Sve o parfemima

Član
Učlanjen(a)
15.08.2013
Poruka
126


Preporucila bih - Givenchy - Dahlia Noir L'Eau .. jer je doista caroban parfem ...

watermark2.php
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Naučite da identifikujete mirisne note

Naučite da identifikujete mirisne note

Ono što volite

1.jpg

Svaki parfem ima gornju, srednju i baznu notu. To su tri nivoa mirisa iz kojih je svaki parfem sastavljen.

Gornja nota je ona koju prvu osetite. Ona je jako važna, jer zbog nje zavisi i odabir samog mirisa. Srednja nota se oslobađa odmah pošto ispari gornja, što je nekoliko minuta, pa do sat vremena po nanošenju.

Dubinu i postojanost parfema određuje bazna nota. Bazna nota je osnova samog parfema i zato je jako važno da vam se njen miris dopada. To je ono što će ostati na koži/kosi/garderobi najduže.
Sada kada znate da ‘čitate’ parfeme, omiljene sastojke tražite, a one koji vam se ne dopadaju izbegavajte i greške će biti minimalne.

Izvor: Stil Moda Lepota
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako napraviti parfem? ( I )

1_zps076d6e59.jpg


Ako Vam se sviđa aromaterapija, vjerojatno ćete htjeti napraviti vlastiti parfem s eteričnim uljima. Većina modernih parfema su napravljeni od sintetičkih sastojaka, ali ako napravite vlastiti parfem, tada znate da je potpuno prirodan.


Vrlo je važno znati da parfem napravljen od eteričnih ulja osim mirisa ima i terapijski učinak, tako da, osim što ćete fino mirisati, s parfemima se možete opustiti, napuniti energijom, pa čak i pročistiti dišne putove...


Zaista, eterična ulja pomažu u uravnotežavanju tijela, uma i duha. Kada nešto pomirišimo, olfaktorni receptori šalju poruku limbičkom sustavu. Limbički sustav je povezan s instinktima, raspoloženjima i osjećajima. Kada znamo da su mirisi povezani s našim sjećanjima i osjećajima, tada je sasvim jasno da parfem napravljen od eteričnih ulja pruža dobrobit za svaku osobu posebno. Fizički i psiho-emotivni utjecaj ulja, povezan s ugodom mirisa, te iscjeljujućim terapijskim svojstvima, čini takav parfem potpuno holističkim iskustvom.


Često ne znamo koliko je jednostavno i zabavno stvoriti vlastiti, poseban miris u kućnoj radinosti. Ukoliko vam je teško pronaći parfem koji Vam se sviđa, ili se jednostavno želite zabaviti u eksperimentiranju s mirisima, pokušajte s nekim od recepata za parfeme. Bit će Vam drago da „nosite“ svoju vlastitu kreaciju.


Stvaranje vlastitog parfema s eteričnim uljima ima još jednu prednost – to je kreativna aktivnost. S vremenom ćete naučiti prepoznati arome i bit će vam jednostavno iskombinirati dva ili tri eterična ulja čija sinergija pruža ugodan miris.


Izvor: Etericnaulja.net
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako napraviti parfem – osnove ( II )

1_zpsddeac8dd.jpg


Odabir baze


1. Parfem u biljnom ulju
Parfem se radi u biljnom ulju ukoliko želite napraviti bezalkoholni parfem – ako Vam je koža osjetljiva ili pretjerano reagira na alkohol. Preporuča se biljno ulje jojobe jer je vrlo stabilno, pa neće brzo užegnuti.


2. Parfem u mješavini alkohola i hidrolata Hidrolat razblažuje djelovanje alkohola (koje ponekad može biti iritirajuće za kožu), a istovremeno pruža zanimljive mirisne note.


3. Parfem u hidrolatu Hidrolat blago djeluje na kožu, njeguje je, a istovremeno može pojačati miris parfemu, ili dodati neku svoju posebnu mirisnu notu.


4. Parfem u alkoholu
Klasičan parfem čija je baza alkohol. Umjesto alkohola možete koristiti votku, koja ima dovoljan udio alkohola u sebi, a istovremeno nema pretjeranog mirisa.

