Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
:???: Zanimljivo...Ima ljudi koji neprestano gledaju u tuđe prozore. Gledaju i kritiziraju, ne znaju, jer ne vide jasno što se događa, ali ne prestaju sa kritikama i potsmjehivanjem.
A u kući (crkvi) živi veeelika obitelj ( kršćani) koju Bog želi sabrati u Jedno. To je zajednica nesavršenih ljudi, sabrani iz svih naroda i jezika, različiti u svemu, ali isti po krštenju. Oni se s pravom mogu nadati baštini koju im je Bog obećao jer su kršteni u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

@harrybonnot: ne možeš razumjeti, ti stojiš izvana, ne pripadaš obitelji, stoga ti ne preostaje drugo nego...hmm, to što radiš.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
:???: Zanimljivo...Ima ljudi koji neprestano gledaju u tuđe prozore. Gledaju i kritiziraju, ne znaju, jer ne vide jasno što se događa, ali ne prestaju sa kritikama i potsmjehivanjem.
A u kući (crkvi) živi veeelika obitelj ( kršćani) koju Bog želi sabrati u Jedno. To je zajednica nesavršenih ljudi, sabrani iz svih naroda i jezika, različiti u svemu, ali isti po krštenju. Oni se s pravom mogu nadati baštini koju im je Bog obećao jer su kršteni u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

@harrybonnot: ne možeš razumjeti, ti stojiš izvana, ne pripadaš obitelji, stoga ti ne preostaje drugo nego...hmm, to što radiš.

Moramo se malo uozbiljiti da ne bismo lutali kojekuda....
Ovdje nije rijec o necijem vjerovanju i stajalistu, ovdje je rijec o trojstvu o kome Biog nista ne govri, o kome Isus nista ne govori.... Razumijes li?

I to krsetenje za crkvu nije najavljeno! Nije tako najavljeno!

Da vidimo kako je najavljeno:
"Ja vas krstim (pomazujem) vodom u znak obracenja" - kaze Ivan Krstitelj (Matej 3:11), a onaj koji dlazi poslije mene ce vas krstiti Duhom Svetim i ognjem" (Matej 3:11)

Dakle cime si s ekrstila i za kkoga?

Ocito nisi onim krstenjem koje je najavio Ivan Krstitelj!

Kojoj onda obitelji pripadas? Odabranoj?

Moracu i tebi da pnovim: islam nije nova vjera nego usavrsena vjera!

Ja nemam tudje prozore! Izauzv ako ih neko podigne... tada postaju tudji. Otudjeni.

Ja pripadam obitelji koju je najavio Ivan Krstitelj, psenicu u zitnicu. Ko dalje gdje pripada zna jedino Bog.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
U pravu si, što se tiče razumjevanja. Ja priznajem da tu tajnu ne razumijem. Ništa ja tu ne mogu uhvatiti ni za glavu ni za rep!:dtyste: Ko može, svaka čast! Nego, pošto vidim da si ti jedna od tih što razumiju, da li bi objsanila nešto što me zanima u vezi Trojstva? Poznato je da se na tumačenju te dogme razišlo hrišćanstvo. Istovremeno ta dogma je ušla u molitve i jedne i druge njegove vartijante. Zanima me kako je izgovaraju u molitvi jedni i drugi? Isto, ili različito?

Dobra ideja.:dtyste:
Ja ću napisati ono što nam je zajedničko i molitve kat. crkve, a pravoslavni vjernici nek nadopune.
Isto je:
-prekrižiti se: U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga...
-kod krštenja: Ja te krstim u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga...
-tkz. doksologija (slavospjevi): Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...
-zadnje kitice (različitih) himana završavaju doksologijom, npr:
Sva slava Ocu vječnomu
I Uskrslome Sinu mu,
Sa Tješiteljem Presvetim
Nek bude sad i uvijeke. Amen. (kat.),

Dostojno je da te sva usta slave
i svi jezici hvale
štovano i časno Ime tvoje;
Oče, Sine i Duše Sveti. ( prav.)

