- Učlanjen(a)
- 22.03.2010
- Poruka
- 346
Kota703 - To što ti veruješ u to što veruješ to je tvoja stvar , to što kritikuješ drugoga zato što veruje u nešto drugo i na to imaš pravo . Međutim nemaš pravo nikoga da proteruješ, pretiš i ubijaš. Za to ti nikakav bog nije dao prava .
Ajd što sam ja navodno zagazio u jeres i što od mene ne očekujete razumevanje i podršku, ali kako će vas drugi razumeti kad nećete da kažete šta se desilo i o kojem je članu reč ?
Na kraju što se tiče Petrušića, kako možeš da veruješ čoveku koji otvoreno radi za stranu obaveštajnu službu ?
Kada je Mojsije sisasao sa Sinajske gore sa 10 Bozijih zapovesti i video pola naroda kako je napravilo zlatno tele i moli se njemu, on je bacio na njih te dve ploce sto mu je Gospod dao,zemlja se tada otvorila i progutala nevernike.Znas li zasto je to Mojsije uradio?To je uradio iz razloga da Gospod postedi ostatak naroda,i da ne ide kazna na celi narod.
A ja jos cekam odgovor u vezi Svetog Vasilija Ostroskog,zamolio sam odgovor bez vrdanja a opet vrdanje.
Ovo koji je clan u pitanju to pitaj onoga koji je postavio temu,nije moje da ja o tome govorim.
A sto se tice Petrusica pa covek je progovorio istinu kada su mu ucenili glavu,jer nece da umre a da se istina ne sazna.On je govorio u dve emisije na Televiziji republike Srpske u drugoj emisiji je rekao kakva se klanica sprema od 2013.god. i da ima saznanja o tome i jos je dodao da to zapisemo da cemo ga spominjati kada to pocne.Pronadji obadve emisije i pogledaj pa onda uporedi sa svetim prorocanstvima.Poznajem neke osobe koje su bliske drzavnoj bezbednosti i oni su mi potvrdili kako on govori istinu ali da se to ne sme pokazati u pravom svetlu jer ce onda nastati pometnja naroda.
Dodato posle 31 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Ne sumnjam ja da ti imaš neograničenu ljubav za "prave pravoslavce", ali šta je sa ostalim ljudima koji to nisu. Zar ti vjera ne nalaže upravo to - ljubav prema svakom čovjeku?
Po Svetim Ocima nama Hriscanima Pravoslavcima je zabranjeno opstenje sa jereticima i onima koji cine i tvore laz.E to je moj greh sto ja uopste i pricam sa njima,taj greh ja moram da ispovedim i odpostim.Ja ne mrzim njih vec zlo u njima,kada bi im Gospod za trenutak otvorio oci da vide stanje duse svoje i gde se nalaze oni bi plakali do groba za oprost greha svojih.A sta mislis sto ja uopste i pricam sa njima?Pa zato sto mi je zao da im dusa zavrsi u paklu gde je vecna muka i skrgut zuba.I dok ja pokusavam ih spasiti i privesti pokajanju i veri,oni na to pocnu se sprdati i mene ismejavati.Znaci ja svesno idem u greh zarad njihovog spasenja a oni na to pocnu da mi mudruju.Sve ce Gospod oprostiti ako se pokaju i vrate veri a kasno je kada dusa izadje iz tela onda vise nema popravnog ispita.E sad ti meni reci kako ih spasiti,na koji nacin ih probuditi i iztrgnuti iz kandzi zla?Oni sa trenutnim stanjem svoje duse ne samo da idu na vecnu pogibao vec vode i svoje najmilije a bice i za to odgovorni Gospodu jer su ih odveli u jeres.Po kazivanje Svetog monaha Pajsija Svetogorca sve istocnjacke religije su pod vlasti demona e iz toga ja njih pokusavam izbaviti.
Poslednja izmena: