Sta se desava.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Patrijarh Varnava - otrovan sedam dana posle odbijanja pomirenja sa Vatikanom .Opet ponavljam Srpski narod je Sveti Duh cuvao kroz vekove kako smo primili Hriscanstvo!Mnogi nasi neprijatelji su kretali mnogo puta da nas uniste do zadnjega ali nas je Gospod uvek obnavljao i spasavao_Onda su skontali da moraju Srbina da odvoje od njegove Pravoslavne vere da bi ga unistili jer onda nece imati zastitu Gospoda.Samo ne znam kako ovi nasi nesretni svestenici smeju to da rade a gleda ih sa nebesa Gospod,sveti Sava,sveti Vasilije Ostroski i svi sveti!

Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

желим да са вама поделим речи оца гаврила монаха који је се упокојио 1999. године у својој 99.години живота. прозорљиви старац, веома поштован од стране светог владике николаја велимировића, прорекао је распад сфрј, ужасе рата, бомбардовање србије и умешаност ватикана у проливање српске крви.

многи су се смејали старцу и нису веровали а многи се сада чудом чуде. верујем да ће се и сада то исто поновити али ово остављам за оне које ће срцем примити изложено како се неби смућивали због невоља које још нису ни почеле!
видим да овде на форуму се постављају теме о одцепљењу војводине и то ме и подстиче да наставим са овим текстом јер је старац рекао: узеће нам косово, санџак, војводину, београд ће пола потонути а пола се урушити у ископине под њим. нова престоница србије биће крушевац где ће бити крунисан српски цар из руке руског цара.

али ево детаљније његових речи а све то из књиге "монах гаврило пророк последњих времена"

.....београд више нема благослов да буде престоница. над њим је сивило и беда. због грехова, мита и корупције, безакоња, секти и неморала.
престоница ће бити крушевац, тамо ће се цар крунисати, и то потомак немањића, нико други неће бити.
београд ће бити разрушен, део града ће потањати. видим колоне људи како напуштју тај град, беже. немојте тамо ићи и будућност започињати, мораћете бежати из њега. тамо ће бити опасно улицом проћи, страх ће људи за своје животе осећати. треба све светиње и важне историјске књиге склонити из његових зграда.
( на питање присутних, па како оче, што? ) отац би одговарао:
видим само рушевине од њега, нема ништа, а и саме ће се неке куће урушавати. њега поткопавају неке але, животиње које иду кроз оне римске бунаре и праве ходнике испод и саме ће се зграде рушити и падати, јер су поткопане а и друга ће га невоља порушити.

због греха, неки у њему се богате, у луксузу живе а неки немају ни деци хлеба, морају од неморала да живе. а и због другог безакоња.
пролиће се крв у скупштини, народ ће се побунити, грађански рат ће кренути и одатле ће се и на друге градове пренети. и јованачка ће река крвава тећи. народ ће бити подељен, власти ће решавати пером, али ништа од тога неће бити.

..."тада ће србију распарчати на делове. оцепиће војводину, и косово, и санџак и црна гора ће делом албанија бити њима ће бити дана даће се њином народу, албанцима, шиптарима, на коришћење, наши неће смети тамо ни живети. и тамо ће наше светиње рушити. а свет ће их подржавати исти они који су нас бомбардовали. узеће нам војводину, продаваће равнице, тада кад више београд не буде престоница, онда ће свак за себе посебно живети, свак посебно.
тада ће се туђини питати, они су то и замислили али народ ће се побунити. тада ће у земљи бити глади, муке, болести ће неке харати, умираће народ таквом брзином да неће свештеници да га сахрањују. људи ће се разредити, у селима поготову. имаће да пешаче један до другог да се нађу и попричају. и воде здраве за пиће неће имати, само у брдима и планинама. биће се људи на изворима изворима да на ред за воду дођу.
из градова ће људи бежати, и то у колонама, неће имати од чега живети, посла неће бити, фабрике неће радити, а дугове држави неће имати од чега намирити. неће имати људи ни хлеб чиме да купе. а порези ће бити на све што имају. многи ће се побунити, грађански рат ће избити.

