Obrnuto Alape OBRNUTO,kod tebe Bog nije svemoguć pa mora postojati još dvojica (dve ličnosti)uz Boga kao treću inače nebi mogao funkcionisati a kod mene je Bog svemoguć pa je jedan te isti iOtac i Sin kako i čitamo u Isaiji 9.6 i kako se Isus predstavi učenicima i kako je opisan da On jedan stiže za glasom koji viče a ne cela ekipa Bogova snjim.
Baš nije tako već ti ne razumeš jer nisi u crkvi i nemaš Duha Svetoga.Bog se ne menja i samim tim On ne može da menja uloge da bude u jednom momentu Sin, a u drugom Otac.Bog nema tri dela svaka ličnost je Bog u punoti.
Ne to bi bilo po savelijanstvu tj. jeresi u koju si ti zapao gde Bog glumi OCa, Sina i Svetoga Duha, pa kako je Bog sad Otac, pa zatim Sin pa Sveti Duh ako je nepromenljiv i ne menja se i vanvremen je, a opet je u nasem vremenu u jednom momentu Otac a u drugom Sin?
Lepo to su tri licnosti i umaju razlicitu ulogu u svemu otvori knjigu Postanja i citaj gde Bog govori u 1. licu mnozine sa MI, a ne JA, a i u samoj knjizi postanja vidi se uloga tri licnosti, ane jedne, nije tesko u ovov Taramana verovati i ti bi sigurno u to verovao, ali ne razumeš šta mi hoćemo da kažemo.
A kako to da Sin ima zemaljsko smrtno telo?
Lepo, pipše ti u Svetom Pismu da je Sin psotao čovek.
Piše li da REČ beše BOG ne deo ili trećina već CELINA jednog?
Ti opet pogrešno razumeš i to se jasno vidi iz ove izjave, već sam rekao i ponoviću, Bog nije sastavljen iz delova jer je nestvoren kad bi bio sastavljen iz delova On ne bi bio Bog, On je vans vakog pojma zamisli i logike, van svega što mi možemo da pojmimo, a opet ti pokušavaš da pojmiš Boga, taj Bog kog ti pojmiš odnosno u kog veruješ onda ili ne postoji ili nije Bog već Demijurg.
Ako piše a piše onda taj JEDAN Bog se pokazao u telu a ne Njegova trećina.
Opet tri ličnosti ne čine celinu niti svaka ličnost poseduje 1/3, svaka ličnost ima 1/1 Božije prirode, svaka ima celu prirodu u punoti, a ne 1/3.
Da li je Isus začet od Boga Oca ili od Duha Svetoga?
Logos postoji oduvek i On od Oca ishodi, a čovek Isus je začet od strane Duha Svetoga istom pirrodom koju imaju i Otac i Sin, a ne 1/3 kako ti logički pokušavaš da zaključiš.
Dobih odgovor da Isus nije CEO besmrtan već njegova polovina koja se zove PRIRODA a onaj deo U PRIRODI ne može umreti zato pitam kojoj polovini ili trećini ide molitva?
Mi se hrišćani se ne molimo prirodi već ličnosti, mi smo teisti, a svaka teistička religija svoje molitve upućuje ličnosti, nismo mi panteistička religija da se molimo prirodi.
Kaže se nije pola Bog pola čovek već CEO Bogi CEO ČOVEK....ili je Bog ili je Čovek?
Hristos je i Bog i čovek i to u punoti, U Svetom Pismu HRistos se naziva Sinom Božijim i Sinom Čovečijim, On je potpuni Bog (nepromenljiv u večnosti) i potpuni čovek koji je promenljiv i bio je u vremenu i bio je ograničen vremenom i prostorom samo što Njegova čovečanska priroda nije imala posledice praroditeljskog greha.
Znači Isus je samo čovek kao i mi jedino što smo mi rođeni kao i On što je rođen a Jedino jeAdam stvoren i tako Bog posta jedan od ljudi.....šala zar ne?
Nije šala Hristos je yaista postao čovek, jer da nije postao čovek On onda ne bi mogao da spase čoveka, On je uzeo potpunu prirodu čovekovu da bi je spasao, a ne samo jedan njen deo, što nije uzeto nije ni spašeno.Njegova čovečanska priroda nije nosila posledice Adamovog greha, svi ljudi su nosili i zato je baš Bog morao da postane čovek jer su svi ljudi pod posledicom tog prvog grehai samo je On mogao da spase ljude tako što će uzeti tu ljudsku prirodu i spasiti je.Sin je psotao čovek, On je dobio čovečansku prirodu, ali On je i dalje Bog svojom Božanskom prirodom koja se nije nikako promenila ovaploćenjem, nije BOžanska priroda ušla u telo kao što ti misliš jer bi to onda povlačilo da je BOg promenljiv i ograničen, a On to nije.On je psotao jedan od ljudi, ali je i dalje ostao Bog.
