SUBOTA ! Dan za svetkovanje obavezan za Hrišćane ?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ma kakav vatikan? znas li ti sta pricas? da li si ti svestan da ima ljudi sto ne mogu da nadju posao a ti mi pricas o necemu kao sve se moze, pa jer ti stvarno mislis da neko radi par meseci bez dana odmora zato sto voli da radi? ili zato sto mucenik mora da radi da bi preziveo, on da moze nasao bi nesto drugo
a to ko je zver necu da ulazim zato sto ih ima dosta i kakve vatkan ima veze sa nedeljom? nije vatikan izmislio nedelju niti pravoslavci, oni su samo prihvatili promenu koja pise u nz, vidis ti da ti nemas pojma sta pricas nego samo ides okolo i nesto izmisljas

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
infamuose ako ti ne shvačaš da je vatikan podmetnuo nedelju kako-kada-i na koji način
to je tvoja stvar
ljudi rade po par mjeseci bez dana odmora je točno, zato jer ih je sotona zarobio
ali Krist razbija sve te okove, pušta ih na slobodu, ako to žele naravno

promjena subote na nedjelju u nz nikad bila

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
infamuose ako ti ne shvačaš da je vatikan podmetnuo nedelju kako-kada-i na koji način
to je tvoja stvar
ljudi rade po par mjeseci bez dana odmora je točno, zato jer ih je sotona zarobio
ali Krist razbija sve te okove, pušta ih na slobodu, ako to žele naravno

promjena subote na nedjelju u nz nikad bila

Kada dobiju otkaz, jel ce Isus da ih hrani i da im placa racune?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
mozda u nekom tvom nz ali u ovom sto sam ja citirao iznad jeste, i nz je put toga da je nedelja boziji dan, nema tu sta neko da podmice ne znam sta, sad ti meni lepo daj dokaz da je vatikan podmetnuo nedelju, hocu davidim dokaz o otme a ne samo izmisljanja
i ove jadne ljude nije sotona zarobio nego zivot, a ja bih voleo da vidim kako ce bog da ih izbavi, nema boga da ih izbavi prijatelju nema to su sve mastanja, bog ne zivi njihov zivot nego oni a bog da zivi tudje zivote verujem da bi svi oni koji zasluzuju da budu srecni bili srecni a ne nesrecni kao sto je vecina danas

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
postavio si gore nekakav zakon koji si nazvao Božji Zakon
Božji Zakon jasno i glasno govori da je Bog Jahve i da je On sve stvorio
također u Božjem Zakonu jasno i glasno piše da je subota dan za odmor koji je Jahve blagoslovio

prema ovome što si ti napisao kao fol nekakav zakon,
tamo se nezna ni tko je Bog ne piše Njegovo ime, ni koji je to dan za odmor blagoslovio

to je nekakva ljudska uredba, ne Božja

zaključili smo da se predstavljaš kao adventista, a pišeš skroz drugačije

ostaje sad samo pitanje, da li ti stvarno tako vjeruješ kako pišeš, ili ti netko to diktira

i hočeš li shvatiti koliko je zlo kad se krivo tumači Sveto Pismo, da li si uopče svjestan kazne za to
hvala na razumijevanju

Božji Zakon originalni 10.zapovijedi je ovdje
http://serbianforum.org/religija/361332-temelj-krscanske-vjere.html
Ajde sad ti lepo meni kazi,kad i kome i u kom veku je dan zakon i subota?dali su pagani svetkovali subotu do Hristove smrti,posle vaskrsenja Hristova?dali je pavle ili ko iz apostola to naredio osim jevrejima?
Neznam koju bibliju ti citas ali u orginalu pise da je Mojsije sazvao izrailj na horivu-sinaj i dao iskljhucivo njima zakone da bi se razlikovali od drugih ljudi.

5 Mojsijeva 5, najbolje govori kome kada i zasto je data subota.Primetio sam da vas neki momci prozivaju bas na 5 Mojsijevu,jezikelj 20!pa zasto im ne odgovorite sta tamo zaista pise ili nesmete?Jer vam rusi dogmu.

Svako ko ume citati neka procita te dve glave pa da se jednom razresi ta laz.

Infamous procitaj ih obavezno!!

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
subota je ugrađena u Edenu u ljudska srca, prvim ljudima na planeti zemlji
a Židovskom narodu je ponovljena
prouči zašto započinje četvrta zapovijed sa SJETI se da svetkuješ dan subotnji
razmisli ?
možeš li nekome reći sjeti se ako mu je to skroz nepoznato
naravno da nemožeš

nije Mojsije dao Zakona, nego je Zakon dao Bog Jahve
Jahve je pozvao Mojsija na brdo i prstom ispisao Zakon
pročitaj pažljivije Sveto Pismo

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
subota je ugrađena u Edenu u ljudska srca, prvim ljudima na planeti zemlji
a Židovskom narodu je ponovljena
prouči zašto započinje četvrta zapovijed sa SJETI se da svetkuješ dan subotnji
razmisli ?
možeš li nekome reći sjeti se ako mu je to skroz nepoznato
naravno da nemožeš

nije Mojsije dao Zakona, nego je Zakon dao Bog Jahve
Jahve je pozvao Mojsija na brdo i prstom ispisao Zakon
pročitaj pažljivije Sveto Pismo

Pa upravo i citam to sto tamo pise i citiram,ajde da citamo zajedno i da citiramo svaki stih iz 5 mojsijeve 5,Jezikelja?

Pa da vidimo ko je ovde slep!predlazem da uzmemo Infomusa za svedoka!

5 Moj 5([SUP]1[/SUP] I Mojsije sazva sav narod Izrailjev, i reče im: Čuj Izrailju uredbe i zakone, koje ću danas kazati da čujete, da ih naučite i držite ih i tvorite.[SUP]2[/SUP] Gospod Bog naš učini s nama zavet na Horivu.