Koncentracije

Parfem

Aromatična kompozicija koja sadrži 15-30% eteričnih ulja u 70-85% alkohola ili hidrolata. Miris obično traje 4-8 sati.
Primjer – 20%-tni parfem
80ml vode i/ili alkohola i/ili hidrolata
20ml (otprilike 400 kapi) eteričnog ulja

Parfemska voda
Sadrži manju količinu eteričnih ulja – 8-15%, a miris traje 3-6 sati.
Primjer – 10%-tna parfemska voda
90ml vode i/ili alkohola i/ili hidrolata
10ml (otprilike 200 kapi) eteričnog ulja

Toaletna voda
Koncentracija eteričnih ulja je između 4 i 8%. Brže isparava, ali je jeftinija cijena izrade. Idealno za korištenje tijekom dana.
Primjer – 5%-tna toaletna voda
95ml vode i/ili alkohola i/ili hidrolata
5ml eteričnog ulja

Dodatni materijal

Za izradu parfema trebaju Vam još tamne staklene bočice, sprej pumpica (ukoliko izrađujete parfem na bazi alkohola ili hidrolata), te bilježnica u kojoj ćete zapisivati recepte.

Note mirisa

Možete eksperimentirati s miješanjem različitih mirisa kako bi stvorili jedinstveni parfem, ali u početku bi trebali znati svojstva svakog eteričnog ulja kojeg mislite koristiti.

Kada se parfem nanosi, miris koji se trenutačno osjeti se mijenja s vremenom. Ustvari, eterična ulja u parfemu isparavaju različitom brzinom tako da ih naš osjet njuha ne može sve razaznati odjednom. Zato se razlikuju tri grupe eteričnih ulja:

Gornja nota
Mirise gornje note prve osjetimo u parfemu. Ti osvježavajući mirisi ne traju dugo jer brzo ispare (za 1-2 sata). Međutim, gornja nota je vrlo važna jer daje prvi utisak mirisa parfema.

Eterična ulja koja pripadaju gornjoj noti su: limun, mandarina, naranča, grejp, đumbir, mažuran, bergamot, rimska kamilica, limunska trava, paprena metvica, neroli, bosiljak...

Srednja nota
Olfaktivni sastojci nisu toliko volatilni (mogu trajati i nekoliko sati). Mirisi srednje note zapravo određuju miris parfema – to su blagi mirisi koji se dodaju u većoj koncentraciji, a istovremeno „uzemljuju“ gornje note kako bi se duže osjetile. To su obično cvjetni mirisi.

Eterična ulja koja pripadaju srednjoj noti su: jasmin, ylang-ylang, muškatna kadulja, ružino drvo, ruža, geranij, lavanda, palmarosa, timijan, bor...

Donja nota
Donje i srednje note daju glavna svojstva parfemu. Donje note pružaju identitet i snagu parfemu. To su mirisi koji najdulje traju na koži, i obično se opisuju kao „zemljani“ ili „duboki“ mirisi. – pomažu da se gornja i srednja nota fiksiraju, te da se njihov miris duže osjeti. Miris donje note se osjeti satima, a u nekim slučajevima i danima.

Služe i kao fiksativi parfema: pomažu da se gornja i srednja nota fiksiraju, te da se njihov miris duže osjeti. Primjeri: Balsam Peru, benzoin, cedar, myrrh, tamjanovac, sandalovina, patchouli, vetiver… Ako niste uključili bilo koju od tih ulja u receptu, možete uključiti nekoliko kapi glicerina koji služi kao fiksativ parfema.

Eterična ulja koja pripadaju donjoj noti su: vetiver, sandal, mira, cimetovac, klinčićevac, cedar, pačuli, muškatni orah, tamjanovac...

Podjela eteričnih ulja prema notama se razlikuje od autora do autora, ali svi se slažu u tome da citrusi spadaju u gornju notu, a cvjetni mirisi u donju. Ovdje naveden popis je samo orijentacijski.

Ove note čine olfaktornu piramidu i kao takve su međusobno ovisne i komplementarne. Za dobro izbalansirani parfem, važno je postići dobre omjere ovih tri nota. Sigurno ćete primijetiti da su parfemi dinamički proizvodi koji se mijenjaju s vremenom, zbog različite volatilnosti. Dobro napravljen parfem kombinira eterična ulja čija sinergija omogućuje maksimum svakog zasebnog mirisa.

Napraviti dobar parfem nije sasvim lako i možda nećete uspjeti u prvom pokušaju, ali s malo vježbe sigurno ćete osmisliti jedinstveni parfem koji će odgovarati baš Vama.

