Stigla najnovija svetlos u kulu strazaru!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Miko,Miko
Ja ovde uopste ne bacam nikakvu krivicu na Carlsa Rasela,niti na Raterforda ili bilo koga drugoga .
Cak sta vise Carls Rasel je dao izvrstan primer istrazivaca.Zalagao se za pravdu i istinu i na nebu i na zemlji.Zato je i poceo da smeta pre svega teskim kapitalistima i katolicko-protestantskim fundamentolcima.
On je u svoje vreme bio hiljadama godina ispred njih,tako da mu nisu bili ni pod nokat,Isto i njegov naslednik Raterford.
Jednostavno receno nisu zeleli da zive u fantazijama tadasnjeg sveta koji se uskoro i pokazao u svoj svojoj zlobnosti pocetkom I svetskog rata.
Ali,naravno da je sa naseg vremena gledanja ,bilo u to vreme i "lupetanja".
Ipak to "lupetanje",je smesno prema onom sto su oni saznali i postigli.
Jos u ono vreme javno priznati da Bog ima svoje ime Jehova jeste bio veoma hrabar potez.To su bili veoma hrabri i casni ljudi u ono vreme bez obzira sto su imali i propuste.
A kazi mi ko to od ljudi nije imao prpusta? Mozda apostol Petar,Pavle?,car David,Solomon....?,znas li nekoga?

Sto se tice nauke o 1914 godiini ,ta tema jos postoji i jos smo utemeljeni na istim pozicijama.Rasel je to jos tada veoma precizno izracunao,kraj 7vremena neznavbozaca, samo sto je imao pogresno ocekivanje da ce se tada desiti armagedon.

RISE, hvala ti sto si makar poceo d aodgovaras na nasa pitanja.

Kad a ces odgovoriti na ovu vasu zvanicnu izjavu:
“Verni i mudri sluga je kanal koji Isus upotrebljava da daje hranu svojim sledbenicima poslednjueg vremena. Presudno je za nas da prepoznamo tog slugu.
Nase duhovno zdravlje i nas odnos sa Bogom zavisi od toga kanala…
Tako mi zakljucujemo da izjave vernog sluge pocele su da se ispunjavaju posle 1914. godine.
Ove verne sluge sacinjavaju malu grupu pomazane brace koja su direktno ukljucena u proizvodnju i
distribuciju hrane
za vreme Hristovog prisustva.
Tako u poslednje dane,
pomazana braca koja sacinjavaju vernog slugu sluze u Glavnoj upravi.
U poslednje vreme
te sluge su prepoznate kao Upravno telo Jehovinih svedoka.” KS 15. Jula 2013, str. 2-4.
Verni sluga hrani duhovnom hranom vernike i svet.

Verujes li ti da nase duhovno zdravlje i nas odnos sa Bogom zavisi od toka kako se odnosimo prema Upravnom JS?
-----------
Sto se tice Isusovog dolaska,ili prisutnosti ,zar si zaboravio njegove reci
Matej 28
[SUP]20[/SUP] Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Odlicno RISE. Znaci da je Isus od vaskrsenja stalno prisutan a d anije prisutan od 1914. Jeli tako?

----------------
I sta mislis dal Isus nije sa nama?A ako jeste kako je to sa nama?,u kojem je telu?
Sta te tu buni? Ocekujes ga da se spusti padobranom na zemlju kao covek ,ili da kao covek sidje sa oblaka?

Rise, nemam ja sta da mislim Hristos je za mene sve smislio i objasnio.
Evo sta je On rekao: "Jer kao sto munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada,taki e biti dolazak Sina Covecijega...
I tada ce s epokazati znak Sina Covecijega NA NEBU, i tada ce proplakati sva plemena na zemlji;I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GDE IDE NA OBLACIMA NEBESKIMA SA SILOM I SLAVOM VELIKOMJ." Matej 24,27-30.

Rise, verujes li ti u ove Hristoive reci?

