Stigla najnovija svetlos u kulu strazaru!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
a šta ti misliš kolega
koja je zadaća kršćana, Kristovih učenika
da upute svaku dušu u Biblijsku istinu, da rade na spasenju svih ljudi, pogotovo za one za koje znaju da su u tami
ili
da rastjeruju ljude, da se rugaju ljudima za koje znaju da pogrešno vjeruju u Boga i Krista

nisi naučio dosada u kršćanskoj školi
da je Isus dao život da SAKUPI ljude, sve grešnike za život u kraljevstvu Nebeskom
bez obzira kakvog bili vjerskog opredjeljenja

ne na silu, jer Krist nije rimokatolička crkva koja mačem širi Evanđelje
rijeć Evanđelja se prenosi Duhom Božjim

otovori još koju temu pa se još bolje raskrinkaj vuče u janječoj koži

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Zaista je iznenadjujuce, da se za toliko dugo vremena i posle toliko poziva i pitanja, nijedan JS nije usudio da o ovome diskutuje.
Uparvu je onaj njihov propovednik, ako bi ovo citali svakako bi bar neki progledao.

Nije Miko nikakvo iznenadjenje.
Na protiv,upravo je za ocekivati da se ignorisu sve stvari koje su vazne .
Sa druge strane,kao i do sada sacekaju da malo prodje vremena pa onda zamazu raznim drugim stvarima kako bi odvratili paznju od onoga sto je vazno.Upravo kao i clanci Kule strazare,puno price koja odvrce paznju od sustine.
Evo Ris je imao vremena da pise postove na nekoliko tema, ali je ovu prevideo.
Zar se jos neko pita zasto :) ?

Nedavno sam procitao u jednoj Kuli sledeci primer:
[FONT=&quot]Zapravo, bilo bi neispravno istraživati otpadničke ideje, bilo tako da čitamo literaturu otpadnika ili da pretražujemo njihove internetske stranice jer bismo time ugrozili svoje duhovno zdravlje.

Zamislite da pripadate jednog organizaciji koja tvrdi da predstavlja boziji kanal i da je sve sto ona objavi istina.
Zapitajte se zasto Jehovini svedoci ne smeju da "istrazuju otpadnicke ideje" kojima bi ugrozili svoje duhovno zdravlje.
Nema te istine koja ne moze da podnese svaku proveru.
Samo "istina" Kule lazare se boji provere jer se vrlo lako raskrinka kao laz.
Zato Jehovini svedoci vise vole da zive u svom malom izolovanom svetu "istine"Kule strazare nego da pocnu slobodno da razmisljaju i istrazuju.

Kada im postavite konkretne dokaze posto nemaju nikakvih argumenata,preostaje im samo da se rugaju i vredjaju.

Hvala Bogu da postoji internet i ovaj forum
(sa najpostenijim urednikom) da narod upozna pravu narav Jehovinih svedoka i njihove "istine"
[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@poelbuster
pitanje za tebe kolega
kako., čime češ provjeriti tko govori istinu ovdje na forumu u vezi svetkovanja dana odmora
mi pravi kršćani koji tvrdimo da je subota, ili srebro lažno koji tvrde da je nedjelja
jedan je Bog, jedna je istina
znači jedan je dan za odmor

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Evo posto je kasno ,najkraci odgovor.
To nije nista novo receno.
To se zna poodavno,clanak pise o istoriji JS,kako su sa Carlsom Raselom verovali u veoma brzi Armagedon,kako su pogresili u svojim pretpostavkama,i kako su dosli do novih pretpostavki.
To je ono sto vam ja pricam odavno,a vama su zatvorene oci pa ili ne vidite sto sam napisao ili ne citate.
Trenutna misljenja JS su takva kakva i pisu u casopisu,sto ne znaci da su nepromenljiva.
Zapenili samo za piramide i za Rasela.
Carls Rasel je bio samo predvodnik,pionir koji je pokrenuo delo propovedanja i proucavanja Biblije.U njegovo vreme su tadasnji JS i pusili i pili,i mogli da imaju vise zena ,i slavili i bozic i uskrs i krst itd,ali su proucavanjem ustanovili da su mnoge stvari nebiblijske i odbacili ih.
E tek kad je svoj zivot i zivot ostalih sledbenika dopustio da oblikuje Biblija ,onda su poceli da ga osudjuju,a do tada im je bio dobar dok je bio u istoj kolotecini kao i oni. Hvala mu za sve sto je ucinio da zasvetli istina i da udahne istrazivacki duh svima zeljnim pravde i istine.:)

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Postovanje RISE, dobro nam ponovo dosao!