Vrste mirisa

Sigurno imate neke mirise koje više volite – voćne, cvjetne, drvene...

U slijedećem popisu možete pronaći eterična ulja prema njihovom dominantom mirisu. Kod izrada parfema slobodno miješajte nekoliko različitih mirisa, na primjer voćni i cvjetni, drveni i citrusni...

Zemljani mirisi: pačuli, vetiver

Cvjetni mirisi: geranij, jasmin, neroli, ruža, ylang-ylang

Voćni mirisi: bergamot, grejp, limun, mandarina, naranča, petitgrain gorke naranče, petitgrain mandarine

Biljni mirisi: bosiljak, rimska kamilica, muškatna kadulja, lavanda, paprena metvica, ružmarin

Začinski mirisi: crni paprovac, cimetovac, klinčićevac, đumbir, borovica, muškatni orah

Drvenasti mirisi: cedar, čempres, bor, sandal

Izvor: Etericnaulja.net
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako napraviti parfem ( III )

Primjeri parfema
parfem Baza: 90ml alkohola
2ml eterično ulje sandala (donja nota)
1ml eterično ulje atlaski cedar (donja nota)
2ml eterično ulje geranij (srednja nota)
2ml eterično ulje ružino drvo (srednja nota)
1ml kapi eterično ulje muškatna kadulja (srednja nota)
1ml kapi eterično ulje limun (gornja nota)


Toaletna voda
Baza: 10ml biljno ulje jojoba
5 kapi eterično ulje bergamot (gornja nota)
5 kapi eterično ulje geranij (srednja nota)
6 kapi eterično ulje ylang-ylang (srednja nota)
3 kapi eterično ulje pačuli (donja nota)
1 kap eterično ulje vetiver (donja nota)

Toaletna voda
Baza: 80ml alkohola + 10ml hidrolat lavanda
1ml eterično ulje grejp (gornja nota)
1ml eterično ulje mandarina (gornja nota)
1ml eterično ulje limun (gornja nota)
2ml eterično ulje palmarosa (srednja nota)
1ml eterično ulje muškatna kadulja (srednja nota)
1ml eterično ulje himalajski cedar (donja nota)


Izvor: Etericnaulja.net
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako napraviti parfem ( IV )

Vaš parfem korak po korak


1. Odaberite bazu (alkohol, biljno ulje, hidrolat);

2. Odaberite eterična ulja prema Vašem ukusu, raspoloženju i notama;

3. Pomiješajte bazu i eterična ulja u tamnoj staklenoj boci. Opcionalno možete dodati fiksatore (ukoliko u parfemu već ne koristite ulja koja su sama po sebi fiksatori). U ovom trenutku, Vaš parfem je praktički definiran – razmislite o tome da mu date personalizirano ime!

4. Ponekad, u slučaju kad kod izrade parfema koristite određena ulja ili biljke, može se desiti pojava depozita, u kojem slučaju profiltrirajte Vaš parfem kroz filter za kavu.

5. Ostavite da parfem odstoji barem 15 dana. Čuvajte ga na hladnom i tamnom mjestu;

6. Prema potrebi napravite neke izmjene u sastavu. Obavezno zapišite o kojim promjenama se radi;

7. Ostavite parfem da „sazrije“ barem mjesec dana.

Sada je Vaš parfem gotov i spreman za uporabu. Jedino što još trebate je dati mu ime!

Savjeti


- izrada parfema može biti skupa, pa u početku, dok isprobavate recepte, radite s malim količinama
- uvijek pustite parfem da sazrije jer takav parfem ima puno finiji, dublji miris

Upozorenja

Neka ulja poput limuna, grejpa, lavande itd. su fototoksična, te parfeme spravljene s takvim uljima nemojte koristiti prije izlaganja suncu. Uvijek provjerite da li je eterično ulje koje koristite fototoksično.

Parfemi prema fiziološkim i psihološkim potrebama

Slijedeći način odabira parfema je opisan u knjizi Le guide de l'aromathérapie (autori Guillaume Gérault i Ronald Mary), a u osnovi se radi o stvaranju osobnog parfema ovisno o raznim potrebama Vašeg tijela i uma.

Svako eterično ulje ili njihova mješavina može u jednom trenutku na Vas djelovati ugodno, a u nekoj drugoj situaciji vam miris može ne odgovarati. Sve ovisi o fazama kroz koje prolazimo i o reakcijama ili uspomenama koje taj miris izaziva. Mi smo svi jedinstvene jedinke, ali nismo nepromjenjivi.

