- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Upravo to navodi članak iz kojeg ovo i citiram.
Citiraj ovdje i ostavi link, pa da vidimo kako se to postaje ovisnik o nekom bezalkoholnim piću.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Upravo to navodi članak iz kojeg ovo i citiram.
Subotu su držali samo neki, ne svi, kršćani iz Židovstva.
Zato te ponovo pitam - zašto vi subotari ne poštujete odredbu iz Apostolskih konstitucija o okupljanju na Euharistiju u nedjelju - dan Gospodnji?
Citiraj ovdje i ostavi link, pa da vidimo kako se to postaje ovisnik o nekom bezalkoholnim piću.
Nedelja ne stoji u Novom Zavetu kao dan za držanje. Ali ko je želi držati to je stvar izbora..ako želi kao spomen na vaskrs. Ali nema zapovesti u Novom Zavetu.
Nisi uopće u pravu. Apostoli i prva Crkva se okupljaju upravo nedjeljom - U prvi dan tjedna kad se sabrasmo lomiti kruh (Dj 20,7)
A s druge strane, sveti Pavao kaže kršćanima da je subota za njih sjena koja ih ni po čemu ne obvezuje.
Okupljali su se i ostalim danima Dela 2,42.46..i lome hleb. Ovde u Delima 20,7 je akcenat na apostolu Pavlu i onome što se desilo tog dana jer je išao sutra dan, pa je lomljenje hleba pomenuto usput. A okupljanja i lomljenje hleba je bilo svakog dana, po običaju.
Nisi uopće u pravu. Apostoli i prva Crkva se brojnije i svečanije okupljaju upravo nedjeljom - U prvi dan tjedna kad se sabrasmo lomiti kruh (Dj 20,7)
A ti sada nađi samo jedno mjesto u Novom zavjetu gdje su se apostoli okupili s kršćanima subotom na lomljenje kruha - Euharistiju.
A Dela 2,42.46? Svaki dan lomljahu hleb...
Nisi odgovorio zašto se i 350.n.e i dalje hrišćanima daje savet da drže subotu. Kako to ako je subota nebitna za hrišćane?
Euharistija kako je vi zovete (večera Gospodnja, tačnije) se svakog dana delila.
Odgovorio sam ti. Subota je za kršćane sjena, i ni u čemu ih ne obvezuje, kaže sveti Pavao. A sada ti odgovori meni zašto je Crkva od konca 4. stoljeća ekskomunicirala sve one koji su judaizirali.
Ovde u apostolskim konstitucijama mi vidimo da crkva i dalje drži subotu(oko 350.n.e)
Kako to?