STA SU PO BIBLIJI CRKVA, I PRAVO BIBLIJSKO BOGOSLUZENJE

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sa silaskom Duha Svetoga apostole i Crkvu prestaje mjerilo starozavjetnih proroka, jer Pisma su se ispunila.

Pisma su se ispunila onog trenutka kada je Krist na križu rekao: "Svršeno je".

I doista se svršilo (završilo)

Pedesetnicom i silaskom Duha Svetoga ispunilo se Kristovo obećanje od slanju Utješitelja i vodiča - Paraklitosa.

Rođena je Crkva.

Nedjelja je za katolike /pravoslavce Dan Gospodnji kad treba otpočinuti ruke od posla i uzdići riuke i srce k Gospodinu, slaveći Ga u molitvi i radosti.

Nedelja je Dies Dominni. Dan kada se slavi pomirenje Čovjeka i Boga, Dan stvaranja Novog čoivjeka.

Sjena Kristova? Zar to nije subota? :beee:

Da, shabat je senka, ne slika, nego senka Krista koji je Mir.

Da. Kršćanima je nedjelja Dan Gospodnji. Subota je za robove.

Ne, subota je za materijaliste. Ne robove bilo kome, nego sopstvenom egu.

Kakvih 1260 dana? Datumarenje je vama subotarima uvalio đavlina. Kristova Crkva se tom magijom ne bavi.

Misli na one dane koji se odnose na vladavinu onoga koga oni drže "bratom" Kristovim.

Sotona će naime, po Apokalipsi vladati svetom, u tijelu, 1260 dana ili 4,5godine.

Ujedno, Crkva se zaista ne bavi gatanjem kojim su se bavili i dalje se bave Mileritski "umnici".

Izmišljotine nad izmišljotinama-sve je izmišljotina.

Šta se drugo od okultista (Isusa su poistovetili s Ozirisom - Orionom), mantraju o Nimrodu i Semiramidi, da ne idem dalje, može očekivato do laži i izmišljotina?

Da govore istinu možda?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije moje krivo tumacenje.

Stvarnoslap je napisao da je djavo izmislio datume u bibliji, jer u njoj postoji prorocanstvo 1260 godina, i 2300 godina, i par drugih.

A sve drugo sto sam napisao o istoriji Rimokatolicizma je bio samo moj odgovor na Stvarnoslapov komentar.

Nema tu nista zlocesto, vec iznosenje istorijskih cinjenica.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo da malo edukujemo DarthShonea u reci Bozjoj, jer on covek nista ne zna iz biblije.

Dakle, on kaze "subota ukinuta"

Da vidimo sta rec Bozja kaze
:

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM ĆE SE SUDITI SVETU:

"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona" ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

ISUS NIJE DOŠAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:

"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne
izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a
ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome" ( Jevandjelje po Mateju 5. 17 - 19 )

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije moje krivo tumacenje.

Stvarnoslap je napisao da je djavo izmislio datume u bibliji, jer u njoj postoji prorocanstvo 1260 godina, i 2300 godina, i par drugih.

A sve drugo sto sam napisao o istoriji Rimokatolicizma je bio samo moj odgovor na Stvarnoslapov komentar.

Nema tu nista zlocesto, vec iznosenje istorijskih cinjenica.

Ili ne znaš čitati ili ne znaš zaključivati. A ni poznavanje povijesti ti nije jača strana. Ili možda jest, ali s tvojim proizvoljnim tumačenjem. Nema veze, nije ni prvi ni zadnji put, zar ne?
Pročitala sam Slapov post, nije napisao to što kažeš, već ovo:

Stvarnoslap: Kakvih 1260 dana? Datumarenje je vama subotarima uvalio đavlina. Kristova Crkva se tom magijom ne bavi.

I ja se slažem s tim što je napisao. Malo ste se zanijeli i dali prevariti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I ja se slažem s tim što je napisao. Malo ste se zanijeli i dali prevariti.

Ne da su se malo zanijeli, nego su potpuno promašili.

Što se pak tiče toga da su se dali prevariti, jesu, dali su se, no to ne znači da ih to pere od činjenice da su nastavili lagati, izvrtati, sve samo da bi odbranili ono u šta su poverovali.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kršćane obvezuje Kristov a ne Mojsijev zakon. Mojsijev zakon je za vas robove, kaže sveti Pavao.

Ta žena sigurno nije bogohulnica i plagijatorica EGW, niti subotarska sekta koja je nastala u orgijalištima polovicom 19. stoljeća.