Zato, u smislu naše osobnosti, individualizirani parfem bi trebao djelovati na nas na specifičan način. U gruboj podjeli postoje 4 vrste osobnosti i svatko od nas ima jednu koja je dominantna.

Aktivni tip
- sportski tip osobe velike vitalnosti
- ekstrovertirane i optimistične osobe
- osjećaj ljutnje dolazi često i impulzivno
- odlučuju srcem, a ne razumom


Žučni tip

- borci, organizirani, žustri, aktivni, posvećeni poslu, vole naređivati
- hladni i distancirani

Nervozni tip
- često pod stresom, napeti
- odlučuju razumom, a ne srcem

Pasivni tip
- bezvoljni, introvertirani, osjetljivi
- puno razmišljaju, nisu aktivni

Prije nego što krenemo dalje, predlažemo da riješite test u nastavku. On će vam pomoći da odredite koja Vam je dominantna osobina kako bi na osnovu toga odredili koji je idealni parfem za Vas.

Test osobnosti

Prebrojite koliko imate odgovora pod Ž (žučni tip), A (aktivni tip), N (nervozni tip) i P (pasivni tip).
Za svako pitanje zabilježite koliko bi bodova dali za svaki odgovor, i to:
1. odabir – 4 bodova
2. odabir – 3 boda
3. odabir – 2 boda
4. odabir – 1 bod

Kada odgovorite na sva pitanja, prebrojite broj bodova koje ste dali za odgovore Ž, A, N, P. Tada ćete možda imati jasniju sliku koji je vaš tip osobnosti.

1. Kako biste opisali sebe?
- Poduzetnik, entuzijastična, vjerujem svojim instinktima (Ž)
- Analitičar, napet, puno premišljam, vjerujem svojem mentalu (N)
- Emocionalan sam, otvoren i strastven, vjerujem svojem komunikativnom i veselom karakteru (A)
- Puno razmišljam, maštovit sam, sramežljiv i živim u svom svijetu, čak i kada radim neki poduhvat do kojeg mi je stalo (P)

2. Vi i sport?
- Trebate fizički aktivnost kako bi se riješili stresa i debljine. Više volite individualne sportove: trčanje, plivanje, skijanje... (Ž)
- Potrebno Vam je opuštanje i istezanje: joga, tai-chi... (N)
- Bavite se sportom kako bi se riješili viška energije i umanjili vlastitu hiperaktivnost. Volite grupne sportove s prijateljima. (A)
- Često se preumorni i nevoljko odlazite na sportske aktivnost, ali nakon toga se osjećate dobro (P)

3. Koja je Vaša vrsta stresa?
- Otporni ste na stres. Pod opterećenjem Vi ste optimistični i stimulirani. Ali, ako se preopterećeni, ne funkcionirate dobro i u lošem ste raspoloženju. (Ž)
- Zabrinuti ste, ne možete spavati, samo očekujete probleme. Vrlo ste osjetljivi na stres. Dobro bi Vam došla masaža, ali nikako da nađete vremena za nju. (N)
- Stres nema utjecaja na Vas, ali Vaša hiperaktivnost čini druge ljude nervoznima. (A)
- Vaša zamišljena i sanjarska priroda Vam obično udaljava od stresa, ukoliko niste dijelom žučni tip. (P)

4. Vi i hrana?
- Sve što pojedete i potrošite. (N)
- Ako ste dijelom nervozni tip i imate brzi metabolizam, možete puno jesti i brzo gubite na težini ukoliko ste pod stresom. Ako ste dijelom aktivni tip, puno jedete, ali se kod stresa debljate. (Ž)
- Volite jesti i kuhati, posebno za svoje prijatelje. Jedete previše i imate koji kilogram viška, ali bez probavnih problema. (A)
- Volite jesti, ali zbog usporenog metabolizma brzo se udebljate ukoliko se ne bavite nekim sportom. (P)

5. Vaš psihološki profil?
- Zabrinuti se i razumni, sve promatrate kroz prizmu logike. Nije Vam ugodan fizički kontakt, ne osjećate nego samo analizirate. (N)
- Vrlo ste promišljati, uvijek dobro razmislite prije nego što krenete u akciju. na poslu ste organizirani i temeljiti. (Ž)
- Veseli ste, komunikativni, lako se sprijateljite. Potpuno ste ekstrovertirani, često i pretjerujete. (A)
- Introvertirani ste, pesimistični, čaša je uvijek napola prazna. Velikodušno se trudite kod nekog projekta ili zamisli ukoliko znate da ćete time pomagati drugima. (P)


