Miko,Miko
Ja ovde uopste ne bacam nikakvu krivicu na Carlsa Rasela,niti na Raterforda ili bilo koga drugoga .
Cak sta vise Carls Rasel je dao izvrstan primer istrazivaca.Zalagao se za pravdu i istinu i na nebu i na zemlji.Zato je i poceo da smeta pre svega teskim kapitalistima i katolicko-protestantskim fundamentolcima.
On je u svoje vreme bio hiljadama godina ispred njih,tako da mu nisu bili ni pod nokat,Isto i njegov naslednik Raterford.
Jednostavno receno nisu zeleli da zive u fantazijama tadasnjeg sveta koji se uskoro i pokazao u svoj svojoj zlobnosti pocetkom I svetskog rata.
Ali,naravno da je sa naseg vremena gledanja ,bilo u to vreme i "lupetanja".
Ipak to "lupetanje",je smesno prema onom sto su oni saznali i postigli.
Jos u ono vreme javno priznati da Bog ima svoje ime Jehova jeste bio veoma hrabar potez.To su bili veoma hrabri i casni ljudi u ono vreme bez obzira sto su imali i propuste.
A kazi mi ko to od ljudi nije imao prpusta? Mozda apostol Petar,Pavle?,car David,Solomon....?,znas li nekoga?
Sto se tice nauke o 1914 godiini ,ta tema jos postoji i jos smo utemeljeni na istim pozicijama.Rasel je to jos tada veoma precizno izracunao,kraj 7vremena neznavbozaca, samo sto je imao pogresno ocekivanje da ce se tada desiti armagedon.
RISE, hvala ti sto si makar poceo d aodgovaras na nasa pitanja.
Kad a ces odgovoriti na ovu vasu zvanicnu izjavu:
“Verni i mudri sluga je kanal koji Isus upotrebljava da daje hranu svojim sledbenicima poslednjueg vremena. Presudno je za nas da prepoznamo tog slugu.
Nase duhovno zdravlje i nas odnos sa Bogom zavisi od toga kanala…
Tako mi zakljucujemo da izjave vernog sluge pocele su da se ispunjavaju posle 1914. godine.
Ove verne sluge sacinjavaju malu grupu pomazane brace koja su direktno ukljucena u proizvodnju i
distribuciju hrane za vreme Hristovog prisustva.
Tako u poslednje dane, pomazana braca koja sacinjavaju vernog slugu sluze u Glavnoj upravi.
U poslednje vreme te sluge su prepoznate kao Upravno telo Jehovinih svedoka.” KS 15. Jula 2013, str. 2-4.
Verni sluga hrani duhovnom hranom vernike i svet.
Verujes li ti da nase duhovno zdravlje i nas odnos sa Bogom zavisi od toka kako se odnosimo prema Upravnom JS?
-----------
Sto se tice Isusovog dolaska,ili prisutnosti ,zar si zaboravio njegove reci
Matej 28
[SUP]20[/SUP] Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
Odlicno RISE. Znaci da je Isus od vaskrsenja stalno prisutan a d anije prisutan od 1914. Jeli tako?
----------------
I sta mislis dal Isus nije sa nama?A ako jeste kako je to sa nama?,u kojem je telu?
Sta te tu buni? Ocekujes ga da se spusti padobranom na zemlju kao covek ,ili da kao covek sidje sa oblaka?
Rise, nemam ja sta da mislim Hristos je za mene sve smislio i objasnio.
Evo sta je On rekao: "Jer kao sto munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada,taki e biti dolazak Sina Covecijega...
I tada ce s epokazati znak Sina Covecijega NA NEBU, i tada ce proplakati sva plemena na zemlji;I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GDE IDE NA OBLACIMA NEBESKIMA SA SILOM I SLAVOM VELIKOMJ." Matej 24,27-30.
Rise, verujes li ti u ove Hristoive reci?
Drurugo, u clanko o kome smo diskutovali priznaju da ce Isus ponovo doci vidljivo.
Zar se ti suprotstavljas Upravnom telu iz Brooklyna?