Sveto Pismo sektaša

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

U tvojoj varijanti, u kojoj se Bog predstavlja Ocem, pa se predstavlja Sinom i glumi Sina i onda se predstavlja Duhom Svetim pa glumi Duha Svetog, Bog ispada glumac.

Kaže se nije pola Bog pola čovek već CEO Bogi CEO ČOVEK....ili je Bog ili je Čovek?

Isus je i pravi Bog i pravi čovjek.

Znači Isus je samo čovek kao i mi

Netočno. Isus je pravi Bog i pravi čovjek. Jedino je za razliku od nas ljudi i u svom čovještvu bio bezgrešan.

Kod tebe je ipak riječ o neznanju.

Kako sad...zar nije sastavljen od TRI LIČNOSTI...zar ne čine jednog Boga TROJICA....šta je sad?

Bog nije motor da bi bio sastavljen. Bog nije "sastavljen od tri Osobe", Bog je jedan i Trojstven je, Bog jest Trojstvo.

Kako je potpuni BOG a UMRO?

Krivo razumiješ. To što je Isus potpuni i pravi Bog, nipošto ne znači da je On samo Bog. Osim što je pravi Bog, Isus je potpuni i pravi čovjek, i trpjelo je i umrlo ono što je ljudsko.

Ako ti nisi u zabludi, odgovori onda na slijedeća pitanja:

1. Ako je Isus samo Bog, tko je trpio i umro na križu? Može li Bog trpjeti i umrijeti?
2. Ako je Isus samo čovjek, tko nas je spasio? Je li nas čovjek spasio svojim trpljenjem i svojom smrću na križu?
3. Ako je Isus samo Tijelo, kako ti tvrdiš, kakva bi bila razlika između krvi junaca i jaraca koja je u Hramu prinošena od krvi Sina koji je samo tijelo?

Kako je potpuni čovek a Bog je...

Ovako su se pitali i ovo odbacivali i oni za koje sveti Ivan kaže da su antikristi.

i mi smo potpuni ljudi zar ne i onda smo potpuni Bogovi tom logikom....

To je tvoja logika. Razumijevaš, ako je Isus iz Nazareta pravi čovjek a i pravi je Bog, onda zaključuješ da bi svaki pravi čovjek morao biti i pravi Bog. Naravno, logika ti je i nakaradna i svetogrdna.

nešto nevalja zar ne hajdemo ponovo pokušati tri u jedan ubaciti a da ne pokvarimo Bibliju i proroštva.

Naravno da nevalja, samo nevalja u tvojoj logici.

Znači nema smrti i Isus nije umro.

Ima, ima. Isus je doista umro na križu.

Nemam šta da gledam niti mislimveć želim da čujem veru hrišćana i dokaze te vere.

Ne vrijedi. Crkva je svoju vjeru dokazivala i modalistima (sabelijancima), i na kraju joj nije preostalo ništa drugo nego ih proglasiti krivovjernicima i isključiti ih iz Kristove Crkve. Kad netko nešto ne vidi to ne znači da mu nije predočeno, naprosto postoje "slijepci".

Danas ti je 22.10.2015....zar ne sIaviš godišnjicu....

Meni nije danas slaviti, ja sam grešnik, a tvoji naučavaše da je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, da je tada Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet. Dakle, slavite vi spašenici, sljedbenici Ellen White.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tema je Sveto pismo sektaša pa ko su sektaši i u odnosu na koga ili čega su sektaši?
Ko je autor svih knjiga Bog ili čovek?
Ako je Bog autor a ljudi zapisničari onda su SVE knjige od Boga date.

Apokrifi su to postali ljudskim odabirom a ne Božjim.Svako štivo u sebi sadrži korisne informacije.
Zar knjige Makabeja nisu čista istorija a opet nađoše se korisne za verujuće.
Kad se već dotičemo Makabeja ima li tamo pomena subote možda?

Sektaši su oni što se odvajaju od nekog ustaljenog načina verovanja i učenja zar ne?
Ko se odvoio od Biblijskog učenja po pitanju Hrama,monoteizma,subote,spasenja,krštenja....?

U tvojoj varijanti, u kojoj se Bog predstavlja Ocem, pa se predstavlja Sinom i glumi Sina i onda se predstavlja Duhom Svetim pa glumi Duha Svetog, Bog ispada glumac.

Pošrešan odraz,gluma je pokazivanje trodelnog Boga koji je malo Sin malo Duh malo Otac i nigde nije jedan već TRODELAN.
Te umro je deo Njega te sam se deo Boga moli drugom delu Boga,te Bog sluša Boga,pa vaskrsava Bog Boga,pa deo Boga je čovek a deo je Bog....šta vam je ljudi????

Isus je i pravi Bog i pravi čovjek.

Ponovoću te pitati jer prošli put nisi znao odgovor da nebi išao na popravni:
Šta znači sva punina telesno?

Netočno. Isus je pravi Bog i pravi čovjek. Jedino je za razliku od nas ljudi i u svom čovještvu bio bezgrešan.

Znači Isus je samo bezgrešan čovek.

Bog nije motor da bi bio sastavljen. Bog nije "sastavljen od tri Osobe", Bog je jedan i Trojstven je, Bog jest Trojstvo.