Vjerovanje:
Apostolsko vjerovanje
Carigradsko- nicejsko vjerovanje (razlika filioque kod katolika).
Vjerovanje se izražava i na druge načine, pitanjima i odgovrima: Vjeruješ li u Boga Oca Svemogućega?- Vjerujem. Vjeruješ li u njegovog Sina, Isusa Krista...u Duha Svetoga? - Vjerujem.

Od najranijih kršćanskih vremena vjera u Presveto Trosjtvo je bila prisutna.
Jedan stari zapis na grobnici: „Oče, Sine i Duše Sveti, smilujte se ovoj duši.“
Zajednički su nam crkveni koji govore o Trojstvu: Justin, Bazilije, Ignacije Antiohijski... Polikarp iz Smirne, mučenik iz 155, čija je ispovijest u Presv. Trojstvo ostala zapisana:
„Blagoslivljam te, Bože, jer si me učinio dostojnim ovoga dana i ovoga časa
da se pridružim broju svjedoka žza tvoga Krista, na uskrsnuće i život
vječni duše i tijela i na neraspadljivost po Duhu Svetom... Za to i za sve drugo te hvalim, blagoslivljam i slavim po vječnom i božanskom velikom svećeniku Isusu
Kristu tvom ljubljenom Sinu, po kojem neka je slava tebi i Duhu Svetom sada i u budućim vjekovima. Amen.“

Liturgija- u svom temelju je trojstvena, osobito kod euharistijske molitve, točnije pretvorbe. (Tu ima jedna razlika između prav. i kat. Crkve, epikleza ? mislim da se tako zove) To neka netko od pravoslavnih vjernika pojasni.
Ovo su službene molitve crkava, privatnih ima mnogo više, različito su formulirane, ali sadržajno su iste, dakle, ispovjedaju vjeru u Presveto Trojstvo.

Jedna stara molitva Presv. Trosjtvu:

Blagoslivljamo, hvalimo i slavimo tebe, o presveto Trojstvo,
jedini Bože, Oče, Sine i Duše Sveti! Tebi sama hvala,
i čast i slava od svakoga stvorenja.
Slava Ocu, koji ni od koga nije učinjen,
niti stvoren, niti rođen.
Slava Sinu, koji je samo od Oca, ne učinjen
niti stvoren, nego rođen.
Slava Duhu Svetomu, koji zajedno od Oca i Sina
nije učinjen, niti stvoren, niti rođen, nego ishodi.
Slava Ocu, koji me je stvorio.
Slava Sinu, koji me je otkupio.
Slava Duhu Svetomu, koji me je posvetio.
Slava Ocu po Sinovu upućenju.
Slava Sinu po muki i smrti i uskrsnuću njegovu.
Slava Duhu Svetomu po djeljenju nebeskih darova.
Slava Ocu od svih Anđela.
Slava Sinu od svih ljudi.
Slava Duhu Svetomu od svih stvorenja.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako je bilo na početku tako i sada
i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

p.s. Pravoslavci kažu Sveto Trojstvo, ali češće se koristi izraz Sveta Trojica. Točno?
(Kod katolika je izraz Sveta Trojica ostao u uporabi samo u himnima.)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.05.2012
Poruka
3
Pravilno je Sveta Trojica jer su u pitanju tri licnosti Bozanskog Bica,licnosti Oca Sina i Svetoga Duha.Trojstvo aludira na bezlicnost.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Moramo se malo uozbiljiti da ne bismo lutali kojekuda...

U redu. :dtyste: Imamo Isusa koji je Put, pa ne lutamo.

Ovdje nije rijec o necijem vjerovanju i stajalistu, ovdje je rijec o trojstvu o kome Biog nista ne govri, o kome Isus nista ne govori.... Razumijes li?

