Sve o parfemima

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Nina Riči parfem L’Air

Nina Riči parfem L’Air

nina-rici1.jpg

navidiku

Nina Riči parfem je neponovljiv, iz godine u godinu sve inspirativnijeg mirisa, zavodljivijih nota. Lagan poput vazduha, Nina Riči parfem čini da se svaka koja na svome telu oseti njegov miris vine u oblake i tamo bezbrižno leškari udišući najsvežiji vazduh. A muškarci u prisustvu devojke koja na sebi ponosno nosi Nina Riči parfem obično se popnu do sedmog neba osetivši cvetni miris.

Za sve one koje se osećaju kao princeze, Nina priprema osvežavajuće iznenađenje u parfimerijama za april ove godine – L’Air. Biće to parfem koji vas nikako ne može ostaviti ravnodušnom. Kombinacija sastojaka koji ga čine pružiće neponovljiv doživljaj svakoj dami koja odluči da njime upotpuni inače savršen dan.

L’Air du Temps je prvi put lansiran 1948. godine i još i tada je privukao veliku pažnju na sebe, kako mirisom, tako i pakovanjem. Glamurozna bočica na sebi je imala dva velika graciozna bela goluba koja se strasno ljube. Prefinjenost njihovih izgleda čini da pomislite da je reč o stvarnim pticama zaustavljenim u trenutku.

Nova verzija ovog parfema biće još romantičnija, a na zatvaraču će ponovo biti zaljubljeni golubovi. Puderast miris biće prožet notama orlovih noktiju, jasmina, ljubičice i magnolije, što znači da teško da ćete moći od njega da se odvojite predstojećih toplih dana kada vam je potreban penušavo lagan parfem.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Parfem za donje rublje - Il Profumo Ose




Izvor: punmiris.com 06/02/11
Autor: Sandra Raičević Petrović

Nekoliko poznatih kuća popularnih po svojim fantastičnim kolekcijama donjeg rublja odvažilo se i proširilo svoju ponudu i na parfeme. Agent Provocateur provocira i donjim rubljem i mirisima Agent Provocateur, Maitresse, Eau Emotionelle i Strip dok La Perla pored svoje aktuelne kolekcije donjeg rublja kreirane u saradnji sa Jean Paul Gaultierom iz godine u godinu popunjava i svoju mirisnu ponudu.

o.10032.jpg


Među La Perla mirisima možete birati romantična i ženstvena izdanja, koja prate zavodljivi imidž koji kuća plasira i svojim kolekcijama. Creation, Charme, J'Aime, J'Aime La Nuit ili pak najnoviji miris Divina mogu biti savršen izbor ukoliko želite da istaknete svoju ženstvenost.

o.10034.jpg


Ali danas želim da pričamo o mirisu koji je inspirisan donjim rubljem na sasvim drugačiji način. Miris koji je kreiran sa ciljem da uzbudi, izazove i "otvori apetit" vašem partneru, i uz koga nema spavanja - miris niche kuće Il Profumo.

Ovaj miris predstavljen je pre dve godine kao jedan od neobičnih mirisa niche linije među kojima je i miris za pse Dog kao i miris za konje Horse .

Ženski miris koji je parfimer kuće Silvana Casoli kreirala sa namerom da maksimalo istakne ženstvenost i istovremeno uzbudi i zavede vašeg partnera je miris Ose.

Svi mi, birajući parfeme želimo da ostavimo utisak i tragamo za idiličnom mirisnom predstavom sebe, drugima. Parfem Ose nema tu tendenciju. Ose beskompromisno zavodi, topao je, sladak, gurmanski, srce mu je čokoladno a aura opija onog ko priđe bliže. Veoma lep, bujan i stimulativan.

o.10035.jpg


Ovaj miris slatkim i gustim sokovima bele breskve daje na težini, baš kao i tamna čokolada koju naslućujem kroz čitavo trajanje ove ne tako bezazlene cvetno-voćne priče.

o.10033.jpg


Agresivniji čokoladni gurmanluk predstavljen je novim mirisom kuće Il Profumo Chocolat Bambola, koji shvatam kao mnogo tamniji i gurmanskiji nastavak, ili pak znatno čokoladniju i grublju varijaciju mirisa Ose. Uz voćne note i slađušnju tamnu čokoladu Ose sadrži cvet koji beskompromisno zavodi.


