STA SU PO BIBLIJI CRKVA, I PRAVO BIBLIJSKO BOGOSLUZENJE

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve bi to imalo smisla kada bi mogao nam prezentovati taj "novi dekalog" jer ako postoji stari dekalog mora postojati i novi. Novi za slobodne kako ti kažeš.

Tako je. Novi zakon - Kristov zakon, je za slobodne, i u tom zakonu "sve visi o dvije zapovijedi - Ljubi Gospodina Boga i ljubi svoga bližnjega". I nema subote u tom Kristovom zakonu. Još više - subota je sjena - piše sveti apostol Pavao.

A što se tiče "vjernog ostatka i proroštva", još jednom ću ponoviti - neka ljudi čitaju i provjeravaju:

Bogohulnica i plagijatorica Ellen White sigurno Božji prorok nije. Ona je "prorok koji je govorio u drskosti" - (Pnz 18,22: Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.)

I drugo, sekta koju je je ova plagijatorica osnovala - Adventisti sedmog dana - nikako ne mogu biti "ostatak koji čuva Božje zapovijedi i drži svjedočanstvo Isusovo", jer baš oni, subotari, najmonstruoznije i najkrvavije krše Božje zapovijedi. Oni bolnice grade u kojima "krvavi novac" zarađuju ubijajući najnevinije i najnemoćnije - nerođenu djecu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I drugo, sekta koju je je ova plagijatorica osnovala - Adventisti sedmog dana - nikako ne mogu biti "ostatak koji čuva Božje zapovijedi i drži svjedočanstvo Isusovo", jer baš oni, subotari, najmonstruoznije i najkrvavije krše Božje zapovijedi. Oni bolnice grade u kojima "krvavi novac" zarađuju ubijajući najnevinije i najnemoćnije - nerođenu djecu.

Zar se drugojačije moglo i očekivati od nekoga ko ne poštuje ni prvu zapovjesd.

1. Ja sam Gospodin Bog tvoj nemaj drugih bogova uz mene.

jer status Ellen Gould Harmon White je iznad statusa koji je i sam Mojsije imao i ima u judaizmu.

Shema Israel ne govori o Mojsiju.

A subotarski fundamentali doslovno zahtevaju da se objave Ellen Gould Harmon White, i ona sama smatraju "malim svetlom" - vodičem ka Bogu.

Ps, da li je netko još primjetio ili se samo meni tako čini, da subotari preskaču zapovjedi svoje opsesije Dekaloga?

Vidi: (crvenom bojom označene su zapovjedi koje subotari "poštuju")

"1.Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.

2.Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.

3.Ne uzimaj uzalud imena Gospoda, Boga svoga, jer Gospod ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

4.Sjeti se da svetkuješ dan subotnji. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotnji.

5. Poštuj oca svoga i majku svoju, da imadneš dug život na zemlji koju ti dâ Jahve, Bog tvoj.

6. Ne ubij!

7. Ne učini preljuba!

8.Ne ukradi!

9.Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!

10.Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!

Od deset "poštuju" samo dve.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. Novi zakon - Kristov zakon, je za slobodne, i u tom zakonu "sve visi o dvije zapovijedi - Ljubi Gospodina Boga i ljubi svoga bližnjega".

Tu u "ljubi Gospoda" se ne pominje nedelja a ni subota. To se ne bavi time.
Ali ima dekalog koji pominje svih 10 zapovesti. Pa te molim da priložiš "novi dekalog" , gde je svaka zapovest pomenuta pa sa vidimo ima li "novi dekalog" nedelju naprimer.

Nisi još naveo "novi dekalog". Ja očekujem da navedeš pošto tvrdiš da ima. U Otkrivenju 12,17 je pomenuto da ostatak drži zapovesti, pa me zanima gde je taj novi dekalog koji umesto subote propisuje nedelju?

Ako nema novog dekaloga ostaje stari. Moraš zato navesti novi dekalog. Gde je on propisan?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde se iznose sve same teorije koje blage veze nemaju sa recju Bozjom i ucenjen Hrista i apostola.