Ovdje je riječ o našem osobnom vjerovanju (izraženo u pisanoj riječi) o objavi Presv. Trojstva u Bibliji.

I to krsetenje za crkvu nije najavljeno! Nije tako najavljeno!

Naravno, nije tako, nego ovako:
"Idite po svem svijetu i krstite ih u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga..."

Da vidimo kako je najavljeno:
"Ja vas krstim (pomazujem) vodom u znak obracenja" - kaze Ivan Krstitelj (Matej 3:11), a onaj koji dolazi poslije mene ce vas krstiti Duhom Svetim i ognjem" (Matej 3:11)

Da, pa Isus je došao. Ne vidim u čemu je problem.
U Djelima apostolskim piše: Pavao, pošto prođe gornje krajeve, dođe u Efez, nađe neke učenike pa ih upita: "Jeste li primili Duha Svetoga kad ste povjerovali?" Oni će mu: "Ta ni čuli nismo da ima Duh Sveti." Nato će on: "Kako ste onda kršteni?" "Krštenjem Ivanovim", odvrate oni. Nato će Pavao: "Ivan je krstio krštenjem obraćenja govoreći narodu da vjeruje u Onoga koji za njim dolazi, to jest u Isusa." Čuvši to, krste se u ime Gospodina Isusa, pa kad Pavao položi na njih ruke, dođe Duh Sveti na njih te stanu govoriti drugim jezicima i prorokovati.

Dakle cime si se krstila i za koga?
Vodom su me krstili, Duhom Svetim sam krštena.

Ocito nisi onim krstenjem koje je najavio Ivan Krstitelj!
Ma kakvi. Pa, to je prevaziđeno, što bi Srbi rekli.

Kojoj onda obitelji pripadas? Odabranoj?

Naravno, odabranoj, kršćanskoj obitelji. " Jer vi ste rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod stečeni da navješta silna djela Onoga koji vas iz Tame pozva u svoje divno svijetlo..."

Moracu i tebi da ponovim: islam nije nova vjera nego usavrsena vjera!

Novija je jer je nastala nakon pojave kršćanstva. Usavršena? Ho, pa nemate vi Isusa da je usavrši.:dtyste: Ali, ako je usavršavaju islamski vjernci, meni je drago.

Ja nemam tudje prozore! Izauzv ako ih neko podigne... tada postaju tudji. Otudjeni.

Meni su svi prozori tuđi, i ne zanimaju me, osim onog vlastitog po kojem moja duša gleda i upoznaje Boga.

Ja pripadam obitelji koju je najavio Ivan Krstitelj, psenicu u zitnicu. Ko dalje gdje pripada zna jedino Bog.

Sretno! Svaki ima svoje mjesto pod suncem i oči duše da gleda u to Sunce koje će ga rasvijetliti i ugrijati.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја ћу користити библијски термин: Три Сведока (на Небу).

Moja dusa sam ja. Tijelo propada, ide u zmelju, u prah iz kojeg je nastalo. (сви ти делови чине ТЕБЕ, зар не? Зашто избегаваш да признаш?)

Bozije Tijelo ne propada i ne ide u zemlju! (наравно, вазнето је 40. дана после Васкрсења)

Bogu nije potreban sin, ali sve sto je stvorio moze zvati sinovima, djecom, stvorenjima... racunajuci i Isusa.
Niko ne unizava vise Isusa od onih koji lazu o njemu ili pricaju ono sto ne znaju.
Isus nije bio ni glup ni nijem da ne zna reci o sebi ko je i sta mu je ciniti.
Zasto su onda neki ljudi nasli za potrebno da govore u njegovo ime?

Колико пута морам да поновим да Бог није човек и да не прави децу. Очигледно да одређене групе људи које то не могу да схвате заврше као плен учењима које оспоравају Исусову божанску природу.

Uptaj se da kako je moguce da samo "odabrani" znaju tajnu "presvetog trojstva"?

