Što vjeruju oni koji su Kristovi

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
...
Mire, o čemu ti to?

Postao si gori od Stvarnoslapa koji sve izvrće i laže.

Ograđujem se o sva nabacivanja i izvrtanja.

Sta sam ja slagao? Pa ti sam pises da ne znas katolicku teologiju, i pitas ih sta veruju.. A onda pises da su preuzeli lik nekog cezara i od njega napravili sliku Isusa. Kako mozes pisati takve besmislice?

Ti ne znas njihovo ucenje, ali znas da su preuzeli lik cezara i od njega napravili Isusa..

Svasta!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jeste, to je vrlo lepa slika Hristovog dolaska koju sam imao na profilu, jedna od najlepših.

Ja govorim o Katoličkoj umetnosti.

A ovo u vezi Borđije je činjenica.

Osim toga, Rimokatolička ne znam da li veruje u Hristov drugi dolazak.

Misli da veruje u osnivanje hiljadugodišnjeg carstva mira na zemlji.
Isto kao i Masoni i Nju ejdjeri.
Čim je primio ocat, Isus reče: “Dovršeno je”; i prigne glavu te predade duh. Ivan 19,30

A reci mi da li je istina da hebrejska riječ ovdje znači dug je u cijelosti plaćen?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti ne znas nista o rimkoatolickom i pravoslavnom ucenju, pa zato i pises besmislice. I ovo da su uzeli lik od nekog coveka..

Da mislis, samo mislis.. Pa onda napises ovakve besmislice sto pokupis ko zna iz kojeg "treceg oka"..

Upravo, s jedne strane, njegovo priznanje da uopće ne poznaje katoličko, a ni pravoslavno, učenje a istovremeno iznoseći notorne laži i besmislice o tome što ne pozna, najbolje govori u kakvu sotonsku vratolomiju se Laodikeja upregnuo.

Čestit čovjek, o onome što ne pozna, šuti.

P.S. Ja sam tisuće stranica pročitao, a mnoge čak morao prevesti s engleskog, da bih ovdje mogao pisati o adventistima, o njihovoj povijesti i o njihovim vjerovanjima.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Po svim izjavama biblije - logičnije je 'da je Isus doslovni Sin Očev. On ga je rodio ali ne kao žena, već je on postao od njegovog bića.
Zato je Isus manji od Oca, zato on sluša Boga, zato on radi posao po Očevoj zapovesti i volji, zato je Otac uzvisio njega pred anđelima i sve stvorio za njega i dao mu slavu svoju. Ako je Isus večni Bog oduvek postojao, to ne bi bio slučaj, već bi on sve to imao po prirodnom pravu kao večni Bog.
Ali mi vidimo da je to sve njemu dato od Oca. To znači, da Isus ima početak. Da je on proizišao iz Oca. Otac ga je načinio od svog sopstvenog bića, i zato je on jednak Ocu, ali manji od njega.

Ova Riječ će biti glavno proučavanje u našim školama. Ovdje možemo razgovarati s patrijarsima i prorocima; ovdje možemo saznati koliko je naše otkupljenje koštalo Onoga koji je bio jednak Ocu od početka, i koji je žrtvovao svoj život da narod može stajati pred njim otkupljen od svega običnog, zemaljskog, i obnovljen na sliku Božju." {Lt84-1909.11}

Draga moja djeco: Bog zna sve o vama. On će čuti vaše molitve. On će uzeti u obzir vaše pokajničke vapaje upućene Njemu. Držite se Boga, oboje, i ne odmarajte se dok ne budete imali dokaz da je Bog vaš i da ste vi Njegovi. Preklinjem vas, djeco moja, da prikujete svoje duše za Vječnu Stijenu, Krista Isusa. Neka vaš prošli život pun ludosti bude dovoljan, a sada živite novi život. Živite Bogu, a ne sebi. {Lt66-1874. par.23}

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Misli da veruje u osnivanje hiljadugodišnjeg carstva mira na zemlji.
Isto kao i Masoni i Nju ejdjeri.
Osobno vjerujem u drugi Kristov dolazak kao što je i pisano u Bibliji i vjerujem da će nam Bog suditi po našim djelima kao što je i pisano. No, samo sam rođeni i kršteni katolik pa ne znam taj dio ako oni zaista uče. Da li je vama vaša proročica rekla da stagnirate ili da proučavate dalje Bibliju? Meni se učinilo dok sam čitala njena pisma i manuskripte da je poticala na dalje proučavanje. S ovim gore što si napisao se ne slažem osobno da će tako biti, vjerujem da je Bog pravedan Bog i da će suditi i prosuditi raznim zlotvorima i vukovima u janjećem odjelu kojih ima i u tvojim redovima te koji su naštetili drugima, jer čovjeka i možeš prevariti, ali Boga ne možeš. Jednostavno je, Bog je visoko i vidi daleko. Treba prepustiti osvetu u Njegove ruke kao što je i pisano u Božjoj riječi koja je Biblija, oprostiti zlotvoru jer je slijep na svoja zlodjela. Vjerujem da će Bog to učiniti na svoj način. Pisano je da Njegove misli, nisu naše misli i Njegovi puti nisu naši puti i s tim se trebamo ako imamo zdravog razuma pomiriti. Uvijek treba zapamtiti da imamo Nebeskog Oca koji je roditelj, a ne tiranin. Čovjek je često tiranin, ali apostol Pavao nadahnut Svetim Duhom kaže: Bog je ljubav (milosrđe ili samilost).

Svako dobro :)

I zbog toga će im Bog poslati djelotvornu zabludu da vjeruju laž: da budu osuđeni svi oni koji nisu povjerovali istini, nego su uživali u nepravednosti. (2. Solunjanima 2:11,12)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno.

Hristov drugi dolazak u slavi, kada će suditi i živima i mrtvima.

To treba da bude vera Hristovih sledbenika, jer biblija to uči.
Bez obzira šta veruju crkve i pojedinci.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je istorijski podatak.

Kao sto je istorijski podatak da je papa nosio krunu - VICARIVS FILLI DEI!

Pa cak i da je ovo tacno, nije neobicno da slikari upotrebljavaju modele prilikom crtanja! Zar ti mislis da je Mikelandjelov Mojsije ili David tacan prikaz njihovog lika, ili je zamolio nekog coveka da mu pozira?

Izvini, ali stvarno pises gluposti!

Da si čestit ne bi toliko lagao.

Pa ti si gore slagao protiv katolicke crkve!

Ti tvrdis kako su namerno upotrebili lik nekog coveka da zamene Isusa. A mi ne znamo ni kako je Isus izgledao! I svako ko se bavi umetnoscu, zna da se u slikarstvu i vajarstvu uvek koristi ljudski model!

Jehovini Svedoci kad su crtatali npr. Isusa u svojim casopisima, koristili su ljudski model. Isto je i sa svim drugim slikama Isusa, to su sve ljudski modeli!

Natrag