Šta je novo?

Šta bi se desilo sa nama ako se dokaže postojanje vanzemaljaca?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja nisam najblizi sa simpanzom i ne delim 98,5% gena sa njima, ne znam za druge ali tako je samnom, ja sam vanzemaljac sa planete ninpo i ja sam bio mnogo los na toj mojoj planeti i onda su me za najvecu kaznu poslali na zemlju da zivim sa zemljanima, znaci gora kazna ne postoji, i ja sam naucio svoju lekciju i ja cu da budem najveci dobrica samo da vise ne dodjem na ovi planetu i da ne zivim sa zemljanima xD
 
Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.858
Verovatno bi pokusali da ih pobijemo po starome dobrom obicaju nas Zemljana(koji smo poznati kao najveci predatori i stetocine),mada mozda su i oni vece stetocine od nas......
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
Ako bi oni našli nas, znači da bi bili na većem intelektualnom i tehnološkom nivou od nas. To , naravno, ne mora značiti i da bi imali veći moralni i etički kodeks od nas, ali najvjerovatnije da bi tako bilo. Prema tome, peca 29, ti bi mogao biti u pravu. Ako bi došlo do ubijanja (rata) između vanzemaljaca i nas, sigurno bi ga mi počeli!:dtyste:
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Pitanje morala razlikuje se od naroda do naroda, često od sela do sela ili plemena do plemena. Lično, komunikacija nas i vanzemaljaca nije moguća. Pitanje je šta oni smatraju moralnim. Znaju li oni, kad mi ne možemo da se složimo?
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.466
Da, ono što mi smatramo valjanim i ispravnim, uopšte ne moraju isto to smatrati i vanzemaljci. Možda za njih, ubiti nekoga, znači isto što za nas odlazak u kino! Ili, možda oni ne jedu i ne seru, pa svakoga ko to radi smatraju najnižom vrstom životinje...:)
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
Šta bi se desilo sa nama ako se dokaže postojanje vanzemaljaca?

Ništa se ne bi desilo, kada bi se upoznali sa situacijom na Zemlji okrenuli bi 180 stepeni i Warp 20!
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
verovatno si u pravu! dovoljni smo problem sami sebi! nismo mogli da živimo u državi sa nekoliko naroda i narodnosti a kako bi još sa ET-ima?
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
100Dinara: šta bi se desilo sa našim društvom na Zemlji, našom kulturom, religijama? Kako bi spoznaja o inteligentnom životu van Zemlje uticala na nas?
Dokaz o postojanju vanzemaljaca ne podrazumeva i obavezan susret sa njima. Kultura se ne gradi preko noci. Sam dokaz o vanzemaljcima, sada, nista nebi promenio. Verujem da bi obe civilizacije bile zadovoljne da saznaju vise jedna o drugoj kroz dalju komunikaciju sto bi koristilo i jednoj i drugoj.
A onda...nema nikakvih garancija.

Ljudi koji veruju u nauku rekli bi da s obzirom na dosadasnja naucna otkrica, to je stvar zdravog razuma i da su to sve vreme znali.

Ljudima koji veruju u religiju dokazi nisu potrebni, jer religija nije nauka, oni bi samo malo modifikovali svoju 'pricu'. Religija ostaje jaka u svetu uprkos naucnih otkrica da Zemlja nije centar Univerzuma i da organizmi na nasoj planeti nisu kreirani u svojoj sadasnjoj formi vec su evoluirali milijardama godina.

Dr Ostrander protivnik evolucije kaze:
"Ako par ima samo jedno dete i zatim odluci da ima drugo dete, dali je to drugo dete manje posebno? Takodje ako Bog odluci da ima zivot na nasoj planeti, zatim na jos jednoj i jos jednoj. To nas ne cini manje posebnim."
 
Top