Није никаква тајна, изгледа да је та једноставна ствар велики камен спотицања за оне који оспоравају Исуса, Сина Божијег. То што ти кажеш да верујеш у Исуса, говорили су многи који су Га својим очима гледали и ушима слушали, а опет, никако нису могли да прихвате да је Син Божији, иако је толика чуда учинио. Опет су викали: богохулник, распни га! Изгледа да би се потпуно иста ствар десила и данас: неко би Му се ругао, неко викао да је богохулник, неко запушавао уши, а сви прижељкивали да заврши на крсту, само да ућути више, да им не говори како не ваљају.

Po obicaju, pogrijesio si!
Muslimani priznaju i Rijec Bozju (Isusa) i Duha Bozjeg.

Za razliku od zidova i krscana, muslimani nemaju "svetih hodza" ili "svetih muftija" ili "svetih otaca".

Имају само Светих Црних камења које мазе и клањају се, а то је дужност сваког муслимана да оде за живота и поклони се. Такође се одричу Жртве Христове, што им је сасвим довољно да не буду спашени.

Svako ce za sebe odgovarati i svako za sebe treba da spozna. (слажем се!)

O kakovoj ljubavi i plemenitosti uopste govoris?

О љубави и племенитости коју нам је Исус показао Страдањем на крсту за нас, такође нас је научио да за друге тако чинимо. Да ако хоћемо да будемо важнији морамо да се понизимо, а Бог ће нас уздићи, а ко се уздиже - Бог ће га понизити.

Vidjeli smo da trojstvo ili filosofija o trojstvu n postoji u SZ.
Takodje Isus ni jednom rijeci ne govori o trojstvu.
Ako ima, neka sepokaze.
Ako ucenje o trojstvu nije biblijsko, onda neka se pokaze od koga i od kada potice.

Valjda to nije tesko onim koji tako cvrsto vjeruju u trosjtvo?

Nije ovdje bitno nicije vjerovanje niti icije misljenje, samo izvor i moguci razlog zasto ga se uvodi.

Нико не уводи тај појам до самог Исуса који је тврдио да је Син Божији, зато су и хтели да Га каменују, зато су Га и распели. Као што рекох, сада ћу користити библијски термин (Три Сведока) тако да не можеш да причаш да неко нешто намеће. Ако је Господ (мој) рекао да се крстимо у име Оца, Син и Светога Духа, иа ко је својим верним следбеницима Духом Светим све појаснио и да су они по целој планети раширили Јеванђеље, ко је тај "пророк" који може да оспори реч Божију?

За мене је ислам био мистерија раније, избегавао сам на сваки начин да уопште поткачим ту тему, али сад видим да је крајње очигледна ствар у питању. То је још једна прохришћанска деноминација која говори о Исусу Христу (зато су људи звали следбенике Исуса, а нисмо сами себи дали име, погледати историјске записе), само на други начин. Није прва, а вероватно ни последња изврнута наука која одбацује оно што је за спасење човека потребно: Жртва и Васкрсење. Две кључне ствари се одбацују и то показује да није мали проблем у питању.

А да покажем, као што рекох раније, довољно је само да понављам један стих:

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

Може још доказа од наших "песника" који су записали Исусову заповест:

19. Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа, (Матеј 28)

Оно што је вама проблем је што не можете да схватите да је Отац у Сину, и Син у Оцу, да су ЈЕДНО. Нису људски отац и син, два независна тела и духа, већ су један Дух и тело Исусово. Исус је остао покоран Оцу (Извору), иако Му је дата сва власт на Небу и земљи. Чудно је да верујете да је безгрешно зачет, а да је само обичан пророк који најављује Мухамеда. Зар није ни мало сумњиво? Још чекате да дође као велики Месија и порази Даџала (сотону), па ко то може? Само Бог и нико други. Јасно се прави граница и показује ко је Христов (ко ће бити спашен), а ко није:

36. Како иђаху путем дођоше на некакву воду; и рече ушкопљеник: Ево воде, шта брани мени да се крстим?
37. А Филип му рече: Ако верујеш од свега срца свог, можеш. А он одговарајући рече: Верујем да је Исус Христос Син Божји. (Дела 8)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ја ћу користити библијски термин: Три Сведока (на Небу).

