Subotari sve znaju, zato pitajte njih

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U Beogradu ima dve zajednice.

Hriscanska Adventisticka crkva.
I reformni pokret Adventista sedmog dana.

Obadve drze sedmicnu subotu - sedmi dan od odmora po cetvrtoj Bozjoj zapovesti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
U Beogradu ima dve zajednice.

Hriscanska Adventisticka crkva.
I reformni pokret Adventista sedmog dana.

Obadve drze sedmicnu subotu - sedmi dan od odmora po cetvrtoj Bozjoj zapovesti.
A u svetu kolko ima podela medju adventistima?,ako je kod nas samo na dve grane?
Subota ili SathurDay da li znas poreklo tog imena za sesti dan?,ako je nedelja Sunday sedmi dan ili pak prvi u sedmici....
Zasto jevrejsku rec SABAT ne prevodite sa ODMOR kao sto je izvorni prevod .
Rec subota se u hebrejskom tekstu Biblije ne spominje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako niste uočili, napomenut ću da je danas 22.10. (2022.), a ovaj dan je simbol, ali i svojevrsna stvarnost Adventizma sedmog dana. Sve vam je poznato - 22.10.1844.

Samo ću kratko napomenuti, ovo je dan čiji je ishod bio takav, da su sami preci današnjih subotara (EGWista) tom ishodu dali ime - VELIKO RAZOČARANJE.

A evo kako to točno opisuju sami adventisti:

Mileriti su se 22. listopada 1844. sa svečanom radošću i velikim očekivanjem okupili u domovima i crkvama da čekaju Kristov povratak. Na žalost, njihove su se nade izjalovile. Njihovom razočaranju pridodano je ismijavanje rugača, kojima su se pridružili neki koji su iz straha prihvatili vjeru u advent. (Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)

A sada pogledajte kako "tele ne ispada daleko od krave". Evo vam dolje citat jednog EGWista, našeg Laodikeje, koji je točno za današnji dan - 22.10.2022., najavio kako će Isus završavati 'svoj radni vijek' u Svetinji nad svetinjama i 'penzionirati se', otići u penziju.

Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!

Čekam još neke informacije od Laodikeje, sam tvrdi da je u stalnom kontaktu s Bogom. Bilo bi, na primjer, interesantno saznati gdje će Isus živjeti nakon što danas napusti Svetinju nad svetinjama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje ponavljanje istog na razlicitim temama pokazuje tvoj duh i namere.

Pitanje je zasto ne komentarises sve ono sto sam napisao a sto se ispunilo, a to je 99,99 posto onoga sto sam izneo i ispunilo se.

Vec samo ukazujes na tu jednu moju tvrdnju koja je bila moje misljenje po ranijim otkrivenjima, kao da sam rekao "PO SVEMU STO MI JE BOG OTKRIO JA MISLIM DA KRAJ DOLAZI 2022 GODINE"

Evo ponovo.

Ili ne znas da citas, ili namerno lazes.

Dakle, sve se obistinilo sto sam napisao i sto mi je Bog pokazao.

Jedino je u celoj stvari bilo moje zakljucivanje da je kraj 2022.

Sve ostalo 99,99 stvari se ispunilo.

Evo.

Sve sto sam napisao se obistinilo.

Pokazani su mi sudovi Bozji u martu na pocetku godine 2011.
Tacno u martu 2011 dogodio se zemljotres u Japanu i Krajstchurchu, kao simbolima skore propasti mnigobostva i laznog otpalog Hriscanstva.

Pokazane su mi poplave u Srbiji 2014.
To se obistinilo velikim poplavama u Srbiji.

Pokazana mi je Korona u periodu 2021 - 2022 kao pocetak poslednjih dogadjaja.
To se obistinilo pojavom Korone 2021 - 2022.

Tacno je i da sam najavio istek Bozje milosti i Hristov dolazak nakon toga na kraju 2022 ali mi vreme 2022 nije pokazano, vec je to bilo moje zakljucivanje.