BRAVO!!!
Tačno,Bog nije motor to moraš reći onima sa sabora što Boga u delovima kao TRODELNOG opisaše.Nema tri ličnosti u jednoj jer je onda Bog višebožan gde svaki Bog unutar ima svoje boštvo.Konačno si shvatio glupost izraza TRO-jedan umesto jedan kome je sve moguće a oni pagani imaju umesto jednog svemoućeg TRI OGRANIČENE ličnosti gde zavise jedna od druge pa ako Otac ne oživi Boga Sina on kao Bog propade.

Ima, ima. Isus je doista umro na križu..

Znam ja da ima ali to moraš Nelsimu reći da ima smrti kužiš.

Ne vrijedi. Crkva je svoju vjeru dokazivala i modalistima (sabelijancima), i na kraju joj nije preostalo ništa drugo nego ih proglasiti krivovjernicima i isključiti ih iz Kristove Crkve. Kad netko nešto ne vidi to ne znači da mu nije predočeno, naprosto postoje "slijepci".

Kako reče TRO-JEDAN pa jel ti ne umeš reći JEDAN već imaš govornu manu sa TRO?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tema je Sveto pismo sektaša pa ko su sektaši i u odnosu na koga ili čega su sektaši?

U odnosu na Kristovu Crkvu.

Misliš onih u Bibliji? Autori svih knjiga, i onih u Bibliji i ostalih, su ljudi, samo što su neki od njih pisali nadahnuti od Boga, a neki nisu. Sve knjige u Bibliji su od autora koji su bili nadahnuti od Boga.

Ako je Bog autor a ljudi zapisničari onda su SVE knjige od Boga date.

Bog je "autor" po nadahnuću ljudi koji su pisali, a ne po "Božjoj ruci i pisaljci". Prema tome, nije od Boga dato sve što je napisano. Kršćani vjeruju da su sve knjige u Bibliji nadahnute jer im to svjedoči i jamči Crkva. I ne samo da to svjedoči i jamči Crkva, nego je Crkva i jedini svjedok i jamac da su to knjige od Boga nadahnute. Nema drugog svjedoka i jamca za nadahnutost ovih spisa.

Apokrifi su to postali ljudskim odabirom a ne Božjim.

Točno, Crkva je rekla što su apokrifi i što ne može ući u kanon Svetog Pisma. Mi koji vjerujemo Crkvi zato Bibliju i nazivamo Svetim Pismom. A što je Biblija vama sektašima? Kako ćete vi Bibliju nazvati i smatrati svojim Svetim Pismom kada tvrdite da su je sastavili otpadnici i otpala Crkva?;) Kako ćete i kakvog ćete Boga upoznati čitajući "otpadničku Bibliju"?;)

Svako štivo u sebi sadrži korisne informacije.

Kako postoje štiva (izvan Biblije) koja su pisali od Boga nenadahnuti pisci, u njima postoje i dezinformacije. Kako ti dezioformacija može biti od koristi? Kako ćeš razlučiti korisne informacije od dezioformacija?

Knjige o Makabejcima nisu apokrifi. Crkva ih je uvrstila u kanon jer su te knjige u svojim Biblijama imali apostoli i prva crkva (Septuaginta). Luther ih je svojevoljno izbacio iz Biblije, a tako okljaštrenu Bibliju prihvatili su svi protestani a od njih i sektaši.

Kad se već dotičemo Makabeja ima li tamo pomena subote možda?

Ima, pa o Židovima je riječ u tim knjigama, a ne o kršćanima.

Sektaši su oni što se odvajaju od nekog ustaljenog načina verovanja i učenja zar ne?
Ko se odvoio od Biblijskog učenja po pitanju Hrama,monoteizma,subote,spasenja,krštenja....?

Apostoli i kršćani s njima.

Pošrešan odraz,gluma je pokazivanje trodelnog Boga koji je malo Sin malo Duh malo Otac i nigde nije jedan već TRODELAN.

Bog nije "trodjelan", jer nije "sastavljen iz djelova". A u tvojoj varijanti je ipak glumac, jer se isti pojavljuje u različitim ulogama.

Ponovoću te pitati jer prošli put nisi znao odgovor da nebi išao na popravni:
Šta znači sva punina telesno?

To znači da je Isus, pravi čovjek, potpuni i pravi Bog.

Znači Isus je samo bezgrešan čovek.

Ja napišem: "Isus je pravi Bog i pravi čovjek. Jedino je za razliku od nas ljudi i u svom čovještvu bio bezgrešan.", a ti komentiraš: "Znači Isus je samo bezgrešan čovek."!? Praviš li se ti ovo lud?

BRAVO!!!
Tačno,Bog nije motor to moraš reći onima sa sabora što Boga u delovima kao TRODELNOG opisaše.Nema tri ličnosti u jednoj jer je onda Bog višebožan gde svaki Bog unutar ima svoje boštvo.

Nemoj kriviti druge za svoje nerazumjevanje.

Konačno si shvatio glupost izraza TRO-jedan umesto jedan kome je sve moguće a oni pagani imaju umesto jednog svemoućeg TRI OGRANIČENE ličnosti gde zavise jedna od druge pa ako Otac ne oživi Boga Sina on kao Bog propade.

Netočno. Zapravo ti vjeruješ i propovjedaš ograničenog Boga. Evo tvojih riječi:

Ne,Sveti Duh nije treći deo Boga već treća SLUŽBA BOGA.
U prvoj službi stvar u drugoj spasava tek po završetku prve službe može krenuti druga spasitelja i TELO kaže da će treća služba u Duhu moći početi TEK KAD TELO ODE i okonča služba Spasitelja zato što isti se pojavljuje i zato reče neće moći početi služba Duha ako telo ne ode.