О љубави и племенитости коју нам је Исус показао Страдањем на крсту за нас, такође нас је научио да за друге тако чинимо. Да ако хоћемо да будемо важнији морамо да се понизимо, а Бог ће нас уздићи, а ко се уздиже - Бог ће га понизити.

Нико не уводи тај појам до самог Исуса који је тврдио да је Син Божији, зато су и хтели да Га каменују, зато су Га и распели. Као што рекох, сада ћу користити библијски термин (Три Сведока) тако да не можеш да причаш да неко нешто намеће. Ако је Господ (мој) рекао да се крстимо у име Оца, Син и Светога Духа, иа ко је својим верним следбеницима Духом Светим све појаснио и да су они по целој планети раширили Јеванђеље, ко је тај "пророк" који може да оспори реч Божију?

За мене је ислам био мистерија раније, избегавао сам на сваки начин да уопште поткачим ту тему, али сад видим да је крајње очигледна ствар у питању. То је још једна прохришћанска деноминација која говори о Исусу Христу (зато су људи звали следбенике Исуса, а нисмо сами себи дали име, погледати историјске записе), само на други начин. Није прва, а вероватно ни последња изврнута наука која одбацује оно што је за спасење човека потребно: Жртва и Васкрсење. Две кључне ствари се одбацују и то показује да није мали проблем у питању.

А да покажем, као што рекох раније, довољно је само да понављам један стих:

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

Може још доказа од наших "песника" који су записали Исусову заповест:

19. Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа, (Матеј 28)

Оно што је вама проблем је што не можете да схватите да је Отац у Сину, и Син у Оцу, да су ЈЕДНО. Нису људски отац и син, два независна тела и духа, већ су један Дух и тело Исусово. Исус је остао покоран Оцу (Извору), иако Му је дата сва власт на Небу и земљи. Чудно је да верујете да је безгрешно зачет, а да је само обичан пророк који најављује Мухамеда. Зар није ни мало сумњиво? Још чекате да дође као велики Месија и порази Даџала (сотону), па ко то може? Само Бог и нико други. Јасно се прави граница и показује ко је Христов (ко ће бити спашен), а ко није:

36. Како иђаху путем дођоше на некакву воду; и рече ушкопљеник: Ево воде, шта брани мени да се крстим?
37. А Филип му рече: Ако верујеш од свега срца свог, можеш. А он одговарајући рече: Верујем да је Исус Христос Син Божји. (Дела 8)

BRATE ADRIANE! ZAR NISI PRIMETIO KAKO HARRY VRDA KAO I ONAJ HODZA NA FILMU,ODMA POSLE FILMA PRIZNAJE DA JE ISUS REC,IAKO NE PRIZNAJE (JOVAN 1:1-4)PA CAK I DA SVETI DUH POSTOJI ALI POSLE DVA POSTA SAM SEBI PROTIVRECI U RAZGOVORU S ISABELETOM!!! OBRATITE PAZNU!!! ON PODRZAVA JOVANOVE RECI DA VIDIMO STA TO JOVAN KAZE OK:

(JOVAN 1:1-17)

[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.

[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

[SUP]4[/SUP] U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.(ZNACI MUSLIMANI PRIZNAJU DA JE ISUS "REC")

[SUP]6[/SUP] Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

[SUP]7[/SUP] Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
[SUP]8[/SUP] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.(ZNACI SVOJI GA NE PRIMISE A MI HOCEMO STO BI GA ARAPI I SADASNJI MUSLIMANI PRIMILI KAO BOGA???)

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,(ZNACI U IME NJEGOVO ,OVO JE U PROSLOM VREMENU IMA SE U VIDU TORA!!!

