Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno 22 oktobra prestaje vreme milosti, i tada Isus izlazi iz Svetinje gde danas posreduje za coveka.

Ovu besmislicu sam sada vidio na nekoliko stranica tzv. reformista. Znači ko se pokajao do tada spasen je, ko nije biće uništen.

Čak je i polupani Slup primjetio da ovo nije normalna nauka.

:bfghb::roll:

Ajoooooj. Koliko li si tek ti slupan. Ja vam ovdje, već čitavih osam godima pišem, pokazujem, dokazujem i pameti prizivam, da vam je 'proročica' Ellen White, i svi ostali pioniri ASD, čitavih osam godima (1844. - 1852.) naučavala upravo ovu nauku za koji ti iskreno i ispravo reče da to nije normalna nauka. Hvala ti Bože što nekada i kroz tripu, i braću mu EGWiste, istinu otkrivaš. Pogledajmo:

Pioniri koji su se sastajali na subotnjim i biblijskim konferencijama pri kraju tisuću osamsto četrdesetih dugo su i s molitvom proučavali Bibliju da odrede ispravne doktrine. Smatrali su da moraju biti u skladu s Biblijom. Istodobno su se bojali pozvati druge da im se pridruže, smatrajući da su vrata spasenja zatvorena. U međuvremenu se promijenilo stajalište pionira o mogućnosti spašavanja drugih, zahvaljujući brižljivom proučavanju Biblije, viđenjima Ellen White o vijesti koja treba obuhvatiti cijeli svijet i obraćenju ljudi koji nisu bili dio pokreta iz 1844. “Zatvorena vrata” su 1852. pretvorena u “otvorena vrata” i misionarska revnost male skupine potaknula ih je na propovijedanje i naučavanje u svim istočnim državama. (Nancy J. Vyhmeister, Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)

A sada čujmo i samu 'proročicu':

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Evo, čitavih osam godina Ellen White i svi okupljeni oko nje, vjerovali su i naučavali ovu strašnu bogohulnost, tripo to u ekstazi iskrenosti nazva "nenormalnom naukom" - da je 22.10.1844. prestalo vrijeme milosti, i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike.

Hvala dragom Bogu još jednom, što uredi da se prava istina otkrije i uz sudjelovanje ove dvojice adventista, koji život potrošiše napadajući Kristovu crkvu i šireći "otrov subotarske sekte" koja je, vidjesmo sada, rođena 1844. propovijedajući Antievanđelja. Jer, najradosnija vijest Evanđelja je vijest da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika i za sva vremena, a 'porođajni krik' Adventista 1844. bijaše Antievanđeoski: 22.10.1844. Isus je prestao posredovati za grešnike i tada je završilo vrijeme za spasenje grešnika.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tripo.
Zacudjuje me tvoje neznanje o simbolici starozavetnih praznika, od kojih su se neki ispunili, a neki tek treba.
I o Adventistickom ucenju o tome.

Sto se tice isteka milosti, svi ljudi ce cuti istinu jer ce se Bog uskoro sam objaviti svetu, jer Adventisticka crkva je propustila da to uradi jer je odbacila poziv na probudjenje, koje bi dovelo do izlivanja poznog dazda i spremnosti crkve za objavu troandjeoske vesti.

Tako ce Bog sam zavrsiti delo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap.

Pa ti treba da se sramotis da si 8 godina pisao i ponavljao sve isto - a da nisi obratio u svoju veru ni jednog od nas.

Apostol Petar za par minuta svog govora na pedesetnici obratio 5000 ljudi.

Naravno, kada ti pises sve gluposti - lazuci i vadeci iz konteksta, predstavljajuci tudje reci u krivom svetlu.
Posebno izvrcuci reci Ellen White.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap.

Pa ti treba da se sramotis da si 8 godina pisao i ponavljao sve isto - a da nisi obratio u svoju veru ni jednog od nas.

Nažalost, kada netko toliko ljubi laž i toliko mrzi Kristovu crkvu, kao vi adventisti sedmog dana, i Bog od njih 'digne ruke'.

Ali, zato su spašeni mnogi koji ovdje čitaju i koji mi osobno zahvaljuju što sam razobličio i pokazao im kakva je opasnost vaša subotarska sekta. Već dvije godine slažem i knjigu koja bi trebala sadržavati najinteresantnije dijelova svega što sam ovdje napisao i pročitao, ali neće biti baš lako jer već poprilično komprimirana verzija ima 1200 A4 stranica teksta. :) Nekako ću to stisnuti, a vi ćete biti prvi koji ćete dobiti knjigu na poklon.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ajoooooj. Koliko li si tek ti slupan. Ja vam ovdje, već čitavih osam godima pišem, pokazujem, dokazujem i pameti prizivam, da vam je 'proročica' Ellen White, i svi ostali pioniri ASD, čitavih osam godima (1844. - 1852.) naučavala upravo ovu nauku za koji ti iskreno i ispravo reče da to nije normalna nauka. Hvala ti Bože što nekada i kroz tripu, i braću mu EGWiste, istinu otkrivaš. Pogledajmo:

Eto koliko si bezum. da sam 10 x rekao da su apostoli učili da Isus neće stradati i da će biti car u Jerusalimu. Nisu čak ni vjerovali da je uskrsnuo. Eto koliko si ti slupan.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sto se tice isteka milosti, svi ljudi ce cuti istinu jer ce se Bog uskoro sam objaviti svetu, jer Adventisticka crkva je propustila da to uradi jer je odbacila poziv na probudjenje, koje bi dovelo do izlivanja poznog dazda i spremnosti crkve za objavu troandjeoske vesti.

