Član
- Učlanjen(a)
- 19.02.2013
- Poruka
- 75
Kod mene je android na srpskom jeziku, pa u meniju `jezik i unos`(language and input) ne mogu da pronadjem adekvatan izbor za `Google voice typing`. Imam izbor `ulaz govora` gde se nudi izbor `poboljsane Google usluge` i `osnovno Google prepoznavanje`. Rekao bih da je to gde treba da se izabere jezik. Posto podrzava izbor vise jezika a duzim pritiskom se izabira primarni jezik, rekao bih da je to to, mada nisam siguran. Molim vas sa vecim iskustvom da potvrdite ili obratno. U meniju se nalazi i opcija prepoznavanja fraze `Ok Google` koje inace nije dostupno za srpski jezik. Nadam se da sam pravilno postupio.iGO TTS glas
Srpski - VR (Automatic Speech Recognition)
SR radi na izraelskim verzijama
- Oba foldera iz arhive u prilogu (ASR Srpski.zip) - vr i vr_vde - kopirati u iGO/content folder.
Iz foldera ux obe arhive prekopirati u iGO/ux.
- U Android Settings/Language & input/Google voice typing/Languages cekirat samo srpski. Moze da bude cekiran engleski a da je srpski primaran.
- u sys.txt upisati
[vr]
disabled=0
- Treba da koristite najnoviju Google aplikaciju
Kod:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.googlequicksearchbox
- Za rad VR potrebna je internet veza
- Jezik mora da bude na latinici
* Komande su, za sada ove. Ne rade ni na drugim jezicima. NNG je najavio bolje funkcije za VR.
Ako bude sve OK, komande ce se prosiriti. Sada mozete videti da za jednu komandu postoje DVE reci/recenice. Upotrebljavate jednu.