Tuberoza je osetna ali ne nadmena, okružena je frezijom i blago rashlađena đurđevkom koji ostavlja tanki ledeni efekat hladeći vruć opojni miris. Belo cveće i bela breskva na vašem donjem rublju, ne verujem da ste se spremili da utonete u san.

Miris Ose dostupan je u bočici od 15, 30 ili 50ml EDP a njegove oficijalne note su: bela breskva, tuberoza, frezija i đurđevak. Pored parfema Ose predstavljena je i mirisna sveća istih nota. S ciljem da ga potpuno zavedete!

Bilo bi krajnje neukusno da postavim pitanje u vezi vašeg izbora. Ovoga puta, samo vam predlažem Ose!

Fotografije: Il Profumo, La Perla Lingerie
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Oriflame Eclat Weekend




Izvor: punmiris.com 05/30/11 01:37:23
Autor: Sanja Pekić

o.9976.jpg


Oriflame je upravo lansirao limitirano ljetno izdanje klasika kuće, parfema Eclat iz 1999., pod nazivom Eclat Weekend. Parfem je inspirisan vikendom provedenim na Francuskoj rivijeri, morskom obalom i opuštajućom atmosferom.

„Osjećaj slobode...vjetar u kosi, zrake sunca na koži...Doživite osjećaj slobode sa Eclat vikend toaletnim vodom!“, poručuju iz Oriflamea.

Parfimerka koja stoji iza ove kreacije, Nathalie Lorson, željela je dočarati idealan odmor mirisom koji je spontan i prirodan, elegantan i delikatan. Kompozicija se otvara sočnim notama kruške, crvene ribizle i bergamota, koje se prelivaju u rafiniran buket frangipanija, lotosa, lista bambusa i ruže. Baršunasta bijela breskva, kedar i mošus su u završetku parfema.

o.9975.jpg


Gornje note; bergamot, kruška, crvena ribizla
Srce: lotos, frangipani, divlja ruža, list bambusa
Baza: bijela breskva, kedar, mošus

o.9977.jpg


Prepoznatljivi dizajn Eclat bočice ovaj put je osvježen nježnim pastelnim tonovima, „ženstvenim, svježim i modernim“. Oriflame Eclat Weekend je dostupan kao 50 ml Eau de Toilette, limitirano izdanje.
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Kako odabrati parfem u 5 jednostavnih koraka?

Kako odabrati parfem u 5 jednostavnih koraka?

parfum1.jpg

top-shop

Dobar parfem je uvek najbolje i najjednostavnije rešenje za poklon. U XVIII veku parfem je bio sredstvo za ličnu higijenu, dok je sada sredstvo koje nas osvežava, izaziva osećaj prijatnosti ako ima cvetne ekstrakte u sebi ili nas čini poželjnim ako je jači i slađi. Koji odabrati i kako? Neka Vam ovaj članak u tome pomogne!​