Pre svega, ja proucavam JS oko 60 godina i dobro znam kada su sta ucili a sta danas uce.
Ne bih imao nista protiv da su JS za nekoliko godina saznali neke istine Biblije i usvojili ih, ali u pomenutom clanku je rec o onome sto su do sada propovedali kao istinu, i posle vise od 100 godina menjaju pravac.

Shvati RISE, meni Je licno propovedao JS da ce 1975, godine poceti Armagedon i da ce svi nejehovisti biti unisteni, a samo da cete Vi ostadi da zivoite na zemlji. Naravno kada je prosla ta godina on je napustio Kulu strazaru.

RISE, zasto nam nisi odgovorio na nasa pitanja i dokazao da nasi komentari nisu ispravni ako mislis da nisu, ili se i ti slazes sa nasim zakljuccima?

vIDIS I SAM DA JE ISTINA ONO STO JE GERA REKAO, DA STE SE VI POVUKLI, JER I SAMI STE SVESNI DA SE ONE IZJAVE NE MOGU ODBRANITI, A KAD PRODJE OLUJA VI CETE SE PONOVO POJAVITI. i SAM VIDIS DA JE UPRAVO TAKO I BILO.

Ti se sada javljas misleci da je oluja prosla, ali znaj da nije.
Sad cemo ti ponovo postaviti ista pitanja koja si do sada izbegavao.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo posto je kasno ,najkraci odgovor.
To nije nista novo receno.
To se zna poodavno,clanak pise o istoriji JS,kako su sa Carlsom Raselom verovali u veoma brzi Armagedon,kako su pogresili u svojim pretpostavkama,i kako su dosli do novih pretpostavki.
To je ono sto vam ja pricam odavno,a vama su zatvorene oci pa ili ne vidite sto sam napisao ili ne citate.
Trenutna misljenja JS su takva kakva i pisu u casopisu,sto ne znaci da su nepromenljiva.
Zapenili samo za piramide i za Rasela.
Carls Rasel je bio samo predvodnik,pionir koji je pokrenuo delo propovedanja i proucavanja Biblije.U njegovo vreme su tadasnji JS i pusili i pili,i mogli da imaju vise zena ,i slavili i bozic i uskrs i krst itd,ali su proucavanjem ustanovili da su mnoge stvari nebiblijske i odbacili ih.
E tek kad je svoj zivot i zivot ostalih sledbenika dopustio da oblikuje Biblija ,onda su poceli da ga osudjuju,a do tada im je bio dobar dok je bio u istoj kolotecini kao i oni. Hvala mu za sve sto je ucinio da zasvetli istina i da udahne istrazivacki duh svima zeljnim pravde i istine.:)

Ne Risko!ja se secam svega ko da je juce bilo!secas se mog prvog nika?prosto gerakules!kada sam dosao na ovaj forum na njemu je kipelo od JS-ka,seti se samo APocketa!JA i Poelbuster,tripo 41 smo ga doveli do nervnog sloma,Malecki nas je stavio u listu "IGNORE" ostali su prosto iscezli jer nijedan Svedok nije imao argumente ni onda ni sada.
Kad sam dosao na ovaj forum ,ja sam studirao bibliju s JS-ma ali uvek mi nesto nije davalo mira!osecao sam prevaru u njihovim pricama dok nisam procitao poelbusterove postove onda sam i shvatio sta me to mucilo "PREVARA KULE STRAZARA" takodje sam govorio da si ti jedini JS-ok koji ima petlju da se pojavi ovde na forumu ali nije to slucajno i tebi neda mira nesto!?Seti se Peka 71,vas zastupnik je bio!Posle nekoliko postiranja mojih,busterovih,tripovih covek je shvatio koja je prevara u kuli strazara pa je sada normalan vernik svojim mozgom razmislja a ne kulinim.I danas ovde pred svima zahvaljujem se Poelbusteru za to sto me je iscupao iz kandzi kule strazare.

Nesto mi govori da neces ni ti dugo da budes tamo,iako se tesko leci parazit kule strazare.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dobro vece Miko,
kod mene je 1 posle ponoci,a skoro ceo dan pisem,nadjoh vremena,
lepo je cuti te,procitati tvoje komentare,pa cu jos ovaj pre spavanja.