Drurugo, u clanko o kome smo diskutovali priznaju da ce Isus ponovo doci vidljivo.
Zar se ti suprotstavljas Upravnom telu iz Brooklyna
?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo posto je kasno ,najkraci odgovor.
To nije nista novo receno.
To se zna poodavno,clanak pise o istoriji JS,kako su sa Carlsom Raselom verovali u veoma brzi Armagedon,kako su pogresili u svojim pretpostavkama,i kako su dosli do novih pretpostavki.
To je ono sto vam ja pricam odavno,a vama su zatvorene oci pa ili ne vidite sto sam napisao ili ne citate.
Trenutna misljenja JS su takva kakva i pisu u casopisu,sto ne znaci da su nepromenljiva.
Zapenili samo za piramide i za Rasela.
Carls Rasel je bio samo predvodnik,pionir koji je pokrenuo delo propovedanja i proucavanja Biblije.U njegovo vreme su tadasnji JS i pusili i pili,i mogli da imaju vise zena ,i slavili i bozic i uskrs i krst itd,ali su proucavanjem ustanovili da su mnoge stvari nebiblijske i odbacili ih.
E tek kad je svoj zivot i zivot ostalih sledbenika dopustio da oblikuje Biblija ,onda su poceli da ga osudjuju,a do tada im je bio dobar dok je bio u istoj kolotecini kao i oni. Hvala mu za sve sto je ucinio da zasvetli istina i da udahne istrazivacki duh svima zeljnim pravde i istine.:)

Pitam te risko!dali tresnja moze da rodi bananu?ili tresnja moze da rodi samo tresnju?a ako nakalemis to vise nije tresnja a Modificirani geneticeski produkt,kojim se danas ceo svet truje!

Pozdrav od Gere.

Pozdrav od Gere.

Dobro vece Miko,
kod mene je 1 posle ponoci,a skoro ceo dan pisem,nadjoh vremena,
lepo je cuti te,procitati tvoje komentare,pa cu jos ovaj pre spavanja.

Seti se ,ili nadji negde moju temu o 1914 godini.
Jos tada sam napisao ,da to sto je Rasel mislio da ce se desiti te 1914godine,da je pogresno mislio.
Poenta teme je bila da ukaze na vremenski period od 7 vremena koji su trajali od pada jerusalima 607pne pa do 1914 ne ,gde se nisi slozio sa godinom unistenja Jerusalima.
Shvati jedno ,da su mnoga razmisljanja Raselovog vremena podavno odbacena...npr,slavljenje bozica,uskrsa,krsta,pusenje,pijenje,mnogozenstvo itd...
Sto se tice nauke JS,ona nije nepromenljiva ,ni onda ni sada.
Prema danasnjim saznanjima je takva i nauka,a ako se vremenom otkrije nesto novo koje je pouzdano,ne vidim razloga da se ne prihvati.Tako je bilo kod JS oduvek,i tako ce i biti.
Ono sto je cinjenica i sto se nikad nece izmeniti jeste da je Bog Otac Stvoritelj Jehova jedan Bog,da je njegov sin Isus Hrist,i da ce se ispuniti njegova prvobitna namera sa zemljom i ljudima.

Ma vi ste u ocima normalnih ljudi vec odavno prokockali poverenje, kod ljudi sto se tice prorocanstva,posto si pastor i imas privilegije kao staresina naravno da ti se ne napusta taj post,ali Bog ce vas kazniti za prevare koje nosite nad nevinim ljudima koji ljube,veruju u Boga-Isusa Hrista.

Pozdrav od Gere.