биће тада и велико отпадништво, ко год не буде примио срцем веру православну, повероваће разним обманама и вероваће лоповима и лажовима, вероваће лажним обећањима страних владара, а од тога ништа имати неће. многи ће тражити своја огњишта, али неће моћи од корова да препознају од корова које је њино имање.

једном приликом сестра павла улази код оца у собу да му наложи ватру, а отац јој говори знаком руком да не говори ништа. мама наложи ватру, и тихо изађе из собе. после тога мама је поново ушла у собу, а отац јој је рекао:
знаш што сам ти рекао малочас кад си ушла да не причамо?
управо су ми били у посети три светитеља, свети антоније, свети петар атонски и свети петар коришки са још монаха пуно. рекли су ми да ће велико страдање да задеси србију.
мама каже да је тада кад је ушла у собу, у соби све мирисао тамјан, као најлепше миро, миро светитеља.
…велика ће невоља са запада доћи и ударити на нас хришћане. врани се небо од оних што се не помињу, иду да муче србе.
крв тече потоцима, мученика, деце ће много са земље на небо отићи. али ето пуни бог рај мученицима. многи су се женили муслиманкама, или за муслимане удавале, и скрнавили себе, многи бракови нису венчани, многи нису крштени, али у својој ће се крви крстити, да би се спасли на дан суда.
ужас предстоји србима који тамо живе, гину, муче их, у колонама ће бежати са огњишта својих, за србе тамо више неће бити места да живе.
југославија ће се распасти, папа их све наговара и преговара, само да се србин прогна, уговара рат на нас православне, он их саветује како србина да намуче. од њега ће зло потећи и од других сила земаљских. много ће војске изгинути, видим логоре, поново муче народ а мислио сам да то више никад неће смети тако да се иживљавају….
видим колоне народа како беже. који буду владике ишле њему папи да се поклоне или било зашто да га замоле, велику ће невољу на себе навући и немир имати и доживети.
нема шта код њега да се тражи. папа оне, који хришћане муче и србе ниште, свецима проглашава. тражиће у београд да дође, али ће се народ успротивити, ако и дође ништа неће ваљати, велика ће се крв пролити, то ће узроковати велики грађански рат у србији и опет ће се стране силе умешати. и папу чека невоља ако дође, питање је дали ће се извући, народ ће се побунити и свађа ће бити велика, умешаће се и државници и црквени људи. крв ће се у скупштини пролити.
народ ће се покренути, своје ближње изгинуле и нестале помињаће. опет ће потоци крви тећи. немир ће се на целу србију пренети. али ће србија бити мања него што је била. и њу ће распарчати.
већ су силници и карте нових граница нацртали, само их крију.
али народ је крив, навукао је гнев божији на себе, бога је оставио, нити пости, нити се како треба богу моли, у цркву иду а правду божију не творе. закон погазио, нити се о спасењу брине а деца јадна посрћу у неморал и дрогу…..
( …велики део о народним гресима…)

о београду:

видео сам београд све у сивилу и беди, он нема више благослова да буде престоница. због мита, корупције, безакоња, секти и неморала. на власти седе људи огрезли у криминал и безакоње. «онај» из пакла са роговима седи на челу и командује њима и учи их како да пљачкају, краду хлеб сиротињи, а они да се богате, али ће им пресести. гледаће како ће то што су другима отимали, како им се у часу руши. «онај» седи на челу и њих је у ланце оковао и он им командује, његови су робови. све један мимо другог говоре и не могу да се сложе и споразумеју, ко раздељени језици су. решаваће пером много тога и писаће, али неће решити ништа. и друге земље ће се умешати, али добра донети неће. видим велико отпадништво, и секте и врачари и надрилекари и лажни пророци ће се умножити. велики неморал, у народу, мито и корупција, безакоње. у београду народа много у неморалу живи. силни се расипају у раскоши и вилама, возе скупа аута, а сиротиња ни хлеба нема деци да купи да их храни. зло и наопако, велику ће невољу навући и гнев божији што тако неправду творе…….

