Sveto Trojstvo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Brate Adriane da te upoznam malo s Pekom 71!

Peko nije rdjav momak i razuman je,priznaje kad pogresi i trudi se da ispravi svoje greske ima jedan problem a toje:NIJE STABILAN U SVOJOJ VERI,tj nedrzi se onog citata u Bibliji:Ostanite u nauci koju vam kazah,govori gospod,jer ja znam das ce po odlaskou mom izici na svet teski "VUCI" koji ce izmeniti ovu nauku i ako mogu koga da prevare, cak i vernike ali ko izdrzi do kraja blago njemu.

Peko je mnogo razumniji od Harry-ja,i prizna kad nije u pravu ali ako su ga JS-ci opet uhvatili pod svoje bice tesko da ga izvadimo iz te Djavolske organizacije.

Pozdrav brate Adriane.

[WARNING]
Opservacije ovakve vrste o ličnostima i karakterima pojedinih članova, nisu dopuštene Ako imate potrebu za takvom vrstom pisanja, onda to obavite mimo javnih stranica foruma.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja se smatram da nisam nista uvredljivo kazao!!!na sta si bas mislio jurka? to svi clanovi foruma pisu po nekad u cemu sam ja to pogresio objasni i necu vise.

Pozdrav od Gere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ja se smatram da nisam nista uvredljivo kazao!!!na sta si bas mislio jurka? to svi clanovi foruma pisu po nekad u cemu sam ja to pogresio objasni i necu vise.

Pozdrav od Gere.
Ne radi se o tome da si nekoga uvrijedio, nego nije u redu govoriti o karakteristikama nekoga u trećem licu. Ako je to direktan dijalog i ako nije vrijeđanje, druga je stavr. Na to sam mislio.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nisam uvređen i uvek sam spreman da korigujem svoj stav i da ispravim svoju grešku. Peko govori ono što misli i nije tip koji voli da laska. Ovo što sam gore napisao i dalje stojim iza toga. JS nemaju nikakav uticaj na mene sa njima sam raskrstio i mogu da dolaze kad imam vremena za njih. Rado sam ugostio i popa kad je pre neki dan došao da mi sveti vodicu ali kad je stavio gvozdeni krst na sto i spremao taj krst da ga ljubim lepo sam mu rekao da izađe i da mi više ne dolazi. Što se tiče trojstva napraviću neki blog dakle sve na jednom mestu i postaviti da vidite. Ali o tom po tom jer sam sa vremenom dosta ograničen ..poz.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Nisam uvređen i uvek sam spreman da korigujem svoj stav i da ispravim svoju grešku. Peko govori ono što misli i nije tip koji voli da laska. Ovo što sam gore napisao i dalje stojim iza toga. JS nemaju nikakav uticaj na mene sa njima sam raskrstio i mogu da dolaze kad imam vremena za njih. Rado sam ugostio i popa kad je pre neki dan došao da mi sveti vodicu ali kad je stavio gvozdeni krst na sto i spremao taj krst da ga ljubim lepo sam mu rekao da izađe i da mi više ne dolazi. Što se tiče trojstva napraviću neki blog dakle sve na jednom mestu i postaviti da vidite. Ali o tom po tom jer sam sa vremenom dosta ograničen ..poz.
JA TI LICNO VERUJEM JER SE DUGO ZNAMO! ALI PRE NEGO POSTAVIS BLOG PROCITAJ OVE STIHOVE:

(1 Jovanova 4:1-6) 1 Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet.
1 Car. 18:24, Jer. 14:14, Jer. 23:21, Jer. 28:9, Mt. 24:5, 1 Kor. 12:10, 1 Kor. 14:32

2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;
1 Kor. 12:3, 1 Jn. 5:1

3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.
1 Jn. 2:22, 2 Jn. 1:7

4 Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu.
Jn. 12:31, Ef. 2:2

5 Oni su od sveta, zato govore od sveta, i svet ih sluša.

Lk. 6:26, Jn. 3:31, Jn. 15:19

6 Mi smo od Boga; koji poznaje Boga sluša nas, a koji nije od Boga ne sluša nas. Po ovom poznajemo duha istine i duha prevare.
Isa. 8:20, Jn. 8:47, Jn. 10:27, 1 Kor. 14:37, 2 Kor. 10:7, 2 Sol. 1:8
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1 Jovanova 2:21-29) 21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.

