Па један је Бог. Син Божији се чека. Елохим као именица у множини је са значењем једнине. Већ сам ти рекао да пророчанства тј. дио њих се односи на тадашње вријеме и за будућа времена која се још нису десила. Овдје у Исаији се јасно ради о Богу Исусу. А што се тиче симболике и типологије то сам споменуо у случају Кира и Вавилона. Исус је ЈХВХ. Јер Отац и Син имају једно постојање.
Dragi moj ja sam forumašima a i tebi citirao celu glavu a potom tebe pitao da mi odgovoriš koga jedan Hristov sledbenik to čeka i čijem spasenju se on nada, tačno?
Isus je sin JHWH i nema šanse da imaju isto postojanje! to je Sotonina smicalica ili bolje rečeno vaša zabluda a to je fakat da sin ima početak dok istiniti naš Bog i Otac nema ni početka ni završetka.
Kaži forumašima gde je bio ELOHIM lice Sina pre nego što je postao JEDINORODNI pre svake stvari? o čemu ti govoriš dragi moj, tvrdiš li ti da pismo i proroci lažu da samo JHWH je bez početka i bez završetka dok sve ostalo je njegovih ruku tvorevina??
Jedva čekam da mi to odgovoriš! a vaše filozofiranje TIPOLIGIJOM i SIMBOLIKOM savremenog hrišćanstva iskreno rečeno meme stvarno i ne zanima.
Još jednom kažeš li ti da ja pošto sam citirao Izaju pa Izaja ostali proroci i pismo lažemo? odgovori Da ili Ne?
Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Dragi moj tripo 41 šta tebi nije jasno iz Izaje glava 25? šta ti nisi svatio. Još bolje šta argumentovano osporavaš od onoga što sam ja napisao u 90 ti post??
Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Па један је Бог. Син Божији се чека. Елохим као именица у множини је са значењем једнине. Већ сам ти рекао да пророчанства тј. дио њих се односи на тадашње вријеме и за будућа времена која се још нису десила. Овдје у Исаији се јасно ради о Богу Исусу. А што се тиче симболике и типологије то сам споменуо у случају Кира и Вавилона. Исус је ЈХВХ. Јер Отац и Син имају једно постојање.
Lažno je to vaše govorenje!
Iznosite ovde LAŽI kako bi potkopali poverenje u JEHOVINE rači! što je gore vi to bezstidno radite u ime HRISTOSA Božijega a sami sebe prozivate hrišćanima.
Pitanje:
Gde je bio Sin pre nego što je postao JEDINORODNI pre svake stvari??
Tako a sad sami sebi da potkopavajte lažnu nauku o TRI Boga koji su u svemu isti. u svemu ravni i u svemu jednaki.