о владикама и патријарху:

видим многе владике старешине у ланце оковане, неке монахе, црквена лица а познајем их живи су, још су на земљи не кају се а велику неправду творе. «онај» их је живе оковао да његову вољу врше.
на веселог патријарха као чавке гачу, да он слуша њих а не они њега. досадише му, терају га, да ради супротно његовој вољи, а тиме и господа љуте, и не знају да их патријарх гледа као лекар снимак. види их и шта мисле и шта смерају.
а и власти неће цркву за савет да питају. мисле многи из власти да се парама може рај купити, е па не може, код бога протекције нема. сав њихов нечисти новац који буду цркви поклањали, да се покажу побожнима ватром ће горети. богу њине паре не требају, јер су од сиротиње отимали, плате закинули, мајкама које су децу у рату изгубиле пензије недају, сиротиња и радници пиште, а они се туђим парама добротвори праве. е па лаже и лопови пред бога не могу. све што су комунисти у своје време градили, то се пред богом неће видети, нити бога сачекати, други долазак његов.

један само мали део о косову:
…..»јао какав крвав месец, све крв по њему, крв се лије, муслимани, шиптари, и друге вере су се удружиле и на православље устали. јао какво страдање предстоји, јој све крвави барјаци испод неба иду, носе их и војска велика на косово одлази. рат само што почео није, стиго је, на прагу је. ено и оклопна возила нека, па авиони, бомбардоваће нас.(ми смо стајале и слушале, ни померале се нисмо, где смо стале ту смо и остале слушајући оца шта говори, а ни помена није било тада о томе, нити смо ми имали телевизор, новине отац никад читао није, ништа, нити нам је ко од гостију причао да је тако нешто најављивано у медијима).
али отац је наставио да прича кроз сузе, вратио се од прозора и сео на постељу, држао се рукама за главу, брисао сузе и понављао је…»готово је, цркве на косову само падају, руше их, пале, скрнаве. крстове ломе, пале светиње, монаштво убијају и народ, силују, народ гине, крв потоцима, лешеви и гробља свуда, наше косово бити неће. туђин ће њиме командовати и њиме газити, џабе ће наши гинути. многе ће мајке закукати, ко за доба светог лазара. цркве, ако и остане која, биће као музеји, којима ће туђини управљати, а на крововима ће се неке заставе туђе виорити. јој треба све светиње из тих цркава изнети, склонити у србији, у ове манастире да не пале и ниште. многе неће мртве никада ни наћи. србину више места доле нема. све ће порушити, туђин ће све што је српско уништити. мораће да беже са огњишта својих. ето србине казне божије. али ето србин на косову светог николу мрсно слави, сад се све мора крвљу платити. праве свадбе, испраћаје у време поста, веру неки држе само ради реда. док српкиња своју децу у утроби ништи, и рат својој деци објављује а шиптарка рађа и по десето и више деце. ништа се немојте чудити, срби своју побожност сачували нису.

Joш пророштва о владикама

«много владика и теолога у задње време неће се руководити по божијем расуђивању, оним што је за народ корисно, већ по чулном, телесном, застраниће а и по наговору људи, угађаће им, биће ту и политичара и других са којима ће они пријатељства градити. неће расуђивати по поукама светих отаца, већ својим знањем, користећи надмено поверену им власт, да наметну нека своја правила у цркви: било о посту или некек друге новотарије, које до тада нико чуо није, и томе ће се чудити многи. и народ ће то сам увидети, многи ће се успротивити, (газиместанци а?), јер ће духом осетити да то нешто није у реду.
и тако понешени својом надменошћу и гордошћу, а користећи велики положај и власт поверену, многе ће погрешне потезе повлачити, многе ће наредбе нерасудне давати, да ће бити тешко да их подчињени послушају и да их прате. од њине гордости јавиће се плод њихових самовољних одлука (јер бог се гордима противи а своје путеве њима не открива): многи ће се послови завршавати преко везе, угађањем грешницима непокајаним и огрезлим у криминал, који су своју имовину стекли на лоповски начин закидајући сиротињи, и тако ће у истим замкама бити са њима. многе ће бринути владике о материјалном, а монаштво ће се осипати, на