Dakle, sve sto je Bog dao se ispunilo, a i svi dole opisani dogadjaji stoje, ali mi Bog nije pokazao da ce se oni odigrati 2022, vec je to bio moj zakljucak.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitanje je zasto ne komentarises sve ono sto sam napisao a sto se ispunilo, a to je 99,99 posto onoga sto sam izneo i ispunilo se.

Dakle, sve se obistinilo sto sam napisao i sto mi je Bog pokazao.

Jedino je u celoj stvari bilo moje zakljucivanje da je kraj 2022.

Sve ostalo 99,99 stvari se ispunilo.

Sve sto sam napisao se obistinilo.

Pokazani su mi sudovi Bozji u martu na pocetku godine 2011.

Oprosti, ti si prorok "za ... stvar", ali bi možda mogao biti dobar "stand-up" komičar. Ja ću tebi sada "nacrtati" (Bože, svim EGWistima treba crtati) ovu tvoju gornju priču, a ti onda razmisli o tome da pređeš u komičare.

Sve se ispunilo, 99,99 posto

dobit ću dijete, pokazano mi je

a i žena je potvrdila

i bit će sin, pokazano mi je

a žena kaže da su i noj tako rekli

i ime već ima, i kolica sam za muškića kupio

i rodit će 22.10., ove godine, pokazano mi je

Auuuu, neće biti sina

neće žena ni roditi, na ultrazvuku su joj pokazali da nije ni trudna

:)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Što nisi najavio koronu prije? Ovo što si iznio nema veze sa proročanstvima, svi mi advent. znamo da će situacija u svijetu biti sve gora i gora. Tako da to nije ništa posebno što si i ti znao.

Korona se pojavila u Kini 2019. a kod nas 2020. došla.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pokazano mi je korona bez vremena pojave.

A nezavisno od toga pokazano mi je da poslednji dogadjaji odpocinju 2021 godine.
A u to vreme ili nesto ranije dosla je korona.

Koincidencija ili.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tripo, ti se izdajes za Adventistu, a pokazujes opte neznanje.

Adventisti uce da ce Isus doci u jesen, da bi Ispunio jesenje Jevrejske praznike koji ukazuju na njegov dolazak.

Osim toga - sam Isus svoj dolazak uporedjuje sa zetvom koja se dogadja u jesen.

I na kraju biblija otkriva sta ce izgubljeni govoriti "LETO JE MINULO, ZETVA PROSLA A MI SE NE IZBAVISMO.

Sto se tice Isusove sluzbe u Svetinji, ona se zavrsava u isto vreme kada je i pocela.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tripo, ti se izdajes za Adventistu, a pokazujes opte neznanje.

Misliš neznanje za golove, to mi je drago.

Adventisti uce da ce Isus doci u jesen, da bi Ispunio jesenje Jevrejske praznike koji ukazuju na njegov dolazak.

To si ti izmislio. Još ni 1 nisam čuo za takvo nešto.

Osim toga - sam Isus svoj dolazak uporedjuje sa zetvom koja se dogadja u jesen.

Upoređuje u duhovnom smislu, a ne bukvalističkom. Naravno može se desiti da dođe i u jesen, ali i u proljeće i u zimu. To niko ne zna.

I na kraju biblija otkriva sta ce izgubljeni govoriti "LETO JE MINULO, ZETVA PROSLA A MI SE NE IZBAVISMO.

U duhovnom smislu.

Sto se tice Isusove sluzbe u Svetinji, ona se zavrsava u isto vreme kada je i pocela.

Ona će da se završi kada svi ljudi budu čuli riječi Jevanđelja i kada se svi ljudi opredijele da li su prihvatili evanđelje ili nisu. I kada se pokaju ili se ne pokaju.

Dakle lupaš gluposti. Kako može da se završi vrijeme milosti kada svi nisu čuli vijest jevanđelja.

Moraju bukvalno svi biti osvjedočeni o zakon i jevanđelje. I onda dolazi kratki period odluke da prihvate ili odbace. I onda tek dolazi kraj vremena milosti.

Natrag