Sledećih 5 koraka garantuju uspešan odabir:
1.Nikada ne kupujte parfem nekom koga ne poznajete dobro, jer miris koji se oseti 'iz bočice' biće potpuno drugačiji na nečijoj koži, što zavisi od pH vrednosti kože, koja je različita kod svih ljudi.
2.Ako ipak odlučite da nekom kupite novi miris, a on nije uz vas da proba, opišite aromu koju znate da ta osoba voli: vanilla, jasmin, sandalovina i pitajte radnicu u parfimeriji koji bi parfem preporučila u odnosu na navedene afinitete osobe kojoj kupujete parfem.
3.Nemojte mirisati više od 5 parfema po jednom odlasku u parfimeriju, jer u protivnom nećete osetiti nikakvu razliku između mirisa. Idealno je da probate 2 ili 3 mirisa u kratkom vremenskom razmaku. Prvo pomirišite parfem sa testnih kartončića, a ako Vam se dopadne - prsnite ga na zglob ruke, naravno ukoliko nemate već svoj parfem na tom mestu.
4.Parfemi se razlikuju po količini alkohola i arome, a time i po postojanosti, kvalitetu i ceni. Zato obratite pažnju na sadržaj sastojaka u bočici i tip mirisa:
Oni sa najvišom koncentracijom mirisnih sastojaka (između 20% i 40%) su pravi parfemi i oni su i najskuplji.
Između 8 i 16% je “parfimisana voda” ili Eau de Parfum, odnosno nešto blaži parfem koji je idealan za dnevnu upotrebu.
Toaletna voda sadrži između 4% i 8% mirisnih sastojaka i uglavnom se koristi kada uveče imamo neki kraći izlazak
Ako Vaša mirišljava bočica sadrži do 4% mirisnih sastojaka spada u kategoriju kolonjskih voda koja se sada više gotovo i ne koriste jer miris vrlo brzo isparava.
5. Važno je da sačekamo dovoljno vremena da parfem razvije svoj pravi miris. Kada malo sačekate da on postigne pun efekat - moći ćete sami da utvrdite da li je to Vaš parfem ili ne. Pre nego što ga kupite smislite gde i za koje prilike nameravete da ga koristite.
Za poslovne prilike preporučujemo diskretan i svež miris
Za večernje događaje bi trebalo odabrati jače, egzotičnije i mističnije mirise.
Za proleće i leto se uvek preporučuju lakši parfemi sa aromama cveća, meda, dakle nešto slađi mirisi.
U jesen i zimu se koriste jači, orijentalni mirisi ili mirisi drveta – kedra, čempresa…

Koji je idealan parfem baš za Vas?
Reci mi kakav si, a ja ću ti reći kako mirišeš… Ljudi su različiti kao i njihovi lični mirisi. Miris koji se oseti oko nas bi trebalo uskaditi sa karakterom, stilom i načinom života, jer ćemo na taj način odavati utisak urednosti, svežine i sklada i prijatno delovati na svoju okolinu.

Klasika za elegantne i prefinjenje osobe…
Ako ste ljubitelj jednostavne elegancije - ne možete pogrešiti sa klasičnim mirisima. Vaši parfemi bi trebalo da sadrže:
narandža
lotos
čaj
ljubičice
jasmin
sandalovinu

Voćna i cvetna bašta za nežne i romantične duše…
Ako ste romantični sanjar, puni života i obožavate izlete u prirodu, udobnu i ležernu odeću i druženje sa prijateljima, voćni i cvetni mirisi su idealni za Vas:
frezija
ruža
crveni zdravac (geranijum)
ljubičica
badem

Orijentalno zadovoljstvo za temperamentne šarmere…
Za samopouzdane, provokativne i senzualne ljude, koje vole da uživaju i provode se - idealne su egzotične i orijentalne note. Stoga, ako se pronalazite u ovim osobinama, birajte:
• vanilu
• pačuli
• cimet
• musk
• sandalovinu
• egzotično voće
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Cartier Baiser Vole


Izvor: punmiris.com 06/28/11 04:49:49
By: Sandra Raičević Petrović

Prekrasni nakit po kome su juveliri kuće Cartier bili prvobitno poznati upotpunjen je parfemima koji se nižu kao drago kamenje na bogatoj Cartier ogrlici. Ova niska nudi različite mirisne dragulje karakteristične po sofisticiranim kompozicijama ali i elegantnim bočicama (Delices, Le Baiser du Dragon, Panthere, Pasha, Roadster, So Pretty i dr.)

o.10307.jpg


Prošlogodišnji Cartier de Lune ponudio je mesečev sjaj pretočen u sveže cveće i aromatično - začinske, hladne note koji ga karakterišu. Hladni i osvežavajući miris mesečevog sjaja predhodnik je novom mirisu koji namerava da ukrade sve vaše poljupce. Ovogodišnje Cartier izdanje Baiser Vole, temom se nadovezuje na orijentalni, moćni i strastveni poljubac zmaja (Le Baiser du Dragon) najavljujući sofisticiraniji pristup i kompoziciju. Akcenat je na igri uzbuđenja i iščekivanja.

o.10309.jpg


Za izazovne ukradene poljupce zaslužna je Mathilde Laurent koja je komponovala note novog, Baiser Vole izdanja. Priča o čistoj strasti ispričana je ultra ženstvenim esencijama retkog i elegantnog cveta ljiljana. Miris je najavljen kao izrazito cvetni, svež i puderast.