6. Emocije?

- Emocionalni ste i napeti, teško Vam je izraziti osjećaje. Nije Vam lako slušati druge. (N)
- Vi ste više nego osjetljivi – Vi ste ranjivi. Držite osjećaje u sebi. Ne volite pričati o sebi, ali rado slušate druge. (Ž)
- Optimistični se i komunikativni, s lakoćom izražavate svoj bijes i radost. (A)
- Držite bijes u sebi i ti neizraženi osjećaji izazivaju probavne probleme. (P)

7. Koji Vam je san iz djetinjstva?
- U svojoj urednoj sobi, zamišljali ste da sa postanete znanstvenik ili knjigovođa. (N)
- Zamišljali ste kako se borite protiv nepravde i patnje kao doktor, odvjetnik ili misionar. (Ž)
- Zamišljali ste se kao princezu, ili kako vozite skupi automobil. (A)
- Utješna misao je bila kako ste okruženi obitelji i prijateljima. (P)

8. U svojim željama i vjeri, s čime ste najviše povezani?
- Sa sigurnošću svojih uvjerenja. (N)
- S ljubavlju. (A)
- Zbog svog entuzijazma koji me lako obuzme, često mijenjam prioritete i uvjerenja. (Ž)
- Duhovno se razvijam ovisno o fazama u životu. (P)

9. Najdraža okolina?
- U miru svog doma, ne radeći ništa. (P)
- Bilo koja okolina, dok se zabavljam s prijateljima. (A)
- Lijepa, pomalo hipnotizirajuća okolina: more, pustinja, mirna rijeka... (Ž)
- Planinski krajolik koji podiže energiju. (N)

10. Koji su Vam osjećaji ugodni?
- Spavanje, cijeli dan... (P)
- Ljetni odmor s prijateljima i obitelji...zabava. (A)
- Ugoda dobre masaže. (Ž)
- Nikakvi snažni osjećaji, samo meditacija, čitanje na mirnom mjestu. (N)

Prebrojite svoje bodove i pogledajte rezultate.

Najviše bodova za rezultate P – pasivni tip Eterična ulja koja najviše odgovaraju pasivnom tipu su:
- crna smreka (podiže energiju)
- petitgrain gorke naranče (za utjehu i protiv stresa)

Dodatna ulja koja odgovaraju ovom tipu osobe su:
- slatka naranča, gorka naranča, crvena mandarina, zelena mandarina (umiruju)
- ravensara (protiv umora i depresije)
- atlaski cedar, himalajski cedar (poboljšava cirkulaciju)
- čempres (uzemljuje)

Primjer parfema za pasivni tip osobe 30ml baze (biljno ulje, alkohol)
12 kapi eterično ulje slatka naranča (gornja nota)
12 kapi eterično ulje petitgrain gorke naranče (srednja nota)
6 kapi eterično ulje atlaski cedar (donja nota)

Najviše bodova za rezultate A – aktivni tip Eterična ulja koja najviše odgovaraju aktivnom tipu su:
- čempres (uzemljuje)
- lovor(podiže samopouzdanje)

Dodatna ulja koja odgovaraju ovom tipu osobe su:
- lavanda ili lavandin super (umiruje)
- marokanski geranij ili geranij burbon
- vetiver
- ylang-ylang I

Primjer parfema za aktivni tip osobe 30ml baze (biljno ulje, alkohol)
6 kapi eterično ulje ylang-ylang I (srednja nota)
12 kapi eterično ulje lovor (srednja nota)
12 kapi eterično ulje vetiver (donja nota)

Najviše bodova za rezultate N – nervozni tip Eterična ulja koja najviše odgovaraju aktivnom tipu su:
- đumbir (podiže energiju)
- atlaski cedar ili himalajski cedar (protiv depresije, potiče pozitivne misli)

Dodatna ulja koja odgovaraju ovom tipu osobe su:
- timijan timol
- cimetovac
- klinčićevac
- niauli (pruža energiju umornom živčanom sustavu)
- bijeli bor (za vitalnost)
- mandarina (opušta)
- lavanda (umiruje)
- ružmarin cineol (za lakše disanje)