STARAC PAJSIJE O NOVOM RATU


"Rusi ce zauzeti Tursku i Turska ce nestati sa mape. 1/3 Turaka ce postati Hriscani, 1/3 ce nestati, 1/3 ce otici prema Mesopotamiji. Srednji Istok ce biti popriste rata i Rusi ce ucestvovati u njemu. Mnogo krvi ce se proliti. Kinezi ce sa 200 mil vojske da predju preko Eufrata i da krenu prema Jerusalimu. Obelezje ili znak da se priblizava ovo vreme jeste rusenje djamije Omar u Jerusalimu jer ce njeno rusenje oznacavati pocetak radova obnove Solomonovog hrama koji je bas tu bio izgradjen.

U Carigradu ce se voditi velika bitka izmedju Rusa i Evropejaca, i prolice se dosta krvi. Grcka nece imati znacajnu ulogu u ovom ratu ali ce joj se na kraju dati CArigrad (ili Konstatinopolj kako ga oni jos uvek zovu), ne zato sto nas Rusi postuju ali nece biti boljeg resenja a i nova situacija ce ih na to primoravati. Grcka vojska nece stici da ode do CArigrada a vec ce joj biti urucen grad.

Jevreji ce se, s obzirom da ce imati veliku pomoc od evropskog vodje, pogorditi (osiliti) i pokusace da vladaju Evropom. Tada ce 2/3 Jevreja postati Hriscani.
(grupi mladih bogoslova je rekao da ce doziveti to vreme - razgovor je bio pocetkom 90-ih)

Pitanje Starcu Pajsiju: Da li ce vodja ovog rata biti Jevrejin?
Staraca bice Jevrejin. Pomoci ce mu i Papa. Zato je i sv Kozma Aetolski govorio: Toga Papu da proklinjete jer ce on pomagati uzdizanju antihrista. Drugi Pape u odnosu na ovog izgledace dobri.
(isecak iz knjige EKLEKTOS SKEVOS, 266 str.)

Drugom prilikom je rekao(iz iste knjige)
Bojno polje bice Palestina, grob ce im biti Mrtvo more. Ovo ce trajati prvih pola godine. Ali postoji i druga polovina. Posle svih ovih dogadjaja covek ce se naci u bezizlazu i pocece da trazi Jevandjelje. Hristoc se se sazaliti na ljude i pokazace im znak (obelezje) da bi verovali. Tada ces morati da se potrudis da nadjes nevernika!


-------------

Старац Јосиф, монах ватопедски, 2001. године разговарао је са групом руских свештеника где је рекао и следеће:

“...Божија Мајка плаче, иконе плачу. Сада је време тешки дешавања у свету. Виновници тога су Јевреји. Њих ђаво побуђује да уништавју православље у Грчкој и Русији како би срушили препреке за стварање светске државе... И они нуде Турцима да заузму нашу државу. А Грчка има државну власт само формално, а суштински и практично, нема... Када Русија пође у помоћ Грчкој, Америка и НАТО ће се супротставити томе, да се не би сјединила два православна народа. Биће рат и погинуће милиони. Учествоваће и Ватикан како би спречио такво уједињење, али то ће бити време потпуног уништења ватиканског утицаја... Биће допуштење Божје да буду уништени они који сеју саблазни попут порнографије и наркоманије. Бог ће ослепети њихове умове да униште једни друге. После рата и чистке, обновиће се Православље не само у Русији већ и у свету. То ће трајати три, четири деценије, а онда ће доћи Антихрист.”

------------

Св. Серафим Вирицки
Доћи ће време када ће Русија бити раскомадана. Прво ће је поделити, а онда ће почети да разносе њено богатство. Запад ће на сваки начин покушавати да потпомогне уништење Русије и предају њеног источног дела Кини. Далеки Исток ће пасти у руке Јапанцима. Сибир ће доспети у руке Кинезима, који ће почети да се насељавају у Русији, женити Рускиње и коначно, кроз лукавост и ветину, окупирати сав Сибир до Урала. Када Кина буде покушала да крене даље, Запад ће се супротставити.
Много крви ће бити проливено у нашој земљи, током рата са народима Кавказа. Доћи ће време када ће оденти црвене заставе... владавина Дома Романових неће доћи одједном, постојаће прелазни период... Тада че Русија бити неукротива, постојаће борба за моћ у Русији. У тешко време у Русији, неко, ко је био чудесно спасен из Дома Романових, доћи ће на власт.
 