Evo, ovaj tvoj "bog u službama" je "ograničeni Bog". Ne može Bog početi treću službu, dok "tijelo ne ode". Kako je Bog samo jedan i isti se pojavljuje u sve tri službe, dokazuješ ti, ne može početi "službu u Duhu" dok je još u "službi Sina i spasenja". Zaista je ovaj tvoj bog ograničen, mnogo ograničen.

A onda, u istom postu, misleći da ljudi ne čitaju, demantiraš sam sebe, pogledajmo:

Znači golub jedan bog pa glas drugi telo treći ...bracika šališ se?
DUH potvrđuje TELO u kojem je punina Boga i Bog dozvoljava da se Njegov Duh pojavi vidno kao golub ili oganj ili vetar i to nije drugi Bog već Duh i glas jednog istog.
Ti bracika ne možeš biti istovremeno i na nebu i na zemlji jer si telom ograničen ali Bog nije i da ti govoriš iz vazduha i u vazduhu leprša ptica koji su tu da potvrde službu Boga u telu niko normaln nebi rekao da su to tri Adrijana.
DUH BOŽJI je Duh Božji ne drugi Bog ili deo od Boga. Bog ima u sebi Duhove i sad trebamo reći da postoji mnogo Bogova...?

Evo ga, sada si za potrebe dokazivanja svoje druge teze ipak Bogu uklonio ograničenja. Sada ti Bog može istovremeno izgovarati s visine "Ovo je Sin moj ljubljeni", Božji Duh vidno kao golub "potvrđivati Tijelo" i biti u tijelu (Sinu) koje se "krsti u Rijeci Jordan". Zaista fascinantno. Tvoj bog je uvijek onakav kakav tebi treba i paše, točnije, onakav kakav tebi treba za tvoja dokazivanja. I Boga ćeš mijenjati samo zato da ne bi mijenjao svoje tumačenje i svoju sliku o Bogu.

Znam ja da ima ali to moraš Nelsimu reći da ima smrti kužiš.

Naravno da postoji smrt onoga što je propadljivo, zemaljska smrt.

Kako reče TRO-JEDAN pa jel ti ne umeš reći JEDAN već imaš govornu manu sa TRO?

Govorna mana nije zapreka za ulazak u kraljevstvo Božje.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ne to bi bilo po savelijanstvu tj. jeresi u koju si ti zapao gde Bog glumi OCa, Sina i Svetoga Duha, pa kako je Bog sad Otac, pa zatim Sin pa Sveti Duh ako je nepromenljiv i ne menja se i vanvremen je, a opet je u nasem vremenu u jednom momentu Otac a u drugom Sin?
Lepo to su tri licnosti i umaju razlicitu ulogu u svemu otvori knjigu Postanja i citaj gde Bog govori u 1. licu mnozine sa MI, a ne JA, a i u samoj knjizi postanja vidi se uloga tri licnosti, ane jedne, nije tesko u ovov Taramana verovati i ti bi sigurno u to verovao, ali ne razumeš šta mi hoćemo da kažemo.
A kako to da Sin ima zemaljsko smrtno telo?
Lepo, pipše ti u Svetom Pismu da je Sin psotao čovek.
Piše li da REČ beše BOG ne deo ili trećina već CELINA jednog?
Ti opet pogrešno razumeš i to se jasno vidi iz ove izjave, već sam rekao i ponoviću, Bog nije sastavljen iz delova jer je nestvoren kad bi bio sastavljen iz delova On ne bi bio Bog, On je vans vakog pojma zamisli i logike, van svega što mi možemo da pojmimo, a opet ti pokušavaš da pojmiš Boga, taj Bog kog ti pojmiš odnosno u kog veruješ onda ili ne postoji ili nije Bog već Demijurg.
Ako piše a piše onda taj JEDAN Bog se pokazao u telu a ne Njegova trećina.
Opet tri ličnosti ne čine celinu niti svaka ličnost poseduje 1/3, svaka ličnost ima 1/1 Božije prirode, svaka ima celu prirodu u punoti, a ne 1/3.
Da li je Isus začet od Boga Oca ili od Duha Svetoga?
Logos postoji oduvek i On od Oca ishodi, a čovek Isus je začet od strane Duha Svetoga istom pirrodom koju imaju i Otac i Sin, a ne 1/3 kako ti logički pokušavaš da zaključiš.
Dobih odgovor da Isus nije CEO besmrtan već njegova polovina koja se zove PRIRODA a onaj deo U PRIRODI ne može umreti zato pitam kojoj polovini ili trećini ide molitva?
Mi se hrišćani se ne molimo prirodi već ličnosti, mi smo teisti, a svaka teistička religija svoje molitve upućuje ličnosti, nismo mi panteistička religija da se molimo prirodi.
Kaže se nije pola Bog pola čovek već CEO Bogi CEO ČOVEK....ili je Bog ili je Čovek?
Hristos je i Bog i čovek i to u punoti, U Svetom Pismu HRistos se naziva Sinom Božijim i Sinom Čovečijim, On je potpuni Bog (nepromenljiv u večnosti) i potpuni čovek koji je promenljiv i bio je u vremenu i bio je ograničen vremenom i prostorom samo što Njegova čovečanska priroda nije imala posledice praroditeljskog greha.
Znači Isus je samo čovek kao i mi jedino što smo mi rođeni kao i On što je rođen a Jedino jeAdam stvoren i tako Bog posta jedan od ljudi.....šala zar ne?
Nije šala Hristos je yaista postao čovek, jer da nije postao čovek On onda ne bi mogao da spase čoveka, On je uzeo potpunu prirodu čovekovu da bi je spasao, a ne samo jedan njen deo, što nije uzeto nije ni spašeno.Njegova čovečanska priroda nije nosila posledice Adamovog greha, svi ljudi su nosili i zato je baš Bog morao da postane čovek jer su svi ljudi pod posledicom tog prvog grehai samo je On mogao da spase ljude tako što će uzeti tu ljudsku prirodu i spasiti je.Sin je psotao čovek, On je dobio čovečansku prirodu, ali On je i dalje Bog svojom Božanskom prirodom koja se nije nikako promenila ovaploćenjem, nije BOžanska priroda ušla u telo kao što ti misliš jer bi to onda povlačilo da je BOg promenljiv i ograničen, a On to nije.On je psotao jedan od ljudi, ali je i dalje ostao Bog.
Kako Otac i Sveti Duh nisu učestvovali u začeću....čujmo:
Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog
Dete tj. čovečanska priroda je blagovoljenjem Očevim posredstvom Svetog Duha i ovaploćenjem Sina postala u utrobi Djeve Marije.
Kako sad...zar nije sastavljen od TRI LIČNOSTI...zar ne čine jednog Boga TROJICA....šta je sad?
Bog je tri ličnosti, On nije sastavljen iz tri dela.Sve pogrešno shvataš.