To je dokaz da je Rimokatolicka crkva izgradjena na ljudskim teorijama, a ne na pismu.

DarthShone i Stvarnoslap kazu "deset zapovesti i subota su ukinute"

Da vidimo sta rec Bozja kaze:

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM ĆE SE SUDITI SVETU:

"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona
" ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

ISUS NIJE DOŠAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:

"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem:
dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a
ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome"
( Jevandjelje po Mateju 5. 17 - 19 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tu u "ljubi Gospoda" se ne pominje nedelja a ni subota. To se ne bavi time.
Ali ima dekalog koji pominje svih 10 zapovesti. Pa te molim da priložiš "novi dekalog" , gde je svaka zapovest pomenuta pa sa vidimo ima li "novi dekalog" nedelju naprimer.

Nema novog Dekaloga, a Isus kaže da njegove (kršćane) obvezuju samo dvije zapovijedi. A Isusu je vjerovati. Isus nije jednak đavlini kako ti tvrdiš, Isus je Bog.

Nisi još naveo "novi dekalog". Ja očekujem da navedeš pošto tvrdiš da ima. U Otkrivenju 12,17 je pomenuto da ostatak drži zapovesti, pa me zanima gde je taj novi dekalog koji umesto subote propisuje nedelju?

Prvo, već ti rekoh da je Mojsijev zakon za vas robove, pa tako i židovska subota. Drugo, "ostatak koji drži zapovjedi" sigurno niste vi EGWisti koji "djecu ubijate i svojim ih bogovima prinosite". Rijetki bogobojazni adventisti, kao ovaj dolje, to je najzornije pokazao.

1622716696340.png

Ako nema novog dekaloga ostaje stari. Moraš zato navesti novi dekalog. Gde je on propisan?

Tako je, ostaje stari vama nekršćanima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je, ostaje stari vama nekršćanima.

Koga i ne poštuju.

Zar Stari Zavjet počiva o suboti, samo i isključivo samo o suboti?

Ok, znači dozvojena je idolatrija, davanje božanskog statusa ženi koja je govorila laži, ubijanje, krađa, preljuba, sve...

Dovoljno je dakle samo dizati "sve četiri u vis" subotom i ne praviti slika rezanih... (osim ako nisu s šeširićem ili brezovom metlicom)...

I to je biblijski?

:mig:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema novog Dekaloga, a Isus kaže da njegove (kršćane) obvezuju samo dvije zapovijedi. A Isusu je vjerovati. Isus nije jednak đavlini kako ti tvrdiš, Isus je Bog.
Pošto nema novog ostaje stari, to je jasno. Jer imamo zapovest ne čini preljube, ne ubij, ne poželi...to je sve stari dekalog.

Novog nema a u tom postojećem četvrta zapovest je poznata.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto to je njihova biblija.

Kad nemas argumente onda napadni lazima i prevarama.

A spasonosne istine nigde
.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pošto nema novog ostaje stari, to je jasno. Jer imamo zapovest ne čini preljube, ne ubij, ne poželi...to je sve sržtari dekalog.

Vama nekršćanima ostaje, već ti rekoh. A mi kršćani činimo kako su to činili Isusovi apostoli - "Ljubimo Boga i svoga bližnjega", i baš kao što sam ti citirao iz "Kristova zakona" (Novog zavjeta) slavimo Krista posebno svečano nedjeljom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vama nekršćanima ostaje, već ti rekoh. A mi kršćani činimo kako su to činili Isusovi apostoli - "Ljubimo Boga i svoga bližnjega", i baš kao što sam ti citirao iz "Kristova zakona" (Novog zavjeta) slavimo Krista posebno svečano nedjeljom.

Ali isto te obavezuje zapovest ne čini preljube. Odakle to ako ne iz Mojsijevog dekaloga?

Ti ćeš tu ljubav upravo pokazati poštujući Mojsijev dekalog jer ako ljubiš bližnjeg nećeš ga ubiti ili učiniti preljubu.

Zato te pitam gde je "novi dekalog"?

Natrag