Seti se ,ili nadji negde moju temu o 1914 godini.
Jos tada sam napisao ,da to sto je Rasel mislio da ce se desiti te 1914godine,da je pogresno mislio.
Poenta teme je bila da ukaze na vremenski period od 7 vremena koji su trajali od pada jerusalima 607pne pa do 1914 ne ,gde se nisi slozio sa godinom unistenja Jerusalima.
Shvati jedno ,da su mnoga razmisljanja Raselovog vremena podavno odbacena...npr,slavljenje bozica,uskrsa,krsta,pusenje,pijenje,mnogozenstvo itd...
Sto se tice nauke JS,ona nije nepromenljiva ,ni onda ni sada.
Prema danasnjim saznanjima je takva i nauka,a ako se vremenom otkrije nesto novo koje je pouzdano,ne vidim razloga da se ne prihvati.Tako je bilo kod JS oduvek,i tako ce i biti.
Ono sto je cinjenica i sto se nikad nece izmeniti jeste da je Bog Otac Stvoritelj Jehova jedan Bog,da je njegov sin Isus Hrist,i da ce se ispuniti njegova prvobitna namera sa zemljom i ljudima.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Dobro vece Miko,
kod mene je 1 posle ponoci,a skoro ceo dan pisem,nadjoh vremena,
lepo je cuti te,procitati tvoje komentare,pa cu jos ovaj pre spavanja.

Seti se ,ili nadji negde moju temu o 1914 godini.
Jos tada sam napisao ,da to sto je Rasel mislio da ce se desiti te 1914godine,da je pogresno mislio.
Poenta teme je bila da ukaze na vremenski period od 7 vremena koji su trajali od pada jerusalima 607pne pa do 1914 ne ,gde se nisi slozio sa godinom unistenja Jerusalima.
Shvati jedno ,da su mnoga razmisljanja Raselovog vremena podavno odbacena...npr,slavljenje bozica,uskrsa,krsta,pusenje,pijenje,mnogozenstvo itd...
Sto se tice nauke JS,ona nije nepromenljiva ,ni onda ni sada.
Prema danasnjim saznanjima je takva i nauka,a ako se vremenom otkrije nesto novo koje je pouzdano,ne vidim razloga da se ne prihvati.Tako je bilo kod JS oduvek,i tako ce i biti.
Ono sto je cinjenica i sto se nikad nece izmeniti jeste da je Bog Otac Stvoritelj Jehova jedan Bog,da je njegov sin Isus Hrist,i da ce se ispuniti njegova prvobitna namera sa zemljom i ljudima.

Postovanje RISE,
Jako dobro se secam tih nasih razgovora i u pravu si da sam osporio dokazivanje 1914. godine sa sedam vremena koji su odredjeni caru Navuhodonosoru i da razorenje Jerusalima nije bilo 607. p.n.e.

Ti ovde bacas krivicu samo na Rasla i njegovo krivoverje,ali zar mislis d aje on sam?
Ruterford je napravio pravfnicku reformu pokreta i nastavio je i8 on sa novim zabludama koje je Knor odbacio.
Prema svemu izgleda da svaki predsednik Kule starazre odbacuje ucenje svoga predgodnika. Ako je tako, izvini RISE ali meni to izgleda lutanje po mraku.

Ajde objasni nam ovo is Kule strazare 15. jula 2013.
VERNI SLUGA KOJI DAJE HRANU NA OBROK I NAGRADA KOJA GA CEKA

U Kuli Strazari od 15. jula 2013. nalazi se sledeci naslo:
“Ko je taj verni i mudri sluga koga je postavio godpodar njegov nad svojim domasnjima da im daje hranu na obrok?” Matej 24,45.

Ko je taj verni sluga? Kula sdtrazara odgovara:
“Verni i mudri sluga je kanal koji Isus upotrebljava da daje hranu svojim sledbenicima poslednjueg vremena.
Presudno je za nas da prepoznamo tog slugu.
Nase duhovno zdravlje i nas odnos sa Bogom zavisi od toga kanala…
Tako mi zakljucujemo da izjave vernog sluge pocele su da se ispunjavaju posle 1914. godine.
Ove verne sluge sacinjavaju malu grupu pomazane brace koja su direktno ukljucena u proizvodnju i
distribuciju hrane
za vreme Hristovog prisustva.
Tako u poslednje dane,
pomazana braca koja sacinjavaju vernog slugu sluze u Glavnoj upravi.
U poslednje vreme
te sluge su prepoznate kao Upravno telo Jehovinih svedoka.” KS 15. Jula 2013, str. 2-4.
Verni sluga hrani duhovnom hranom vernike i svet.

Hajde da vidimo kako i cime taj “Verni sluga” hrani JS i svet?