Primjer parfema za nervozni tip osobe 30ml baze (biljno ulje, alkohol)
8 kapi eterično ulje niauli (gornja nota)
1 kap eterično ulje timijan timol (gornja nota)
12 kapi eterično sandal (srednja nota)
1 kap eterično ulje cimetovac (donja nota)
4 kapi eterično ulje đumbir (donja nota)

Najviše bodova za rezultate Ž – žučni tip Eterična ulja koja najviše odgovaraju aktivnom tipu su:
- sandal (protiv napetosti, depresije; podiže samopouzdanje i kreativnost)
- paprena metvica (osvježava i fokusira)

Dodatna ulja koja odgovaraju ovom tipu osobe su:
- niauli (pruža energiju umornom živčanom sustavu)
- bosiljak (protiv napetosti i probavnih poteškoća)
- mandarina (umirujuće)
- ružmarin cineol (za lakše disanje)
- slatka naranča
- ravensara
- atlaski cedar ili himalajski cedar
- lavanda

Primjer parfema za aktivni tip osobe 30ml baze (biljno ulje, alkohol)
8 kapi eterično ulje grejpa (gornja nota)
4 kapi eterično ulje slatka naranča (gornja nota)
4 kapi bosiljak linalol (srednja nota)
2 kapi eterično ulje ružino drvo
8 kapi eterično ulje čempres
4 kapi eterično ulje bijeli bor

Naravno, ovaj test Vam samo okvirno pokazuje koji ste tip osobe, a namjena mu je da Vam eventualno pomogne s pitanjima u otkrivanju vlastite osobnosti (a najviše da se zabavite...). Odabir eteričnih ulja koja ćete koristiti za izradu parfema na kraju uvijek ovisi o Vama, Vašem ukusu i trenutačnom raspoloženju.

Tekst napisala: Stéphanie Bideau
Izvor: Oshadhi/Etericnaulja.net
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
NOVE MIRISNE NOTE

Kap parfema čini čuda


Iskusne dame dobro znaju da je kap neodoljivog parfema najmoćniji saveznik u igri zavođenja

1_zps2a2a80b7.jpg


Iskusne dame dobro znaju da je kap neodoljivog parfema najmoćniji saveznik u igri zavođenja. Možda baš zato, kreatori mirisa stalno tragaju za novim, "očaravajućim" kombinacijama.

Izbor je sve veći, a ove sezone posebno se izdvajaju:

Bvlgari Omnia Coral

Ime je potpuno su skaldu sa bojom bočice koja najavljuje veselu i razigranu kompoziciju. Ovaj parfem je u isto vreme nežan, energičan i topao i pravi je izbor za ovo doba godine. Cvetno-voćna kombinacija odlična je za veče i specijalne prilike, a od glavnih sastojaka izdvajaju se bergamot, nar, mošus, hibiskus, jabuka, jagoda i lotosov cvet.
2_zpse47835e1.jpg

Burberry Brit Rhythm

Aromatične i sveže note nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovaj parfem inspirisan je muzikom, senzulan je i puderast, lagan i mladalački, a idealan je izbor i za dan i veče. Namenjen je damama koje su dosledne svom stilu, a vole prefinjenost i eleganciju. U gornjim notama parfema su lavanda, neroli, ružičasti biber i božur, a u srcu mirisa koren irisa, cvet narandže i listovi kupine.

3_zps3ed6c3cd.jpg

Escada delicates notes

Namenjen je opuštenim i bezbrižnim damama koje vole ležernost i ostavljaju utisak sigurnosti u svakoj situaciji. Ženstven je i elegantan, ima prepoznatljivu kompoziciju koja podiže raspoloženje. Pojedine note daju mu i dozu romantike i prefinjenosti. U srcu mirisa su ruža i ambra, a okružuju ga note japanske ruže, grejpfruta i ruže.

4_zps57927ce0.jpg

Lolita Lempicka Si Lolita

Prepoznatljiv po svežem i laganom mirisu, ovaj parfem je senzualan i vedar. Jedinstven je i primamljiv, kako zbog savršenog spoja nota, tako i zbog izgleda. U srcu mirisa je crveni biber koji u kombinaciji sa bilo kojim sastojkom daje puderast i kremast miris, pa je idealan izbor za svako doba godine. Sadrži i mirise belog mošusa, ambera, lista limuna, manadrine...