[SUP]3[/SUP] Nije s ocima našim učinio taj zavet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.

Jezikelj 20)
[SUP]8[/SUP] Ali se odvrgoše od mene, i ne hteše me poslušati, nijedan ih ne odbaci gadova ispred očiju svojih, i gadnih bogova misirskih ne ostaviše; zato rekoh da ću izliti jarost svoju na njih da izvršim gnev svoj na njima usred zemlje misirske.[SUP]9[/SUP] Ali imena svog radi, da se ne oskvrni pred onim narodima među kojima behu, pred kojima im se pokazah, učinih da ih izvedem iz zemlje misirske.

[SUP]10[/SUP] I izvedoh ih iz zemlje misirske, i dovedoh ih u pustinju.
[SUP]11[/SUP] I dadoh im uredbe svoje, i objavih im zakone svoje, koje ko vrši, živ će biti kroz njih.

[SUP]12[/SUP] I subote svoje dadoh im da su znak između mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvećujem.

[SUP]13[/SUP] Ali se odvrže od mene dom Izrailjev u pustinji; ne hodiše po mojim uredbama, i zakone moje odbaciše, koje ko vrši živi kroz njih, i subote moje grdno oskvrniše; zato rekoh da ću izliti gnev svoj na njih u pustinji da ih istrebim.

Nigde Bog ne daje jasno,pismeno drugim narodima da treba da svetkuju subotu osim jevreja.

Jel dovoljno ili idemo dalje?

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Nigde Bog ne daje jasno,pismeno drugim narodima da treba da svetkuju subotu osim jevreja.

ajde razmisli zašto im je objavio četvrtu zapovijed koja počinju riječima SJETI se
vidim nisi još shvatio
no dobro, idemo dalje
židovi su bili odabrani narod i imali su dužnost i druge ljude uputiti na savršenstvo i obavezu poštivanja Božjeg Zakona 10.zapovijedi, dakle trebali su biti sol zemlje i svjetlo svijeta
primili su Božji Zakon i o tome su trebali sve narode obavjestiti, također su trebali govoriti svima da dolazi Mesija koji je spas svih ljudi, svim narodima a ne samo Židovima

kršćani su duhovni izrael i za njih je Božji Zakon 10.zapovijedi svet, i ne samo za njih nego i za sve ljude svijeta
jer ne postoji bolji, savršeniji Zakon
Božji Zakon 10.zapovijedi je Zakon Života
poštivajuči taj Zakon, čovjek gradi Kristov karakter i samo takav može ući u nebo

zapitaj se zašto su apostoli išli propovjedati u cijeli svijet
zašto je Isus rekao: idite i učinite cijeli svijet mojim učenicima, propovijedajte Evanđelje

apostoli i rana kršćanska crkva su držali Božji zakon i subotu, s vremenom je Božji zakon bio u ruševinama , bio je nepoznat i nedostupan ljudima, sakriven ali 1833. adventistima Bog skreće pažnju o potrebi poštivanja Božjeg Zakona i držanja subote
prorečena je i reforma, obnova pred sam dolazak Spasitelja
čitaj pažljivije Sveto Pismo, proučavaj uz molitvu i shvatičeš

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
postavio si gore nekakav zakon koji si nazvao Božji Zakon
Božji Zakon jasno i glasno govori da je Bog Jahve i da je On sve stvorio
također u Božjem Zakonu jasno i glasno piše da je subota dan za odmor koji je Jahve blagoslovio

prema ovome što si ti napisao kao fol nekakav zakon,
tamo se nezna ni tko je Bog ne piše Njegovo ime, ni koji je to dan za odmor blagoslovio

to je nekakva ljudska uredba, ne Božja

zaključili smo da se predstavljaš kao adventista, a pišeš skroz drugačije

ostaje sad samo pitanje, da li ti stvarno tako vjeruješ kako pišeš, ili ti netko to diktira

i hočeš li shvatiti koliko je zlo kad se krivo tumači Sveto Pismo, da li si uopče svjestan kazne za to
hvala na razumijevanju

Božji Zakon originalni 10.zapovijedi je ovdje
http://serbianforum.org/religija/361332-temelj-krscanske-vjere.html

Ja sam citirao zakon koji si i ti, samo u drugom prevodu Daničić - Karađić, a ovo se podrazumeva.
Dan odmora je Subota Gospodnja.
Božjih imena ima noštvo a ne jedno, JHWH je samo jedno od njih.

bojizakon.png

Prijatelju, Bog je ljubav, a od tebe ovde čujem samo nekakve pretnje ognjem, promeni način svedočenja, jer ko će te na taj način slušati.

ZA INFOUMUSA

Ovo što sam izneo je reč Božja, a Bog ne pravi kompromis sa grehom da bi udovoljio ljudima, istina je kod njega istina večna, a ljudi mogu činiti suprotno Bog neće opravdati greh da bi spasio grešnika.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ZA INFOUMUSA

Ovo što sam izneo je reč Božja, a Bog ne pravi kompromis sa grehom da bi udovoljio ljudima, istina je kod njega istina večna, a ljudi mogu činiti suprotno Bog neće opravdati greh da bi spasio grešnika.

znaci po tome isus je gresnih? pa nisam ja nista menjao nego isus u nz, ako hocemo bibliski da pricamo, nz ja pun nedelje i suprotnosti za subotu, i sta sad sam ja tu nesto kao izmislio? a imamo 4. zapovest gde se ne spominje subota koja navodno mora da bude boziji dan, ako je u nz promenjeno u nedelju onda ima da bude nedelja i nema sta vi smrtnici i gresnici tu da se bunite nego da postujete ono sto pise u nz

Natrag