Ajd ne lupaj gluposti. Ne nego je tebe podigao Bog da nam govoriš preko golova, pa si sam obrisao te gluposti sa svog FB profila, ali ne pada ti napamet da se ovdje poniziš i da priznaš grešku.

Eto kakva ti je nauka da si je sam obrisao. I dobro si došao da se ovaj slupani iživljava na tebi i da se mentalno prazni. I ideš na ulicu ljudima vičeš da će uskoro kraj svijeta pa ljudi odmahuju rukom i kolutaju očima.

Što se tiče beogradske HAC bolje znam od tebe šta se dešava sigurno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto koliko si bezum. da sam 10 x rekao da su apostoli učili da Isus neće stradati i da će biti car u Jerusalimu. Nisu čak ni vjerovali da je uskrsnuo. Eto koliko si ti slupan.

Ajd ne lupaj gluposti. Ne nego je tvoju proročicu 22.10.1844. podigao Bog da svijetu antievanđelji, i javno i u spisima, pa je sama obrisala te gluposti iz svojih spisa, ali nije joj padalo napamet da se ponizi i da prizna grešku.

Kao primjer:

("A Word to the Little Flock", 1847.)
As God has shown me in holy vision the travels of the Advent people to the Holy City, and the rich reward to ...... that it was not God that had led them out so far. The light behind them went out leaving their feet in perfect darkness, and they stumbled and got their eyes off the mark and lost sight of Jesus, and fell off the path down in the dark and wicked world below. It was just as impossible for them to get on the path again and go to the City, as all the wicked world which God had rejected. They fell all the way along the path one after another, until we heard the voice of God like many waters, (c) which gave us the day and hour of Jesus' coming. (d) The living saints,

(Early Writings, 1882.)
As God has shown me the travels of the Advent people to the Holy City and the rich reward ... that it was not God that had led them out so far. The light behind them went out, leaving their feet in perfect darkness, and they stumbled and lost sight of the mark and of Jesus, and fell off the path down into the dark and wicked world below. (????????????????) Soon we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming. The living saints,
---------------------

Riječ je o istom viđenju Ellen White, prvi put je objavljeno u adventističkom časopisu "A Word to the Little Flock", 1847., a drugi put je objavljeno u zbirci tekstova nazvanoj Rani spisi (Early Writings), 1882. Primjetite crvene boldane upitnike u ojm tekstu. Na mjestu tih upitnika u uriginalnom tekstu viđenja iz 1847. stoji, kako sami možete uočiti, također crveni boldani tekst, ovaj:

It was just as impossible for them to get on the path again and go to the City, as all the wicked world which God had rejected. They fell all the way along the path one after another

:mig::):mig: Dolje ga nema, 'papaka maca', ispario. A zašto ga dolje nema??? Evo prijevoda ovog teksta pa pogađajte:

Prijevod: "Njima je tako bilo nemoguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim".

Pučak: Klistira Ellen White 'duh proroštva' k'o Laodikeja fejzbuk.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap.

Sad se neces pokajati, ali hoces uskoro verujem.

Tripo.

Samo lazi i izvrci.

Verujem da ces se i ti pokajati tada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno 22 oktobra prestaje vreme milosti, i tada Isus izlazi iz Svetinje gde danas posreduje za coveka.

Ovu besmislicu sam sada vidio na nekoliko stranica tzv. reformista. Znači ko se pokajao do tada spasen je, ko nije biće uništen.

Čak je i polupani Slup primjetio da ovo nije normalna nauka.

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Ovu besmislicu sam maloprije vidio i kod Laodikeje. Znači ko se pokajao do tada spasen je, ko nije biće uništen.

Čak je i polupani Slup primjetio i već osam godina nama slijepcima pokušavao pokazati da ovo nije normalna nauka.

A tisuću puta sam ti ponovio. Hvala dragom Bogu da je bar jedan subotar shvatio da Ellen White nije bila nikakva "Božja vjesnica", nego sotonina sluga koja je ljude hranila mržnjom prema Kristovoj crkvi, Kristovoj euharistiji i Kristovoj Majci Mariji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji nikakva mrznja prema bilo kome, niti je Ellen White ikoga hranila mrznjom.

Ona je pisala istinu, a ljubav je bila princip celog njenog rada i svega sto je pisala.

A ti lazi i dalje.

Vidi se ko ima mrznju, jer ti kiptis od mrznje prema neistomisljenicima, to se vidi u svakoj tvojoj reci i duhu kojim si zatrovan.

Natrag