Što vjeruju oni koji su Kristovi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ti tvrdis kako su namerno upotrebili lik nekog coveka da zamene Isusa. A mi ne znamo ni kako je Isus izgledao!

Ne moramo ni znati. To je vanjština. Prikazivanje Isusovog lika, maštanje kako je izgledao, " da li je Isus nosio dugu kosu'" i slično...to može više štetiti nego koristiti duši. Znamo da je Isus uzeo obličje čovjeka i bio čovjek nama u svemu jednak, osim u grijehu. I to je dovoljno.
Ono je važno jest da posvješćujemo da je Isus svojim utjelovljenjem želio da u svakom licu čovjeka vidimo Boga i da poštujemo čovjeka jer je slika Božja.
Što se mene tiče, meni se ni jedna slika ni sličica koja prikazuje Isusa više ne sviđa. :)
Kad Ga jednom budemo gledali oči u oči, onda ćemo znati da je On je Ljepota koja nadvisuje sve ljepote.

Do tada, molimo se Duhu Svetom i prepustimo da On našoj duši otkrije Isusa i ucrta Njegov lik u nama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jeste iskorišćen model Ćezare Borđije za Isusov lik.

I postoji više kruna sa papinim titulama.

Jehovini svedoci za likove u svojim knjigama koriste holivudske glumce.

Video sam nekoliko njih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jeste iskorišćen model Ćezare Borđije za Isusov lik.

I postoji više kruna sa papinim titulama.

Jehovini svedoci za likove u svojim knjigama koriste holivudske glumce.

Video sam nekoliko njih.

Neka je, i sta sad zelis sa tim da dokazes? Ako je neki umetnik koristio model za crtanje, u tome nema nista lose..

Inace, Jehovini Svedoci su za lik Hrista koristili svoj model, coveka obucenog kao Isus, i za vecinu slika koriste modele svojih vernika a ne holivudske glumce.. Ako nisi znao J.S. imaju biblijske predstave, i oni glume, odnosno njihovi vernici! To sto si ti video, verivatno si nesto pobrkao..

Poslednja izmena:
Natrag