Stigla najnovija svetlos u kulu strazaru!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Dobro, sta onda kazete, da li je Uprvno telo Kule strazar kanal koji Bog upotrebljava da hrani vernike poslednjeg vremena?

Da li to Telo zasluzuje nasu besprekornu poslusnost i postovanje?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Dobro, sta onda kazete, da li je Uprvno telo Kule strazar kanal koji Bog upotrebljava da hrani vernike poslednjeg vremena?

Da li to Telo zasluzuje nasu besprekornu poslusnost i postovanje?

Miko brate sami JS-ci zasluzuju postovanje s nase strane!Bogu jeste ime Jahve!sto se tice imena Jehova ne postoji u bibliji,U originalnoj knjizi-knjiga Enoha pise Elohim jer u to vreme kad je Enoh pisao knjigu nije znao za ime Jahve odnosno JHVH.

Ali kula strazare nikako ne zasluzuje postovanje,jer izvrce bibliju,biblijske stihove i zavodi ljude u zabludu tj krivi put.

Reci mi dali si ikada procitao knjigu Enoha?ja sam je s trudom nabavio na pdf-u,danas sam je procitao i odmah postavio novu temu.

Tema se zove Knjiga Enoha,videces je na naslovu religija,znas kad sam je procitao bilo mi je jasno zasto su je sakrioli od sveta.Kad je budes i sam procitao promenices u glavi sav pogled na bibliju,svet oko tebe jer ljudi koji su je sakrili imali su debeo razlog za to jer su je svesno sakrili.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Ok kasnije!

Nego gde nam je Spedy?

Pozdrav od Gere.

brate gero
pa kakav bi ja bio kršćanin, da govorim svima vama da treba svetkovati subotu,
kao Bog zapovijeda a svojim primjerom je ne poštujem
šabat je do 20 40h, evo me sada sam opet ovdje
imaš li neko pitanje, želiš li razgovarati samnom, skype radi

kao bratu ti govorim, iz kule stražara svjetlosti nikada ni nije bilo
niti če je ikada biti

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
VERNI SLUGA KOJI DAJE HRANU NA OBROK I NAGRADA KOJA GA CEKA

U Kuli Strazari od 15. jula 2013. nalazi se sledeci naslo:
“Ko je taj verni i mudri sluga koga je postavio godpodar njegov nad svojim domasnjima da im daje hranu na obrok?” Matej 24,45.

Ko je taj verni sluga? Kula sdtrazara odgovara:
“Verni i mudri sluga je kanal koji Isus upotrebljava da daje hranu svojim sledbenicima poslednjueg vremena.
Presudno je za nas da prepoznamo tog slugu.
Nase duhovno zdravlje i nas odnos sa Bogom zavisi od toga kanala…
Tako mi zakljucujemo da izjave vernog sluge pocele su da se ispunjavaju posle 1914. godine.
Ove verne sluge sacinjavaju malu grupu pomazane brace koja su direktno ukljucena u proizvodnju i
distribuciju hrane
za vreme Hristovog prisustva.
Tako u poslednje dane,
pomazana braca koja sacinjavaju vernog slugu sluze u Glavnoj upravi.
U poslednje vreme
te sluge su prepoznate kao Upravno telo Jehovinih svedoka.” KS 15. Jula 2013, str. 2-4.
Verni sluga hrani duhovnom hranom vernike i svet.

Hajde da vidimo kako i cime taj “Verni sluga” hrani JS i svet?

1, Carls Rasli kao osnovac JS pomesao je egipatsku mitologiju sa Biblijom.
Tvrdio je da su piramide sagradjene po Bozjem planu i da se u njima nalazi vesto od Boga za poslednje vreme. Njegov naslednik Ruterford suprostavio se ovoj i mnogim drugim zabludama i izjavio da su piramide sagradjene po sotonskom planu. On je takodje odbacio svih 7 knjiga kao netacne koje je Rasli napisao.
Sta je “Verni sluga” od 1974-1916, do Raslove smrti propovedao vernicima i svetu?
Cime je hranio JS i svet? Istinom ili zabludama?

