Stigla najnovija svetlos u kulu strazaru!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Spedy odgovori ti meni na ovo pitanje:

Zasto J.S. u svom prevodu Novog Zaveta ubacuju Bozje ime Jehova, a ni u jednom manuskriptu hriscanskih grckih spisa, do danas, to ime nije sacuvano, i ne postoji u tekstu..
Da je Bog smatrao da je to ime bitno, on bi ga sacuvao i u Novom Zavetu. Jer je obecao da ce cuvati svoju rec od kvarenja.
Rekao je: ''Nebo i zemlja ce proci ali moje reci nece proci''..
Dakle tvrditi da se u Novom Zavetu nekad nalazilo Bozje ime, i da je cudom nestalo, znaci tvrditi da BIBLIJA NIJE BOZJA REC!
Sto se tice imena, najverovatnije je da se nikad i nije nalazilo u tekstu Novog Zaveta..
Sta ti to govori o tvojoj teoriji o Trojstvu?

Ti tvrdis da je Bog Jehova, a Isus stvoreno bice koliko sam razumeo? Gde ti je Jehova u novom Zavetu?

tako je Bog JEHOVA je Jedan Jedini iznad svih naših spoznaja
Krist nije stvoren nego je porođen od Boga
dakle nije izašao iz praha zemaljskoga kao ljudi, nego iz slave moći i svjetlosti koja je oko Boga i prijestolja

ime Jehova je u Novom zavjetu
Evanđelje Ivan 8:58
prije nego Abraham posta, JA JESAM
sam Isus izgovara to veliko i Sveto Ime

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
UPRAVO SAD SU ME PONOVO POSETILI JEHOVINI SVEDOCI, bracni par, koji mi je doneo clanak o
najnovojoj svetlosti Kule strazare. To su zaista dobri ljudi i moji dobri prijatelji.

Medjutim, veoma su se iznenadili mojim pitanjima u vezi ovoga clanka. Nisu bili o stanju da odgovore ni na jedno od mojih pitanja.
Obecali su da ce sami to prouciti i da ce mi iduceg puta doneti odgovore.

Meni je poznat njihov sistem. Kad naidju na pitanja na koja neznaju sta da odgovore, oni traze odgovor od staresina ili zovu
Betel, centar njihove uprave za ceo svet u Brooklynu.

Posto su i sami uvereni, da ono sto je izneto u clanku, ne odgovara njihovom verovanju i shvatanju ni sami ne znaju sta da kazu.
U nekim pitanjima su se cak suprotstavili muz i zena, ona veruje jedno, a muz to odrice.
Obecali su da ce mi doneti i druga dva clanka u kojima su i druge novotarije.

ma kako lako
j.s. nemaju pametnijeg posla nego da tebe adventistu posjećuju

a ti jedva čekaš da poput neke babe "jage" kompromitiraš
hajde kolega probudi se

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
dakle nije izašao iz praha zemaljskoga kao ljudi, nego iz slave moći i svjetlosti koja je oko Boga i prijestolja

Ako nije stvoren to znaci da je Bog?
U Bibliji se kaze: ''Sve je kroz njega postalo i nista sto je postalo nije postalo bez njega''
Dakle, ako je Isus stvoreno bice, onda je nekako sam sebe morao da stvori...
Jer kaze ''nista sto je postalo nije postalo bez njega''.
Dakle, sve stvoreno dolazi od Isusa. ''NISTA STO JE POSTALO NIJE POSTALO BEZ NJEGA''
Isus je po ovim recima morao nekako sam sebe da stvori[ako je i on stvoreno bice], a nemozes stvoriti sam sebe, u stvari, ne mozes stvoriti nista ako ne postojis..
Dolazimo do apsurda..
Dakle po ovim recima, Isus nema pocetak, on sam je izuzet od stvaranja, a sve stvoreno dolazi od njega...

