Nisam uvređen i uvek sam spreman da korigujem svoj stav i da ispravim svoju grešku. Peko govori ono što misli i nije tip koji voli da laska. Ovo što sam gore napisao i dalje stojim iza toga. JS nemaju nikakav uticaj na mene sa njima sam raskrstio i mogu da dolaze kad imam vremena za njih. Rado sam ugostio i popa kad je pre neki dan došao da mi sveti vodicu ali kad je stavio gvozdeni krst na sto i spremao taj krst da ga ljubim lepo sam mu rekao da izađe i da mi više ne dolazi. Što se tiče trojstva napraviću neki blog dakle sve na jednom mestu i postaviti da vidite. Ali o tom po tom jer sam sa vremenom dosta ograničen ..poz.
JA TI LICNO VERUJEM JER SE DUGO ZNAMO! ALI PRE NEGO POSTAVIS BLOG PROCITAJ OVE STIHOVE:
(1 Jovanova 4:1-6) 1 Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet.
1 Car. 18:24, Jer. 14:14, Jer. 23:21, Jer. 28:9, Mt. 24:5, 1 Kor. 12:10, 1 Kor. 14:32
2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;
1 Kor. 12:3, 1 Jn. 5:1
3
A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.
1 Jn. 2:22, 2 Jn. 1:7
4 Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu.
Jn. 12:31, Ef. 2:2
5 Oni su od sveta, zato govore od sveta, i svet ih sluša.
Lk. 6:26, Jn. 3:31, Jn. 15:19
6 Mi smo od Boga; koji poznaje Boga sluša nas, a koji nije od Boga ne sluša nas. Po ovom poznajemo duha istine i duha prevare.
Isa. 8:20, Jn. 8:47, Jn. 10:27, 1 Kor. 14:37, 2 Kor. 10:7, 2 Sol. 1:8
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1 Jovanova 2:21-29) 21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.
22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
1 Jn. 4:3
23
Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
Jn. 14:7
24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
Jn. 15:9, 1 Jn. 1:3, 2 Jn. 1:6
25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
Jn. 17:3
26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
Jer. 31:34, Jn. 14:26, Jn. 16:13, Jev. 8:10
28 I sad, dečice, ostanite u Njemu da imamo slobodu kad se javi, i da se ne osramotimo pred Njim o Njegovom dolasku.
29 Ako znate da je pravednik, poznajte da je svaki koji tvori pravdu od Njega rođen.
Dela 22:14, 3 Jn. 1:11
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1 Jovanova 5:1-13)
1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.
Jn. 1:12, Jn. 15:23, 1 Jn. 2:22
2 Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo.
3 Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
Mih. 6:8, Mt. 11:30, Jn. 14:15
4 Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.
Jn. 16:33
5 Ko je koji svet pobeđuje osim onog koji veruje da je Isus Sin Božji?
Lk. 9:19, Rim. 7:25, 1 Kor. 15:57
6 Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jn. 15:26, Jn. 19:34
7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
5 Moj. 6:4, Isa. 48:16, Agej 2:5, Agej 2:7, Jn. 1:1
8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Jn. 19:34(A OVO JE ZAKON BIBLIJE.)
9 Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Mt. 3:16, Jn. 5:34, Jn. 8:17
10 Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
Jn. 3:33, Rim. 8:16, Gal. 4:6
11 I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom.
Jn. 1:4
12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.
Jev. 3:14, 1 Jn. 2:23
13 Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg.
Pazi sad ovoEfescim 4:5,6)
5 Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje,
1 Kor. 1:13, 1 Kor. 8:6, Jev. 6:6
6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
(Ps. 83:18, Mal. 2:10, Rim. 11:36 isa 9:6 Jovan 1:1-4)
OVO JE SPECIJALNO ZA TEBE DA MI BUDES U VERI ISUSA HRISTA BRATE MOJ.
Pozdrav brate od Gere.