Kako Otac i Sveti Duh nisu učestvovali u začeću....čujmo:
Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog
Dete tj. čovečanska priroda je blagovoljenjem Očevim posredstvom Svetog Duha i ovaploćenjem Sina postala u utrobi Djeve Marije.
Kako sad...zar nije sastavljen od TRI LIČNOSTI...zar ne čine jednog Boga TROJICA....šta je sad?
Bog je tri ličnosti, On nije sastavljen iz tri dela.Sve pogrešno shvataš.
Но, можда ће и они признати да и ови
делови творевине, кад се раздвоје и кад се узму понаособ, постају непотпуни, јер је доказ за то свакоме видљив; али,
рећи ће да Бог представља целину, јер кад се сви ови делови сједине, они сачињавају једно велико тело. Кад се образује целина, тада ови делови немају више потребе за нечим споља; јер, целина је сама по себи достатна и довољна за све, рећи ће тобожњи мудраци, да би и са те стране били прекорени. Ове речи, које ћу сада говорити, показаће, не мање него претходне него чак и више, да њихова непобожност долази од велике неукости. Јер, ако појединачни делови, кад ступе у заједницу, употпуњују целину, и ако се целина састоји из појединачних делова, тада је целина сачињена из делова, а сваки од њих представља део целине.
Али, то је врло далеко од свакога појма о Богу. Јер, Бог је јединствена целина, која није у деловима, и није састављен из различитих ствари, него је Он творац свакога састава. Погледај, дакле, какву безбожност они уводе говорећи тако о Божанству!
Јер, ако је Он из делова саздан, уочиће се да је Самоме Себи несличан и да је састављен из узајамно несличних делова. Јер, ако је Сунце, онда није Месец; ако је Месец, онда није земља; а ако је земља, онда није море.
AUTOR-Sveti Atanasije Veliki.Nisi ti jedini Taramana koji je imao problem sa shvatanjem ovoga, i ja sam imao problem, ali kad shvatiš šta to znači biti transcedentan shvatićeš.
Kako je potpuni BOG a UMRO?
Umrla je samo Njegova čovečanska priroda i to samo telo, a ne Božanska priroda niti duša.
Kako je potpuni čovek a Bog je...i mi smo potpuni ljudi zar ne i onda smo potpuni Bogovi tom logikom....nešto nevalja zar ne hajdemo ponovo pokušati tri u jedan ubaciti a da ne pokvarimo Bibliju i proroštva.
E vidiš baš je to tvoj problem ti Boga porediš sa tvorevinom i materijom, a On je suprotan tome, ti izgleda Njega ni ne shvataš kao transcedentnog već materijalnog.Što bi mi bili potpuni Bogovi, mi ne možemo biti bogovi po prirodi jer smo stvoreni, Bog je nestvoren i zato je Bog jer je iznad SVEGA i SVAKOG POJMA i POREĐENJA I LOGIKE.
Biblija baš o ovome govori, ali ako neko tumači kao ti onda se to tumačenje suprostavlja sa drugim delovima BIblije.
Kako sad nema delove pa gde nestadošeDuh sveti i Sin....?
Oni su ličnosti, a ne delovi.Jedna priroda-jedna ličnost(ovo važi za tvorevinu), ali en za Boga, On je van te logike, On je stvorio logiku, bilo je vremena kad logike nije bilo, a BOga jeste.
Znači nema smrti i Isus nije umro.
Umrla je čovečanska priroda.
Nemam šta da gledam niti mislimveć želim da čujem veru hrišćana i dokaze te vere.
Vidiš ti tražiš dokaze i izjasnjenje, aj ti ih nudim, a tebi je teško da izdvojiš 7 minuta, pogledaj ovo molim te i možda će ti biti jasnije.
Ko je autor svih knjiga Bog ili čovek?
Čovek pod rukovodstvom Svetog Duha.
Zar knjige Makabeja nisu čista istorija a opet nađoše se korisne za verujuće.
Mnoge knjige se u SZ smatraju istorijskim kao Isusa NAvina pa su opet u kanonu jer su bogonadahnute, MAkavejske knjige su bile deo jevrejskog kanona do 70. AD kad su ih jevreji otpadnici odbacili.