Što se mene tiče ja sam vašem svetom trojstvu objavio rat. Možete sto godina da izlažete argumente koji uopšte nisu validni. Samo malo da pojasnim u čemu se sastoje vaši argumenti. Da bi dokazali trojstvo spominjete detelinku sa tri lista premda ima i onih koje imaju četri lista. To je u stvari hvatanje za slamku. Ili ovako : Bog je trojstvo jer on nije 1+1+1 nego 1×1×1 Matemetika filozofija i ostale špekulacije . Kategorija tih dokaza je odprilike u ovom stilu..... Na ruci imamo pet prsiju ako savijemo dva ostaju tri ispružena ...znači bog je trojstvo.
Moram da vam govorim o tome jer vidim da ste u teškoj zabludi.
1. Otac koji je uključen u trojstvo nije biblijski Otac.
2. Sin koji je uključen u trojstvo nije biblijski Sin.
3. Sveti duh koji je uključen u trijstvo nije biblijski Sveti Duh.
Pa šta je onda ? To je jedna gnusoba koju biblija kao nadahnuta knjiga mora napomenuti inače biblija ne bi bila ono što jeste. Zaista postoji jedno mesto u bibliji koje govori o vašem i Papinom presvetom trojstvu.
Otkrivenje 16 glava.
13 И видео сам како три нечисте надахнуте изјаве које су изгледале као жабе излазе из уста змаја и из уста звери и из уста лажног пророка.
14 То су изјаве надахнуте од демона које чине чуда и одлазе краљевима целог света, да их сакупе за рат који ће се догодити на велики дан Бога Свемоћног.
Odlično. Ti si to shvatio a mi nismo. Ali ne bi bilo ugodno pred Bogom, da nas ostaviš u zabludi, da pored tolikog istraživanja Biblije i znanja koje posedujemo smo i dalje u zabludi i izjednačavamo Oca, Sina i SD, a ustvari oni nisu isti. Već su potpuno različiti i odvojeni.
Ili evo ti za početak par stihova da ti pomognu u razjašnjavanju ove misterije zvane TROJSTVO.
Hvala unapred brate.
Mi znamo da jedino Bog večni spasava. Niko to drugi ne može osim njega. Pa u kontekstu toga evo par stihova:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[FONT=&]Псалам 27:9 [/FONT][FONT=&]Немој одвратити од мене лице своје, немој у гневу оставити слугу свог; буди Помоћник мој; немој ме одбити, и [/FONT][FONT=&]немој ме оставити, Боже, Спаситељу мој![/FONT][FONT=&]
38:22[/FONT][FONT=&]Похитај у помоћ мени, Господе, Спаситељу мој![/FONT]
[FONT=&]Исаија 43: [/FONT][SUP][FONT=&]3[/FONT][/SUP][FONT=&]Јер сам ја Господ, Бог твој, Светац Израиљев, Спаситељ твој; дадох у откуп за те Мисир, Етиопску и Севу место тебе. [/FONT][SUP][FONT=&]11[/FONT][/SUP][FONT=&]Ја сам, ја сам Господ, и осим мене нема Спаситеља.[/FONT][SUP][FONT=&]15[/FONT][/SUP][FONT=&]Да, ти си Бог, који се кријеш, Бог Израиљев, Спаситељ[/FONT][FONT=&].[/FONT][SUP][FONT=&]21[/FONT][/SUP][FONT=&]Огласите, и доведите,[/FONT][FONT=&] нека већају заједно: ко је то од старине казао? [/FONT][FONT=&]Ко је јавио још онда?[/FONT][FONT=&] Нисам ли ја, Господ?[/FONT][FONT=&] Нема осим мене другог Бога, нема Бога праведног и Спаситеља другог осим мене.[/FONT]
[FONT=&]Исаија [/FONT][FONT=&]4[/FONT][FONT=&]4[/FONT][FONT=&]:[/FONT][SUP][FONT=&]24[/FONT][/SUP][FONT=&] Овако говори Господ, Избавитељ твој, који те је саздао од утробе материне: ја Господ начиних све: разапех небо сам, распрострех земљу сам собом;[/FONT]
[FONT=&] Лука 1 : [/FONT][FONT=&]68[/FONT][FONT=&] Благословен Господ Бог Јаковљев што походи и избави народ свој,[/FONT]
-znači ко је sada naš SPASITELJ !?
[FONT=&]
Лука 19 : [/FONT][FONT=&]10[/FONT][FONT=&]Јер је Син човечији дошао да нађе и спасе шта је изгубљено[/FONT][FONT=&].[/FONT]
[FONT=&]Јован 6:40[/FONT][FONT=&] А ово је воља Оног који ме посла да сваки који види Сина и верује Га има живот вечни; и ја ћу га васкрснути у последњи дан.[/FONT]
[FONT=&]Филипљ. 3:20[/FONT][FONT=&] Јер је наше живљење на небесима, откуда и Спаситеља очекујемо Господа свог Исуса Христа, [/FONT]
[FONT=&]1.Тимот. 2:3[/FONT][FONT=&] Јер је ово добро и пријатно пред Спаситељем нашим Богом,[/FONT]
[FONT=&]4:10[/FONT][FONT=&] Јер се зато и трудимо и бивамо срамотни, јер се уздамо у Бога Живог, који је Спаситељ свим људима, а особито вернима.[/FONT]
[FONT=&]2. Тимот. 1:10[/FONT][FONT=&] А сад се показа у доласку Спаситеља нашег Исуса Христа, који раскопа смрт, и обасја живот и нераспадљивост јеванђељем;[/FONT]
[FONT=&]Титу 3:6[/FONT][FONT=&] Ког изли на нас обилно кроз Исуса Христа Спаситеља нашег,[/FONT]
[FONT=&]2. Петр. 1:1[/FONT][FONT=&] Од Симона Петра, слуге и апостола Исуса Христа, онима што су примили с нама једну часну веру у правди Бога нашег и спаса Исуса Христа:[/FONT]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eto samo malo za početak, a ovakvih stvari ima barem 50!
ili evo ti samo još jedan primer, pošto je povezan sa prethodnim:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[FONT=&]
Јоил 2:[/FONT][FONT=&]32[/FONT][FONT=&] И сваки
који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ.[/FONT]
[FONT=&]
Дела 2:[/FONT][FONT=&]21 [/FONT][FONT=&]
И биће да ће се сваки спасти који призове име Господње[/FONT]
[FONT=&]
[/FONT]
ко призове име Јеховино спас ће се, то је јасно!
[FONT=&]Rim.[/FONT][FONT=&] 10[/FONT][FONT=&]:[/FONT][FONT=&]9[/FONT][FONT=&]-[/FONT][FONT=&]1[/FONT][FONT=&]3[/FONT] [FONT=&]Jer ako ustima ispovedaš da je Isus Gospod[/FONT][FONT=&], i srcem veruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.Jer veli Pismo: Ko god u Njega vjeruje, neće se postideti.[/FONT][FONT=&]Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospod sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju.
Jer : ko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. [/FONT]
[FONT=&]6[/FONT][FONT=&]:23 [/FONT][FONT=&]Јер је плата за грех смрт, а дар Божји је живот вечни у
Христу Исусу Господу нашем.[/FONT]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------