To sto kazes da je Isus primenjivao Bozje ime na sebe, izgovarajuci ''JA JESAM'' , dokazuje da je on Bog.
Inace to je samo prevod bozjeg imena Jehova. Koje dolazi od glagola ''hava'' sto znaci ''postati'', ''biti'' , ''ja postojim'' , ''ja jesam''.
Nemam nista protiv imena Jehova i sam ga koristim...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mire000
kako ti kolega nemožeš shvatiti da Isus nije stvoren od materije kao i svi drugi
nego je porođen od Boga, Božje slave, moći i veličanstva
Biblija nas uči da je Bog JEHOVA prinio največu žrtvu u svemiru za naš pali griješni ljudski rod

“Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorođenoga dao da nijedan koji Ga vjeruje ne pogine nego da ima život vječni.”
Evanđelje Ivan 3:16

jesi sada shvatio da je Isus Božji Jedinac Prvenac porođen, nestvoren
i
da Isus nije Bog, iako je od Oca primio atribute božanstva
-svemoć
-sveprisutnost
-sveznanje
jer tko to ima ravan je Bogu, pa iako mu je ravan nije Bog

Spasitelj je rekao da odlazi Bogu, samim time je dokazao da On nije Bog:

“Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu”
Evanđelje Ivan 20:17

jesi sada shvatio da je Isus od prije vječnih vremena,
od prije nego što je išta bilo stvoreno
oduvijek je Sin bio uz Oca

pročitaj i prouči psalam 2.
..danas te rodih..

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
@mire000
kako ti kolega nemožeš shvatiti da Isus nije stvoren od materije kao i svi drugi
Biblija nas uči da je Bog JEHOVA prinio največu žrtvu u svemiru za naš pali griješni ljudski rod

“Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorođenoga dao da nijedan koji Ga vjeruje ne pogine nego da ima život vječni.”
Evanđelje Ivan 3:16

jesi sada shvatio da je Isus Božji Jedinac Prvenac porođen, nestvoren
i
-svemoć
-sveprisutnost
-sveznanje

pročitaj i prouči psalam 2.
..danas te rodih..

Spedy ti porices 90% biblije zbog tri stiha koje nisi shvatio!isaija kaze:[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

1 Korin 15:[SUP]25[/SUP] Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.!!!!

Titu 2:[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,

Titu 1:[SUP]3[/SUP] A javi u vremena svoja reč svoju propovedanjem, koje je meni povereno po zapovesti Spasitelja našeg Boga,
[SUP]4[/SUP] Titu, pravom sinu po veri nas obojice, blagodat, milost, mir od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista, Spasa našeg.(Spedy ko je nas spasitelj?u kome je spas?ko nas je otkupio?ko ce da sudi svetu?Isus kaze ja sam put i istina,ja sam pocetak i kraj(Alfa i Omega)ja Sam spasenje odnosno spasitelj zar ne?

[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,
[SUP]14[/SUP] Koji je dao sebe za nas da nas izbavi od svakog bezakonja, i da očisti sebi narod izbrani koji čezne za dobrim delima.

[SUP]15[/SUP] Ovo govori, i savetuj, i karaj sa svakom zapovešću da te niko ne prezire.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572

Koji si ti licimer Spedy,kao i adventi!prvo tvrdite kako je Isus arhandjeo Mihail a posle Bog,Ja Jesam,Ja tvrdim da je Hristos ta stena iz SZ-ta koja se utelovila i posta covek k svojima dodje a svoji ga ne poznase kao ni ti sto ga ne poznajes.(Jovan 1.1-14)i nista vise za jednog Hriscanina ne treba,a ti tvrdis kako si Hriscanin a nisi u stanju da razumes osnovne stihove u bibliji odnosno( -Isaija 9:6,isaija 63,otkrivenje 19,Malahija 12:10,Jovan 1:1-14)2)Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух свети постави владикама да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом;(Spedy brate dali umes da citas??? nema Jehove a Gospoda i boga koji je krvlju svojom stekao crkvu)

