Sta je Sabat i da li Hriscani treba da ga drze.

Da li Hriscani ne smeju nista da rade subotom

• Hriscani smeju i mogu da rade subotom sta god pozele

Votes: 3 60,0%
  • Hriscani Ne smeju da rade subotom

Votes: 0 0,0%
  • Hriscani mogu subotom da lece ,ali ne smeju da rade

• Hriscani mogu subotom samo da poucavaju Biblijom .

• Hriscanima je nesto dozvoljeno,a nesto nije dozvoljeno da rade subotom

Votes: 2 40,0%
  • Hriscani imaju crveno slovo subotom -pravoslavni kalendar

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Držite Subotu zato što je ona spomen na stvaranje.

Tako kaže u apostolskim konstitucijama.

Ja opet ne vidim gdje to piše, ali vidjeh gore da piše da se okupljaju u Dan Gospodnji, dakle na nedjeljnu Euharistiju. Zašto se onda vi subotari ne okupljate na nedjeljnu Euharistiju, kad si evo sam citirao tekst koji kaže da je to naučavanje apostola?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja opet ne vidim gdje to piše,

OK, ti ne vidiš ali to piše.

But keep the Sabbath...because the former is the memorial of the creation

Držite subotu zato što je ona spomen na stvaranje.

Oni nisu mogili drugačije ni verovati jer je subota zaista spomen na stvaranje. Zato su poštovali taj dan.

I danas Pravoslavna Crkva drži subotu..recimo Etiopska Crkva. Ostalo je to vekovima i od toga koliko god bežali ne mogu pobeći.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I Subotu. Ja recimo Apostolske Konstitucije citiram kao istorijski izvor. Tebi je pak i verski priručnik. A u njemu stoji da treba držati subotu. Ti treba da odgovoriš zašto ne poštuješ ono što stoji u tvom verskom priručniku?

But keep the Sabbath...because the former is the memorial of the creation

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I Subotu. Ja recimo Apostolske Konstitucije citiram kao istorijski izvor. Tebi je pak i verski priručnik. A u njemu stoji da treba držati subotu. Ti treba da odgvoriš zašto ne poštuješ ono što stoji u tvom verskom priručniku?

Poštujem. Nisam li ti ostavio 'skrinšot' gdje se vidi kako mi imamo Svete mise (Euharistije), svaki dan, dakle i subotom.

I drugo, tebi su Apostolske konstitucije samo povijesni izvor, a ne i vjerski, ali zašto odbacuješ i Novi zavjet? U Novom zavjetu stoji kako se apostoli u prvoj Crkvi svečanije i brojnije na Euharistiju okupljaju baš u nedjelju, prvi dan u tjednu - Dan Gospodnji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Poštuješ subotu? Kako?

Lijepo. U Apostolskim konstitucijama stoji da se i svake subote kršćani okupljaju na Euharistiju, i mi to činimo sve do dana današnjeg. Pokazah ti raspored euharistijskih slavlja u mojoj župi. I u svakoj župi je tako, s tim da župe ku kojima živi više redovnika mogu imati još više Svetih Misa tijekom dana.

I drugo, tebi su Apostolske konstitucije samo povijesni izvor, a ne i vjerski, ali zašto odbacuješ i Novi zavjet? U Novom zavjetu stoji kako se apostoli u prvoj Crkvi svečanije i brojnije na Euharistiju okupljaju baš u nedjelju, prvi dan u tjednu - Dan Gospodnji.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Lijepo. U Apostolskim konstitucijama stoji da se i svake subote kršćani okupljaju na Euharistiju, i mi to činimo sve do dana današnjeg. Pokazah ti raspored euharistijskih slavlja u mojoj župi.

U ovom odeljku iz Apostolskih Konstitucija o suboti i nedelju uopšte se ne pominje večera Gospodnja već ti dani zasebno odvojeni od ostalih dana. Time što vršiš Euharsitiju ničim posebno ne pridaješ značaj nekom danu jer je vršiš svaki dan.

Dakle, na koji način odaješ posebno prizanje Suboti i Nedelji?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U ovom odeljku iz Apostolskih Konstitucija o suboti i nedelju uopšte se ne pominje večera Gospodnja već ti dani zasebno odvojeni od ostalih dana.

Spominje se na drugom mjestu. Ali ti to naravno ne možeš vidjeti, jer imaš subotarske klepke na očima.

Natrag