Prilozi

  • patriarh.spc.varnava.jpg
    patriarh.spc.varnava.jpg
    19,5 KB · Pregleda: 43
  • Judin poljubac.jpg
    Judin poljubac.jpg
    53,2 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Postavio sam konkretno pitanje o tome kad se patrijarh Pavle susreo sa papom , međutim na to mi nije odgovoreno . Odgovoreno mi je brutalnom tiradom i bujicom gluposti i propagande. A ovi klipovi kao da gledam RTS devedesetih (ni danas nije puno bolji). Samo šteta što niste Komrakova uzeli kao spikera pošto je izgubio posao na RTS-su.
Ovi klipovi su puni kontradiktornosti , poluistina i laži , kao i svaki propagandni materijal .
Prvo se kaže kako je CIJA postavila papu Vojtila i kako ona upravlja papom a onda se valjda zaboravilo na tu rečenicu pa se u drugom delu govori kako papa postavlja vladare (suverene). Možeš misliti papa postavlja predsednika . To bi bilo isto kao kad bi rekli da naš patrrijarh postavlja predsednika Srbije. Pa papa više nije u mogućnosti da postavi predsednika Hrvatske (jer njihov pulen izgubi na izbrima) a da ne pričamo o Britaniji , Americi, Rusiji , Kini , Indiji itd. Naravno ja ne negiram veliki uticaj Katoličke crkve.
Onda se mešaju masoni i Papa . Priča se o nekakvom zajedničkom udruženju - evo postavljam pitanje kada i gde su se masonske lože i katolička crkva ujedinile i kada su masoni prihvatili papu ka vrhovnog poglavara . Nemojte mi samo pominjati - Opus Del koja je ogranak katoličke crkve i nemaju nikakve veze sa masonima.
Onda , se govori kako je Grčka Pravoslavna crkva masonska što po njima znači prokatolička ( kao da su to iste stvari) i da je njihov Patrijarh prihvatio papski kalendar . Ako je Milanković papa onda je to zaista papski kalendar.
U jednom momentu intervjuiše se uvaženi književnik (istina niko ne zna šta je on napisao) gospodin Momor lazić . Da podsetim, to je čovek koji je lansirao sumanutu priču o dvojnicima Sadama Huseina , zapravo kada su Amerikanci uhvatili Sadama, on Lazić je tvrdio da to nije pravi Sadam već jedan od njegovih dvojnika a da pravog nikada neće uhvatiti. Naravno Sadam je omastio konopac i o nikakvim dvojnicima tu nema govora. E sad mi treba da verujemo jednom takvom čoveku.
Kroz ove klipove kao i kod svih propagandnih materijala provejava jedana atmosfera mističnosti , jedno razotkrivanje koje će ozariti naše duše , gde ćemo progledati i videti veliku urotu koja nam preti. A ustvari sve što je rečeno a ima dodirnih tačaka sa istinom to već sve znamo. Znamo za njihove misionarske ciljeve. Znamo da papu smatraju izaslanikom boga na zemlji . Znamo njihovu želju za širenje uticaja, na kraju, na njihov potsvesni kranji cilj (koji je neostvariv) obnovu zapadnog rimskog Carstva koje bi se prostiralo i na istok ,gde bi papa bio neprikosnoven. Sve se to zna tako da u klipovima nema ničega novog .U pitanju je jedna propaganda prelivena paranoičnom slika sveta, preterivanjem i podsticanjem elementarnih instikata opstanka , gde se reaguje burno i gde nema mesta ni razumu (razumevanju) ni ljubavi što je osnov hrišćanstva.Ta paranoja se najviše ogleda u sintagmi tajni Katolik , koja se može odnositi na bilo kog sveštenika SPC koji ne prihvata sulude samoizolacionističke tendencije ove sekte.Ova sintagma se već odnosi na sve sveštenike Grčke i Rumunske Pravoslavne Crkve . Znači klipovi su huškački, usmereni protiv svakog miroljubivog rešenja i dijaloga.
Nemam vremena da analizram baš svaku izrečenu glupost, ali interesuje me jedna stvar . Ajd što mrzite papu i Katolike, zato postoje izvesna istorijska opravdanja, ali što mrzite protestante? Zašto ste pre par godina napali i izviždali Aglikanskog velikodostojnika zajedno sa našim Patrijarhom, da možda i Anglikanci nisu Katolici ?
Na samom kraju, isključujem se iz ove teme jer već postoji na drugom mestu.
 
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
A evo ja citam tvoje postove i ne mogu verovati kako si ti glup momak i ogranicen:???:Kao sto je moja pokojna baba znala reci, moze mlatiti jezikom do jutra sine i usta ne zatvarati ali prazne reci njegove.:DE vidis sa svojim pisanjem odnosno pobijanjem istine sam si sebe vec osudio ne treba tebi niko vise,kao sto rekle Lale jeba si sam sebesmile3.Neka ti bude po delima tvojima odnosno ne delima.yes3
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Opa. . postali smo nervozni , počeli smo vređati , pošto nema odgovora na moja pitanja, onda je najlakše vređati. Vidiš ja sam glup jer nisam sklon manipulaciji . Ne mogu da verujem u sve budalaštine koje propagirate . Ali bar da ne lažete pa da vam se oprosti , već lažinjate i falsifikujete . Pa šta mislite da su ljudi glupi pa da se to ne primeti ?

Samo još jedan komentar da pokažem koliki si lažov. Evo citiram:
"Patrijarh Varnava - otrovan sedam dana posle odbijanja pomirenja sa Vatikanom" .
Prvo da li je otrovan to je posebno pitanje, sasvim je moguće. Ali da se radi o pomirenju sa Vatikanom to si izmislio tj. slagao. Radilo se o Konkordatu između države Kraljevine Jugoslavije i Vatikana, kojem se SPC suprotstavljala. Znači ne radi se o nikakvom pomirenju između Vatikana i SPC već o sređivanju odnosa države i Katoličke crkve . Evo ovde ima više o tome Конкордатска криза - Википедија.
U laži su kratke noge.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
--------------------------------------------------------------------------

Nisam ja postao nervozan niti sam poceo vredjati to ti je cinjenica u vezi tebe;).Sto bih ja postao nervozan kada vidim kako ces zavrsiti to je tuzno.:(Znas li za poslednje cudo koje se desilo pod Ostrogom?Ako nisi upoznat evo da ti napisem,posao svestenik od raskolnicke Crnogorske crkve da se pokloni Svetom Vasiliju Ostroskom i sta mu se desilo, pojavio se andjeo Gospodnji i tukao ga Jevandjeljem pred svima po glaviwacko2! Eno ti svestenika na VMA u Beogradu gleda u jednu tacku.:???:Ti si samo jos jedan od ekumenista koji je placen da sto vise Srba oslepi i da ne znaju sta im se desava.Izdajes Pravoslavlje i Gospoda a zarad cega 30 Judinih srebrenjaka,za bolji status u drustvu, znas li sta cinis covjece osvesti se,pokaj se i stani od odbranu da te Gospod upise u knjigu zivota.Evo ti jos jedno cudo koje se desilo skoro pod Ostrogom,Javio se Sveti Vasilije Ostroski nekolicini monaha i rekao im sta to oni rade ,kavu to oni sluzbu sluze i kome!Oni su o ovom dogadjaju obavestili igumana manastira Ostrog a on im je na to odgovorio da oni nisu za Ostroga vec da idu na Svetu Goru.Sta dalje reci bolje igumanu da se nije ni rodio!
 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kota703, možeš imati svoje mišljenje o bilo čemu i iznositi ga ovdje, ali nije dozvoljeno vrijeđati one koji se ne slažu sa tvojim mišljenjem. Ova tvoja rečenica:
"A evo ja citam tvoje postove i ne mogu verovati kako si ti glup momak i ogranicen", je uvredljiva i nedopustivo je ovako komunicirati. Povedi malo računa o tome, ako želiš da ti postovi ne budu brisani.
 
