Član
- Učlanjen(a)
- 15.10.2010
- Poruka
- 572
Ti se brate zapitaj Kome su sta propovedali,jevrejima jevrejske zakone tore-dekaloga jer su oni vec bili pod zakonom dekaloga!Hrist nas brate oslobadja zakona i stavlja nas pod (BLAGODAT)JER NIKO NIJE MOGAO DQA ISPUNI ZAKON DO ON SAM.Nigde Bog ne daje jasno,pismeno drugim narodima da treba da svetkuju subotu osim jevreja.
ajde razmisli zašto im je objavio četvrtu zapovijed koja počinju riječima SJETI se
vidim nisi još shvatio
no dobro, idemo dalje
židovi su bili odabrani narod i imali su dužnost i druge ljude uputiti na savršenstvo i obavezu poštivanja Božjeg Zakona 10.zapovijedi, dakle trebali su biti sol zemlje i svjetlo svijeta
primili su Božji Zakon i o tome su trebali sve narode obavjestiti, također su trebali govoriti svima da dolazi Mesija koji je spas svih ljudi, svim narodima a ne samo Židovima
kršćani su duhovni izrael i za njih je Božji Zakon 10.zapovijedi svet, i ne samo za njih nego i za sve ljude svijeta
jer ne postoji bolji, savršeniji Zakon
Božji Zakon 10.zapovijedi je Zakon Života
poštivajuči taj Zakon, čovjek gradi Kristov karakter i samo takav može ući u nebo
zapitaj se zašto su apostoli išli propovjedati u cijeli svijet
zašto je Isus rekao: idite i učinite cijeli svijet mojim učenicima, propovijedajte Evanđelje
apostoli i rana kršćanska crkva su držali Božji zakon i subotu, s vremenom je Božji zakon bio u ruševinama , bio je nepoznat i nedostupan ljudima, sakriven ali 1833. adventistima Bog skreće pažnju o potrebi poštivanja Božjeg Zakona i držanja subote
prorečena je i reforma, obnova pred sam dolazak Spasitelja
čitaj pažljivije Sveto Pismo, proučavaj uz molitvu i shvatičeš
jER NI OCI NJIHOVI NE MOGASE O CEMU PAVLE I GOVORI,PAVLE JE BIO JASAN PO TOM PITANJU U RAZGOVORU S JEVREJIMA,APOSTOLIMA.
U ponovljenom zakonu lepo piše da je zakon-dekalog dat Izrailju kao SAVEZ sa istima.
Zašto se svi narodi nisu obrezivali do samo Avraamovi potomci?
Kako sad imamo avraamovu veru a ne obrezujemo se ali imamo i Mojsijev zakon a nemamo subotu kao znak tog saveza?
Ko ima jedan znak saveza treba i drugi da ima ili oba da nema?
Ko ima oba predhodna znaka saveza a NEMA treći a to je Duha svetog i obred tajne večere da li ga ona 2 znaka spasavaju?
Ako neko ima SAMO Hrista bez obrezanja tela i subote može li samo Hristovim savezom biti spasen?
Ko ima uši neka čuje:
Bog je činio više saveza i zadnji učini sa SVIMA koji veruju u Mesiju u tom telu i krvi da bi mi živeli kroz tu žrtvu ako je tako onda je to jevanđelje a ako nije onda apostoli nisu nosili jevanđelje već samo treći savez bez ona 2 i mi smo izgubljeni jer nemamo sve te znakove saveza...
Subota je NAMENSKI data Izrailju i obrazloženo je zašto...
Pagani NISU dobili u Hristovom savezu obavezu ostalih saveza to apostoli oko 50 god. u jerusalemu govore da se ne nameće ništa paganima jer ih takve po veri Duh prima pa što im tad Jevreji tražiše telesne znake kao neki danas ne videći da nije po telu spasenje do po Duhu i milosti kroz VERU.
Kad nabraja i govori ko sagreši u jednoj kriv je za sve a zar nije zapovest LJUBI velika...ako jeste zašto sudite drugima jer ljubav to ne čini???
Vraćate se opet starim stihijama pod ropstvo oko za oko jer milost zaboravljate...ja odmaram subotom i NIKOM ne namećem moj izbor jer ko razlikuje neka a ko ne nemora.
Ponišljaće čovek bezakonja da promeni dane i neće ih paganima menjati kad ih nisu ni dobili zavetom već onima gde će sesti.
Zar mislite da je Jelena Bela mudrija od Božjih proroka i da je subota pečat za život...NIJE! ni blizu toga čitajte i vidite gde Duh silazi na ljude koji ne odmaraju subotom..šta biva...ČUDO za Jevreje ali i danas za one koji istu grešku čine misleći da Duh gleda na dan a ne na ŽRTVU kojom smo opravdani...eh, braćo moja draga ako Bogu ne može neko verovati onda i ono što piše u Bibliji ne pomaže niti što Sardy,Adrian,Gera i moja malenkost rekosmo neće koristiti.