1, Carls Rasli kao osnovac JS pomesao je egipatsku mitologiju sa Biblijom.
Tvrdio je da su piramide sagradjene po Bozjem planu i da se u njima nalazi vesto od Boga za poslednje vreme. Njegov naslednik Ruterford suprostavio se ovoj i mnogim drugim zabludama i izjavio da su piramide sagradjene po sotonskom planu. On je takodje odbacio svih 7 knjiga kao netacne koje je Rasli napisao.
Sta je “Verni sluga” od 1974-1916, do Raslove smrti propovedao vernicima i svetu?
Cime je hranio JS i svet? Istinom ili zabludama?

2. Drtugi predsednik JS Ruterford, je odbacio ucenje osniuvaca JS i reorganizovao zajednicu, ali je uneo svoje nove zablude. Izmedju mnogih zabluda da spomenemo smao jednu, a ona je dovoljna da vidimo u kakve fantazije je verovao. Sagradio je vilu u San Dijegu tvrdeci da ce u nju nastaniti patrijarhe Staroga zaveta koji ce vaskrsnuti 1926. godine. Ovo nije izmisljena prica, licno sma video tu vilu i danas postoji.
Ruterfordov nasledink je odbacio njegove zablude i prodao vilu zvanu “Kuca princeva.”

Da li je “Verni sluga” Upravno telo Kule strazare od 1916-1942. koliko je dugo uporavljao zajdnicom Ruterford, hranilo vernike i svet istinom ili fantazijama i zabludama?
Zar nam to ne pokazuje da uopste ne mozemo imati poverenje u tako “Vernoga slugu”?

3. Ako ovome dodamo promasaje vezane za 1914, godinu koje i oni sada priznaju, kao i sledecih promasaja kojih se cak i oni odricu, onda se jasno vidi da je Verni sluga hranio vernike i svet otrovima a ne zdravom duhovnom hranom.

Ako samo zamislimo koliko puta su objavili pocetak Armagedona, a od toga nista se nije ispunilo onda s pravom se pitamo:

Da li je Upravno telo Kule strazare zaista “Verni” ili neverni sluga?
Da li nas hrani duhovnom hranom koja nam je potrebna, ili necijim fantazijama?
Da li zaista nas odnos sa Bogom i spasenjem zavis od postovanja tog kanala i poslusnoti njegovom ucenju?

4. Kakvu “nagadu” mogu da ocekuju takve sluge kad se uskoro pojavi pravedni Sudija i da svakome po delima njegovim?

RISE, posto se i u ovom clanku spominje "Hristovo prisustvo" Da li vi i dalje verujete da je Hristos doso nevidljivo 1914. godine?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Miko,Miko
Ja ovde uopste ne bacam nikakvu krivicu na Carlsa Rasela,niti na Raterforda ili bilo koga drugoga .
Cak sta vise Carls Rasel je dao izvrstan primer istrazivaca.Zalagao se za pravdu i istinu i na nebu i na zemlji.Zato je i poceo da smeta pre svega teskim kapitalistima i katolicko-protestantskim fundamentolcima.
On je u svoje vreme bio hiljadama godina ispred njih,tako da mu nisu bili ni pod nokat,Isto i njegov naslednik Raterford.
Jednostavno receno nisu zeleli da zive u fantazijama tadasnjeg sveta koji se uskoro i pokazao u svoj svojoj zlobnosti pocetkom I svetskog rata.
Ali,naravno da je sa naseg vremena gledanja ,bilo u to vreme i "lupetanja".
Ipak to "lupetanje",je smesno prema onom sto su oni saznali i postigli.
Jos u ono vreme javno priznati da Bog ima svoje ime Jehova jeste bio veoma hrabar potez.To su bili veoma hrabri i casni ljudi u ono vreme bez obzira sto su imali i propuste.
A kazi mi ko to od ljudi nije imao prpusta? Mozda apostol Petar,Pavle?,car David,Solomon....?,znas li nekoga?

Sto se tice nauke o 1914 godiini ,ta tema jos postoji i jos smo utemeljeni na istim pozicijama.Rasel je to jos tada veoma precizno izracunao,kraj 7vremena neznavbozaca, samo sto je imao pogresno ocekivanje da ce se tada desiti armagedon.

Sto se tice Isusovog dolaska,ili prisutnosti ,zar si zaboravio njegove reci
Matej 28
[SUP]20[/SUP] Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
I sta mislis dal Isus nije sa nama?A ako jeste kako je to sa nama?,u kojem je telu?
Sta te tu buni? Ocekujes ga da se spusti padobranom na zemlju kao covek ,ili da kao covek sidje sa oblaka?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]RIS, ne ignoriši moja upozorenje. Ne postavljaj veliki font![/WARNING]

Natrag