[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.(PAMETAN OVAJ STIH RAZUME POTPUNO TJ NIJE STVOREN NEGO RODJEN)

[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(I BOG POSTADE TELO,BLAGODAT,ISTINA I VIDESMO SLAVU NJEGOVU!!!)

[SUP]15[/SUP] Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

[SUP]16[/SUP] I od punine Njegove mi svi uzesmo blagodat za blagodaću.

[SUP]17[/SUP] Jer se zakon dade preko Mojsija, a blagodat i istina postade od Isusa Hrista.ATU JE SVE ZAVRSENO I NEMA STA VISE DA SE KAZE!!!NI RECI O POSLANIKU MUHAMEDU???

POZDRAV BRATE ADRIANE.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Штета што не чита, није нама некакав проблем, већ ономе ко одбацује Сина. Ми можемо да будемо спокојни, али нам је жао свакога ко то свесно одбацује.

Логично је да ће свака књига која говори супротно од Библије да каже да је Библија искривљена и преправљана, да није меродавна за било шта, да је нешто друго изнад ње. А управо то су показатељи да је у питању антихришћанска наука. На жалост, многи је свесно бирају. То не значи да се ми не надамо да ће се човек отргнути и слушати, не нас, већ Господа који то стварно и јесте - Господ(ар) свега и чије Царство ће трајати довека.

Ствар је томе што ће по другом доласку доћи као Цар, а не као Јагње. Доћи ће са свим анђелима Господњим и одвојити жито од кукоља. Тад ће сви видети и схватити ("проплакаће сва племена земаљска"), али ће бити касно...

31. А кад дође Син човечији у слави својој и сви свети анђели с Њиме, онда ће сести на престолу славе своје.

32. И сабраће се пред Њим сви народи, и разлучиће их између себе као пастир што разлучује овце од јараца.

33. И поставиће овце с десне стране себи, а јарце с леве.
34. Тада ће рећи цар онима што Му стоје с десне стране: ходите благословени Оца мог; примите царство које вам је приправљено од постања света.

5. И бежаћете у продол горску, јер ће продол горска допирати до Асала, и бежаћете као што бежасте од труса у време Озије, цара Јудиног; и доћи ће Господ Бог мој, и сви ће свети бити с тобом. (Захарија 14)

Понекад мислим да је Хари атеиста (рецимо Јуривака), па само провоцира, како рече на другом једном форуму: да ми преиспитујемо своју веру.

Pravilno je Sveta Trojica jer su u pitanju tri licnosti Bozanskog Bica,licnosti Oca Sina i Svetoga Duha.Trojstvo aludira na bezlicnost.

Ако и кажемо Тројство или Тројица, одмах сви помисле да су три независна члана, а у ствари су део једног - Бога. Одмах их алудира на тројицу богова. Тако и многи хришћани не могу да повежу конце. Од Оца исходе Његова Реч и Његов Дух. То су делови једног, нема "тројице". Зато нам "набијају на нос" термин који није из Библије.

Ако је троје што сведоче на Небу, та
Три Сведока су једно - Бог. Онда нам не могу ништа јер то јесте библијски термин. Не могу да кажу да делимо Бога на три бога, јер то стварно није ни могуће.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Što se mene tiče ja sam vašem svetom trojstvu objavio rat. Možete sto godina da izlažete argumente koji uopšte nisu validni. Samo malo da pojasnim u čemu se sastoje vaši argumenti. Da bi dokazali trojstvo spominjete detelinku sa tri lista premda ima i onih koje imaju četri lista. To je u stvari hvatanje za slamku. Ili ovako : Bog je trojstvo jer on nije 1+1+1 nego 1×1×1 Matemetika filozofija i ostale špekulacije . Kategorija tih dokaza je odprilike u ovom stilu..... Na ruci imamo pet prsiju ako savijemo dva ostaju tri ispružena ...znači bog je trojstvo.