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dragi moj kolega sa tobom zaista nešto nije u redu
kao prvo nigdje nisam tvrdio niti ču ikada tvrditi da je Isus Bog
dakle saberi se i detaljno čitaj moje odgovore
nemoj podmetati kolega
mislim čak i da sam jedini koji ovdje tvrdi da Isus nije Bog, iako je ravan Bogu

točno je da je Krist Spasitelj - Mihael vrhovni arhanđeo, zapovjednik i glavni vojskovođa svih nebeskih vojnika, i upravitelja svemira
onaj koji ima svemoć, sveznanje i sveprisustvo
također je točno i da je On sišao s Neba da održi Božji Zakon za nas grešnike,
i vjerom ga održi i učini velikim i slavnim

vidim ja kolega dobro i razumijem Sveto Pismo
ali ti ne razumiješ jer si još debelo tjelesan
i opireš se držanju Božjeg Zakona i svetkovanja subote
pa i nije čudo kada si tijelo

samo grešnik koji je ispujnen Duhom Svetim u svom srcu,
ne protivi se držanju Božjeg Zakona svih 10.zapovijedi
naprotiv trudi se svim silama održati Zakon

dragi moj kolega ti trebaš proučavati Pismo i moliti se Bogu i Kristu,
da primiš Duha Svetoga
jer inače nečeš vidjeti važnost poštivanja, držanja Božjeg Zakona

velika razlika između mene i adventista je u tome što oni čak i znaju neke Biblijske istine,
ali tome ne uče ljude
ne poštuju Božji Zakon
lukavo se pretvaraju pred ljudima da služe Bogu i Kristu,a djela njihova ih odaju

njima je Isus Bog, ali nama pravim kršćanima nije
nego Sin Božji- Spasitelj

kada adventisti ili bilo tko drugi tvrdi da je Isus Bog,
automatski krši prvu Božju Zapovijed
jer
Jehova je Bog jedan Jedini, drugoga nema

Ja sam Jehova i nema drugoga,
osim mene Boga nema
Izaija 45:5

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Spedy ti porices 90% biblije zbog tri stiha koje nisi shvatio!isaija kaze:[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

1 Korin 15:[SUP]25[/SUP] Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.!!!!

Titu 2:[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,

Titu 1:[SUP]3[/SUP] A javi u vremena svoja reč svoju propovedanjem, koje je meni povereno po zapovesti Spasitelja našeg Boga,

[SUP]4[/SUP] Titu, pravom sinu po veri nas obojice, blagodat, milost, mir od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista, Spasa našeg.(Spedy ko je nas spasitelj?u kome je spas?ko nas je otkupio?ko ce da sudi svetu?Isus kaze ja sam put i istina,ja sam pocetak i kraj(Alfa i Omega)ja Sam spasenje odnosno spasitelj zar ne?

[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,

[SUP]14[/SUP] Koji je dao sebe za nas da nas izbavi od svakog bezakonja, i da očisti sebi narod izbrani koji čezne za dobrim delima.

[SUP]15[/SUP] Ovo govori, i savetuj, i karaj sa svakom zapovešću da te niko ne prezire.

Pozdrav od Gere.

Gero ovaj spedy ili je stvarno slep pa ne vidi sta si mu postavio ili nas pravi budalama!!zao mi ga je tako ocigledni stihovi i on ih ne priznaje,cak mu je i mire zadao pitanje Gde se u NZ-tu nalazi ime Jehova?a on ni da bekne procitaj kako je on odgovorio miretu.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
@mire000

Spedy, posle tolike diskusije, cudi nas da ne mozes da razumes da je tvoje ucenje u Hristovom Bozjanstvu pogresno.
Isus jeste porodjen od Boga onda kada je na sebe uzeo ljudsku prirodu, preko Marije.
Isus nije samo jedinac, nego JEDINI TE VRSTE, BOG I COVEK.
---------------

-svemoć
-sveprisutnost
-sveznanje

Pa to upravo dokazuje da jeste BOG.

Spedy, RAVAN = ISTI. Ako nije isti, nije ni RAVAN. Sam se sebi suprotis.

Nije nista time dokazao da nije Bog, nego je dokazao da u ovom slucaju govori o sebi kao Sinu covecijemu,
Jesi li ukopcao?

Podpuno sam odavno shvatio, Da je Isus jednak Ocu i da je oduvek jedno sa ocem i da je oduvek Bog.
Pa i onda kada je postao i covek, nije prestao da bude i Bog.
Zato je Bog dao najvecu zrtvo za nase otkupljenje, najveci dar. Sebe je dao.

Natrag