tripo 41
Izvini ali ja u psalmu 110:1,2 nigde ne vidim da Isus izlazi odnekuda iz Jehove Boga i seda njemu sa desne strane.
Takodje ne vidim ni u otkrivenju 5 glave da je isus Svemoguci Bog.
otkrivenje 5:1-10
"I videh u desniciOnog što seđaše na prestolu knjigu napisanu iznutra i spolja, zapečaćenu sa sedam pečata.2 I videh anđela jakog gde propoveda glasom velikim: Ko je dostojan da otvori knjigu i da razlomi pečate njene[?
3 I niko ne mogaše ni na nebu ni na zemlji, ni pod zemljom da otvori knjige ni da zagleda u nju.
4 I ja plakah mnogo što se niko ne nađe dostojan da otvori i da pročita knjigu, niti da zagleda u nju.
5 I jedan od starešina reče mi: Ne plači, evo je nadvladao lav, koji je od kolena Judinog, koren Davidov, da otvori knjigu i razlomi sedam pečata njenih.
6 I videh, i gle, nasred prestola i četiri životinje, i posred starešina Jagnje stajaše kao zaklano, i imaše sedam rogova, i sedam očiju, koje su sedam duhova Božijih poslanih po svemu svetu.
I dođe i uze knjigu iz desnice Onog što seđaše na prestolu
8 I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.
9 I pevahu pesmu novu govoreći: Dostojan si da uzmeš knjigu, i da otvoriš pečate njene; jer si se zaklao, i iskupio si nas Bogu krvlju svojom od svakog kolena i jezika i naroda i plemena,
10 I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.
Ovde vidimo Jehovu Boga na prestolu,pa cetiri zivotinje,pa 24 staresine,pa tek onda Isusa Hrista koji je predstavljen kao jagnje.Zapazi da ni ovde nigde nema svetog duha...,kao i da sve ostale osobe na nebu raspoznaju da je Isus druga osoba u Bozjem carstvu.