- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Naravno 22 oktobra prestaje vreme milosti, i tada Isus izlazi iz Svetinje gde danas posreduje za coveka.
Ovu besmislicu sam sada vidio na nekoliko stranica tzv. reformista. Znači ko se pokajao do tada spasen je, ko nije biće uništen.
Čak je i polupani Slup primjetio da ovo nije normalna nauka.
Ajoooooj. Koliko li si tek ti slupan. Ja vam ovdje, već čitavih osam godima pišem, pokazujem, dokazujem i pameti prizivam, da vam je 'proročica' Ellen White, i svi ostali pioniri ASD, čitavih osam godima (1844. - 1852.) naučavala upravo ovu nauku za koji ti iskreno i ispravo reče da to nije normalna nauka. Hvala ti Bože što nekada i kroz tripu, i braću mu EGWiste, istinu otkrivaš. Pogledajmo:
Pioniri koji su se sastajali na subotnjim i biblijskim konferencijama pri kraju tisuću osamsto četrdesetih dugo su i s molitvom proučavali Bibliju da odrede ispravne doktrine. Smatrali su da moraju biti u skladu s Biblijom. Istodobno su se bojali pozvati druge da im se pridruže, smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. U međuvremenu se promijenilo stajalište pionira o mogućnosti spašavanja drugih, zahvaljujući brižljivom proučavanju Biblije, viđenjima Ellen White o vijesti koja treba obuhvatiti cijeli svijet i obraćenju ljudi koji nisu bili dio pokreta iz 1844. “Zatvorena vrata” su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” i misionarska revnost male skupine potaknula ih je na propovijedanje i naučavanje u svim istočnim državama. (Nancy J. Vyhmeister, Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)
A sada čujmo i samu 'proročicu':
S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
Evo, čitavih osam godina Ellen White i svi okupljeni oko nje, vjerovali su i naučavali ovu strašnu bogohulnost, tripo to u ekstazi iskrenosti nazva "nenormalnom naukom" - da je 22.10.1844. prestalo vrijeme milosti, i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.
Hvala dragom Bogu još jednom, što uredi da se prava istina otkrije i uz sudjelovanje ove dvojice adventista, koji život potrošiše napadajući Kristovu crkvu i šireći "otrov subotarske sekte" koja je, vidjesmo sada, rođena 1844. propovijedajući Antievanđelja. Jer, najradosnija vijest Evanđelja je vijest da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika i za sva vremena, a 'porođajni krik' Adventista 1844. bijaše Antievanđeoski: 22.10.1844. Isus je prestao posredovati za grešnike i tada je završilo vrijeme za spasenje grešnika.