Sveto Pismo sektaša

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji suprostavljanje.

Bog je dao svojoj crkvi - tačno, ali je crkva Božja ona koja ima biblijsko učenje, ne mnogobožačke filozozfije obučene u Hrišćansko ruho, i koja krši zapovesti.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460

Bog je dao svojoj crkvi - tačno, ali je crkva Božja ona koja ima biblijsko učenje, ne mnogobožačke filozozfije obučene u Hrišćansko ruho, i koja krši zapovesti.
Ti vidiš mnogoboštvo, a nije tako kao što vidiš jer si slep i ja sam nekada video što ti sada vidiš dok nisam kao apostol PAvle bio priveden istini.Bog je ljubav, a Ellen White uči da nije već da je satana dobar!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Kao prvo, vi nemate Sveto Pismo jer niste Crkva, a osim toga sami tvrdite da je Bibliju iznjedrila otpala Crkva. Kao drugo, sukladno i logično tome, ne možete ni imati biblijsko učenje. Na primjer, kakve veze vaše adventističko učenje da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet može imate bilo kakve veze sa Biblijom. Što Antievanđelje Jelene i pionira ASD može imati s Kristovim Evenđeljem?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve izokrenuto.

To je vaša stvar.

Slava Bogu na istini i na njegovoj crkvi koju on vodi..

Pozdrav!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Otac se nije ovaplotio, nelogično i glupo bi bilo reći da se Otac ovaplotio, to što mi postavljaš ovo pitanje govori da nisi razumeo šta sam hteo da kažem.Otac se projavljuje kroz Sina, Sin čini ono što Otac zamisli (naredi).Sin i Otac su isti, ali imaju raylicite uloge, samo Sin se ovaplotio.

Glumci zar ne?
A kako to da Sin ima zemaljsko smrtno telo?
Piše li da REČ beše BOG ne deo ili trećina već CELINA jednog?
Ako piše a piše onda taj JEDAN Bog se pokazao u telu a ne Njegova trećina.
Da li je Isus začet od Boga Oca ili od Duha Svetoga?

Umrla je Hristova potpuna čovečanska priroda, a ne nekakav deo, nije Sin polu Bog polu čovek već potpuni Bog i potpuni čovek.

Ja samo pažljivo slušam i pitam povašim odgovorima.
Dobih odgovor da Isus nije CEO besmrtan već njegova polovina koja se zove PRIRODA a onaj deo U PRIRODI ne može umreti zato pitam kojoj polovini ili trećini ide molitva?
Kaže se nije pola Bog pola čovek već CEO Bogi CEO ČOVEK....ili je Bog ili je Čovek?

.Otac i Sveti Duh nisu kao ličnosti učestvovali u Ovaploćenju, Sin se ovaplotio kao licnost, nije se Božanska priroda promenila ovaploćenjem niti je ona postala čovečanska niti se Božanska priroda uselila u čovečansku već je Logos(Sin) postao čovek kao i bilo svaki drugi čovek samo što On nije stvoren, ali je rođen kao svaki drugi čovek samo bez posledica prvorodnog greha.

Znači Isus je samo čovek kao i mi jedino što smo mi rođeni kao i On što je rođen a Jedino jeAdam stvoren i tako Bog posta jedan od ljudi.....šala zar ne?
Kako Otac i Sveti Duh nisu učestvovali u začeću....čujmo:
Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog

Bog se ne sastoji iz nekih delova tj. Hristos, On nije pola pola, On je potpuni Bog i potpuni čovek, On je čovek kao i bilo koji drugi čovek, On ima sve što ima i bilo koji drugi čovek sem posledica prvorodnog greha.

Kako sad...zar nije sastavljen od TRI LIČNOSTI...zar ne čine jednog Boga TROJICA....šta je sad?
Kako je potpuni BOG a UMRO?
Kako je potpuni čovek a Bog je...i mi smo potpuni ljudi zar ne i onda smo potpuni Bogovi tom logikom....nešto nevalja zar ne hajdemo ponovo pokušati tri u jedan ubaciti a da ne pokvarimo Bibliju i proroštva.

Bog niej sastavljen iz delova, ne može ličnost da umre nikako, ličnost živi uvek ona je deo duše.Bog niej sazdan iz delova, pogledaj ovo ako još uvek nisi molim te i možda će ti stvari biti jasnije.

Kako sad nema delove pa gde nestadošeDuh sveti i Sin....?
Znači nema smrti i Isus nije umro.
Nemam šta da gledam niti mislimveć želim da čujem veru hrišćana i dokaze te vere.

Trojstvo je jedno. Ne ispovijedamo tri boga, nego jednoga jedinog Boga u trima osobama.
I nas petorica smo jedan.
:bfghb:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Joj Boze, milostiv budi nama gresnima, sto ogranicavamo tvoju "bezgranicnu prirodu".

Taramana, ni covek "nije jedan" vec se sastoji iz "mnoštva ćelija". Tako ni Bog "nije jedan vec sadrzi mnozinu u sebi". Kod čoveka, kada "jedna celija umre", "ne umire ceo covek", tako i kod Boga.
Ne umire ceo Bog, vec jedan deo.
Zato on ne moze umreti, on je "bezgranican" a umire samo deo.

Dakle Bog jeste "stvarno umro" ali i "nije umro".

Dalje.. Bog ne bi bio potpun u sebi "da je sam", zato i jeste mnozina i on je visedimenzionalan, zato i jeste predstavljen u 3 dimenzije, zato je Trojstvo, to je Nelsim lepo objasnio pomocu videa.

Da Tvorac kojim slucajem nije mnozina, i da nije 1/999999999999999999~(beskonacan) ne bi ga mogli zvati Bogom, jer bi ga onda mogli izmeriti i svesti na nivo stvorenja, bio bi on bice kao i svako drugo..

Bog je iznad svega sto mi mozemo pojmiti, izmeriti, matematicki dokazati.. Jer njega matematicki ne mozemo opisati brojem..

Coveka mozemo..
Ipak, i covek je matematicki skoro van naseg poimanja, jer on nije 1, vec 999999999999.... A koliko je Bog kompleksniji?

Matematika su brojevi, a njima opisujemo nasu ogranicenost.
Nemojmo Boga mesati u to, i ogranicavati Tvorca ovakvim opisima na nivou naseg razuma, pitajuci stalno kako je 3=1.
Bog vam se smeje..
Vec sam dokazao da je 9999999...=1
Ako je ovo ljudska logika, ni ona nije na vasoj strani, zato prestanite sa ovakvim pitanjima. Nemaju osnovu...

Natrag