Član
Učlanjen(a)
28.01.2010
Poruka
63
Mislim da na cijelom zemaljskom šaru ne postoji narod koji je skloniji traču i koji je spremniji da svoje najveće vrijednosti strpa u blato, kao što smo to mi. To je prosto nevjerovatno... Nema u našoj istoriji lika kome nije dato crno i bijelo naličje. Zašto je to tako? Ja ne znam odgovor na to pitanje, ali pretpostavljam da se on nalazi u našoj nespremnosti da istinski priznamo i prihvatimo veličinu nekoga drugoga, nego svim mogućim smicalicama pokušavamo takvu veličinu umanjiti i svesti je na naš prosječni nivo. Tužno, ali istinito.
Evo, sad ispada da je i bezazleni Patrijarh Pavle bio licemjer i lažac. Moguće da je neko, ko je bio u toj delegaciji i rekao takvo nešto, ali niko se u ovom slučaju ne upita, nije li taj lagao? Ne, odmah se ta nebuloza prihvata kao istina.

Eh,Jurivaka,najzad da se u necemu slazemo.
 
Član
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poruka
579
Ma daj ne pricaj svasta molim te...pa sta su,1000 godina svi oni Sveti Oci nisu znali sta rade i zasto su bezali od katolicke jeresi.?...ili nisu mozda imali dovoljno hriscanske ljubavi pa je eto tek u danasnje vreme toliko velikih "hriscana" koji su "smogli snage,mudrosti i hriscanske ljubavi"?....mislim stvarno...kakve veze ima kakvo je vreme?pa katolicka crkva je JERES!ima naopako ucenje.to je u svim vremenima tako i nikako drugacije osim ako se ne pokaje i vrati sve dogmate Hristove Crkve koje je do danas sacuvala samo Pravoslavna Crkva..i pogledaj sam kroz istoriju kakav rezultat ostavlja jeres...nabrojao sam neke...a tako nesto nema Pravoslavna Crkva...takva nedela....niti je jedna jeres izasla iz nje....i ja nemam nameru da sudim bilo kome ali ne smemo se lagati oko ovih stvari...neka Bog bude milostiv prema njegovoj dusi!

Prvo, i u davna vremena se smatralo da je Zemlja jedna ploca a ne da je okrugla. Pa kada su pokusali to da ospore, smatralo se jeresom. Ali se kasnije ustanovilo da su bili upravu. Svaki put kada se nesto novo pojavi, neka mamina maza to nazove jeresom jer se plasi promena. Svi zele promene i usklicu ali ih se zapravo svi plase.
Drugo, Pravoslavna crkva je mozda crkva koja je najvise odstupila od Hristovog ucenja. Hristovo ucenje se nalazi u Bibliji. Pravoslavna crkva i njeno ucenje i njene dogme su preuzete od pagana tako da najmanje to ucenje sadrzi Hristovo ucenje. Pravoslavlje je olicije mesavine paganizma i hriscanstva ali nije cisto Hristovo ucenje. Ne poznajem dovoljno katolicizam ali verujem da je dosta blizi Hristu a za neke protestante sam siguran da su blizi Hristu nego li Pravoslavna crkva. Ne moramo da se lazemo i zaglupljujemo. Pa Pravoslavna crkva krsi dve Bozije zapovesti direktno: Zapovest "Ne gradi lika....." i zapovest o "Svetom danu". Ne moras me ubedjivati u suprotno, pa se i ne trudi da to uradis. Pravoslavlje je obicaj par naroda i narodnosti i predstavlja njihovu veru ali to nije cisto hriscanstvo i Hristovo ucenje - samo sadrzi neke njegove delove ali se u osnovi poziva na paganizam. Slavljenje slava, proglasavanje odredjenih ljudi Svecima, Sveti oci, nedelja kao sveti dan itd. Sve su to paganski obicaji preuzeti kako bi se veliki broj ljudi privukao Hristu. Tu je i nestala osnova Hristovog ucenja pa zbog toga i mnogo pravoslavaca uopste i ne razume hriscanstvo.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pravoslavlje ti je hriscanska sekta.
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top