Moram da vam govorim o tome jer vidim da ste u teškoj zabludi.

1. Otac koji je uključen u trojstvo nije biblijski Otac.
2. Sin koji je uključen u trojstvo nije biblijski Sin.
3. Sveti duh koji je uključen u trijstvo nije biblijski Sveti Duh.

Pa šta je onda ? To je jedna gnusoba koju biblija kao nadahnuta knjiga mora napomenuti inače biblija ne bi bila ono što jeste. Zaista postoji jedno mesto u bibliji koje govori o vašem i Papinom presvetom trojstvu.

Otkrivenje 16 glava.

13 И видео сам како три нечисте надахнуте изјаве које су изгледале као жабе излазе из уста змаја и из уста звери и из уста лажног пророка.
14 То су изјаве надахнуте од демона које чине чуда и одлазе краљевима целог света, да их сакупе за рат који ће се догодити на велики дан Бога Свемоћног.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Što se mene tiče ja sam vašem svetom trojstvu objavio rat. Možete sto godina da izlažete argumente koji uopšte nisu validni.

Pa šta je onda ? To je jedna gnusoba koju biblija kao nadahnuta knjiga mora napomenuti inače biblija ne bi bila ono što jeste. Zaista postoji jedno mesto u bibliji koje govori o vašem i Papinom presvetom trojstvu.

Otkrivenje 16 glava.

13 И видео сам како три нечисте надахнуте изјаве које су изгледале као жабе излазе из уста змаја и из уста звери и из уста лажног пророка.
14 То су изјаве надахнуте од демона које чине чуда и одлазе краљевима целог света, да их сакупе за рат који ће се догодити на велики дан Бога Свемоћног.

13. И видех из уста аждахиних, и из уста звериних, и из уста лажног пророка, где изиђоше три нечиста духа, као жабе.
14. Јер су ово духови ђаволски који чине чудеса и излазе к царевима свега васионог света да их скупе на бој за онај велики дан Бога Сведржитеља.

Чим се не користи Библија одмах неки нови термини, и потпуно друго значење. То је из неке "нове" библије опет? Баш сам обновио тему везану за осниваче и преводиоце (писце) те библије (тема о масонима).

Ниси ти објавио рат против та Три Сведока, већ сотона, ти само радиш нешто што мислиш да има смисла, мислиш да се бориш за истину и Бога. Тако су многи у име и за Бога радили шта су мислили да треба. Ја нећу моћи да одбраним ни Оца ни Сина ни Духа Светога од оног ко их назива нечистим духовима и пореди са овим ђаволским духовима. Тај човек је већ осуђен, ево и зашто:

31. Зато вам кажем: сваки грех и хула опростиће се људима; а на Духа Светог хула неће се опростити људима.
32. И ако ко рече реч на Сина човечијег, опростиће му се; а који рече реч на Духа Светог, неће му се опростити ни на овом свету ни на оном. (Матеј 12)

28. Заиста вам кажем: сви греси опростиће се синовима човечјим, и хуљења на Бога, макар каква била:
29. А који похули на Духа Светог нема опроштења вавек, него је крив вечном суду. (Марко 3)

Али зашто?

30. Јер говораху: У њему је нечисти дух.

Него што пре почни молитву за оне речи поређења, ако икако може да ти се опрости. Надам се да ћеш схватити ово као братску опомену или укор, јер ми је страшно да видим да неко може Духа Светог поредити са нечистим духовима. Видиш ли да вас ђаво баца у амбис? Само да није и ова реченица у праву:

33. Или усадите дрво добро, и род његов биће добар; или усадите дрво зло, и род његов зао биће; јер се по роду дрво познаје.
34. Породи аспидини! Како можете добро говорити, кад сте зли? Јер уста говоре од сувишка срца.

Сади ново дрво, јер очигледно да ово даје зле плодове, а све на твоју штету.

Poslednja izmena:
Natrag