Član
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poruka
859
@mikelo77 u podešavanjima idi na rečnik i dečekiraj samo jedan pa rečnik. Probaj i naći ćeš u kom je greška. Ili je nešto drugo u pitanju

Postavljam MultiTTS_system_TTSserver.zip
Čemu ovo služi. Sa ovom skriptom svi TTS koje imate instalirani u sistemu biće pokretani i vidljivi u MultiTTS. U našem slučaju to je dobro kao lakši odabir motora a i za TTS koji nemaju sopstveni rečnik, i što je nezamislivo, kao Alfanum, Google,...

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
Rečnici moraju da postoje za svaki motor posebno. Jer rečnici ispravljaju greške. Postavljam drugačije složene rečnike. Obrišite sve predhodne.

Rečnik za GoogleTTS.zip - koristite samo kada koristite Google TTS. Ako koristite Alfanum ovaj rečnik mora biti dečekiran u MultiTTS.
TOI transkript.zip - je za sve srpske tts motore
HERE rečnik - nemam. On je namenjen za sve srpske motore samo kad se koriste HERE mape.

Rečnici
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

Učlanjen(a)
10.02.2017
Poruka
38
Hvala na brzom odgovoru.
Reci mi, zašto mi google mape ili naprimer kada selektujem tekst sa nekog sajta -ćirilica,latinica da mi telefon pročita i izgovori, iako je u meniju pretvaranje teksta u govor selektovan muški glas sa multi tts, ja i dalje čujem google ženski glas sa fabričke sinteze govora od googla?
Da li taj stok google tts može da radi kada telefon nije na internetu i na mreži? Da li vuče reči sa nekog servera pa mora da bude konstantno online?

Član
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poruka
859
Uhhh, ajmo redom.
Ako koristiš Google TTS onda moraš da downloaduješ engin/motor. U zavisnosti od and. verzije putanja je drugačija. Pa zato preko MultiTTS uđi u podešavanja Google TTS.
MultiTTS/3 tačke/Setup TTS/u "Preferred engine" ideš na "zupčanik"/Install voice data/ nađi srpski i preuzmi engine.

Sada će Google maps koristiti samo preuzeti engine. Radiće online. Google maps radi samo sa svojim glasovima, snimljenim ili TTS.

A kada na internetu ili Google aplikaciji koristiš glas. Npr. Google translate, TTS ide preko servera. Potreban interenet.

PS: pisao sam da je engine Google TTS r2, a da je Google glas za MultiTTS noviji engine (neobjavljen).

Natrag