LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Ne vjerujem u izvanzemaljsku inteligenciju, šta više, ubjeđen sam da ona ne postoji. Ponudiću moj razlog za takvo vjerovanje. Ako pođemo od danas važeće naučne pretpostavke da je svemir nastao Velikim praskom, što će reći da je formiranje onoga što zovemo nebeskim tijelima - zvijezde, planete, komete, asteroidi..., počelo u isto vrijeme, onda su i uslovi za nastanak života (gdje su se ti uslovi eventualno stekli i ako su se stekli), imali podjednaku šansu, kao što se ostvarila na Zemlji. To znači, da bi se život na tim planetama razvijao približno istim tempom kao što se to desilo na Zemlji, odnosno, da bi eventualna pojava inteligentnih oblika života bila na sličnom ili približno sličnom nivou kao što je na Zemlji.
Međutim, kao što znamo, sa Zemlje je odavno otišla u svemir sva sila signala o našem postojanju, pa je razumno pretpostaviti da negdje u tom svemiru postoji inteligencija, shvatili bi naše poruke i odgovorili bi, a ako bi kojim slučajem ta "nepoznata inteligencija" bila veća od naše, onda bi takođe bilo razumno pretpostaviti da bi mi dobili neke signale od njih o njihovom postojanju.
Biće da smo jedinstveni i... sami.
Međutim, kao što znamo, sa Zemlje je odavno otišla u svemir sva sila signala o našem postojanju, pa je razumno pretpostaviti da negdje u tom svemiru postoji inteligencija, shvatili bi naše poruke i odgovorili bi, a ako bi kojim slučajem ta "nepoznata inteligencija" bila veća od naše, onda bi takođe bilo razumno pretpostaviti da bi mi dobili neke signale od njih o njihovom postojanju.
Biće da smo jedinstveni i... sami.