Sveto Pismo sektaša

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
1 Iv 2,18-24: Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas. Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama; ali neka se očituje da nisu od nas. A vi imate Pomazanje od Svetoga, i znanje svi imate. Ne pisah vam zato što ne biste znali istine, nego jer je znate i jer znate da nikakva laž nije od istine. Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca. A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu.

Je li onako kako ti kažeš - "Ko je PRE Pedesetnice bio čuvar reči taj je i kasnije."? Ne samo da mnogi ne ostadoše "čuvari riječi", nego po Ivanovu svjedočenju znamo da se u antikriste prometnuše, "od nas iziđoše", kaže sveti Ivan. A koji su to, tko je antikrist? "Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina". Vidi kako Ivan vidi i razlikuje dvojicu, Oca i Sina.

2 Iv 1,7: Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist.

Slapče ti ništa ne razumeš....
Stalno potežeš jedan isti dokz gde su antihristi oni koji Isusaduhom predstavljaju i ne priznaju da je U TELU došaoBog.
Moja vera je da je ISUS ROĐEN I U TELU JE kužiš i ti išta od svega toga????

Ti propovedaš da je Isus samo deo Boga i da je Bog samo čovek na zemlji a na nebu da je Bog.
Tebi je Isus deo od Boga a ne jedina punina Boga i ko tu šta onda uči?
Ti ne priznaješ SINA za Boga već mu postavljaš Boga nad Njim.
Jevreji nisu Isusa kao Jahvu poznali i zato piše da im je uzalud vera u Oca kao i Js ako nemaju Sina ne zato što je Sin druga osoba već zato što je On OTAC VEČNI i Bog silni pa reći znam iverujem Jahvu a odbiti službu stog u telu je odbaciti Jahvu kužiš li ti tu išta?

Gdje piše da Duh istine "NEMOŽE" doći dok telo Isus ne ode gore? Naravno, ne piše nigdje, tebi ovo samo treba za dokazivanje vlastitog krivovjerja.

Počni čitati Bibliju i čućeš sve što ja pišem:

16:7 Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Moja vera je da je ISUS ROĐEN I U TELU JE kužiš i ti išta od svega toga????
Isus je u sarksu(jedistvo duše i tela) zapamti to.
Ti propovedaš da je Isus samo deo Boga i da je Bog samo čovek na zemlji a na nebu da je Bog.
Ne ISus je potpuni Bog, Otac je potpuni Bog, Duh Sveti je potpuni Bog, ti ni ne čitaš naće postove.
Tebi je Isus deo od Boga a ne jedina punina Boga i ko tu šta onda uči?
Isus je potpuni Bog, ane deo Boga.
Ti ne priznaješ SINA za Boga već mu postavljaš Boga nad Njim.
Ne, Sin je Bog koliko i Otac i koliko i Sveti Duh, oni svi imaju 1/1 jedne prirode i jednaki su u svemu sem u delovanju.
Jevreji nisu Isusa kao Jahvu poznali i zato piše da im je uzalud vera u Oca kao i Js ako nemaju Sina ne zato što je Sin druga osoba već zato što je On OTAC VEČNI i Bog silni pa reći znam iverujem Jahvu a odbiti službu stog u telu je odbaciti Jahvu kužiš li ti tu išta?
Pogrešno tumačiš.Hristos i OTac su jedno po prirodi, a ne ličnosti.Sin se u Getskimasnom vrtu moli drugoj ličnosti, ane samom sebi, On takođe se ne menja pa samim tim ne može da bude u jedom trenutku SIn, a u drugom Sveti Duh i da u različito vreme ima različite uloge On je van vremen i ako su Otac, Sin i Sveti Duh Bog i vanvremeni su to onda znači da je Bog uvek bio i Otac i Sin i Sveti Duh.
16:7 Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama
Poslaću, a ne doću.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Isus je u sarksu(jedistvo duše i tela) zapamti to.

To smo mi zar ne,ja ovde govorim da je IMAO TELO i ne ulazim ovde u tošta sve čoveka čini čovekom.

Ne ISus je potpuni Bog, Otac je potpuni Bog, Duh Sveti je potpuni Bog, ti ni ne čitaš naće postove.

Znači TRI ličnosti i TRI Boga u potpunosti koji obavljaju RAZLIČITE STVARI to govori o TROJICI a ne o jednom čuješ li to?

Isus je potpuni Bog, ane deo Boga.

To je moje verovanje ali ne i vaše,vama je Isus samo bezgrešan čovek.A onda jedan od trojice Bogova koji zajedno čine jednog Boga kojem umre drugi Bog.

Ne, Sin je Bog koliko i Otac i koliko i Sveti Duh, oni svi imaju 1/1 jedne prirode i jednaki su u svemu sem u delovanju.

Znam,znam zato jedan može umreti a druga dvojica ne mogu.
Prvi Bog poslao drugog Boga na žrtvu a treći Bog ga nadgledao.

Pogrešno tumačiš.Hristos i OTac su jedno po prirodi, a ne ličnosti.Sin se u Getskimasnom vrtu moli drugoj ličnosti, ane samom sebi, On takođe se ne menja pa samim tim ne može da bude u jedom trenutku SIn, a u drugom Sveti Duh i da u različito vreme ima različite uloge On je van vremen i ako su Otac, Sin i Sveti Duh Bog i vanvremeni su to onda znači da je Bog uvek bio i Otac i Sin i Sveti Duh.