Но, можда ће и они признати да и ови делови творевине, кад се раздвоје и кад се узму понаособ, постају непотпуни, јер је доказ за то свакоме видљив; али, рећи ће да Бог представља целину, јер кад се сви ови делови сједине, они сачињавају једно велико тело. Кад се образује целина, тада ови делови немају више потребе за нечим споља; јер, целина је сама по себи достатна и довољна за све, рећи ће тобожњи мудраци, да би и са те стране били прекорени. Ове речи, које ћу сада говорити, показаће, не мање него претходне него чак и више, да њихова непобожност долази од велике неукости. Јер, ако појединачни делови, кад ступе у заједницу, употпуњују целину, и ако се целина састоји из појединачних делова, тада је целина сачињена из делова, а сваки од њих представља део целине. Али, то је врло далеко од свакога појма о Богу. Јер, Бог је јединствена целина, која није у деловима, и није састављен из различитих ствари, него је Он творац свакога састава. Погледај, дакле, какву безбожност они уводе говорећи тако о Божанству! Јер, ако је Он из делова саздан, уочиће се да је Самоме Себи несличан и да је састављен из узајамно несличних делова. Јер, ако је Сунце, онда није Месец; ако је Месец, онда није земља; а ако је земља, онда није море.
AUTOR-Sveti Atanasije Veliki.Nisi ti jedini Taramana koji je imao problem sa shvatanjem ovoga, i ja sam imao problem, ali kad shvatiš šta to znači biti transcedentan shvatićeš.

Umrla je samo Njegova čovečanska priroda i to samo telo, a ne Božanska priroda niti duša.

Kako je potpuni čovek a Bog je...i mi smo potpuni ljudi zar ne i onda smo potpuni Bogovi tom logikom....nešto nevalja zar ne hajdemo ponovo pokušati tri u jedan ubaciti a da ne pokvarimo Bibliju i proroštva.

E vidiš baš je to tvoj problem ti Boga porediš sa tvorevinom i materijom, a On je suprotan tome, ti izgleda Njega ni ne shvataš kao transcedentnog već materijalnog.Što bi mi bili potpuni Bogovi, mi ne možemo biti bogovi po prirodi jer smo stvoreni, Bog je nestvoren i zato je Bog jer je iznad SVEGA i SVAKOG POJMA i POREĐENJA I LOGIKE.
Biblija baš o ovome govori, ali ako neko tumači kao ti onda se to tumačenje suprostavlja sa drugim delovima BIblije.
Kako sad nema delove pa gde nestadošeDuh sveti i Sin....?
Oni su ličnosti, a ne delovi.Jedna priroda-jedna ličnost(ovo važi za tvorevinu), ali en za Boga, On je van te logike, On je stvorio logiku, bilo je vremena kad logike nije bilo, a BOga jeste.
Umrla je čovečanska priroda.
Nemam šta da gledam niti mislimveć želim da čujem veru hrišćana i dokaze te vere.
Vidiš ti tražiš dokaze i izjasnjenje, aj ti ih nudim, a tebi je teško da izdvojiš 7 minuta, pogledaj ovo molim te i možda će ti biti jasnije.

Čovek pod rukovodstvom Svetog Duha.
Mnoge knjige se u SZ smatraju istorijskim kao Isusa NAvina pa su opet u kanonu jer su bogonadahnute, MAkavejske knjige su bile deo jevrejskog kanona do 70. AD kad su ih jevreji otpadnici odbacili.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
U odnosu na Kristovu Crkvu.

U početku bi crkva.
Slape hajd se uozbilji.
REČ je merilo crkvi-ljudima a ne obrnuto...manje pive.

