličan nije." (Iza 46:9)
Eto vidimo što kaže Bog.
Božja rječ Biblija nam isto govori o tri osobe: Ocu, Sinu i Duhu Svetom, direktno i indirektno ih naziva Bogom . Evo nekolko tekstova gde Biblija govori daje sin jednak OCU .
"Budući da u njemu (Kristu), stanuje stvarno sva punina božanstva…" (Kol 2:9)
Kako odgovoriti na ovaj tekst , koliko božanstva stanuje u Kristu?
Odgovor je jednostavan , znači sva punina , znači Krist je staro zavjetni Jahve, i Duh Sveti.
"Jer Otac ne sudi nikomu, već je sav sud dao Sinu, da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca." (Iv 5:23)
Opet se nameće pitanje , kako poštivat sina ?
Opet odgovor je jednostavan , kao OCA .
U Bibliji jasno piše da Krista treba štovat i On prihvaća to štovanje. Kako, dakle, objasniti ovaj stih osim da je Sin jednak Ocu?
Biblija piše o imenima , koja se koriste za OCA KORISTE SE I ZA KRISTA
Prvi i Posljednji. U Izaiji 44:6 i 48:12, Jahve sam za sebe kaže da je "Prvi i Posljednji". U Otkrivenju 1:17, Krist je "Prvi i Posljednji."Prvi i Posljednji može biti samo jedan, a to je Bog.
U Otkrivenju 1:8, Svemogući Bog je Alfa i Omega, a u Otk 20:13, Krist je Alfa i Omega.
Izlazak 3,14 "Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama.
Izaija 48,12 Čuj me, Jakove, Izraele, koga sam pozvao: Ja jesam, ja sam prvi, ja sam i posljednji.
Ja jesam , to je jedno od imena koja se koriste u Bibliji za Boga .U Ivanovom evanđelju Isus koristi ovo ime. Isus je rekao Židovima: ''Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Uistinu, ako ne povjerujete da 'Ja jesam,' umrijet ćete u grijesima svojim.'' (Iv 8:24)
To znači daje Jahve Krist.
Ivan 5,18 Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.
Apostol Ivan je zaključijo daje Isus Bog , pase nemoramo čuditi što piše: ''Riječ bijaše Bog''.)
Neki tekstovi u Starom Zavjetu koji govore o Jahvi, u Novom Zavjetu se primjenjuju na Krista
Izaija 6,5 Rekoh: "Jao meni, propadoh, jer čovjek sam nečistih usana, u narodu nečistih usana prebivam, a oči mi vidješe Kralja, Jahvu nad Vojskama!
Izaija opisuje svoje viđenje , koga je vidijo , vidijo je Jahvu nad Vojskama
Dalje kaže da je čuo glas Gospodnji kako mu kaže: "Koga da pošaljem i tko će nam poći?" Izaija je odgovorio: "Evo me, mene pošalji!" Tada mu Gospod kaže: "Idi i reci tom narodu: Slušajte dobro, al’ nećete razumjeti, gledajte dobro, al’ nećete spoznati. Otežaj salom srce tom narodu, ogluši mu uši, zaslijepi oči, da očima ne vidi, da ušima ne čuje i srcem ne razumije kako bi se obratio i ozdravio."
Ovo je, dakle, tekst iz Starog Zavjeta. Pogledajmo kako to tumači apostol Ivan. On u svom Evanđelju (Iv 12:37-43), govoreći o Kristu kaže da je činio mnoga čudesa pred narodom, ali Mu nisu vjerovali. Dalje citira tekst iz Izaije koji smo gore naveli. Ivan ga tumači na sljedeći način:
"To reče Izaija kad je vidio slavu njegovu i o njemu govorio."
Iz konteksta (vidi 42. stih) vidimo da se radi o Kristu. Dakle, Ivan kaže da je Izaija vidio Kristovu slavu, a vidjeli smo da sam Izaija kaže da je vidio Jahvu nad Vojskama. Za apostola Ivana Krist je Jahve, Bog Svemogući.
Što reći o SVETOM DUHU
Biblija ljepo opisuje Svetog Duha kao Boga
Petar mu reče: "Ananija, zašto ti Sotona ispuni srce te si slagao Duhu Svetomu i odvojio od utrška imanja? Da je ostalo neprodano, ne bi li tvoje ostalo; i jednoć prodano, nije li u tvojoj vlasti? Zašto si se na takvo što odlučio? Nisi slagao ljudima, nego Bogu!" (Dj 5:3,4)
Što petar reče da slaga SVETOG DUHA , a malo poslje kaže:
“Nisi slagao ljudima, nego Bogu.” Petar je tu potvrdijo , daje DUH SVETI BOG.
''Gospodin je Duh, a gdje je Duh Gospodnji, ondje je sloboda. A svi mi, koji otkrivenim licem odrazujemo slavu Gospodnju, po Duhu se Gospodnjem preobražavamo u istu sliku - iz slave u slavu.'' (2.Kor 3:16-18)
''Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju." (Iv 4:24)
Tko želi ove tekstove komentirati neka izvoli . Za mene su kristalno jasni.
Po Bibliji BOŽJOJ rječi : Jahve Bog , Isus Bob ,i Duh Sveti Bog , jednostavno rečeno oni su jedno
''I ne žalostite Duha Svetoga, Božjega, kojim ste opečaćeni za Dan otkupljenja!'' (Ef 4:30)
Ovaj zadnji stih , stih je upozorenja , ne žalostimo Gospšodina Krista Boga svojega
Ma sve PET!
Mene raduje tvoja vera jer je ispravna samo da znaš nikad od tebe neće biti Adventistkinja ili Rašina svedokinja jer ti koristiš razum na ljudski način dok oni to čine na papagajski način.
Svako dobro.