To sve znam od vas da su Otac iSin RAZLIČITE LIČNOSTI i onda pitamo Isusa da pokaže Oca i On uperi prst u nebo.
Pitamo Isaiju ko je Sin a on reče Sin je Sin Otac je Otac kao DVA BOGA.
Kako sad Bog je oduvek bio i Otac i Sin a pre toga RAZLIČITE LIČNOSTI I POSLOVI pa Sin NEZNA što zna Bog Otac o čemu je sad reč?
O kakvim ULOGAMA sad govoriš misliš na pozorišnu scenu?

Poslaću, a ne doću.
Tačno,i onda čitamo dalje gde Isus kaže da je sa nama u SVE DANE vidiš li ga ti negde svakog dana?
Tako Otac šalje REČ i eto poslao je nešto i to nije isti Bog jer je poslato već drugi kao što ni IsusovDuh nije Sveti jer Ga Isus šalje.Šta vam uradiše oni oci što prepraviše reči Isusove.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
To smo mi zar ne,ja ovde govorim da je IMAO TELO i ne ulazim ovde u tošta sve čoveka čini čovekom.
Da ali u Svetom Pismu piše da je Hristos postao telo, a termin sarks je preveden rečju telo, jer reč za sarks ne postoji u mnogim jezicima.Samo telo je soma, ali je upotrebljeno sarks.Čovek se sastoji iz duše i tela i Bog je postao duša+telo tj. potpuni čovek.
Znači TRI ličnosti i TRI Boga u potpunosti koji obavljaju RAZLIČITE STVARI to govori o TROJICI a ne o jednom čuješ li to?
Opet ti ne razumeš, Jedan Bog i tri ličnosti, svaki od njih trojica nisu tri odvojena BOga gde svako ima po 1/1 već jedan Bog i svako od njih poseduje 1/1 te iste jedne prirode, BOg se brate sozercati ne može razumom niti bilo čim stvorenim On je nesaznatljiv, a ti pogrešno tumačiš Sveto Pismo da bi ti Bog bio jasan, a to je da ti iskreno kažem smešno.Niko Boga ne može razumom sozercati.
To je moje verovanje ali ne i vaše,vama je Isus samo bezgrešan čovek.A onda jedan od trojice Bogova koji zajedno čine jednog Boga kojem umre drugi Bog.
Ti ne razumeš.Hristos i Bog logos su jedna ista ličnost, a ta jedna ličnost tj. Bog Logos nije polubog , On je potpuni Bog i potpuni čovek i potpuni Bog, ali se Božanska priroda ne nalazi u tom telju tj. Čoveku, jer nas Svbeto Pismo uči da je ona nepromenljiva, a stavljanjem u telo bi značilo da se ona promenila, ali nije jer Sveto Pismo kaže da ne može.U Hristovom telu se nije nalazila Božanska priroda već Božanske energije i ličnost Logos, Božanska priroda se nije promenila i ona je vanvremena, Bog se obaploćenjem nije promenio.
Znam,znam zato jedan može umreti a druga dvojica ne mogu.
Naravno da nije umrla Božanska priroda već čovečanska.
Netačno, Bog je jedan sa tri ličnosti i svaka ličnost poseduje 1/1 te iste prirode.
To sve znam od vas da su Otac iSin RAZLIČITE LIČNOSTI i onda pitamo Isusa da pokaže Oca i On uperi prst u nebo.
Pitamo Isaiju ko je Sin a on reče Sin je Sin Otac je Otac kao DVA BOGA.
Kako sad Bog je oduvek bio i Otac i Sin a pre toga RAZLIČITE LIČNOSTI I POSLOVI pa Sin NEZNA što zna Bog Otac o čemu je sad reč?
O kakvim ULOGAMA sad govoriš misliš na pozorišnu scenu?
Ti govorič o ulogama , jer je po tebi Bog jedna ličnosti i glumi tri lika.Sin nikog ne glumi on je Sin, a Otac nikog ne glumi On je Otac, Sveti Duh nikog ne glumi On je Sveti Duh.Hristos je rekao da ko je video Nejga da je video Oca jer su isti, Sin je Reč Očeva, Otac je sve blagoizvoleo i zato Sin ne zna kad će doći drugi put.Upravo si rekao da uperi ka nebu na Oca, čekaj ti veruješ da je Bog čikica sa bradom koji sedi na oblaku ili?
Tačno,i onda čitamo dalje gde Isus kaže da je sa nama u SVE DANE vidiš li ga ti negde svakog dana?
Tako Otac šalje REČ i eto poslao je nešto i to nije isti Bog jer je poslato već drugi kao što ni IsusovDuh nije Sveti jer Ga Isus šalje.Šta vam uradiše oni oci što prepraviše reči Isusove.
Ne vrši Bog nikakve uloge niti se menja različite uloge u različito vreme bi značile da je BOg u vremenu i da je promenljiv, a ON to nije.Isus je sa nama, Duh Sveti je takodje sa nama, oni izvršuju volju Očevu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Čovek se sastoji iz duše i tela i Bog je postao duša+telo tj. potpuni čovek.

nije od duše i tijela nego od duha životnog i tijela čitaj malo Nelsime Postanak 2,7. Potpuni čovjek je duša, nije duša samo duhovni ni samo tjelesni dio.

Znam ja da tebi ne odg. što su žene rađale duše, a znamo da nisu duhove. Šta ja da ti radim to je učenje Biblije.

Natrag