Bog je "autor" po nadahnuću ljudi koji su pisali, a ne po "Božjoj ruci i pisaljci". Prema tome, nije od Boga dato sve što je napisano. Kršćani vjeruju da su sve knjige u Bibliji nadahnute jer im to svjedoči i jamči Crkva. I ne samo da to svjedoči i jamči Crkva, nego je Crkva i jedini svjedok i jamac da su to knjige od Boga nadahnute. Nema drugog svjedoka i jamca za nadahnutost ovih spisa.

Bog ja garant svoje reči a ne grešni čovek.

Točno, Crkva je rekla što su apokrifi i što ne može ući u kanon Svetog Pisma. Mi koji vjerujemo Crkvi zato Bibliju i nazivamo Svetim Pismom. A što je Biblija vama sektašima? Kako ćete vi Bibliju nazvati i smatrati svojim Svetim Pismom kada tvrdite da su je sastavili otpadnici i otpala Crkva?;) Kako ćete i kakvog ćete Boga upoznati čitajući "otpadničku Bibliju"?;)

Fino,reci mi da li su knjige Makabeja nadahnute?
Ako jesu ima li tamo reči o suboti?

Kako postoje štiva (izvan Biblije) koja su pisali od Boga nenadahnuti pisci, u njima postoje i dezinformacije. Kako ti dezioformacija može biti od koristi? Kako ćeš razlučiti korisne informacije od dezioformacija?

Ima, pa o Židovima je riječ u tim knjigama, a ne o kršćanima.

Nadahnute su zar ne a time i SVETE po tvojoj gornjoj izjavi i šta bi sa subotom u vreme Makabeja?
Znači Bog ima dva merila jedno za Jevrejedrugo za pagane?

Bog nije "trodjelan", jer nije "sastavljen iz djelova". A u tvojoj varijanti je ipak glumac, jer se isti pojavljuje u različitim ulogama.

Obrnuto Alape OBRNUTO,kod tebe Bog nije svemoguć pa mora postojati još dvojica (dve ličnosti)uz Boga kao treću inače nebi mogao funkcionisati a kod mene je Bog svemoguć pa je jedan te isti iOtac i Sin kako i čitamo u Isaiji 9.6 i kako se Isus predstavi učenicima i kako je opisan da On jedan stiže za glasom koji viče a ne cela ekipa Bogova snjim.

To znači da je Isus, pravi čovjek, potpuni i pravi Bog.

To i ja kažem ti i ja smo pravi ljudi i time pravi bogovi jedino malo grešni a pošto jagnje uze naše grehe eto nas potpuni bogovi...tvoja logika.
I umrla PRIRODA znači ni ti nećeš umreti već tvoja priroda a ako umreš u proleće odmah ćeš oživeti jer tad se priroda budi.
Jesi li u proleće procvetao?
Umro deo Boga....svašta.

Ja napišem: "Isus je pravi Bog i pravi čovjek. Jedino je za razliku od nas ljudi i u svom čovještvu bio bezgrešan.", a ti komentiraš: "Znači Isus je samo bezgrešan čovek."!? Praviš li se ti ovo lud?

To i ja kažem pola je moglo umreti a druga polovina nije znači čovek umro a Bog u čoveku otišao.
Sad je problem pošto je Sin isto Bog a iz Njega izađe Otac Bog gde je bio treći deo Boga Duh Sveti...fali opet jedan deoa kad kompletiraš onda umre drugi deo uvek fali deo Boga....ma to je prava vera.

Netočno. Zapravo ti vjeruješ i propovjedaš ograničenog Boga. Evo tvojih riječi:

Ma naravno,samo moj Bog NE UMIRE. Tvoj je ograničen i bespomoćan.
Jeste ograničen jer nema drugog uz Njega a vi mu dodajete još dva dela da nebi bio ograničen.

Evo, ovaj tvoj "bog u službama" je "ograničeni Bog". Ne može Bog početi treću službu, dok "tijelo ne ode". Kako je Bog samo jedan i isti se pojavljuje u sve tri službe, dokazuješ ti, ne može početi "službu u Duhu" dok je još u "službi Sina i spasenja". Zaista je ovaj tvoj bog ograničen, mnogo ograničen.

Ništa pod tu kapu ne staje.
Kako se Bog mogao objaviti i kao večniOtac Duhova i pokazati se u vidu goluba i ognja i vetra i biti istovremeno u TELU Isus,moj Bog sve to možesamo ljudi nisu mogli primiti Duha Svetoga da stalno bude u njima pre nego telo ode jer će iz tog istog tela doći punina u verujuće.
Zar Isus nije dunuo i reko primite Duha jeste,i to je zalog-kapara a punina je sišla na Pedesetnicu.

Kad je Bog stvorio sve nije tad otišao da bude razapet već u svoje vreme koje Bog odredi.
Tako po vremenu određenom Bog izvršava svoj naum.
Nije prvo prineta žrtva pa onda počeo stvaranje niti će Duh Sveti doći pre službe tela to bi trebao znati a vidim neznaš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U početku bi crkva.
Slape hajd se uozbilji.

Kristova Crkva je od Pedesetnice.

REČ je merilo crkvi-ljudima a ne obrnuto...manje pive.