Miko,Miko
Ja ovde uopste ne bacam nikakvu krivicu na Carlsa Rasela,niti na Raterforda ili bilo koga drugoga .
Cak sta vise Carls Rasel je dao izvrstan primer istrazivaca.Zalagao se za pravdu i istinu i na nebu i na zemlji.Zato je i poceo da smeta pre svega teskim kapitalistima i katolicko-protestantskim fundamentolcima.
On je u svoje vreme bio hiljadama godina ispred njih,tako da mu nisu bili ni pod nokat,Isto i njegov naslednik Raterford.
Jednostavno receno nisu zeleli da zive u fantazijama tadasnjeg sveta koji se uskoro i pokazao u svoj svojoj zlobnosti pocetkom I svetskog rata.
Ali,naravno da je sa naseg vremena gledanja ,bilo u to vreme i "lupetanja".
Ipak to "lupetanje",je smesno prema onom sto su oni saznali i postigli.
Jos u ono vreme javno priznati da Bog ima svoje ime Jehova jeste bio veoma hrabar potez.To su bili veoma hrabri i casni ljudi u ono vreme bez obzira sto su imali i propuste.
A kazi mi ko to od ljudi nije imao prpusta? Mozda apostol Petar,Pavle?,car David,Solomon....?,znas li nekoga?

Sto se tice nauke o 1914 godiini ,ta tema jos postoji i jos smo utemeljeni na istim pozicijama.Rasel je to jos tada veoma precizno izracunao,kraj 7vremena neznavbozaca, samo sto je imao pogresno ocekivanje da ce se tada desiti armagedon.

Sto se tice Isusovog dolaska,ili prisutnosti ,zar si zaboravio njegove reci
Matej 28
[SUP]20[/SUP] Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
I sta mislis dal Isus nije sa nama?A ako jeste kako je to sa nama?,u kojem je telu?
Sta te tu buni? Ocekujes ga da se spusti padobranom na zemlju kao covek ,ili da kao covek sidje sa oblaka?
E risko dal je tikva postala lubenica?mozes s tikvom da radis sta hoces ali tikva uvek ostaje tikva !cak je koriste i za heloin!

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Sa velikim nestrpljenjem cekamo da nam RIS objasno izjavu KS o Vrhovnom upravnom telu JS.
Da li zaista nas odnos prema Bogu zavisi od tog Upravnog tela?

Isto takko da nam objasni, veruje li on Hristovim recima kad je izjavio da ce Njegov dolasak videti svako oko?
Nema tu nikakvog mesta za neku tajnu, nevidljivo pojavu.

Cekamo na RISA

Umedjuvremenu zalim da podsetim RISA na izjavu KULE strazare koja glasi:

U toku dugih godina mi smo mislili da su velike nevolje pocele 1914. sa pocetkom Prvog Svetskog rata i da su se “ti dani zavrsili” 1918. godine kada je prestao taj rat i velike nevolje prestale zavrsavajuci se Armagedonom 1918. Kula strazara od 15. jula 2013. stranica 3.

Mismo takodje dosli do saznanja da velike nevolje nisu pocele 1914. godne.
Zasto? Zato sto biblijska prorocanstva pokazuju da velike nevolje nece postati ratom medju narodima, nego napadom na laznu religiju. OVO PROROCANSTVO CE SE ISPUNITI KADA UJEDINJENE NACIJE NAPADNU HRISCANSTVO. Posle toga bicemo svedoci ARMAGEDONA
. Str.5.

Kada ce Isus razdvojiti “ovce od jaraca”? (Matej 25,31-46)
Ranije smo ucili da ce sud nad svetom (ovcama i jarcima) biti za celo vreme poslednjih dana od 1914. pa do kraja.. Medjutim, mi smo pronasli da ce se to ispuniti onda “KADA SIN COVECIJI DODJE U SLAVI SVOJOJ I SVI ANDJELI S Njim” Matej 25,31.

Posto Isus nije postao aktivni sudije nad svim narodima 1914. sud nad jarcima i ovcam nije mogao da pocne te godine.

Dalje JS tvrde da ce Isus suditi narodima i razdvojiti ovce od jaraca kada bude dosao da sudi posle velike nevolje i Armagedona.

“Isus je rekao: ‘I oni ce videti Sina covecijega gde dolazi na oblacima’.
“Dana i casa kada ne mislite doci ce Sin coveciji.”
“Sin coveciji doc ce u slavi svojoj”
“KADA SIN COVECIJI DODJE U SLAVI SVOJOJ I SVI ANDJELI S Njim” Matej 24,30,42,44; 25,31.
Svacetiri ova izraza ukazuju da je Hristov dolazak u BUDUCNOSTI.
Str. 7.