U Mojsiju ne stoji nedelja, koliko znam. Zapovesti su one u Mojsiju, ne postoje druge. Ili ako ih ima trebalo bi ih citirati...gde stoji u citiraju tih zapovesti nedelja. Ako može? ...kada se kaže "zapovesti" a koje se odnose na dekalog dobro bi bilo citirati taj "novi dekalog" ako je igde dat. Ako nije, ostaje onaj poznat, onaj Mojsijev.

Ok, ko je pravi prorok?

I ne zaboravi 1260 dana i posle se pojavljuje taj pokret tj.ostatak semena ženinog...ako je to KC nakon kojih 1260 dana se javlja?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kad kaže "ostatak semena ženina", vidimo diskontinuitet koji je nastao između nečega što je od "žene" i onoga što je njen ostatak. Između toga vidimo jaz, nastao u vremenu. Nakon tog vremena javlja se ostatak. Tako da i Pismo govori da će doći do diskontinuiteta u punini postojanja semena ženinog. Na kraju vremena se ono ponovo javlja. To proizilazi iz Otkrivenja 12.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta, nema tu nikakve prevare.
Bog je dao ova vremenska prorocanstva za poslednje vreme da se proucavaju i sagledavaju u istorijskim zbivanjima, i ona su sasvim jasna i odredjena jer su potvrdjena istorijom, i zna se tacno na sta se odnose, na koga, i od kada do kada.

To sto vi ne znate to je posledica vaseg slabog proucavanja i nepoznavanja pisma, i sto slusate pape i svestenike koji vas obmanjuju, a ne rec Bozju i Boga.

Tako vam crkve plasiraju izmisljenu crkvenu istoriju koja ne postoji, da bi opravdale svoje postojanje, i lazno sebe prikazale kao crkve Bozje.

Tesko onome ko ne prozre tu zamku prevare.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U Mojsiju ne stoji nedelja, koliko znam. Zapovesti su one u Mojsiju, ne postoje druge.

Zakon (Tora), Mojsijev zakon, je za robove a Kristov zakon je za slobodne - za kršćane. U Kristovu zakonu stoji, na primjer, da je subota sjena.

Ili ako ih ima trebalo bi ih citirati...gde stoji u citiraju tih zapovesti nedelja. Ako može?

Slobodnima, kršćanima, ne treba zapovijed da slave Krista, robovima se zapovjeda, kršćani Krista slave jer ga smatraju svojim Bogom i Spasiteljem. A apostoli odlučiše da to slavljenje Krista bude posebno svečano nedjeljom - u dan kad je Isus uskrsnuo i svojim uskrsnućem "čovjeka roba učinio slobodnim" - slobodnim od smrti.

A evo ti i dokaz iz "Kristova zakona" - Novog zavjeta - o posebnom okupljanju apostola i prve Crkve u nedjelju kako bi slavili Krista i zahvaljivali mu (Euharistija = zahvaljivanje):

Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

1 Kor 16,2: Svakoga prvog dana u tjednu neka svaki od vas kod sebe na stranu stavlja i skuplja što uzmogne da se ne sabire istom kada dođem.

Ok, ko je pravi prorok?

Bogohulnica i plagijatorica Ellen White sigurno Božji prorok nije. Ona je "prorok koji je govorio u drskosti" - (Pnz 18,22: Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.)

I drugo, sekta koju je je ova plagijatorica osnovala - Adventisti sedmog dana - nikako ne mogu biti "ostatak koji čuva Božje zapovijedi i drži svjedočanstvo Isusovo", jer baš oni, subotari, najmonstruoznije i najkrvavije krše Božje zapovijedi. Oni bolnice grade u kojima "krvavi novac" zarađuju ubijajući najnevinije i najnemoćnije - nerođenu djecu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zakon (Tora), Mojsijev zakon, je za robove a Kristov zakon je za slobodne - za kršćane. U Kristovu zakonu stoji, na primjer, da je subota sjena.

Slobodnima, kršćanima, ne treba zapovijed da slave Krista, robovima se zapovjeda, kršćani Krista slave jer ga smatraju svojim Bogom i Spasiteljem. A apostoli odlučiše da to slavljenje Krista bude posebno svečano nedjeljom - u dan kad je Isus uskrsnuo i svojim uskrsnućem "čovjeka roba učinio slobodnim" - slobodnim od smrti.
Sve bi to imalo smisla kada bi mogao nam prezentovati taj "novi dekalog" jer ako postoji stari dekalog mora postojati i novi. Novi za slobodne kako ti kažeš.

Gde li su Hristos i apostoli citirali "novi dekalog" sa novom četvrtom zapovešću?

Natrag