Tako je. Zato je Isus naučavao apostole i poslao ih da oni naučavaju po svem svijetu, a nije ih poslao da ljudima podjele Biblije. Knjiga (Biblija) na koju se ti pozivaš je nešto što će nastati koncem 4. stoljeća. A ovo što prigovaraš meni, ne tiče se mene nego tebe, a ujedno je i besmisleno. Kako će riječ, ako misliš na riječ zapisanu u Bibliji, biti mjerilo Crkvi? Je li se tebi kada dogodilo da otvoriš Bibliju i ona naglas izgovara riječi i tumači samu sebe? Ili ipak ti čitaš i tumačiš? Ako ipak ti čitaš i tumačiš, to onda znači da bi ti htio biti mjerilo Crkvi. Ne prihvaćaš autoritet Crkve, ali bi sebe nametnuo kao autoritet Crkvi. Zaista besmisleno i suludo.

Bog ja garant svoje reči a ne grešni čovek.

A ukazuje li se i tebi Bog kao Jeleni i Laodikeji? Je li tebi Bog u viđenju pokazao i otkrio koje su knjige napisane po njegovu nadahnuću?

Fino,reci mi da li su knjige Makabeja nadahnute?
Ako jesu ima li tamo reči o suboti?

Već sam ti rekao. Ako te interesira nešto konkretnije onda konkretnije i pitaj.

Nadahnute su zar ne a time i SVETE po tvojoj gornjoj izjavi i šta bi sa subotom u vreme Makabeja?
Znači Bog ima dva merila jedno za Jevrejedrugo za pagane?

Postoji u Starom zavjetu izričita zapovijed Židovima da odmaraju subotom, pa se ne odnosi na kršćane i ne obvezuje ih.

Obrnuto Alape OBRNUTO,kod tebe Bog nije svemoguć pa mora postojati još dvojica (dve ličnosti)uz Boga kao treću inače nebi mogao funkcionisati a kod mene je Bog svemoguć pa je jedan te isti iOtac i Sin kako i čitamo u Isaiji 9.6 i kako se Isus predstavi učenicima i kako je opisan da On jedan stiže za glasom koji viče a ne cela ekipa Bogova snjim.

Vidjeli smo gore. Kod tebe je Bog onakav kakav tebi kada zatreba.

To i ja kažem ti i ja smo pravi ljudi i time pravi bogovi jedino malo grešni a pošto jagnje uze naše grehe eto nas potpuni bogovi...tvoja logika.

To ja nigdje ne rekoh, ovo je tvoja podvala. Svoje teze jedino i možeš dokazati tako da sam sa sobom dijalogiziraš.

I umrla PRIRODA znači ni ti nećeš umreti već tvoja priroda a ako umreš u proleće odmah ćeš oživeti jer tad se priroda budi.

Čovjek je umro. Ne baratam ti ja kao ti sa ovim njuejdžovskim terminima.

fali opet jedan deoa kad kompletiraš onda umre drugi deo uvek fali deo Boga....ma to je prava vera.

Tebi očito fali, ali to niti je moj problem, niti umanjuje Boga.

Ma naravno,samo moj Bog NE UMIRE. Tvoj je ograničen i bespomoćan.
Jeste ograničen jer nema drugog uz Njega a vi mu dodajete još dva dela da nebi bio ograničen.

Rekoh ti, tvoj bog se mjenja kako tebi kada zatreba samo zbog toga da ti ne bi mijenjao svoje naučavanje. Što je Bog prema tvom naučavanju.

Kako se Bog mogao objaviti i kao večniOtac Duhova i pokazati se u vidu goluba i ognja i vetra i biti istovremeno u TELU Isus,moj Bog sve to možesamo ljudi nisu mogli primiti Duha Svetoga da stalno bude u njima pre nego telo ode jer će iz tog istog tela doći punina u verujuće.
Zar Isus nije dunuo i reko primite Duha jeste,i to je zalog-kapara a punina je sišla na Pedesetnicu.

Pročitaj ponovo što si napisao i tvrdio. Nisi ti napisao i tvrdio da ljudi nešto ne mogu, nego da Bog ne može.

Kad je Bog stvorio sve nije tad otišao da bude razapet već u svoje vreme koje Bog odredi.
Tako po vremenu određenom Bog izvršava svoj naum.
Nije prvo prineta žrtva pa onda počeo stvaranje niti će Duh Sveti doći pre službe tela to bi trebao znati a vidim neznaš.

A vidim i ja, kažeš Bog je a ipak ne može.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kristova Crkva je od Pedesetnice.

I u crkvi hiljade JEVREJA.
Potom kreću ka paganima.
Ko je PRE Pedesetnice bio čuvar rečitaj je i kasnije.

. Kako će riječ, ako misliš na riječ zapisanu u Bibliji, biti mjerilo Crkvi?

Tako što piše da se kušaju duhovi i daje reč kao mera bar to bi trebao znati.

A ukazuje li se i tebi Bog kao Jeleni i Laodikeji? Je li tebi Bog u viđenju pokazao i otkrio koje su knjige napisane po njegovu nadahnuću?

Videći kako se tebi od jednog piva pričine TROJICA ja nepijem.

Rekoh ti, tvoj bog se mjenja kako tebi kada zatreba samo zbog toga da ti ne bi mijenjao svoje naučavanje. Što je Bog prema tvom naučavanju.

