Što vjeruju oni koji su Kristovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam i ne razumem ovu Katoličku kontradiktornost.
Jedno govore, drugo pišu...

Da, to veruju antitrinijanci.

Da Duh nije ličnost, već sila Božja i Hristova.

Kao bezlični medij putem koga se Bog i Hrist otkrivaju.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Laodikeja, prijatelju to što piše u katoličkoj enciklopediji jest biblijski ispravno zato što je Sveti Duh pneuma(πνεῦμα), a ne fántasma (φάντασμα: pojava, prikaza, sablast). To ne znači da ne djeluje kao treće lice Božanstva, rečeno nam je da Sveti Duh neće govoriti o sebi, Sveti Duh će uzdignuti Krista i sama tvoja proročica kaže da je u spomenu Svetog Duha šutnja elokvencija. Pitanje je tko je kontradiktoran ovdje, molim te da promisliš o tome. Što se tiče vašeg omega otpada to ne gledajte na katolike već kaže tvoja proročica da se gleda unutar vaše zajednice. Eto, i sama ona ti kaže da se ne opterećuješ sa katolicima jer oni nemaju veze sa omega otpadom -- ne zaboravi kod omega otpada Tama je njihov element, senzualnost njihova sfera. Ellen G. White Ljubazno molim, dobro promisli šta je to točno uz molitvu i da li ima veze s katolicima. Moje mišljenje je da nema, no ja sam samo prah zemaljski treba se pouzdati u Boga a ne u čovjeka kroz molitvu krotkog i poniznog srca.

Postoji samo jedna sila koja može slomiti držanje zla iz srca ljudi, a to je Božja moć u Isusu Kristu. Samo kroz krv Raspetoga postoji čišćenje od grijeha. Samo njegova milost može nam omogućiti da se odupremo i pokorimo tendencije naše pale prirode.
Mduhovne teorije o Bogu ne čine nikakav učinak.

kalvarija-zminj.-1728.jpg

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam govorio o Duhu već šta drugi govore i pišu o njemu.

A za Duha piše "NEĆE OD SVOJEGA GOVORITI, NEGO ĆE GOVORITI ŠTO ČUJE, I JAVIĆE VAM ŠTO ĆE BITI UNAPREDAK"

Po ovom navodu Duh je ličnost.

A po drugim nije ličnost.

Šta je tu istina.

Nikad nećemo saznati dok smo na zemlji.
Možemo samo da predpostavljamo.

Zato se time ne treba baviti, jer Ellen White kaže:

1PH Svjedočanstva i iskustva povezana sa sanatorijem Loma Linda:

“Oni koji žele definirati Boga nalaze se na zabranjenom terenu.
Ne smijemo ulaziti u raspravu o Bogu, o tome što On jest, a što nije.
On, Sveznajući, je iznad diskusije.
Oni koji izražavaju takve osjećaje u vezi s Njim pokazuju da odstupaju od vjere"

Još jedan citat:

„Priroda Svetog Duha za nas predstavlja tajnu. Ljudi je ne mogu objasniti, jer im je Gospod nije otkrio. Ljudi skloni maštanju mogu povezivanjem pojedinih Biblijskih citata stvoriti neko ljudsko mišljenje o tome, ali prihvatanje takvih gledišta neće ojačati Crkvu. U pogledu ovakvih tajni, koje su isuviše duboke za ljudski um, ĆUTANJE predstavlja zlato.“ {Ellen White: AA, p. 52.1} “.”

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Naš Bog, Isus Krist, bio je, prema Božjoj odredbi, začet u utrobi Marije, od sjemena Davidova, ali po Duhu Svetom. (Pismo Efežanima 18)
Ignacije Antiohijski, 110. god

“Nitko ne poznaje Oca osim Sina, niti Sina osim Oca i onih kojima Sin hoće objaviti” [Mt. 21:27]. Židovi su, prema tome, širog mišljenja da je Otac svemira bio taj koji je razgovarao s Mojsijem [u gorućem grmu], iako je Onaj koji je s njim razgovarao bio Sin Božji. … S pravom su optuženi, i Duhom proroštva i samim Kristom, da ne poznaju ni Oca ni Sina. Za one koji tvrde da je Sin Otac, dokazano je da niti poznaju Oca niti znaju da Otac ima Sina. Sin, budući da je prvorođena Riječ Božja, jest Bog. Nekada se ukazao u liku i sličnosti anđela Mojsiju i drugim prorocima, ali sada u vrijeme tvoje vladavine [tj. za vrijeme Rimskog carstva] ... postao je čovjekom od djevice ... za spasenje onih koji vjeruju u njega. (Prva isprika 63)Justin mučenik, c. 150. godine naše ere

Slijedit ću apostola [Pavla], tako da ako su Otac i Sin isti za zazivanje, ja ću Oca zvati "Bog" i zazivati Isusa Krista kao "Gospodina". Ali kad [se zazove] samo Krist, moći ću ga zvati "Bog". Kao što isti apostol kaže: "Od kojih je Krist, koji je nad svima, Bog blagoslovljen u vijeke" [Rim. 9:5].
(Protiv Prakseja 13)Tertulijan, c. 200. godine naše ere

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja nemam mržju, već upravo razotkrivam tvoju.

Ponavljaj koliko hoćeš puta svoju llaž.

Valjda ja sam znam koga sam upoznao putem pisma.

A otkriću i tebi ostalima u kog Isusa Katolici veruju i klanjaju mu se.

To nije biblijski Isus, već je to "Ćezare Borđija" čiji lik je Rimokatolička crkva uzela kao model za lik Isusa Hrista.

EvoPogledajte prilog 160424Pogledajte prilog 160423

Sta pises ti Laodikeja, pa svi crtaju ovako Isusa i adventisti

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Tko uzađe na nebo i siđe? Tko uhvati vjetar u šake svoje? Tko sabra vode u plašt svoj? Tko postavi krajeve zemaljske? Kako se zove i kako mu se zove sin? Znaš li?
Mudre izreke 30,4

"Evo dolaze dani - riječ je Jahvina - podići ću Davidu izdanak pravedni. On će vladati kao kralj i mudrac i činit će za pravo i pravicu u zemlji. U njegove će dane Judeja biti spašena, i Izrael će živjeti spokojno, i evo imena kojim će ga nazivati; JAHVE, PRAVDA NAŠA" Jeremija 23:5,6

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jeste, to je vrlo lepa slika Hristovog dolaska koju sam imao na profilu, jedna od najlepših.

Ja govorim o Katoličkoj umetnosti.

A ovo u vezi Borđije je činjenica.

Osim toga, Rimokatolička ne znam da li veruje u Hristov drugi dolazak.

Misli da veruje u osnivanje hiljadugodišnjeg carstva mira na zemlji.
Isto kao i Masoni i Nju ejdjeri.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, o čemu ti to?

Postao si gori od Stvarnoslapa koji sve izvrće i laže.

Ograđujem se o sva nabacivanja i izvrtanja.

Natrag