(Večernje novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Ovaj parfem možete same da smućkate, a pravi je magnet za muškarce

Izbor pravog mirisa za mnoge žene je prava muka. Recept koji vam donosimo mnogo je više od zavodljivog mirisa. Osim što će vas učiniti neodoljivo, ovaj sprej neguje kožu i čini je mekom. A da stavr bude još bolja, važi za pravi magnet za muškarce.

nyp5lpM.jpg


Zbog čega ovaj parfem nosi naziv “magnet za muškarce”? Istraživanja su pokazala da miris vanile podstiče osećaj intimnosti, a bademovo ulje čini kožu tako mekom da prosto poziva na dodir.

Evo kako možete da napravite ovaj parfem same:

Potrebno vam je:

- ¼ šoljice bademovog ulja
- ½ kašike ekstarkta od vanile
- 2 do 3 kapi ulja karanfilića
- mala bočica sa raspršivačem

Sve sastojke osim ulja karanfilića, sipajte u bočicu. Izmućkajte, pa pomirišite. Ako vam se čini da ne osećate miris vanile dovoljno, sipajte još pola kašičice njenog ekstrakta. Na kraju dodajte ulje karanfilića, ali budite oprezni. Miris ovog ulja lako bi mogao da nadvlada vanilu, pa da do toga ne bi došlo dodajte kap po kap. Ako vam se čini da je previše, ne morate staviti sve tri kapi. Promućkajte i vaš sprej je gotov.

Izvor: Blic Online
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Parfem će vam duže trajati uz vazelin

Možda vam je neprijatno da odete u apoteku i kupite vazelin. Stvarno nema potrebe! To je sjajna mast koja će vam pomoći da spasete suve ruke ili laktove. Osim toga, otkrivamo vam još jedan super trik! Uz vazelin će vam parfem trajati od trenutka kad ga naprskate do kraja dana.

YYJae6x.jpg

Da vam parfem ostane što duže na koži

Magični "produživač“ je najobičniji vazelin, koji sam po sebi ne sme imati nikakav miris. Štos je u tome da, baš kao što šminka zahteva podlogu kako se ne bi razmazivala i kako bi bila postojanija, i parfemu treba prajmer da bi bolje prionuo uz kožu. Upravo tome služi vazelin. Obavlja funkciju prajmera za mirise.

Da li ste znali da parfemi brže isparavaju sa suve kože, a duže opstaju na normalnoj i masnijoj? Između ostalog, zbog te činjenice vazelin ima moć da produži trajanje parfema. Izuzetno je bogat i ima snažnu moć hidratacije kože, tako da dobro fiksira parfem i vezuje ga za kožu.

Umasirate vazelin u tankom sloju na ona mesta na koja inače stavljate parfem. Obično su to vrat, ručni zglobovi i eventualno pregibi na kolenima. Gledajte da to budu tačke na kojima se oseća puls. Onda jednostavno stavite parfem na vazelinom namazane tačke.

(Vestionline)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Parfem, toaletna ili kolonjska voda?

Većina dama voli da miris što duže traje, stručnjaci tvrde da to zavisi od koncentracije ulja u alkoholu i vodi, pa su "vodice" klasifikovane kao parfimisane, toaletne i kolonjske, a tu su i parfemi

6OoD7BF.jpg


Da li ima nešto ženstvenije i senzualnije od mirisa, koji ostaje da lebdi za vama i kada napustite prostoriju? Većina dama voli da miris što duže traje, stručnjaci tvrde da to zavisi od koncentracije ulja u alkoholu i vodi, pa su "vodice" klasifikovane kao parfimisane, toaletne i kolonjske, a tu su i parfemi.

* Parfimisana voda sadrži od jedan do tri procenata parfemskog ulja u alkoholu i vodi, a miris traje manje od 60 minuta.

* Kolonjska voda obično ima od dva do četiri odsto parfemskih ulja u alkoholu i vodi i traje oko dva časa.

* Toaletna voda sadrži od pet do 15 procenata mirisnog ulja rastvorenog u alkoholu, pa se oseća do 180 minuta posle stavljanja.

* Eau de parfum je oznaka za ženske i muške mirise i garancija da sadrži od 15 do 20 odsto čistog parfemskog ulja, tako da aroma traje od pet do osam sati.

* Parfem traje do 24 časa, sadrži od 20 do 30 posto mirisnog ulja i naziv je dobio od latinske fraze per fumum (kroz dim).

(Novosti)
 
Natrag
Top