“U proslim nasim publikacijam mi smo tvrdili da ove cetiri izjave o Hristovom dolasku su se ispunile 1918. godine… Medjutim, daljue ispitivanje Hristovih izjava zahteva da prilagodimao svoje ucenje znacaju ovih izjava… Najpre smo ustanovili da velike nevolje NISU pocele 1914. godine, nego da ce poceti kad Ujedinjeni Nacije napadnu Vaviulon Veliki (Hriscanstvo) Isto tako zakljucili smo da Hristov sud nad ovcama i jarcima nije poceo 1914. godine. Takodje smo zakljucili zasto Hristov dolazak da postavi svoje verne sluge za celo to vreme od 1919. nije se desio nego da ce se desiti za vreme velikih nevolja (u buducnosti). Str. 8.
-----------------

Izgleda da nam se RIS uspavao pa nikako da se probudi.
Ajde, sacekacemo jos malo, imamo mi strpljenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ljudi, eto celi dan cekamo na RUSA i jos nije skupio snagu da se pojavi. Pa i nije mu lako!
RISE, izdalo nas je strpljenje, ili se javljaj i odgovori na pitanja ili cemo ti pozeleti srecan put.

Sve najbolje

Ovo je pre dve godine objavio RIS:

18-12-2011 21:32

"Prema biblijskom prorocanstvu iz knjige proroka danila o 7 vremena,to vreme se zavrsilo 1914.godine.
Dokazi za 1914 godinu su ubaceni,pa ako hoces da ih komentarises ,prvo ih treba procitati.
Od ove godine se odbrojavaju dani i sotone i ovog sotonskog poredka.Ocekuje se Isusova akcija i na zemlji,kao sto je vec uradio na nebu.
Sto se tice stihova Ötkrivenje 1:7
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

Oblaci ukazuju na nevidljivost
ugledace ga svako oko ,misli se da ce "razumeti",
kao npr Jovan 9:41,ili Rim 1:20
koji su ga proboli uporedi sa Matejom 25:40,45

Zar ovo nije u suprotnosti sa novom izjavom Kule strazare?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je pre dve godine objavio RIS:

18-12-2011 21:32

"Prema biblijskom prorocanstvu iz knjige proroka danila o 7 vremena,to vreme se zavrsilo 1914.godine.
Dokazi za 1914 godinu su ubaceni,pa ako hoces da ih komentarises ,prvo ih treba procitati.
Od ove godine se odbrojavaju dani i sotone i ovog sotonskog poredka.Ocekuje se Isusova akcija i na zemlji,kao sto je vec uradio na nebu.
Sto se tice stihova Ötkrivenje 1:7
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

Oblaci ukazuju na nevidljivost
ugledace ga svako oko ,misli se da ce "razumeti",
kao npr Jovan 9:41,ili Rim 1:20
koji su ga proboli uporedi sa Matejom 25:40,45

Zar ovo nije u suprotnosti sa novom izjavom Kule strazare?

Pa eto i Jehovini Svedoci su shvatili da ce Isus ponovo doci vidljivo.
Samo to jos RIS da shvati, i napredujemo...

A vi treba da shvatite nesto drugo.
Ne pomaze to sto im nalazite greske kada je u pitanju ucenje o 1914.god, 1925.god , 1975. itd..
Jer to su prorocanstva, a oni imaju teoriju, o ''svetlu koje napreduje'' , ''dok ne svane puni dan'' , zapravo biblija sama uci da se prorocanstva ne mogu razumeti dok se ne ispune.
Mi samo pokusavamo da ih razumemo..
Ni ucenici nisu razumeli kada im je Isus rekao da ce biti razapet. Oni su to razumeli drugacije i tek kada se ispunilo, dobili su pravu sliku.
Da ste ih u ono vreme pitali sta ce biti sa Isusom oni bi ''prorekli'' da ce Isus postati car u jerusalimu.
Pa opet to ih ne bi cinilo ''laznim prorokom''.
Vi treba da se bavite drugim teoloskim problemima kod Jehovinih Svedoka, a ne prorocanstvima...