Ne menja inače da se menja bio bi ograničen pa bi ih trebalo bar trojica.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Baš nije tako već ti ne razumeš jer nisi u crkvi i nemaš Duha Svetoga.Bog se ne menja i samim tim On ne može da menja uloge da bude u jednom momentu Sin, a u drugom Otac.Bog nema tri dela svaka ličnost je Bog u punoti.
Ne to bi bilo po savelijanstvu tj. jeresi u koju si ti zapao gde Bog glumi OCa, Sina i Svetoga Duha, pa kako je Bog sad Otac, pa zatim Sin pa Sveti Duh ako je nepromenljiv i ne menja se i vanvremen je, a opet je u nasem vremenu u jednom momentu Otac a u drugom Sin?
Lepo to su tri licnosti i umaju razlicitu ulogu u svemu otvori knjigu Postanja i citaj gde Bog govori u 1. licu mnozine sa MI, a ne JA, a i u samoj knjizi postanja vidi se uloga tri licnosti, ane jedne, nije tesko u ovov Taramana verovati i ti bi sigurno u to verovao, ali ne razumeš šta mi hoćemo da kažemo.
A kako to da Sin ima zemaljsko smrtno telo?
Lepo, pipše ti u Svetom Pismu da je Sin psotao čovek.
Piše li da REČ beše BOG ne deo ili trećina već CELINA jednog?
Ti opet pogrešno razumeš i to se jasno vidi iz ove izjave, već sam rekao i ponoviću, Bog nije sastavljen iz delova jer je nestvoren kad bi bio sastavljen iz delova On ne bi bio Bog, On je vans vakog pojma zamisli i logike, van svega što mi možemo da pojmimo, a opet ti pokušavaš da pojmiš Boga, taj Bog kog ti pojmiš odnosno u kog veruješ onda ili ne postoji ili nije Bog već Demijurg.
Ako piše a piše onda taj JEDAN Bog se pokazao u telu a ne Njegova trećina.
Opet tri ličnosti ne čine celinu niti svaka ličnost poseduje 1/3, svaka ličnost ima 1/1 Božije prirode, svaka ima celu prirodu u punoti, a ne 1/3.
Da li je Isus začet od Boga Oca ili od Duha Svetoga?
Logos postoji oduvek i On od Oca ishodi, a čovek Isus je začet od strane Duha Svetoga istom pirrodom koju imaju i Otac i Sin, a ne 1/3 kako ti logički pokušavaš da zaključiš.
Dobih odgovor da Isus nije CEO besmrtan već njegova polovina koja se zove PRIRODA a onaj deo U PRIRODI ne može umreti zato pitam kojoj polovini ili trećini ide molitva?
Mi se hrišćani se ne molimo prirodi već ličnosti, mi smo teisti, a svaka teistička religija svoje molitve upućuje ličnosti, nismo mi panteistička religija da se molimo prirodi.
Hristos je i Bog i čovek i to u punoti, U Svetom Pismu HRistos se naziva Sinom Božijim i Sinom Čovečijim, On je potpuni Bog (nepromenljiv u večnosti) i potpuni čovek koji je promenljiv i bio je u vremenu i bio je ograničen vremenom i prostorom samo što Njegova čovečanska priroda nije imala posledice praroditeljskog greha.
Znači Isus je samo čovek kao i mi jedino što smo mi rođeni kao i On što je rođen a Jedino jeAdam stvoren i tako Bog posta jedan od ljudi.....šala zar ne?
Nije šala Hristos je yaista postao čovek, jer da nije postao čovek On onda ne bi mogao da spase čoveka, On je uzeo potpunu prirodu čovekovu da bi je spasao, a ne samo jedan njen deo, što nije uzeto nije ni spašeno.Njegova čovečanska priroda nije nosila posledice Adamovog greha, svi ljudi su nosili i zato je baš Bog morao da postane čovek jer su svi ljudi pod posledicom tog prvog grehai samo je On mogao da spase ljude tako što će uzeti tu ljudsku prirodu i spasiti je.Sin je psotao čovek, On je dobio čovečansku prirodu, ali On je i dalje Bog svojom Božanskom prirodom koja se nije nikako promenila ovaploćenjem, nije BOžanska priroda ušla u telo kao što ti misliš jer bi to onda povlačilo da je BOg promenljiv i ograničen, a On to nije.On je psotao jedan od ljudi, ali je i dalje ostao Bog.
Kako Otac i Sveti Duh nisu učestvovali u začeću....čujmo:
Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog
Dete tj. čovečanska priroda je blagovoljenjem Očevim posredstvom Svetog Duha i ovaploćenjem Sina postala u utrobi Djeve Marije.
Bog je tri ličnosti, On nije sastavljen iz tri dela.Sve pogrešno shvataš.

Но, можда ће и они признати да и ови делови творевине, кад се раздвоје и кад се узму понаособ, постају непотпуни, јер је доказ за то свакоме видљив; али, рећи ће да Бог представља целину, јер кад се сви ови делови сједине, они сачињавају једно велико тело. Кад се образује целина, тада ови делови немају више потребе за нечим споља; јер, целина је сама по себи достатна и довољна за све, рећи ће тобожњи мудраци, да би и са те стране били прекорени. Ове речи, које ћу сада говорити, показаће, не мање него претходне него чак и више, да њихова непобожност долази од велике неукости. Јер, ако појединачни делови, кад ступе у заједницу, употпуњују целину, и ако се целина састоји из појединачних делова, тада је целина сачињена из делова, а сваки од њих представља део целине. Али, то је врло далеко од свакога појма о Богу. Јер, Бог је јединствена целина, која није у деловима, и није састављен из различитих ствари, него је Он творац свакога састава. Погледај, дакле, какву безбожност они уводе говорећи тако о Божанству! Јер, ако је Он из делова саздан, уочиће се да је Самоме Себи несличан и да је састављен из узајамно несличних делова. Јер, ако је Сунце, онда није Месец; ако је Месец, онда није земља; а ако је земља, онда није море.
AUTOR-Sveti Atanasije Veliki.Nisi ti jedini Taramana koji je imao problem sa shvatanjem ovoga, i ja sam imao problem, ali kad shvatiš šta to znači biti transcedentan shvatićeš.