2. Drtugi predsednik JS Ruterford, je odbacio ucenje osniuvaca JS i reorganizovao zajednicu, ali je uneo svoje nove zablude. Izmedju mnogih zabluda da spomenemo smao jednu, a ona je dovoljna da vidimo u kakve fantazije je verovao. Sagradio je vilu u San Dijegu tvrdeci da ce u nju nastaniti patrijarhe Staroga zaveta koji ce vaskrsnuti 1926. godine. Ovo nije izmisljena prica, licno sma video tu vilu i danas postoji.
Ruterfordov nasledink je odbacio njegove zablude i prodao vilu zvanu “Kuca princeva.”

Da li je “Verni sluga” Upravno telo Kule strazare od 1916-1942. koliko je dugo uporavljao zajdnicom Ruterford, hranilo vernike i svet istinom ili fantazijama i zabludama?
Zar nam to ne pokazuje da uopste ne mozemo imati poverenje u tako “Vernoga slugu”?

3. Ako ovome dodamo promasaje vezane za 1914, godinu koje i oni sada priznaju, kao i sledecih promasaja kojih se cak i oni odricu, onda se jasno vidi da je Verni sluga hranio vernike i svet otrovima a ne zdravom duhovnom hranom.

Ako samo zamislimo koliko puta su objavili pocetak Armagedona, a od toga nista se nije ispunilo onda s pravom se pitamo:

Da li je Upravno telo Kule strazare zaista “Verni” ili neverni sluga?
Da li nas hrani duhovnom hranom koja nam je potrebna, ili necijim fantazijama?
Da li zaista nas odnos sa Bogom i spasenjem zavis od postovanja tog kanala i poslusnoti njegovom ucenju?

4. Kakvu “nagadu” mogu da ocekuju takve sluge kad se uskoro pojavi pravedni Sudija i da svakome po delima njegovim?

Zaista je iznenadjujuce, da se za toliko dugo vremena i posle toliko poziva i pitanja, nijedan JS nije usudio da o ovome diskutuje.
Uparvu je onaj njihov propovednik, ako bi ovo citali svakako bi bar neki progledao.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
jedini vjerni sluga u ovom vremenu smo mi kršćani
koji vam dajemo hranu duhovnu - Biblijsku istinu
ali je vi ljudi odbijate
ne samo da je odbijate, nego nam i o glavi radite
buduči da ste toliko ispunjeni zloduhom, sami nečete u Kraljevstvo Nebesko
pa i drugima branite, na taj način da se nama suprostavljate u širenju istine
činite nadljudske napore da ušutkate ljude koji žive i šire rijeć Evanđelja
ali štogod radili nečete uspjeti
jači je Onaj koji je sa nama nego onaj koji vas vodi

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
koji vam dajemo hranu duhovnu - Biblijsku istinu
ali je vi ljudi odbijate
buduči da ste toliko ispunjeni zloduhom, sami nečete u Kraljevstvo Nebesko
činite nadljudske napore da ušutkate ljude koji žive i šire rijeć Evanđelja
jači je Onaj koji je sa nama nego onaj koji vas vodi

Sta ce meni tvoja beskorisna duhovna hrana to ti pricaj laicima koji bibliju ne znaju,neznaju da je tumace pa ih hvatate kao pauk u mrezi,meni je dovoljna biblija da mi da duhovnu hranu. Od vas pastora moze se ocekivati samo jedno da vam laici napune djepove,konto u banci.

Vi ne sirite jevandjelje a toru prijatelju ne varaj ljude koji tek pocinju da citaju bibliju.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
koji vam dajemo hranu duhovnu - biblijsku istinu
ali je vi ljudi odbijate
buduči da ste toliko ispunjeni zloduhom, sami nečete u kraljevstvo nebesko
činite nadljudske napore da ušutkate ljude koji žive i šire rijeć evanđelja
jači je onaj koji je sa nama nego onaj koji vas vodi

Izvini Spedy, ali to sto si ovde napisao, upravo si opisao svoj rad na forumu.
Mi diskutujemo o ucenju JS a ti neporestano napadas adventiste.
Zaista lepo si se opisao.

I ti nam dajes "hranu" kao i Kula strazara, neprestano napdas Hristovo Bozanstvo.

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Kada sam postavio ovu temu, nisam mogao ni da zamislim da ce postati najuspesnija teme na ovom forumu.
Po cemu mozemo zakljuciti da je najuspesnija?
Po tome sto je ona, makar i priveremeno, ocistila forum od Jehovinih svedoka.

Ovo je zaista neocekivan uspeh.

Sta vi mislite o tome?

Natrag