Ali ajde, ako je vec to tema..
Trebalo bi da im pokazete zasto u bibliji prorocanstvo o ''sedam vremena'' u snu Navuhodonosora, koje vodi do 1914. god, nije ispravno..
Da im pokazete da to nije prorocanstvo i da nema utemeljenje u bibliji, odnosno da ono ne postoji, vec da su ga Jehovini Svedoci sami iskonstruisali, jer su imali unapred stvorenu ideju o tome i pokusali da nadju opravdanje za svoja verovanja u bibliji...
A svi znamo odakle im ideja o 1914.god, i svima je poznata Raselova piramidologija kojom je on izracunao tu godinu...

Ono sto sam saznao od PoelBuster-a je da uskoro J.S. planiraju novi prevod biblije, gde ce verovatno biti uvedene izmene u sladu sa novim svetlom koje im je otkriveno, a jedno od njih je da ce Isus ipak doci vidljivo. Tako da od reci Parusije(prisutnost) u njihovoj bibliji mozda nece ostati nista.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pa eto i Jehovini Svedoci su shvatili da ce Isus ponovo doci vidljivo.
Samo to jos RIS da shvati, i napredujemo...

A vi treba da shvatite nesto drugo.
Ne pomaze to sto im nalazite greske kada je u pitanju ucenje o 1914.god, 1925.god , 1975. itd..
Jer to su prorocanstva, a oni imaju teoriju, o ''svetlu koje napreduje'' , ''dok ne svane puni dan'' , zapravo biblija sama uci da se prorocanstva ne mogu razumeti dok se ne ispune.

Ali ajde, ako je vec to tema..
Trebalo bi da im pokazete zasto u bibliji prorocanstvo o ''sedam vremena'' u snu Navuhodonosora, koje vodi do 1914. god, nije ispravno..
Da im pokazete da to nije prorocanstvo i da nema utemeljenje u bibliji, odnosno da ono ne postoji, vec da su ga Jehovini Svedoci sami iskonstruisali, jer su imali unapred stvorenu ideju o tome i pokusali da nadju opravdanje za svoja verovanja u bibliji...
A svi znamo odakle im ideja o 1914.god, i svima je poznata Raselova piramidologija kojom je on izracunao tu godinu...

Postovanje MIRE,

Dao si dobar predlog. Medjutim, ja sam o prorocanstvu o sedam vremena iz knjige Proroka Danila sedmicama rapravljao sa RISOM i izneo sma mu argumente da je to prorocanstvo iskljucivao za cara Navuhodonosora, da su sedam vremena sedam godina koje je car proveo u bolest, i dase to prorocanstvo doslovno ispunilo na Navuhodonosortu. Isto tako istorijski je osporeno da propast Jerusalima nije bila 607 pre Hrista kao sto oni tvrde, tako da bi bilo suvisno ponovo raspravljati o tome.

To sto kazes da JS sada veruju u Ponovni Hristov dolazk, ja bih se radovao ako je tako, ali njihova sadasnja izjava nije jasna.

Nisam primetio da igde jasno kazu da veruju da ce Hristos doci vidljivao na oblacima i sa silom i slavom velikom, nego kazu da ce doci u vreme velike nevoolje, ili da ce delovati na nesto, tako da bi bilo neophodno da nam oni objasne sta podrazumevaju pod time da ce Isus doci za vreme nevolje i da ce posle toga uslediti Armagedon. Izgleda da iz jedne zablude idu u drugu. Nego problem je sto se nijedan JS ne usudjuje da se upusti u tu rasparavu initi su spremni da odgovore na mnogobrojna nasa pitanja
.