Sa prvim kapljicama mirisa dočekaće nas miris tučka ljijana, u srcu su prefinjene i elegantne latice ljiljana dok donje note nude zelene listove ljiljana. Miris je dostupan u staklenoj i elegantnoj bočici sa zapušačem zlatne boje.

Asortiman nudi parfemsku vodu od 30, 50 i 100ml i roll on parfem u pratnji parfimisane kolekcije za negu tela: losion za telo od 200ml, gel za tuširanje od 200ml i dezodorans u spreju od 100ml. Miris Baiser Vole je predstavljen 2011. godine.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Agatha Ruiz de la Prada Flor Fucsia


Izvor: punmiris.com 06/27/11
By: Sanja Pekic

o.10301.jpg


Agatha Ruiz de la Prada lansirala je limitiranu verziju parfema Flor iz 2000. Novi parfem Flor Fucsia opisan je kao vedar, vitalan, šaren i ženstven mirisni cvijetak specijalno namijenjen ženama koje žude za zabavom i traže svjež i jedinstvenim ljetni miris. Agatha je za ovo izdanje izabrala svoju omiljenu boju – boju fuksije.

Flor Fucsia se otvara iskričavo svježim notama mandarine, bergamota, bosiljka i mente. Jezgro kompozicije čine tonovi božura, bijelog čaja, manga i crne ribizle. Baza je drvenasta i puderasta zahvaljujući sandalovini, vaniliji i mošusu.

Gornje note: bergamot, mandarina, bosiljak, menta
Srce: božur, bijeli čaj, mango, crna ribizla
Baza: bijelo drveće, sandalovina, vanilija, mošus


o.10300.jpg


Parfem je dostupan kao Eau de Toilette u bočicama od 50 i 100 ml, limitirano izdanje.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Loewe Agua de Loewe Mediterraneo



Izvor: punmiris.com 06/27/11 03:18:49
By: Sandra Raičević Petrović

U susret toplim letnjim danima lansiran je miris kuće Loewe nazvan Agua di Loewe Mediterraneo. Cilj ovog mirisa je da prenese arome sa obala Mediterana, dok u prolećno doba uživamo i udišemo sveži, okrepljujući i veoma prijatni miks biljnih i morskih miomirisa.

o.10304.jpg


Pre najnovijeg izdanja, Loewe lansira nekoliko Agua (voda) i priključuje ih svojoj parfemskoj kolekciji. Prvi među njima je uniseks miris Agua de Loewe predstavljen 2000. godine, a nakon njega Aguazul de Loewe, 2008. godine. Kolekciji je takođe priključen i mirisni par na ovu temu - Agua de Loewe El i Agua di Loewe Ella, 2009. godine.

Najnoviji Agua de Loewe Mediterraneo, najavljen je kao nova verzija prvobitnog Agua de Loewe iz 2000. godine. Mediteran je u ovom mirisu ključna inspiracija, akcenat je na mirisu mora. Agua de Loewe Mediterraneo izdanje je prvo u seriji mirisa koja će biti predstavljena i inspirisana morima - ColecctonTesoros del Mar.

o.10305.jpg


Agua de Loewe Mediterraneo 2011

top note: neroli, narandža, taragon
srce: jasmin, đurđevak, bobice, kleke
donje note: kedar, vanila, mošus

o.10306.jpg


Visoke note kompozicije osvežiće nas cvetovima nerolija uz sokove narandže i aromatične nijanse taragona. Srce uključuje cvetne nijanse jasmina, đurđevka oplemenjene notama bobica kleke dok donje note uvode kedar, vanilu i mošus.


Parfimer izdanja je Emilio Valeros koji se potrudio da nas sveža i morska kompozicija odvede na olfaktirni izlet do relaksirajućih morskih obala Mediterana.

