Ја ћу користити библијски термин: Три Сведока (на Небу).
О љубави и племенитости коју нам је Исус показао Страдањем на крсту за нас, такође нас је научио да за друге тако чинимо. Да ако хоћемо да будемо важнији морамо да се понизимо, а Бог ће нас уздићи, а ко се уздиже - Бог ће га понизити.
Нико не уводи тај појам до самог Исуса који је тврдио да је Син Божији, зато су и хтели да Га каменују, зато су Га и распели. Као што рекох, сада ћу користити библијски термин (Три Сведока) тако да не можеш да причаш да неко нешто намеће. Ако је Господ (мој) рекао да се крстимо у име Оца, Син и Светога Духа, иа ко је својим верним следбеницима Духом Светим све појаснио и да су они по целој планети раширили Јеванђеље, ко је тај "пророк" који може да оспори реч Божију?
За мене је ислам био мистерија раније, избегавао сам на сваки начин да уопште поткачим ту тему, али сад видим да је крајње очигледна ствар у питању. То је још једна прохришћанска деноминација која говори о Исусу Христу (зато су људи звали следбенике Исуса, а нисмо сами себи дали име, погледати историјске записе), само на други начин. Није прва, а вероватно ни последња изврнута наука која одбацује оно што је за спасење човека потребно: Жртва и Васкрсење. Две кључне ствари се одбацују и то показује да није мали проблем у питању.
А да покажем, као што рекох раније, довољно је само да понављам један стих:
7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.
Може још доказа од наших "песника" који су записали Исусову заповест:
19. Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа, (Матеј 28)
Оно што је вама проблем је што не можете да схватите да је Отац у Сину, и Син у Оцу, да су ЈЕДНО. Нису људски отац и син, два независна тела и духа, већ су један Дух и тело Исусово. Исус је остао покоран Оцу (Извору), иако Му је дата сва власт на Небу и земљи. Чудно је да верујете да је безгрешно зачет, а да је само обичан пророк који најављује Мухамеда. Зар није ни мало сумњиво? Још чекате да дође као велики Месија и порази Даџала (сотону), па ко то може? Само Бог и нико други. Јасно се прави граница и показује ко је Христов (ко ће бити спашен), а ко није:
36. Како иђаху путем дођоше на некакву воду; и рече ушкопљеник: Ево воде, шта брани мени да се крстим?
37. А Филип му рече: Ако верујеш од свега срца свог, можеш. А он одговарајући рече: Верујем да је Исус Христос Син Божји. (Дела 8)