Evi zasto RIS bezi od ove teme kao djavoi od krsta. Zato sto je nedavno pre toga dao potpuno suproitno tumacenje ove teme koje se ocito suopriti novom videlu Upravnog tela. Evo sami se uverite da li je tako. Ris je izjavio:

icon1.png
20-01-2012 15:17
Mnogi ocekuju da Isusov dolazak bude doslovno vidljiv,da ga licno vide u zemaljskom telu,jer se nebesko telo ne moze videti.!!!
Dela apostolska 1:11
[SUP]11[/SUP] Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.
NW 11 и рекла: „Људи Галилејци, зашто стојите и гледате у небо? Овај Исус који је од вас узет на небо доћи ће, nа исти начин као што сте га видели да одлази на небо.

Ovo ne znaci da ce doci u istom zemaljskom telu.

U KOM GOD TELU DOSAO, JASNO JE RECENO DA SU GA VIUDELI GDE ODLAZI I DA CE GA PONOVO VIDETI KADA DODJE.

VIDIS RISE KOLIKO PUTA SI SE SUPROTSTAVIO NOVOM UCENJU kULE STRAZARE KAO I BIBLIJI?
--------------

Kako ce ga videti ako je "nevidljiv"? pita RIS, ovo jeste logicno pitanje ,ali evo i odgovora.[/FONT]

Pitajmo se zasto bi Isus ikada vise dosao u nekom ljudskom telu????

Kako se i ovo slaze sa "Novom svetloscu Kule strazare?"

Ris je tvrdio da ucenici nisu prepoznali Isusa po izgledu, mego samo po glasu. Da li je to tacno?

RISE, ODGOVOR TI SE NALAZI U SAMOM TEKSTU KOJI SI NAVEO:

"A nijedan od učenika nije smeo da Ga pita: Ko si ti?
VIDECI DA JE GOSPOD"

Vidis da ga nisju prepoznali samo po recima kao sto kazes, nego i po izgledu.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Miko,Miko
Kad citiras Matej 24:27-30 zar ne primecujes recenicu "pokazace se znak sina covecjeg na nebu"
kakav je to znak????
u nastavku pise

"dolazak " se uporedjuje sa munjom?
Sta mislis kad se vidi munja u beogradu,dal se vidi i u Americi?,ili u Australiji?Postojalo bi bolje poredjenje,zar ne?

30 stih
30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu,....zar ne vidis da kaze pojavice se znak sina covecjeg da to ne znaci da ce doslovno videti "sina covecjeg"????Zaso bi pisac SPOMINJAO bilo kakav znak ,ako bi svi mogli da visimo Isusa kao coveka????
Razmisljas li svojom glavom???

I naravno koristi bilo grcki tekst,ili neki drugi prevod.
I naravno kako ce ga videti?,kao andjela,kao coveka,ili kao jagnje Bozje?
naravno,uporedi ga i sa drugim mestima u bibliji koji opisuju ovaj dogadjaj.
Tek tada ces shvatiti da se radi samo o znaku po kojem ce ljudi biti svesni Isusovog prisustva.

Gerice
kalemljenje biljaka i gentika su cudo,ali nebitno za ovu temu.
Kasno je momci za pisaniju za danas,laku noc svima.
pozdrav od risa.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Miko,Miko
Kad citiras Matej 24:27-30 zar ne primecujes recenicu "pokazace se znak sina covecjeg na nebu"
kakav je to znak????

Dobro jutro RISE,

drago mi je da si najzad resio da odgovoris makar na neka od mojih pitanja.

Slazem se sa tobom da Hroistos u Mateju 24 kaze da ce se najpre pokazati znak Sina Covecijega.
Medjutim, zasto ne citas makar ceo taj stih: u kome jasno pise:
"I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GD EIDE NA OBLACIMA." Matej 24,30,
Sta mislis da li smo posteni, ako uzmemo samo prvi deo stiha a zanemarimo drugi koji upravo objasnjava sta znak znaci?

Da li si uocio da kaze
"I UGLEDACE... GDE IDE NA OBLACIMJA."
RISE, hoce li ga ugledati ili ne? Ide li u obglacima da ga niko ne moze videti ili NA OBLACIMA, VIDLJIVO?

"dolazak " se uporedjuje sa munjom?
Sta mislis kad se vidi munja u beogradu,dal se vidi i u Americi?,ili u Australiji?Postojalo bi bolje poredjenje,zar ne?

Izvini RESE ali to nije nikakav argument. U Bibliji ne kaze da ce ga U ISTO VREME videti svi, vi JS to samo predpostavljate, nego samo kaze da ce ga svi videti, a to ne menja cinjenicu da ce ga svi videti,ako ga pre nekoliko casova vide ljudi u Australiji a nesto kasnije u Beogradu, glavno je da se Ga svi videti isto kao sto svi vide i munju.

"I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GD EIDE NA OBLACIMA."
Zar za tebe ovo nije dovoljan dokaz? Verujes li ti u ono sto je Hrisros izjavio ili ne?
-------------

30 stih
30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu,....zar ne vidis da kaze pojavice se znak sina covecjeg da to ne znaci da ce doslovno videti "sina covecjeg"????
Razmisljas li svojom glavom???

Da, RISE moj, upravo svojom glavom razmisljam. Shvat,i ako tvrdis da Hristos nece doci vidljivo suprotstavljas se jasnoj Biblkijskoj isini.
RISE, zaista ja ne vidim da pojava znaka Hristovog dolaska, negira jasnu Hristovu izjavu kaja glasi:

"I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GDE IDE NA OBLACIMA."
Rise, hoce li ga ugledati ili nece?
---------

I naravno koristi bilo grcki tekst,ili neki drugi prevod.

RISE, znas dobro da imam mnoge prevode, kao i grcki. Drugi prevodi ne pobijaju ovu istinu. Jedino ako vi zelite da je izmenite, ali za svakog prosecnog coveka ovo je jasno kao beli dan. Hristos dolazi na oblacima i vide ce ga svi.

RISE, mozda mi ne razumemo to vase novo verovanje, ako je tako, duzan si kao JS da nam ga objasnis, ali koliko ja vidim sve
ovo sto si ovde rekao, O HRISTOVO DRUGOM DOLASKU, nije samo suprotno Hristovoj izjavi, nije samo suprotno tome sto svi hriscani veruju, NEGO TO SE SUPRIOTI I NOVOJ SVETLOSTI KULE STRAZARE.

HOCES LI DA NAM OBJASNIS STA ZNACI ONO STO KuLA STRAZARA PISE SADA O HRISTOVOM DOLASKU?

RISE, molim te ako znasi i hoces da nam objasnis ovu izjavu Kule strazare:

“Taki ce biti dolazak i Sina covecijega… Starzite dakle jer rne znate kada ce doci Gospod vas.”

Posle ovoga JS daju ponovo nejasnu izjavu:
“Isus ce suditi nacijama kao ovcama i jarcima
KAD PONOVO DODJE U VREM VELIKE NEVOLJE, onda ce u Armagedonu kao jarci gresnici zavuk biti unisteni.” Str. 6.

RISE, HOCE LI HRISTOS PONOVO DOCI AKO STO I KULA TVRDI ILI NECE?

Posle ovoga kao dokaz navode OSAM Hristovih izjava o ponovnom dolasku:

“I videce Sina Covecijega gde ide na oblacima”,
“Jer ne znate kada ce doci Gospod vas”.
“U casu kad ne mislite docice Sian Coveciji”,
“Sin Civeciji dolazi u sili i slavi svojoj”. Matej 24,30.42.44; 25,31.

Onda zakljucuju:
“Svaka od ovih Hristovih izjava govore o BUDUCEM Hristovom dolasku kao sudija."
Medjutim, izjavom da On dolazi za vreme velike nevolje da sudi gresnicima i da posle toga nastaje Armagedon, uopste nije jasno sta sada veruju i uce.
Da li priznaju da ce Isus ponovo doci na oblacima u sili i slavi svojoj, ili ne?