Umrla je samo Njegova čovečanska priroda i to samo telo, a ne Božanska priroda niti duša.

Kako je potpuni čovek a Bog je...i mi smo potpuni ljudi zar ne i onda smo potpuni Bogovi tom logikom....nešto nevalja zar ne hajdemo ponovo pokušati tri u jedan ubaciti a da ne pokvarimo Bibliju i proroštva.

E vidiš baš je to tvoj problem ti Boga porediš sa tvorevinom i materijom, a On je suprotan tome, ti izgleda Njega ni ne shvataš kao transcedentnog već materijalnog.Što bi mi bili potpuni Bogovi, mi ne možemo biti bogovi po prirodi jer smo stvoreni, Bog je nestvoren i zato je Bog jer je iznad SVEGA i SVAKOG POJMA i POREĐENJA I LOGIKE.
Biblija baš o ovome govori, ali ako neko tumači kao ti onda se to tumačenje suprostavlja sa drugim delovima BIblije.
Kako sad nema delove pa gde nestadošeDuh sveti i Sin....?
Oni su ličnosti, a ne delovi.Jedna priroda-jedna ličnost(ovo važi za tvorevinu), ali en za Boga, On je van te logike, On je stvorio logiku, bilo je vremena kad logike nije bilo, a BOga jeste.
Umrla je čovečanska priroda.
Vidiš ti tražiš dokaze i izjasnjenje, aj ti ih nudim, a tebi je teško da izdvojiš 7 minuta, pogledaj ovo molim te i možda će ti biti jasnije.

Čovek pod rukovodstvom Svetog Duha.
Mnoge knjige se u SZ smatraju istorijskim kao Isusa NAvina pa su opet u kanonu jer su bogonadahnute, MAkavejske knjige su bile deo jevrejskog kanona do 70. AD kad su ih jevreji otpadnici odbacili.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I u crkvi hiljade JEVREJA.
Potom kreću ka paganima.
Ko je PRE Pedesetnice bio čuvar reči taj je i kasnije.

To ti kažeš, ili sanjaš, ali Sveto Pismo svjedoči drugačije, pogledajmo:

1 Iv 2,18-24: Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas. Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama; ali neka se očituje da nisu od nas. A vi imate Pomazanje od Svetoga, i znanje svi imate. Ne pisah vam zato što ne biste znali istine, nego jer je znate i jer znate da nikakva laž nije od istine. Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca. A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu.

Je li onako kako ti kažeš - "Ko je PRE Pedesetnice bio čuvar reči taj je i kasnije."? Ne samo da mnogi ne ostadoše "čuvari riječi", nego po Ivanovu svjedočenju znamo da se u antikriste prometnuše, "od nas iziđoše", kaže sveti Ivan. A koji su to, tko je antikrist? "Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina". Vidi kako Ivan vidi i razlikuje dvojicu, Oca i Sina.

2 Iv 1,7: Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist.

A što ti tvrdiš? Pogledajmo:

Telo zvano Sin je prineto u kojem je punina Božanstva.

Sin je trpio i umro kao TELO a onaj u Njemu ne umire.

Vidi, tebi je Sin samo tijelo, "Telo zvano Sin", kažeš ti. Ako je Sin samo tijelo, probajmo to usporediti i "baciti na tas" prema gornjim Ivanovim riječima. Bilo bi:

Isus Krist, "Telo zvano Sin", koje dolazi u tijelu.!?!?!? Ako je Sin samo tijelo, kako bi to "tijelo dolazilo u tijelu"!? Gadno si zabrljao, ali imaš i svojevrsnu "satisfakciju" jer nisi prvi koji niječe Sina u tijelu, činili su to zavodnici i antikristi još u Ivanovo vrijeme.

Tako što piše da se kušaju duhovi i daje reč kao mera bar to bi trebao znati.

Evo kako se kušaju duhovi:

1 Iv 4,1-3: Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet. Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je. A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je Antikristov, a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu.

Ako je Sin samo tijelo, kako je "tijelo došlo u tijelu"!? Naravno, nemoguće. Onome kome je Sin samo tijelo, zapravo i nema Sina, a tko nema Sina nema ni Oca.

Videći kako se tebi od jednog piva pričine TROJICA ja nepijem.

To što ne piješ ne štiti te od krivovjerja.

Ne menja inače da se menja bio bi ograničen pa bi ih trebalo bar trojica.

Ograničen ti je. Ako tvoj bog ne može istovremeno obavljati "sve tri službe", onda ti je ograničen. Evo što kažeš:

Piše da od Oca Duhova izlazi Sveti Duh. Jehošua kaže da On Duh istine NEMOŽE doći dok telo Isus ne ode gore..zašto?

Gdje piše da Duh istine "NEMOŽE" doći dok telo Isus ne ode gore? Naravno, ne piše nigdje, tebi ovo samo treba za dokazivanje vlastitog krivovjerja.

Natrag