22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
1 Jn. 4:3

23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
Jn. 14:7

24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
Jn. 15:9, 1 Jn. 1:3, 2 Jn. 1:6

25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
Jn. 17:3

26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.

27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
Jer. 31:34, Jn. 14:26, Jn. 16:13, Jev. 8:10

28 I sad, dečice, ostanite u Njemu da imamo slobodu kad se javi, i da se ne osramotimo pred Njim o Njegovom dolasku.

29 Ako znate da je pravednik, poznajte da je svaki koji tvori pravdu od Njega rođen.
Dela 22:14, 3 Jn. 1:11

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1 Jovanova 5:1-13)
1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.
Jn. 1:12, Jn. 15:23, 1 Jn. 2:22

2 Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo.

3 Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
Mih. 6:8, Mt. 11:30, Jn. 14:15

4 Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.
Jn. 16:33

5 Ko je koji svet pobeđuje osim onog koji veruje da je Isus Sin Božji?
Lk. 9:19, Rim. 7:25, 1 Kor. 15:57

6 Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jn. 15:26, Jn. 19:34

7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
5 Moj. 6:4, Isa. 48:16, Agej 2:5, Agej 2:7, Jn. 1:1

8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Jn. 19:34(A OVO JE ZAKON BIBLIJE.)

9 Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Mt. 3:16, Jn. 5:34, Jn. 8:17

10 Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
Jn. 3:33, Rim. 8:16, Gal. 4:6

11 I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom.
Jn. 1:4

12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.
Jev. 3:14, 1 Jn. 2:23

13 Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg.

Pazi sad ovo:(Efescim 4:5,6)

5 Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje,
1 Kor. 1:13, 1 Kor. 8:6, Jev. 6:6

6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
(Ps. 83:18, Mal. 2:10, Rim. 11:36 isa 9:6 Jovan 1:1-4)

OVO JE SPECIJALNO ZA TEBE DA MI BUDES U VERI ISUSA HRISTA BRATE MOJ.

Pozdrav brate od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
ne radi se o tome da si nekoga uvrijedio, nego nije u redu govoriti o karakteristikama nekoga u trećem licu. Ako je to direktan dijalog i ako nije vrijeđanje, druga je stavr. Na to sam mislio.
ok!ali peko se ne vredja,ne ljuti se ali ja stvarno nevidim razlog tvoje intervencije,mozda je to tvoje licno misljenje,no imacu u vidu tvoje upozorenje mislim da se nece ponoviti u buducem.

pozdrav od gere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ok!ali peko se ne vredja,ne ljuti se ali ja stvarno nevidim razlog tvoje intervencije,mozda je to tvoje licno misljenje,no imacu u vidu tvoje upozorenje mislim da se nece ponoviti u buducem.

pozdrav od gere.
U redu, peko se ne vrijeđa, ali bi se neko drugi uvrijedio. Sve u svemu, dobar si ti momak, gera! Sad natavite raspravu o temi.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ako neko ima puno pravo da prica o JS to je peko.
A imam i ja to puno pravo, proveo sam s njima dvanaest godina, iako nikada nisam bio pripadnik njihov crkve jer imaju neka ucenja koja nisu biblijska.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja takodje imam pravo jer sam aktivno saradjivao sa njima negde oko 3 godine a najvise celu 2010-tu.

Takodje se slazem s tobom da nemaju biblijska ucenja.

Pozdrav brate Harry.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја нисам имао прилике да се потпуно посветим учењима која нису библијска или понекад тумаче онако како није, а веома се лако види у реченицама на шта се мисли. Отуда делује да сам некад оштар и суров, а заиста је све "педагошка" реакција (професионална деформација). Кад испишем нешто, то није јер желим некоме зло, већ супротно. Критикујем јер видим да нешто није по речима које су ми све. Такође и чекам да мене неко исправи када се занесем јер знам да никад не могу савршено да знам или реагујем. Увек се са стране боље види него када си директан учесник.

Такође, знам да је свака реченица за некога можда веома битна, па и претерујем са озбиљношћу. Ако су наше душе у питању, тако осећам да и морам.

Natrag