Oni dalje navode Hristove izjave:
“Blazen je taj sluga ako ga njegov Gospodar nadje a on cini tako.”
“Dok su otisle da kupe ulja, dodje Zenik i gotove udjose s Njim.”
“Posle mnogo vreman dodje Gospodar tih sluga.”
“Kada dodjem uzecu vas k sebi da buidete sa mnom.” Matej 24,46; 25,10.19.27.

JS dodaju:
“U poslednje cetiri izajve u proslosti u nasoj literaturi mi smo tvrdili
da se ovo odnosi na Hristov dolazak 1918, i 1919. godine. Razumeli smo da Isus dolazi da ispita duhovno stanje pomazanika 1918. … Medjutim, dalje proucavanje Hristrovog prorocansdtva, od nas zahteva da PRILAGODIMO neke aspekte Hristovom prorocanstvu.”
Str. 8.
Zasto?
“U Mateju 24,46. Rec “dolazak” stalno se odnosi na to kada ce Isus doci i izvrsiti svoj sud u vreme velike nevolje. Matej 24,30.42.44. Takodje, Hristov dolazak spomenut u Mateju 25,31. isto tako odnosi se na vrem suda..
Na kraju SVIH TIH OSAM HRISTOVIH IZJAVA ODNOSE SE NA BUDUSBIST U VREM VELIKE NEVOLJE.” Isto.
1. Zasto stalno naglasavaju Hristov dolazak da sudi u vreme nevolje, a ne u vreme Svog ponovnog dolaska?
2. Priznaju li JS sada da ce Hristos doci vidljivo i u slavi ili ne?
3. Sta vi mislite o ovim zamrsenim njihovim izjavama?

PO SVOJ PRILICI, IZGLEDA DA SU JS DO SADA KRIVO VEROVALI I SVETU PROPOVEDALI NEISTINU, A SADA ONO STO NAVODE KAO NOVU SVETLOST ISTO JE TAKO NASTRANA I SUPROTNA HRISTOVIM RECIMA KAO I ONDA DO SADA. AKO NISMA U PRAVU, NEKA NAM JS TO OBJASNE.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Vec toliko dugo svi strpljivo cekamo na obnjasnjenje js. Imate li objasnjenje ili nemate?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj cika Miko
evo ti jedan deo odgovora u vezi "dolaska"
stih iz otkrivenja 1:7 koji ne treba shvatati bukvalno a evo i zbog cega:
evo,dolazi sa oblacima,ugledace ga svako oko ,i oni koji ga probodose.(otkrivenje 1:7)
Dolazi sa oblacima,seti se da je postao nevidljiv kad se dohvatio oblaka nakon odlaska Ocu na nebo.
On "dolazi" na isti nacin kao sto je i otisao.Nevidljivo za svet,a vidljivo za svoje ucenike.
Seti se kad je Bog govorio Mojsiju "ja cu doci tebi u oblaku"(2.moj 19:9),dal ga je Mojsije mozda video???
Cak kad bi Isus i bio vidljiv na nebu,ne bi bio bukvalno vidljiv za svako oko.Ne moze ga videti onaj u Australiji,ako ga vidimo mi u Srbiji.
"videce ga" na osnovu dogadjaja koji ce se poceti desavati na zemlji.
Ako bi taj stih bio doslovan,sta mislis o stihu iz Jovana 14:19
[SUP]19[/SUP] Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.
[SUP]20[/SUP] U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Ko su prema 19 stihu ucenici,a ko je svet? Ko je svet sto ga vise nece videti?To su svi ljudi koji nisu Isusovi ucenici.
Dal hoces da kazes da Biblija sama sebe spotice?vidi ili ne vidi???,razmisli svojom glavom.
Ili sta reci za stih iz 1.Tim 6:16
[SUP]16[/SUP] Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.
Na koga se to misli kad se kaze da ga niko od ljudi nije video,niti moze videti?Znas li kako se zove?
Videce ga I oni koji ga probodose...misli se na one koji danas "probadaju" njegove sledbenike,ucenike.
da bi razumeo da to nije bukvalno pogledaj i povezi sa stihom iz Mateja 25:40,45

Natrag