I za kraj ovi lepi originalni stihovi iz poslanice kolosanima:
8
βλεπετε μη τις υμας εσται ο συλαγωγων δια της φιλοσοφιας και κενης απατης κατα την παραδοσιν των ανθρωπων κατα τα στοιχεια του κοσμου και ου κατα χριστον
Браћо! чувајте се да вас ко не зароби филозофијом и празном пријеваром, по казивању човјечијему, по науци свијета, а не по Христу.
9
οτι εν αυτω κατοικει παν το πληρωμα της θεοτητος σωματικως
Јер у њему живи свака пунина Божанства тјелесно.
10
και εστε εν αυτω πεπληρωμενοι ος εστιν η κεφαλη πασης αρχης και εξουσιας
И да будете испуњени у њему који је глава свакоме поглаварству и власти;
11
εν ω και περιετμηθητε περιτομη αχειροποιητω εν τη απεκδυσει του σωματος των αμαρτιων της σαρκος εν τη περιτομη του χριστου
У коме и обрезани бисте обрезањем нерукотворенијем, одбацивши тијело гријеха меснијех обрезањем Христовијем;
12
συνταφεντες αυτω εν τω βαπτισματι εν ω και συνηγερθητε δια της πιστεως της ενεργειας του θεου του εγειραντος αυτον εκ των νεκρων
Закопавши се с њим крштењем, у којему с њим и устасте вјером силе Бога који га васкрсну из мртвијех.
13
και υμας νεκρους οντας εν τοις παραπτωμασιν και τη ακροβυστια της σαρκος υμων συνεζωοποιησεν υμας συν αυτω χαρισαμενος ημιν παντα τα παραπτωματα
И вас који сте били мртви у гријесима и у необрезању тијела својега, оживљео је с њим, поклонивши нам све гријехе,
14
εξαλειψας το καθ ημων χειρογραφον τοις δογμασιν ο ην υπεναντιον ημιν και αυτο ηρκεν εκ του μεσου προσηλωσας αυτο τω σταυρω
И избрисавши писмо уредбе која бјеше против нас, и то узевши са сриједе прикова га на крсту;
15
απεκδυσαμενος τας αρχας και τας εξουσιας εδειγματισεν εν παρρησια θριαμβευσας αυτους εν αυτω
И свукавши поглаварства и власти изведе их на углед слободно, и побиједи их на њему.
16
μη ουν τις υμας κρινετω εν βρωσει η εν ποσει η εν μερει εορτης η νουμηνιας η σαββατων
Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе;
17
α εστιν σκια των μελλοντων το δε σωμα χριστου
Које је све било сјен од онога што шћаше да дође, и тијело је Христово.
18
μηδεις υμας καταβραβευετω θελων εν ταπεινοφροσυνη και θρησκεια των αγγελων α μη εωρακεν εμβατευων εικη φυσιουμενος υπο του νοος της σαρκος αυτου
Нико да вас не вара по својој вољи изабраном понизношћу и службом анђела, истражујући и што не видје, и узалуд надимајући се умом тијела својега,
19
και ου κρατων την κεφαλην εξ ου παν το σωμα δια των αφων και συνδεσμων επιχορηγουμενον και συμβιβαζομενον αυξει την αυξησιν του θεου
А не држећи се главе, из које је све тијело с помоћу зглавака и свеза састављено, и расте за раст Божиј.
Terajte kako želite ali se zapitajte kako sme Duh sveti ući u one koji jedu svinju i one koji subotom ne odmaraju to kad shvatite jer toga ima i u Bibliji onda će vam se otvoriti a dotle molim za to.
A ovaj stih je jos orginalniji:Heb 4,8: Εἰ γὰρ αὐτοὺς Ἰησοῦς κατέπαυσεν, οὐκ ἂν περὶ ἄλλης ἐλάλει μετὰ ταῦτα ἡμέρας.
Posebno obrati pozornost na rieč ἄλλης.
Jovan 5: 16-18 16και δια τουτο εδιωκον τον ιησουν οι ιουδαιοι και εζητουν αυτον αποκτειναι οτι ταυτα εποιει εν σαββατω
И зато гоњаху Јевреји Исуса, и гледаху да га убију, јер чињаше то у суботу.Isto tako i vi gonite nas!!
17
ο δε ιησους απεκρινατο αυτοις ο πατηρ μου εως αρτι εργαζεται καγω εργαζομαι
А Исус им одговараше: Oтац мој дослије чини, и ја чиним.
18
δια τουτο ουν μαλλον εζητουν αυτον οι ιουδαιοι αποκτειναι οτι ου μονον ελυεν το σαββατον αλλα και πατερα ιδιον ελεγεν τον θεον ισον εαυτον ποιων τω θεω
И зато још више гледаху Јевреји да га убију што не само квараше суботу него и Oцем својијем називаше Бога и грађаше се једнак Богу. Necemo ni mi bolje proci kad dodje vreme.
Pozdrav.