Miris je predstavljen u bočici od 50ml, 100ml i 150ml EDT. Limitirano je izdanje.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Thierry Mugler Angel Eau de Toilette



Izvor: punmiris.com 06/29/11
By: Sanja Pekić

Thierry Mugler predstavlja Angel Eau de Toilette, novu, modernu verziju famoznog originala AngelAmandine Maret .

o.10310.jpg


„Izvrsni Angel Eau de Toilette otkriva novi san. Jedinstvenost Angela je reinterpretirana zadržavši svoje izvorno i orijentalno - gurmansko srce, oživljavajući zarazni miris s istom tjelesnom senzualnošću, suptilnije provokativnom, zaobljenom i fino nijansiranom.“ (nordstrom.com)

Kompozicija je opisana kao orijentalno – gurmansko – puderasta koja se odvija u „valovima“. Miris se otvara svježim valom bergamota i crvenog bibera kojeg polako prati slatki val pralina i rosnog crvenog voća. Senzualni val donosi pačuli, kedar, vaniliju i bijeli mošus. (mugler.com)

Gornje note: bergamot, crveni biber
Srce: praline, crveno voće
Baza: pačuli, kedar, vanilija, bijeli mošus


o.10312.jpg


Lice nove Angel kampanje, kao i kampanje za novi Angel Eau de Toilette je glumica Eva Mendes. Angel Eau de Toilette je dostupan u bočicama od 40 i 80 ml. iz 1992. Novi parfem dolazi u bočici dizajniranoj kao kometa, simbol vječne obnove, a načinjen je tako da istovremeno odiše svježinom, nevinošću i dubokom senzualnošću iskazanom orijentalno - gurmanskim komponentama. Kreira ga parfimerka

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Givenchy Ange Ou Demon Le Secret Elixir

Givenchy Ange Ou Demon Le Secret Elixir


Izvor: punmiris.com 07/27/11 01:37:25
By: Sanja Pekić

o.10583.jpg


Givenchy predstavlja novo izdanje parfema Ange Ou Demon Le Secret iz 2009., nazvano Ange Ou Demon Le Secret Elixir. Novi parfem je dublja, bogatija i senzualnija verzija koja navodno dovodi zavodljivost prvijenca do njegovog vrhunca.

Kompozicija je cvjetna sa gorkim početkom i drvenom pozadinom pačulija. Otvara se svježinom italijanskog limuna, zelenog čaja i nerolija. Srce je načinjeno od bijelih cvjetova Sambac jasmina, cvijeta narandže i frangipanija. U bazi su note vanilije, pačulija, kedra i bijelog mošusa.

Gornje note: limun, zeleni čaj, neroli
Srce: jasmin, cvijet narandže, frangipani
Baza: vanilija, kedar, pačuli, bijeli mošus


o.10584.jpg


Lice parfema je američka glumica Uma Thurman, a kampanju je snimio Mario Testino. Parfem je dostupan od avgusta kao 30, 50 i 100 ml EDP.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Celine Dion Signature

Izvor: punmiris.com 07/22/11 06:20:01
By: Sandra Raičević Petrović

U saradnji sa Coty Beauty, Celine Dion predstavlja novi miris Celine Dion Signature koji će se na tržištu pojaviti u septembru 2011. godine. Miris je inspirisan likom, delom i slavom Celine Dion, i predstavlja ikonu koja ume da dotakne dušu.

Novi miris Celine Dion Signature kreira parfimer Firmenicha - Ilias Ermenidis. U visokim notama parfimer poklanja blagodeti cvetova mimoza, pink lady jabuke i slasne voćne arome guave. Srce uvodi note indijskog jasmina, esencije ruže i cvetove magnolije, dok su u donjim notama sofisticirane i senzualne niti mošusa, amberwooda i sandalovine.

o.10531.jpg


CELINE DION SIGNATURE

top: mimoza, jabuka, guava
srce: indijski jasmin, ruža, magnolija
baza: mošus, amberwood, sandalovina


Miris je dostupan u staklenoj bočici sa reljefnim prikazom Dive - Celine Dion, a mirisnoj tečnosti poklonjena je nežna svetlo zelena nijansa.

Celine Dion Signature biće dostupan u tri količine: 15, 30 i 50ml EDT. Reklamnu kampanju fotografisao je Peter Lindbergh - najavljuje wwd.
Ilias Ermenidis nedavno je kreirao i mirise Valentino Rock and Dreams i Vera Wang Glam Princess a među hitovima su Vera Wang Princess, Salvador Dali Salvador, Moschino L'Eau Cheap and Chic, Gucci by Gucci, Givenchy Pour Homme i mnogi drugi.
 
Natrag
Top